escriu-me
My Photo

dimecres, 18 de març del 2015

Dimecres, 18 de març del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Compte !!! 

 



El cartell porta dissabte 20 però 20 és el divendres…
Si hi esteu interessats, jo el que faria seria anar-hi el divendres per si de cas, i si després d'una estona esperant no veieu moviment, hi torneu el dissabte a veure què… és de suposar que el mes i l'any estan be…


============
============
============

tema autopista (la xarxa està que bull !!!)


 

Seré “verd” ?
( per Jordi Martí Utset)


Es fàcil d’entendre que una obra amb un impacte ambiental com el nou ramal de la C-32 i amb un cost de mes de 60 milions d’euros vulgui ser analitzat per la opinió pública, i si a més de no haver estat en exposició publica abans de la seva licitació, et diuen que serà finançada íntegrament per la Concesionaria d’autopista Abertis sense que aquesta incrementi el peatge de Santa Susanna, es evident que alguna cosa se’ns escapa.

No tinc el coneixement necessari per valorar tècnicament l’impacte mediambiental que comportarà, mes enllà de imaginar-me un vial de gairebé set quilometres d’allargada creuant paratges com El Vilar, Sant Pere del Bosc, L’Angel i Les Alegries, amb la pèrdua d’un paratges que son un autèntic pulmó verd i de lleure per gran part dels nostres ciutadans, i alhora una pèrdua també d’avantatge turístic competitiu que comportarà per la nostra vila.

A nivell de mobilitat només em puc qüestionar l’obra si aquesta millora substancialment els desplaçament mes habituals, per tant, intentaré fer ho fàcil. Tenim dos vies principals de sortida de Lloret, una ens apropa a l’aeroport de Girona, a Girona capital i a l AP-7, o dit d’un altra manera, ens apropa als turistes arribats des de  l’aeroport de Girona i a tots el turistes de la unió europea que es desplacen per carretera. Com afectarà aquesta nova infraestructura a aquests accés si hi aboquem tot el transit provinent de Barcelona per la  C32 a les Alegríes? . Només se m’acut que negativament, la imatge de caravanes que arriben fins el túnel en ple estiu els hi podem sumar tot aquest flux de vehicles provinent de l acabament de l’autopista.

L’altra via ens comunica amb Barcelona i amb les poblacions veïnes. Segons estudis avalats per la pròpia Administració, gairebé el 80 % del transit d’aquesta via es correspon a transit intern, es a dir, gent que estudia o treballa en una població i es desplaça a l’altra, per tant es fàcilment deduïble que aquesta infraestructura no millorarà substancialment aquest casuística excepte en moments puntuals de l’estiu i que poc justifiquen un impacte tan negatiu i, sobretot, irreversible.

Que passaria si milloréssim l’actual accés a la C-32? Milloraria a la fluides del trànsit un carril bus entre Lloret i Blanes? Ho faria també un carril alternatiu entre Blanes i l’actual accés a la C-32?. La resposta afirmativa a cada una d’aquestes preguntes ens ajudaria a reduir aquests sis minuts i mig que guanyaríem amb la construcció del nou ramal. Temps d’estalvi estimat per la pròpia Concesionaria.

65.000 arbres de menys en el nostre inventari be justifiquen l’estudi de possibles alternatives. Perdre els paratges de El Vilar, St Pere del Bosc, Riera Passapera, L’Angel i Les Alegries, no justifiquen 6 minuts i mig minuts menys de conducció.

La visita del Conseller de Territori i SOSTENIBILITAT acompanyat del màxim dirigent d’Abertis, anunciant la licitació de les obres del nou ramal, es el mes semblant que he vist a l’arribada dels descobridors d’Amèrica intentant enlluerna als indígenes amb baguls plens d’avaloris.

