escriu-me
My Photo

dimarts, 28 d’abril del 2009

Dimarts, 28 d'abril del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

DEFENSA DEL MEDI AMBIENT !!!
Pinya de Rosa per Rafael Sardá Borroy
(Carta publicada a EL PERIÓDICO divendres passat 24/04/2009)

Dimecres va ser el Dia de la Terra; ahir, la diada de Sant Jordi. Els nostres polítics parlaran de catalanitat, identitat- i també d'una anomenada defensa del territori. La realitat pel que fa al medi natural és molt diferent. Cuidem els nostres boscos i platges com si fossin parcs i jardins. Confonem la conservació de la biodiversitat amb planificacions i polítiques urbanístiques. Muntem conselleries (ministeris) de medi ambient purament de màrqueting. ¿On és aquesta defensa de la Terra?: Pinya de Rosa, entre Blanes i Lloret, l'últim espai conservat del litoral català (és paratge natural d'interès nacional --PNIN--, declaració que serveix per protegir llocs com aquest i com Montserrat). Allà hi havia 30 hectà- rees de bosc mediterrani en molt bon estat i connectades fins fa uns dies amb els boscos d'interior per la seva llei de protecció.

Un total de 30 hectàrees salvades de la depredació urbanitzadora per 20.000 firmes de ciutadans en una campanya local fa set anys, 30 hec- tàrees comprades després (¿regalades?) per una societat limitada per al seu gaudi personal, i ara 30 hec- tàrees en perill de deixar de complir les seves funcions ambientals, ja que s'ha arrasat el bosc, disfressant-lo d'una neteja preventiva contra incendis, se n'ha eliminat la connectivitat mitjançant una tanca il.legal de la propietat. És igual denunciar-ho o sol.licitar una vigilància més efectiva per part de les autoritats. No hi ha reacció ràpida i, quan això passi, el mal ja estarà fet. Política de fets consumats. I el pitjor serà que a ningú li caurà la cara de vergonya, perquè ningú se'n considerarà responsable i perquè no es considerarà important el Dia de la Terra.


No té desaprofitament. Dediqueu-li un minut...!!!
"s'ha arrasat el bosc, disfressant-lo d'una neteja preventiva contra incendis,
se n'ha eliminat la connectivitat mitjançant una tanca il.legal"


"Cuidem els nostres boscos i platges com si fossin parcs i jardins.
Confonem la conservació de la biodiversitat amb planificacions i polítiques urbanístiques."


Bosc de can Juncadella després de la neteja:
de la biodiversitat al "biodegradable"






"Es calcula que arreu de Catalunya hi ha un parc de mig milió d'apartaments que no estan declarats, els anomenats "habitatges d'ús turístic". De totes maneres, fins que els ajuntaments no posin fil a l'agulla i elaborin un cens d'aquests habitatges, no es podrà aplicar cap sanció. I la realitat és que, fins ara, ben pocs ho han fet."
Una vegada que va sortir aquesta qüestió el Sr. Crespo es va afanyar a reclamar fons per fer aquesta tasca doncs considerava que no era seva. Estic d'acord en que alguna mena d'ajuda s'hauria de rebre per fer tot aquest treball d'investigació, doncs a la fi hi hauran varies administracions que en sortiran afavorides, però crec que un bon control sobre aquests habitatges a qui primer pot beneficiar és al turisme i de rebot a tot el poble.




Sempre havia sentit ha dir que l'enginyeria de camins era la probe del cotó de l'intel·ligència però pel que es veu en tot i deu haver excepcions... i més quan en una mateixa frase aposten per coses ben contradictòries: "En aquest sentit, Robert Lluís, delegat del Col·legi d'Enginyers de Camins, va indicar que aquesta energia podria comportar "molts problemes mediambientals" i per aquest motiu va incidir en la necessitat de fer "pedagogia" sobre el que representa aquesta font. Una energia que veu "factible" produir a les comarques de Girona."



"Aquí es penalitza excessivament el fracàs, gairebé que qui fracasa ha de canviar de lloc de residència (riu). La gran vacuna per no fracassar és desdramatizar l'error. L'error és una situació d'aprenentatge, se n'aprén i així s'evita fracassar."

span style="font-weight: bold;font-size:100%;" >La cosa va sobre la llibertat d'expressió "per què l'alcalde de Figueres, Santi Vila, se sent "injuriat" pel fotomuntatge que el representa sense roba, amb un aneguet de plàstic tapant-li la vara municipal?"
El cas és quasi comparable al segrest de la portada d'El Jueves, doncs de ser un afer de quatre a passat a ser un a cosa general, (avui s'hi poden trobar diferents articles del tema a la premsa).
El sr. Soler acaba l'article ben divertit: explicant-ne el titular
"Serà el jutge qui, en la vista per injúries i a la vista de l'il·lustre apèndix, dictamini si l'aneguet fa justícia al que hi ha i si l'alcalde passa a dir-se Santi Tola."


