escriu-me
My Photo

diumenge, 31 d’agost del 2008

Diumenge, 31 d'agost del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Per avui diumenge,


" REGATA DE LLAGUTS .LLIGA DE LLORET "(Platja Sa Caleta, 17.00 hores)

==========================

23è TORNEIG DONA MARINERA D'HOQUEI PATINS
Homenatge a Ivan Tibau ( Pavelló Municipal )
18. 00 hores : Presentació dels equips del Club Hoquei Lloret 08/09
19.00 hores: Partit entre el Club Hoquei Lloret i la Selecció Catalana d'hoquei.

==========================

Festes de Fenals i Santa Clotilde 2008


==========================
==========================
==========================



L'article acaba amb aquesta frase que no sé si té a veure amb aquesta actuació o bé amb la notícia d'aquests dies del front marítim/pàrquing: "En referència al tractament urbà del front marítim, l'Estat considera que aquesta actuació és «de caràcter municipal», amb la qual cosa el Ministeri d'Ambient i Medi Rural i Marí «considera que no ha de participar»."


"L'Ajuntament afirma" es refereix a l'entrevista d'aquesta setmana a la COM Ràdio feta a la membre de SOS Lloret, Imma Dominguez, i contestada en el mateix espai pel regidor Sr. Valls. Ambdues les podeu escoltar en aquests links de YouTube:
La de SOS Lloret
I la del regidor Valls
L'article, a part, enumera les malifetes, al seu entendre, fetes pels amos de can Juncadella: "han obert nous camins, han fet canalitzacions, han posat tanques a la finca que no hi permeten el pas de la fauna i la vella tanca de filferro espinat s'amaga entre les mates; han enjardinat amb espècies no autòctones, cosa prohibida dins un PEIN, han esborrat les marques del sender de llarg recorregut GR-92 que travessa la finca i sovint tanquen les portes i no permeten l'accés a aquest camí públic; i han edificat unes escales per accedir còmodament a la darrera cala verge de Lloret: Cala Morisca."

Quan parlen del futur xalet fan referència a l'antiga casa dels masovers.
La darrera frase de l'article "se las trae", doncs com que en el projecte de reforma d'aquest futur xalet segons l'ajuntament la volumetria es manté i hi ha una planta soterrada, d'aquesta "
diu Coloma: la planta soterrada, des de la qual els propietaris veuran el mar. "
Aquesta foto, tal qual, surt en el projecte/dosier de petició de reforma de la casa dels masovers presentat a l'Ajuntament i on s'hi pot veure tal com està ara, part superior, i el que demanen, part inferior.







Darrera/davant del volant de molts dels autobusos estrangers que veiem qualsevulla dissabte pels nostres carrers hi ha una persona que ha sortit del seu país el divendres al mig dia, per conduir tota la nit, dormir unes hores en un hotel aquí , (esperant que li tinguin l'habitació a punt quant arribi, no sempre evident), i tornar a sortir el cap vespre cap a ca seu, conduir, si tot va be, fins diumenge al mig dia, pel dilluns Sant Tornem-hi, però canviant el sofisticat autobús per un camió o una retro tota la setmana i així quasi totes les setmanes de l'any, doncs quan no és platja, és neu... (l'hipoteca obliga ací i allà...)
Explico aquesta "batalleta" amb la senzilla pretensió de que quan veiem un conductor d'aquests ens el mirem amb, si s'escau, més respecte del normal i no xiulant-lo o insultant-lo perquè ens fa esperar dotze segons...


L'article fa una molt completa recopilació d'obres d'art on s'hi poden veure dones llegint: "a dona vella" de Rembrandt, "la dona vestida de blau" de Vermeer, "la jove que retorna del ball" de Ramon Casas, "la dona que escolta la lectura" de Manet, "l'arlesiana" de Van Gogh, "les tres germanes" de Matisse, "la jove nua en una cambra d'hotel" d'Edward Hopper? i és clar que per algun motiu n'ha trobat tantes: "Entre les dones i els llibres ha circulat una afinitat secreta, una estranya relació feta de prohibicions i de conquestes que els ha permès viure d'una altra manera, obrir-se camí per llocs intransitats i mirar cap a horitzons nous."

Avui l'article del Sr. de Pablo és un xic estrany doncs veient el títol hom pensa que parlarà de la Ciutat Immortal i en canvi aprofita que hi passa l'Onyar per fer una reflexió econòmica: "Un economista em comenta un efecte curiós del sector immobiliari. El del mercat captiu. Es diu així quan en un sector no es mouen els preus cap avall, quan la demanda així ho vol; vol vendre el seu pis a 20, quan el va comprar a 12..."






No hi busqueu més referències a la nostre vila doncs això és tot el que hi surt.
Fa una descripció de quinze troballes"
minucias que no cambiarán el mundo. ni para mejor, ni para peor " com és ara: "En el Este de Turquía existe una localidad llamada Batman. Ignoramos el gentilicio del lugar. "

És exactament el mateix redactat que la del Diari de Girona (millor dir-ho a l'in-revés...)