Ja som prou grans per no cedir a pressions i exigir als nostres càrrecs electes que gestionin els nostres interessos de forma més adulta per evitar casos com els que estem llegint a diari a la premsa. Decididament la relació entre l’administrat i l’administrador ha canviat de totes totes.

Entenc que no ens podem posicionar afirmativament sencer conèixer el projecte, i fer ho amb l’argument que mes val això que res, crec que es un argument pobre i lamentable.

Tant sols demanem poder decidir sobre el futur del nostre territori, i no només per poder ho posar en valor davant dels nostres visitants, si no que també per poder deixar una herència digna al nostre fills. Seriem capaços al 2.016 de tornar a enderrocar la “villa Loreto” per edificar hi el gratacels que hi tenim actualment, crec que estem d’acord en que la resposta es “NO” . Si per sobre dels interessos individuals, hem de posar el interessos col·lectius, sembla del tot clar que els paratges que es volen emportar per endavant, son un dels bens col·lectius mes preats pels ciutadans tant de Blanes com de Lloret.

 




Avui hi he trobat:
Avui versió reduïda… no tinc temps per més...


 






ERC-Avancem a Lloret vol fer una consulta ciutadana sobre la C-32
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/18/erc-avancem-lloret-vol-consulta/715018.html
"En un comunicat, el regidor d'ERC i candidat, Jordi Orobitg, va dir : " proposem una consulta passades les eleccions municipals en ares de ser transparents i de treballar al costat dels veïns i veïnes de Lloret"."

Davant aquestes paraules em venen al cap tres reflexions:

  1. La primera es resumeix en un parell de freses fetes: no és boig qui a casa torna o rectificar és de savis
  2. La segona:  que em sembla una idea collonuda però el que no té clar el sr. Orobitg són els tempos, i aquests, segons la Conselleria, ens diuen que la licitació de l'obra serà aquest març o com a molt tardar a principis d'abril o sigui que si la seva proposta no ve acompanyada de l'exigència d'una aturada/moratòria en el procés, és paper mullat
  3. I la tercera reflexió seria el  posar-li la data de "després de", com si es volgués sostreure del debat electoral aquest tema. El tema és tant greu, l'obra és l'estructura invasiva més gran que mai s'ha fet a Lloret, que si fa falta que les municipals siguin unes plebiscitàries del tema doncs endavant o sinó que el dia de les eleccions també sigui dia de referèndum…
Això sí, sempre amb una informació prèvia i minuciosa a la ciutadania, amb una o varies preguntes que evitin el sí o el no a seques sinó que incorporin alternatives…
I en el cas hipotètic que la ciutadania digués que sí vol la prolongació de l'autopista el projecte ha d'anar a exposició pública i amb tots els requisits tant tècnics, com constructius, com mediambientals, no pot ser que ens diguin que ja val el que es va fer fa 10 anys...
Tot el que no passi per això és una imposició, un ocultisme o un voler deixar la feina feta abans de plegar no sigui que guanyin uns altres i se'ls vagi el negoci en orris… Us sona aquesta reflexió ???, a mi cada vegada em recorda més la osa del contracte de neteja i escombraries signat deu minuts abans de plegar per 10 anys i per 80 milions d'euros…





Abertis aporta 141.571 € per rehabilitar el Museu Arqueològic de Banyoles
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/18/abertis-aporta-141571--rehabilitar/714952.html
Entre això i lo de que "diuen", (que no és veritat), que ens fan "gratis" l'autopista, se'ls hauria de proposar per algun Nobel.


Els camins de ronda s´unifiquen en un sol producte senderista
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/18/camins-ronda-sunifiquen-sol-producte/714946.html
"Aquest és el projecte que, ideat per l'empresa Triptek Solutions, va presentar ahir el Patronat de Turisme Girona Costa Brava."
Aquí anem a la nostra, autopistes, consellers amunt i avall, demanda social, mirar pel turisme, eixamplar el mercat etc, etc… paraules, paraules, paraules... però el camí de Ronda tancat i el que és més greu: OBLIDAT !!!

