escriu-me
My Photo

diumenge, 27 de setembre del 2009

Diumenge, 27 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Avui diumenge:



La tragicomèdia sobre l’Alzheimer
“Volem anar al Tibidabo”
obre la temporada de tardor de l’Espai XXS
Una part dels beneficis es destinarà a la Fundació Privada Lauretum entorn a la Malaltia de l’Alzheimer

La tragicomèdia sobre l’Alzheimer “Volem anar al Tibidabo” obrirà avui diumenge de setembre la temporada de tardor de l’Espai XXS-Casal de l’Obrera. Una història íntima que llança una mirada diferent, fugint del tòpic dramàtic i fugint de l’aire tràgic, que malauradament comporta l’irrupció d’una malaltia com l’Alzheimer en una família qualsevol. Aquest espectacle s’ha programat, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer del 21 de setembre, i per aquest motiu una part dels ingressos es destinaran a la Fundació Privada Lauretum Entorn a la Malaltia de l’Alzheimer.
més info AQUÍ


=====================
=====================
=====================


Dilluns:
Ple de l'Ajuntament
a les 8.00h del vespre a la Casa de la Vila


=====================
=====================
=====================


El proper dijous:

GRAN SOPAR BENÈFIC DE L'AECC DE LLORET DE MAR

EL SOPAR ES DURÀ A TERME EL PRÒXIM DIJOUS 1 D'OCTUBRE A L'HOTEL SANTA MARTA DE LLORET, A PARTIR DE LES 21 HORES
PER RESERVAR TAULA, POSEU-VOS EN CONTACTE AMB LA CRISTINA BERNAT (CAFÈ DE LA VILA)
+info: www.lloretperlavida.blogspot.com


=====================
=====================
=====================


També dijous:
conferència i taula rodona a càrrec d’Alfons López Tena
amb el títol: Som una Nació, Nosaltres decidim



Aquests són els titulars que m'agrada posar del meu poble.
Ara només cal esperar que el que guanyem en un mercat no ens ho gastem en una fira, i amb això amb refereixo a que amb l'excusa de que produïm electricitat, això és xauxa i vinga, llums de nadal 24/24hores, aplaudiments a la instal·lació d'una pista de gel... o demés iniciatives poc curoses amb la emissió de CO2...
De totes maneres si llegiu l'article veureu que l'oposició no se'n felicita de la iniciativa, excepte ICV que sí la veu be; el que no veu be cap grup, i amb això ICV tampoc hi està d'acord, és que s'hagi muntat més a tall de negoci que d'infraestructura d'estalvi energètic; l'idea la resumeix la frase que el representant del GRILL diu:
"no entenc que s'instal·lin plaques només per produir energia i no consumir-la".
Per lo demés tant PSC com ERC no veuen clar d'on surten els 2 milions d'euros que costa la instal·lació: "com és que volen tirar això endavant, perquè si tan clar està, per què la quantitat de dos milions d'euros no apareix en el pressupost?"


"Consideren que l'actual projecte "no és una millora general" de la infraestructura viària, sinó "una destrucció sistemàtica" del paisatge."
Esperem que frases com aquesta no les hagem de fer servir per descriure la variant nostra i que tant gelosament guarda el nostre equip de Govern.

Senyors de l'Ajuntament !!!, convoquin al poble d'una vegada i ensenyi-ns el traçat per on volen fer passar aquesta variant, (i que vostès coneixen des de fa més de tres anys); gastin-se els diners que facin falta per fer un vídeo amb condicions per recrear virtualment per on passa i quin impacte tindrà; recullin idees i consells dels lloretencs abans que des de la Generalitat ens presentin dat i beneït el projecte.

El Sr. Crespo a la roda de premsa de l'altra dia em va contestar que no se'n coneixen els detalls, però els lloretencs, per ara, no en volem saber els detalls de si aquí hi va un gerani o allà una senyal, o si el túnel anirà folrat o pintat o si per executar-lo hi haurà sis màquines grogues... no ens interessa.
Els lloretencs per ara ens conformem en saber el que vostès saben des de fa més de tres anys i que no s'han dignat convocar-nos per explicar-nos-ho, com si la destrucció del paisatge que es preveu fos quelcom que només a vostès NO preocupa...
Volem saber com queda d'afectat Sant Pere del Bosc; personalment em fa por que aquesta greu afectació del paratge en sigui el motiu de l'ocultisme i del jugar a que si ho sabem però encara no ho sabem...

Fora la carrtera de Sant Pere del Bosc !!!


Al centre de la foto hi podeu veure l'advocat Eduard de Ribot que ha estat molts anys l'advocat de SOS Lloret en la seva lluita en defensa del territori.



"D'entre els artistes participants, hi haurà Quimi Portet, Cris Juanico, Pau Alabajos i Blues de Picolat."





"Entre les troballes enfonsades hi ha havia bateries d'embarcacions, un carro de supermercat, una cadira de despatx, rodes de cotxes, mòbils i pedres per aguantar para-sols"

Tot i que aquest títol llegit de pressa pot induir a pensar que el Sr. Martín critica els ecologistes, no és així. Ell reclama "fer-nos ecologistes de les paraules" en el sentit de no deixar-nos perdre paraules i expressions antigues que s'estan perdent, com és ara "el català salat", que resisteix encara "en pobles com Cadaqués, Tossa de Mar i Begur."

El Sr. Ferrer ha trobat el perquè es venen barrets mexicans:"A la Costa Brava alguns turistes compren un barret mexicà perquè com que el poden pujar a l'avió portant-lo posat sobre el cap, no compta per res com a equipatge"


No sé com compatibilitzaran els focs amb les havaneres, segurament es tracta d'un piro-musical...;-)
O senzillament, els de turisme i els de Lloret Natura no s'han coordinat doncs tampoc ningú entén com a la setmana de la Natura es pot programar uns focs...


"Joaquim Nadal, defensa la idoneïtat del projecte. Assegura que l'obra no està sobredimensionada i que és necessària la millora en tractar-se d'una via altament transitada."



"Un bon plantejament del futur model de la indústria turística ajudarà a donar valor afegit, com ara el respecte pel medi ambient i la defensa del patrimoni cultural."

"Què deixarem als nostres fills i néts? Amb aquestes obres hi guanyen molt pocs i hi perdem tots"


"Un postgrau «on line» i un de presencial"








El Sr. Crespo també parla de "conseqüències de la crisi" a les arques municipals i a part de les davallades "dels ingressos per la construcció o les plusvàlues," n'apunta dos que tot i afectar a la recaptació a mi em semblen baixades la mar de positives: "menors ingressos en conceptes com la recollida d’escombraries o el consum d’aigua"










Una de les escollides és de Blanes: "Mayte Vieta (Blanes, Girona, 1971)"
"Estas becas surgen de la colaboración entre la Fundación Endesa y la Diputación Provincial de Teruel, y tienen como objetivo fomentar la creatividad en sus diversos campos y apoyar la labor artística, según han informado fuentes de la Diputación Provincial de Teruel."