escriu-me
My Photo

diumenge, 3 d’agost de 2014

Diumenge, 3 d'agost del 2014, a Lloret i a la resta de Selva MarítimaAhir us mostrava la meva estranyesa per com la Plataforma per la Pau de Lloret donava el seu suport a una convocatòria de concentració on pels lemes que hi havien, ("genocidi a Gaza" o "assassinats a Gaza"), no semblava pas una crida per la pau sinó únicament de suport a un dels bàndols i de rebuig de l'altra…
Des de l'entitat m'han fet arribar el document/manifest que pensen llegir-hi avui, i que ja hi van llegir a la concentració de la setmana passada, on sí hi trobem frases més pròpies d'una plataforma d'aquest caire:


"La Plataforma per la Pau Lloret és aquí per fer palès el seu rebuig a tota classe de violència, i avui, expressament, denúncia tot el que està passant a Gaza"
(…)
"Denunciem als intolerants de cada part, als diferents governs, entre ells l'espanyol, a determinats bancs i a les empreses que comercialitzen amb armes. Ells també són còmplices del que ara passa a Gaza."  desconec què diu el que està escrit en àrab i hebreu; 
espero que no digui "fill de P*** el que ho llegeixi"...Els Gegants de Lloret ( carta de n'Antoni Bancells Fernández. LLoret de Mar)
Responent a l´article «Els Gegants i la festa de Lloret», escrit per Lluís Riera i Garriga el dia 29 de juliol en la secció d´opinió d´aquest diari, estic totalment d´acord amb el que s´hi afirma. No sols això. Vull afegir-hi la visió complementària d´algú que ho viu de ben a prop, ja que la meva filla Gemma és membre de la colla (…)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2014/08/03/cartes/681539.html
"Certament és una llàstima que ara hi hagi dues colles" diu n'Antoni
L'endemà de publicar-se la carta vaig rebre aquest comentari que signa anònimament "un lloretenc" on sembla voler introduir suspens a la cosa:
"A la carta d'en Lluís Riera i els gegants.
Referent al perquè no hi van anar Es Nais i Miss Ling. Senzillament, la colla aquesta que tant lloes, no va convidar l'altra colla. Pots preguntar a l'altra colla el perquè, i segurament estaran encantats de que se sàpiga la seva versió. I si preguntes una mica, podràs treure'n les teves pròpies conclusions."

A l'altre meu poble, sant Feliu de Pallerols, els gegants, juntament amb els cavallets, ballen una dansa amb un títol que potser seria adient a les colles geganteres lloretenques, es diu "la mata-degolla"

 si la volguéssiu veure ballar avui n'és un bon dia doncs des de divendres estan de FestaDret inalienable de Catalunya ( carta de n'enric carcereny beltran. Lloret de  Mar)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2014/08/03/cartes/681539.html
"Avui em sento jutge del Tribunal d´Estraburg i, per tant, sentencio:
Coneguts els fets actual de la Nació Catalana, (…)
Resolc: Catalunya està en el seu dret i condemno a l´Estat espa­nyol a pagar totes les costes, incloent tots els deutes que té pendents l´Estat espanyol amb Catalunya i tots els seus habitants, encara que no parlin català."
L´avi que té 105 anys i, tot i la pluja, no es va escapar de fer el pregó  ( per JOSEP ALUM)
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/08/03/lavi-que-105-anys-pluja/681538.html


El mercat ambulant de la Plantera de Blanes rep un miler de visitants de mitjana
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/08/03/mercat-ambulant-plantera-blanes-rep/681537.html


Joves estrangers excaven al castell de Sant Iscle de Vidreres
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/08/03/joves-estrangers-excaven-al-castell/681535.html


Balliu respon a Arbúcies que té la informació del Manga al Consell
 "Poden venir a buscar-la quan vulguin", va afirmar Balliu.
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/08/03/balliu-respon-arbucies-que-informacio/681536.html
"L'Ajuntament d'Arbúcies ha recorregut al Síndic de Greuges perquè el Consell Comarcal li faciliti la informació sobre les implicacions del cas Manga al municipi, i que tenen a veure amb ERC"El sindicat de Mossos demana reobrir debat sobre les pistoles elèctriques
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2014/08/03/sindicat-mossos-demana-reobrir-debat/681492.htmlCalonge organitza una sortida de ´snorkel´ per conèixer el litoral
http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2014/08/03/calonge-organitza-sortida-snorkel-coneixer/681533.html


