escriu-me
My Photo

diumenge, 20 de setembre del 2009

Diumenge, 20 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Perdoneu l'horari, 12.06h, però avui la informàtica me l'ha jugat...

=====================
=====================
=====================


La setmana vinent:

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Del 21 de setembre al 4 d'octubre de 2009
Programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Jo aparco bé quan vaig a l'escola
Plànol amb el recorregut de la Pedalada Contra el Canvi Climàtic


"El president de l'associació de comerciants, Francesc Alsina, explica que el consistori els va dir pocs dies abans de l'11 de setembre que durant la celebració de la Diada haurien de mantenir els comerços tancats"




A la primavera en aquest indret s'hi va fer una important estassada de canyís per tal de preparar-ho per buidar l'estany per netejar-ho. En aquell moment ja vaig denunciar la barbaritat que suposava una actuació com aquesta en plena època de nidificació i amb l'agreujant de que la llei ho prohibeix expressament, com també he denunciat aquesta pràctica per part de l'Ajuntament de Lloret en la neteja de les franges perimetrals de les urbanitzacions.
Doncs be ara
"l'Associació Orchis, Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme" n'ha pogut comprovar els efectes: "l'associació naturalista ha fet balanç de la reproducció de les aus aquest 2009 a l'Estany de Sils i assegura que les tasques de manteniment en indrets sensibles, la presència humana i de gossos ha provocat que desapareguin nius i, alhora, abandonin territoris i niuades. Entre aquests, per exemple, relaten que estarien despareixent l'ànec collverd, la polla d'aigua, el balquer, la boscarla de canyar i el rossinyol bord."




Aquests dies molts tenen la parabòlica enfocada cap a Arenys de Munt i jo particularment trobo que es veuen millors pel·lícules enfocant-la a La Bisbal...!!!
Els membres de la "Plataforma No a la Variant Nord ", la postura guanyadora entenen que aquests actes d'aquests dies estan de més doncs al seu parer és
"intentar confondre l'opinió pública donant a entendre que encara hi ha un debat entre el sud i la nord, quan això ja està tancat"
Allà pot ser sí que és un xic tard, però en el nostre cas encara aquest tipus d'assemblees explicatives encara són possibles i crec que qui en té més informació i responsabilitat és qui les hauria de convocar i aquest no és altra que l'Ajuntament, (govern i/o oposició, que d'aquests el 90% sembla que encara estiguin de vacances...).

O sigui que a part de l'ajornament del deute, també es confirma un nou Pla Zapatero pel 2010 del que se'n parlava però que encara no n'havia escoltat res més que rumors de que seria un Pla per inversions en projectes de sostenibilitat... o sigui que ni un duro per l'heliport, ni encara menys per la pista de gel...

La carta mostra el recolçament a una d'anterior on es feia referència a la difícil convivència d'escala amb segons quins immigrants per la diferencies en les costums: " la pudor dels menjars que omplen les habitacions, ja que no tanquen cap porta.", però avui na Sra. Ada va un xic més lluny i protesta d'un aspecte ben curiós i que al meu entendre si el seu veí no fos immigrant mai hauria estat motiu per una carta al diari: " (...) som tots els veïns que en patim les conseqüències (...) en dormir amb les finestres obertes tota la nit hi ha uns roncs insoportables, i al matí algun dels indis comença a tenir tos de bronquis, amb uns gargalls que deu treure que vomitaries;"

Eren pocs i va parir l'avia... ara sí que l'excusa és bona per no continuar si els hi han robat les eines...






"Les cases amb jardí o amb hort són un dels principals punts on es reprodueix el mosquit tigre, i per això s'aconsella retirar de l'exterior els recipients on s'hi pugui acumular aigua, com ara testos buits, el plat de sota els testos o joguines, ja que l'insecte deixa les larves en punts amb poca aigua estancada."
A fe que a casa, tot i tinent cura d'aquest consells, n'hem tingut i molts. Tot l'estiu, i encara ara doncs amb les pluges sembla que s'hagin multiplicat, els turmells n'han patit les seves picades doncs és un mosquit que vola baix...

Aquesta tarda a les set



Si aquests dies m'heu vist un xic alterat amb el tema del circ, amb el del "foie" no vegis...
Engreixar uns animals amb condicions horribles fins al punt de fer-lis agafar una cirrosis per tal de disposar d'un fetge més gros només pot ser fruit d'una societat malaltissa...
Aquí podeu veure com els injecten menjar a pressió, (desprès els hi lliguen una goma al coll per tal d'impedir-ne el vomit) !!!
En el Pirineu francès hi ha pobles on la sofisticació tècnica d'aquesta barbàrie encara no ha arribat i per facilitar la feina al pagès a l'hora d'injectar el menjar a l'animal, els tenen clavats al terra sobre taulons de fusta, i en d'altres llocs enterrats fins al coll per tal de inmovilitzar-los...
Jo també havia menjat "foie" i en conec la seva exquisitat, però, si us plau, la propera vegada que tingueu el pensament de menjar-ne o de comprar-ne, penseu un segon en aquestes imatges de sofriment, o, sinó, tan sols penseu en què el que us esteu menjant és un fetge completament malalt de cirrosis...!!!




Veritats com un temple !!! :
"D'una banda, el poder empresarial i mediàtic de la grans cadenes actua de sotamà, però amb molta capacitat d'influir. Aconsegueix que la justícia sentenciï i que el govern oblidi o decreti, depèn de l'ocasió i de l'assumpte. De l'altra, la iniciativa legislativa popular, un procediment ple de voluntat i d'entusiasme, però més formal que eficaç, que difícilment prosperarà"

El Sr. Xirgo ho atribueix a que "com que l'administració està farcida de funcionaris amb reduccions de jornada, ara, pels terços de jornada que queden penjats, no troben ningú", però a part de que aquest en sigui un motiu jo me'n consta un altra i és que algunes places les han adjudicat a tres terços i en molts dels casos als mestres no els surt ni a compte el sou per pagar el desplaçament...

Avui a TV-3 a les 21.50h

L'article personalitza aquests comportaments en els casos de la guerra "Prisa i Mediapro, o –si ho volen personalitzar– els Polanco i els Roures." i en el cas Millet, també conegut com "el lladre de Palau", en aquest cas el Palau de la Música...





La notícia no té gaire res més que oferir que explicar que un grup de jubilats bascs de Zaharren Babes Leku vindran a passar una setmana a Lloret.
El que sí crida l'atenció és l'apretat programa que els espera:
"Tienen un apretado programa de excursiones. Así para el martes han programado una salida a Figueras y Girona; el miércoles visitarán Roses y Anpuria Brava; el jueves tienen previsto viajar hasta Barcelona; el viernes a Sant Sadurní d'Anoia y Montserrat; el sábado irán a Cadaqués, el domingo a Pals y Tossa de Mar, antes del regreso al txoko el próximo lunes"