escriu-me
My Photo

dimecres, 20 de gener del 2010

Dimecres, 20 de gener del 2010, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Encara del Ple extraordinari de dilluns
El regidor Ontañón puntualitza la seva postura


El sr. Ontañón em fa arribar aquest mail que us adjunto on puntualitza la seva postura en relació a les inspeccions a realitzar per part de l'Ajuntament i que jo en feia aquest comentari ahir:

"(...)El sr. Ontañón va insinuar, millor dit va dir directament, que amb l'esforç que en temps de crisi han de fer els empresaris per fer noves inversions trobaria be que l'Ajuntament el eximís de la persecució inspectora... (...)"

En el mail explicatiu que em fa arribar, a part de que ell explica clarament el que volia dir i significava la seva explicació durant el Ple, hi han dues expressions que em fan gracia: la primera és com se'm dirigeix i el càrrec que m'adjudica: "Sr. Redactor del Grimmelgrimmel"Un altra dia sr. Ontañon em pot dir "seeet", "Lluissset", "Lluís" o fins i tot sr. Picart, però "grimmelgrimmel" no deixa de ser una de les adreces de mail que utilitzo i que era el nom del meu ja traspassat gos; és com si jo per dirigir-me a vostè li digués "sr. Sancomagnolia", que tot i ser un nom ben maco segur que li arrancaria un somriure si algú se li dirigís així... ;-) ;-) ;-) (Sin acritud, ans al contrari: de bon rotllo...)

I l'altra és que s'acomiada amb un
"Buenas noches amigos del Grimmelgrimmel" com si aquí davant aquest ordinador hi hagués algú més que jo mateix, (de tant en tant un dels gats passejant per sobre el teclat o perseguint-me el mouse...) ;-) ;-) ;-)

Encara hi ha una tercera qüestió que ell em reclama i que jo mai m'he plantejat, potser perquè fer aquest resum diari per a mi representa un hobby entretingut més que una feina feixuga com de vegades alguns hi volen veure. Em refereixo a la reclamació que em fa el sr. Ontañón d'un dret que segurament sí que ell té però que jo mai he negat a ningú sempre que es faci des del respecte com és aquest el cas:
"Permítame que respetando la libertad de opinión y también el derecho de réplica, aclare (...)"

El mail és aquest:

"Sr. Redactor del Grimmelgrimmel
Refiriéndome a su interpretación de lo sucedido en el pleno extraordinario permítame que respetando la libertad de opinión y también el derecho de réplica, aclare algo que parece que V. no entendió bien o yo no me expresé correctamente:
Cuando hablaba de las inspecciones de las actividades por el Ayuntamiento, me refería a lo que dice el art. 73 de la Modificación de la Ley de prevención y control ambiental de las actividades, la tan controvertida, criticada y calificada despectivamente como LA PACA, (que ya se anuncia que no durará muchos años por ir en dirección contraria al espíritu de las directivas europeas y otras disposiciones más liberalizadoras) que dice que las actividades incluídas en el anexo III de dicha ley (en donde están la mayoría de las empresas de hostelería de Lloret) podrían ser sometidas por el propio ayuntamiento o entidades colaboradoras del mismo, a autocontroles periódicos, repito periódicos. Y este concepto, en contra de la publicidad que se ha ha dado a la modificación de la anterior Ley diciendo que se ha hecho con fines de agilizar y facilitar las actividades, en realidad y en el verdadero sentido práctico, lo único que se hace es dar potestad a los ayuntamientos de crear algo que ha sido calificado por el sector empresarial como una nueva ITV con el correspondiente coste, es decir, que se puede crear una inspección periódica y con ello un nuevo coste a añadir al sin fin de normativas que tienen que cumplir las empresas, que según estudios serios hechos por asociaciones empresariales dignas de crédito, sumando normativas obligatorias a las voluntarias, su coste alcanza en muchos casos hasta el 13% de la facturación de la propia empresa.
Y podrían hablar mucho rato sobre el concepto de "entidades colaboradoras de la administración".
En ningún momento quise decir que no se hicieran las correspondientes inspecciones en el momento de legalizar la actividad y tampoco me quise referir a
la obligación que tienen todos los ayuntamientos de hacer la correspondiente inspección cuando algo hace pensar que
se está cometiendo una infracción o produciendo contaminaciones de agua, ruido, lumínicas, etc. etc. pero otro tema es el de, una vez abierta y legalizada la actividad, crear más inspecciones periódicas como muchas de las que ya existen, incluso cuando no existe ni siquiera indicio de infracción alguna. Es decir una ITV periódica Y de esto es de lo que quería hablar aunque alguien echara pelotas fuera.
Y me alegro de que el Sr. Alcalde y el Sr. Valls hablaran de que solo se harán las inspecciones cuando se crea conveniente o necesario, es decir, quiero entender, que no se harán periódicamente o por sistema.
Y nunca quise decir que se les libere a los empresarios de las inspecciones obligatorias alegando crisis. En el fondo me limité, Sr . Director, a trasladar la profunda preocupación del empresariado después de haber analizado la tan controv ertida y criticada ley LA PACA. Y si están preocupados por algo será.