En el ordre del dia del Ple també hi figurava una moció d'ERC en el sentit de demanar una bonificació del peatge de l'autopista del Maresme/Selva pels residents a Blanes. Si no ens en han de cobrar "royalties" per l'idea quasi que els hi podríem copiar...
També van parlar de Pinya de Rosa. Potser sí que tindran raó els que opinen que compartir quelcom amb minoria amb els blanencs és mal negoci, com seria el cas d'un PEIN conjunt, doncs en el Ple d'ahir s'atreveixen a a fer servir la paraula "exigim" per una cosa que primer la Generalitat i els lloretencs en darrer terme n'hauríem de tenir la darrera paraula: "
El ple també va aprovar una moció presentada per Esquerra referent a Pinya de Rosa, en què s'insta l'Ajuntament perquè faci tot el possible per aturar les obres i perquè es retiri la tanca, s'exigeix a la Generalitat que no presenti recurs a les sentències que exclouen Santa Cristina del PEIN"
Vist així quasi que volem un PEIN per a Santa Cristina però amb una bona tanca, (cinegètica això sí...), que el separi del blanenc... ;-) ;-) ;-)


«Els habitatges considerats d'ús turístics són una activitat econòmica com qualsevol altra, i per això el propietari haurà de tenir una llicència de l'Ajuntament per poder llogar la propietat»

"La diputada Pilar Mundet van analitzar les possibilitats que oferiria la xarxa. «Podem sumar i optimitzar recursos, entrar en la venda per internet, ...""




"Si una persona veu foc en el bosc, ha de trucar immediatament el telèfon d’emergència, el 112. També es pot posar en contacte amb Bombers, en el 085, o amb la policia local de Lloret, en el 092.
Detectar un incendi a temps és fonamental per poder-lo apagar abans que provoqui danys importants."






"El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, parla de la dessaladora de Blanes " AQUÍ



Requeriment de legalització d’obres o ús
del sòl sense llicència a C/ Pere Codina i Mont,
57 A 1º 5ª.


Ordre de restauració de la realitat física
il·legalment alterada per obres o ús del sòl
sense llicència i no legalitzables a C/ Ciutat de
la Paz, 15, Esc. E, 2º 1ª.


Ordre de restauració de la realitat física
il·legalment alterada per obres o ús del sòl
sense llicència i no legalitzables a C/ Antilles,
21.


Afer: Ordre de restaurar l’ordre físic il·legalment
alterat a Urb.LA CREU DE LLORET,
PARC.A-27, C. SANT FELIU DE GUIXOLS,
41


Incoar expedient per la restauració
de la realitat física alterada i l´ordre jurídic
vulnerat per l´execució d´obres o ús del sòl
consistents en la instal·lació d´una antena
parabòlica de recepció a la façana de l´edifici,
sense llicència i no legalitzables, en la finca
situada a C. Lope Mateo, nº 5, 4º 1ª.


Ratificació de la suspensió d’obres o ús
del sòl sense llicència a Urb. UCSA
(CANYELLES), PARC.320, C. HOLANDA,
16.


Ratificació de la suspensió d’obres o ús
del sòl sense llicència i ordre d’enderroc a Urb.
MONT LLORET, parc. 552, C. Mar Caspio, 5.


Requeriment de legalització d’obres o ús
del sòl sense llicència a Av Vila de Tossa, 91,
baixos 4º, esc D.


l’Ordenança Reguladora dels Usos Permesos
en Sòl Privat Lliure d’Edificació (“Retranqueig
Privat”).




El Consell Comarcal de la Selva ha rebut els
acords plenaris de constitució i aprovació dels
Estatuts del Consorci de l’Alt Maresme –
Selva Marítima, per part dels ajuntaments
següents i amb la data d’aprovació del ple de
la corporació local que consta als efectes de la
tramitació conjunta de l’exposició pública dels
expedients.
-Ajuntament de Lloret de Mar en sessió del Ple
de data 22 de desembre de 2008.
-Ajuntament de Tossa de Mar en sessió del Ple
de data 9 de gener de 2009.