 


La Fecasarm i l´investigador del cas Craig Mallon visiten Lloret
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/18/fecasarm-linvestigador-del-cas-craig/715020.html



Mifas recull firmes en suport a modificar la Llei de Dependència
Reclamen treure el copagament i limitar el cost dels serveis segons la renda
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/18/mifas-recull-firmes-suport-modificar/714944.html


Nou de cada deu famílies usuàries de la Creu Roja no tenen prou menjar
L'entitat detecta que l'àpat principal de la meitat d'infants dels seus programes el fa l'escola i que el 16% no esmorza mai
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/18/nou-deu-families-usuaries-creu/714943.html



Blanes
Troben 2.100 plantes de marihuana al costat de la comissaria de la policia
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/18/troben-2100-plantes-marihuana-al/715019.html
No hi ha un pam de net…
Ja m'ho deia el meu avi: " no et refiïs mai d'algú que tingui dos nassos o que vagi uniformat"...



Blanes
L´aturen per conduir ràpid i respon que se li ha trencat el fre del prepuci
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/18/laturen-conduir-rapid-respon-que/715017.html
No et poden multar per una pana i que se't trenqui el fre no deixa de ser-ho…
Una altra cosa seria saber com s'ho va fer…  ;-)  ;-)  ;-)
Ah !!! ara veig que a l'interrogatori ho van declarar:
"Dins els vehicle anaven tres joves ben arreglats als seients del davant i en baixar la finestra la pregunta dels agents resultava òbvia. "Per què circulaven tan ràpid?". El conductor i l'acompanyant es van mirar i després, fitant el copilot, no van estar-se de romanços: "Se li ha trencat el fre del prepuci cardant amb la nòvia a Tossa""


Roses regularà amb boies de lloguer les cales des de Canyelles fins a Jóncols
Ja no es podrà tenir una concessió ja que la llei obliga que sigui un ens (en aquest cas serà el port) qui les gestioni
http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2015/03/18/roses-regulara-boies-lloguer-cales/715011.html




=====================










El govern adapta la concessió de la C-32 a Lloret
El govern ha modificat la concessió administrativa per a la construcció, conservació i explotació de les autopistes de Montgat-Palafolls (C-31/C-32) i Barcelona-Montmeló (C-33) per integrar-hi el futur ramal a la C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/833343-el-govern-adapta-la-concessio-de-la-c-32-a-lloret.html
Algú ens ensenyarà algun dia els contractes i convenis entre la Generalitat i la concessionària per tal de saber qui paga què ???


 Crida per trobar dues noies que ajudarien a resoldre un crim
Van presenciar la baralla en què va morir Craig Mallon a Lloret el 2012
Són veïnes de Blanes i van socórrer la víctima
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/833421-crida-per-trobar-dues-noies-que-ajudarien-a-resoldre-un-crim.html



Parva Gerunda' ( per Joan Domènech)
Girona va ser, dissabte passat, seu de la cloenda de les IX Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/833332.html
"El goig de fruir d'unes explicacions precises sobre els sarcòfags paleocristians "



Donen un milió d'euros en ajuts de menjador a la Selva
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/833496-donen-un-milio-deuros-en-ajuts-de-menjador-a-la-selva.html



Mifas, a favor de canviar la llei de dependència
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/833479-mifas-a-favor-de-canviar-la-llei-de-dependencia.html


=====================








La fundació Junts contra l’AME ha recaptat prop de 40.000 euros
http://www.novaradiolloret.org/la-fundacio-junts-contra-lame-ha-recaptat-prop-de-40-000-euros/
Arxiu de so: Pipo Molina, Ester Gómez, José Luís Blanco i Idoia Saracíbar


Jaume Dulsat (CiU) explicarà els eixos bàsics del seu projecte, aquest vespre (va ser ahir)
http://www.novaradiolloret.org/jaume-dulsat-ciu-explicara-els-eixos-basics-del-seu-projecte-aquest-vespre/
Arxiu de so: Jaume Dulsat