Buenas noches amigos del Grimmelgrimmel
Santiago Ontañón"



=====================
=====================
=====================



demà dijous


els dijous de l’Aurora

Xerrada d'OLGA RIUS
PARELLES SENSE PAPERS

Hora: dijous, 21 / gener / 2010 20:00
Lloc: El Puntet - Lloret de Mar
Avinguda de Vidreres nº58

Conferència sobre l’acreditació, regulació de la convivència i drets en general que s’adquireixen en l’estat de parella de fet. Posteriorment es farà un col·loqui.


=====================
=====================
=====================



En Dani em fa arribar aquesta troballa:

Llegará un día en que las bicis vuelen

(...)el arquitecto búlgaro Martin Angelov con “Kolelinia”, un proyecto para tender carriles de bicicletas urbanas en el cielo de las ciudades. Se trata de un diseño innovador, (...)
Feu-hi una ullada és molt més que una ximpleria !!!











"Avui continua instal·lada a Blanes"


La nit de cap d'any una bona part dels carrosses lloretencs ens vam aplegar en el "Revolution" i vam poder comprovar que tot i els rètols lluminosos que expressament prohibien fumar allà tot quiski fumava...

Avui pot ser un bon dia per dir: PROU !!!




Si només n'hi ha un de bon conductor la bona conducta li haurà fet bon profit però com que és de suposar que això no és pas així sinó que un cop repartit tocarà a cafè per cap... una burrada com una casa !!!

"han organitzat una jornada de construcció de caixes nius oberta a tothom a una fusteria de les Escaules"
Ja he explicat alguna vegada com a Canyelles el sr, Sprenguel va posar a disposició dels veïns que ho volguessin una trentena de nius per a mallerengues. Resultats "a cop d'ull": apreciable augment d'aquests ocells i sensible disminució de la plaga de processionària en els nostres pins, (afirmacions sense cap rigor científic més enllà del que "el cop d'ull" em dicta... ;-) ;-) ;-) )





"A Lloret, el president del gremi d'hostaleria de Lloret, Enric Dotras, situa la baixada de facturació en aproximadament el 10%."

L'article parla del control dels apartaments anomenats turístics i dels que els ajuntaments no en volen fer el control doncs no en volen assumir unes despeses que al seu entendre no li pertoquen: "Sap, el secretari, que hi ha, des de fa uns anys, mocions enviades per bastants ajuntaments de la Costa Brava a la conselleria advertint que no volen aquesta responsabilitat?"