Recordant el trenet ´gerió´  ( per
)
"Voldria amb aquestes ratlles retre el meu homenatge al primer tren turístic que va tenir la meva ciutat conegut com el trenet "Gerió". 
"Sé que els homenatges se solen fer a les persones, en aquest cas, però, és al trenet Gerió. Ara bé, hem de pensar que sense les persones que el gestionaven des del darrere, en Gerió no hagués existit."
El Gerió pertanyia a l'empresa Trenets de Catalunya propietat del regidor lloretenc Fuertes (MILLOR)

 =====================

Lloret aprovarà el conveni de venda d'aigua a Vidreres
L'acord passarà per la junta de govern dilluns, i es preveu que es venguin 450 m³ d'aigua diaris per abastir les urbanitzacions veïnes
L'alcalde recorda que és un conveni amb data de caducitat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/766139-lloret-aprovara-el-conveni-de-venda-daigua-a-vidreres.html


 Baixa un 9,2% el nombre de parelles lingüístiques a Girona
El programa Voluntariat per la Llengua es consolida a les comarques gironines amb més d'un miler de parelles cada any
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/765948-baixa-un-92-el-nombre-de-parelles-lingueistiques-a-girona.html
A Lloret de Mar (128) i a Blanes (106).A la foto l'ex-regidor PPero lloretenc Joan Abaurrea, amb Mamadou Kaira , el primer dia que es van trobar.

El que no diu la foto, i veient el que s'hi veu de fons, és si la trobada va ser a Lloret o a Gambia...


Mil visitants al nou mercat de Blanes
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/766282-mil-visitants-al-nou-mercat-de-blanes.html


=====================
INFORMACIÓN

El turismo te tiene que gustar ( por roc gregori aznar)
"cómo me alegra que este negocio consista en procurar la felicidad de los clientes"
http://www.diarioinformacion.com/opinion/2014/08/03/turismo-gustar/1531756.html
"tú tienes que disfrutar con lo que haces. El turismo es así, no puedes fingir lo que no sientes. En el campo de la construcción, la informática, la minería, la industria, la agricultura y tantos otros oficios, incluidos aquellos para los que se precisa una alta cualificación académica, un operario mal encarado puede cumplir perfectamente con su cometido, en el turismo no."
És tanta la satisfacció que ha de tenir qui treballa en aquest sector que l'articulista enceta una idea que farà les delícies dels empresaris, doncs segons ell, aquesta "felicidad de los clientes (…) ya constituye buena parte del pago por el trabajo realizado"
D'aquí a pagar per treballar només hi ha un sospir...

 

Com tenim la cosa del conveni d'hostaleria ???
La felicitat que el treball provoca vindrà en nòmina ???


=====================
Notícias de Álava

El Gobierno Vasco reforma la ley para que los alojamientos turísticos tributen
http://www.noticiasdealava.com/2014/08/02/sociedad/el-gobierno-vasco-reforma-la-ley-para-que-los-alojamientos-turisticos-tributen
"Los alquileres turísticos por parte de particulares han registrado un crecimiento muy fuerte impulsado por el uso de internet y la proliferación de páginas web dedicadas a gestionar alojamientos temporales"

=====================

Vitòria entra al Guinness amb una truita de patata descomunal
El rècord s'ha batut amb una paella de 5 metres de diàmetre, 840 quilos d'ous, 1.600 de patates, 30 de cebes, 10 de sal i 150 litres d'oli d'oliva
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/vitoria-cuina-truita-mes-gran-del-mon-3427156
Jo estava encuriosit per saber com s'ho havien fet per girar-la, però es veu que no la van pas girar sinó que la part de dalt ho van fer com qui fa crema catalana…

 =====================
Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...