ICV – EUiA fa pública la llista de persones que acompanyaran Rodríguez Pacios
http://www.novaradiolloret.org/icv-euia-fa-publica-la-llista-de-persones-que-acompanyaran-rodriguez-pacios/
 Arxiu de so: Javier Rodríguez Pacios


El recital de poesia ‘Com elles’ inaugura divendres el Lloret Espai Off
http://www.novaradiolloret.org/el-recital-de-poesia-com-elles-inaugura-divendres-el-lloret-espai-off/
Arxiu de so: Mireia Vidal-Compte

Divendres al vespre les corals lloretenques faran un concert plegades
http://www.novaradiolloret.org/divendres-vespre-les-corals-lloretenques-faran-un-concert-plegades/
Arxiu de so: Josep delemus


El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2352.mp3

  • Entrevista a Romà Codina, alcalde, per comentar la seva presència al MITT de Moscou.
  • Entrevista a Jaume Dulsat i Javier Rodríguez Pacios, alcaldables per CiU i ICV-EUiA, per comentar diverses accions de precampanya.
  • Entrevista a Josep Delemus, dinamitzador cultural de l’Ajuntament, per parlar sobre la trobada de corals.
  • Entrevista a Mireia Vidal, participant en l’espectacle de “Com Elles”, per explicar diversos aspectes de l’espectacle.









El Ple de Blanes accepta propostes de la CUP per afavorir les economies més dèbils i el cooperativisme
http://www.blanesaldia.com/sin-categoria/21423-el-ple-de-blanes-accepta-propostes-de-la-cup-per-afavorir-les-economies-mes-debils-i-el-cooperativisme/


JEV y AJ de Blanes presentan la segunda jornada de Recuperación de Memoria Histórica
http://www.blanesaldia.com/blanes/21430-jev-y-aj-de-blanes-presentan-la-segunda-jornada-de-recuperacion-de-memoria-historica/


La Policia Local de Blanes decomissa 2.101 plantes de marihuana en un magatzem
http://www.blanesaldia.com/sin-categoria/21446-la-policia-local-de-blanes-decomissa-2-101-plantes-de-marihuana-en-un-magatzem/

=====================





El BOP d'avui :


2831 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Edicte relatiu a la convocatòria de concurs-oposició de promoció interna per cobrir una plaça d'administratiu/iva, vacant a la plantilla de personal funcionari


2792 - AJUNTAMENT DE BEGUR Edicte de notificació edictal substitutòria relatiu a l'obertura i manteniment de franges de protecció d'urbanitzacions al municipi
"Per tal de prevenir els incendis forestals en urbanitzacions, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur a través de l’empresa Explotacions Forestals Sant Daniel, SL. (NIF B55132740, amb seu a Av. Vila de Tossa, 56, de Lloret de Mar) realitzarà els treballs d’obertura i manteniment de franges de protecció a les urbanitzacions del municipi."


=====================








El DOGC d'avui :


EDICTE de 27 de febrer de 2015, pel qual se sotmeten a informació pública la Proposta d'ordre de terminis de referència per a l'accessibilitat a les prestacions sanitàries a càrrec del Servei Català de la Salut i la Proposta d'ordre per la qual s'actualitza la relació d'intervencions quirúrgiques que tenen garantit un termini màxim d'accés.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=688075&language=ca_ES


Ajuntament de Lloret de Mar
ANUNCI sobre la contractació administrativa, mitjançant procediment obert, tramitació ordinària, del servei consistent en el disseny preimpressió i impremta.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=688053&language=ca_ES



RESOLUCIÓ TES/471/2015, de 6 de març, per la qual es convoca el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2015.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=688035&language=ca_ES
Proposo atorgar-lo al conseller Vila ex aequo amb Abertis

 



=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...