"En els cinc primers llocs del rànquing hi ha: Olot, Salt, Tremp, Manresa i Figueres. Girona és sisena i Lloret de Mar, dotzena"




A l'esquerra, la zona de l'Espai Gironès i,
a la dreta, els terrenys on Ikea es vol ubicar



A LLoret que en som o volem ser col·leccionistes de marques aquesta ens manca:
"una distinció que fins ara només tenien a les comarques gironines Palamós i l'Estartit"




En aquest enllaç les hi podreu veure ( http://www.3cat24.cat/cameres ) i comprovar que la de Lloret no hi és; i de la província no n'hi consta cap (???)








"Els actes del pelegrinatge han començat a les set del matí amb la Missa del Cantar. Al llarg de la jornada es faran els 40 quilòmetres que separen Tossa de Mar de Santa Coloma de Farners"
ÀUDIOS:
L'alcaldessa del municipi, Imma Colom, explica que el vot del Pelegrí és el misteri de Tossa. AQUÍ
Veïns de Tossa de Mar comenten el que suposa per al poble la tradició del Pare Pelegrí. AQUÍ


Entre les disset la "Plataforma per la Pau de Lloret"



Fòrum Social Català a Girona
De 10 a 12h
* Cinefòrum -Performance: “L’última moda” Organitza: SETEM – GIRONA
* Cinefòrum -Documental: “Kindlimuka” (Despertar) Organitza: FUNDACIÓ AJUDA EN ACCIÓ
* Debat: “La Ciutat que ens imaginem, la participació que volem” Organitza: ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL BARRI DE SANT NARCÍS
* Taller: ”Drets públics - guanys privats: la privatització de la sanitat”. Organitza: INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA
De 12 a 14h
* Presentació del projecte de Democràcia inclusiva: “Davant la crisi generalitzada... a tu també et falta alguna cosa?” a càrrec de Laia Vidal i Blai Dlamau. Organitza: GRUP DE DEMOCRÀCIA INCLUSIVA DE CATALUNYA
* Seminari: “Educació i coerció” Organitza: INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA
* Xerrada: “Codesenvolupament: una experiència pròpia” Organitza: LLAGOSTERA SOLIDÀRIA
* Xerrada: “Dones i immigració”. Organitza: DONES D’ARREU (13-14h)
* Xerrada: “Fent passes cap al desarmament: De la prohibició de les bombes de dispersió al control del comerç d’armes” a càrrec de Jordi Armadans, Martí Terés i Toni Viader (membres de fundació per la pau) Organitza: PLATAFORMA PER LA PAU DE LLORET
De 16 a 18h
* Projecció del documental: “La historia de las cosas” Organitza: DESOS OPCIÓ SOLIDÀRIA I TEIXIDORS DE XARXES
* Xerrada – Debat: “Comportament humà i post-capitalisme” Organitza: DESOS OPCIÓ SOLIDÀRIA I TEIXIDORS DE XARXES
* Taller -conferència: “L’Islam sense vel” a càrrec de Nazanim Amiriam Organitza: IMATGES PER LA SOLIDARITAT
* Taller: “Ús igualitari del llenguatge” a càrrec de Pep Torrent Organitza: CEESC
* Xerrada: “Sobre la xarxa de telecomunicacions lliure guifi.net” a càrrec d’Eloi Rebes. Organitza: GUIFI.NET












Ens haurem d'acostumar a menjar el pa del dia abans... doncs com durant tota la setmana, el BOP del dia encara s'està cuinant...(6.58h)
Del BOP d'ahir això:




ha resolt contractar
el Sr. Christian Júdez Díez, subaltern,


ha resolt nomenar com a arquitectes tècnics del Consell Comarcal de la Selva les persones següents:
Núria Freixa i Jou
Marta Blanch i Serrat





No sé de què es tracta però hi ha un institut lloretenc; espero que no tingui res a veure amb la futura pista de gel...:
Denominació: Institut Rocagrossa.
Adreça: av. Rosa Sensat, 1-11.
Municipi: Lloret de Mar.
Codi postal: 17310.
Telèfon: 972 367 489.
Pàgina web: http://www.xtec.cat/centres/b7006770/
Titularitat: centre públic.