escriu-me
My Photo

dimarts, 21 de juliol del 2009

Dimarts, 21 de juliol del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Festa Major d'estiu. Santa Cristina 09
AQUÍ us en podeu descarregar el programe d'actes
====================
=====================
=====================

Del Ple d'ahir:
El sr. Crespo comandava el llagut per primera vegada després de l'operació fent barca plena: la tripulació, (regidors), al complert.
Com sempre poc públic: els quatre que hi solen anar, (fins i tot en aquest front alguna absència), i quatre més que es repartien l'Interès per algun tema concret, en aquest cas dos pel de l'heliport i dues pel tema Vicente Ferrer.

Es van aprovar tots els punts per unanimitat tret del punt setè referent a l'heliport on es va aprovar la tramitació del estudi de viabilitat amb els vots de CiU, PSC, PP i ERC; el vot en contra de ICV i l'abstenció del GRILL.

Aquest punt de l'heliport en va exposar el tema el regidor Sr. Codina que en va fer una presentació totalment esbiaixada doncs només va parlar d'una instal·lació amb finalitats públiques, (sanitàries, bombers, protecció civil), sense fer esment en cap moment l'explotació privada de la instal·lació, sent com era un projecte presentat per un particular amb finalitat d'aprofitament clarament privat.
En això va ser molt més valent el Sr. Crespo que fins i tot va arribar a dir "i jo no me'n amago"
com volent dir "com ha fet el Sr. Codina" i va citar un exemple d'explotació privada possible, com és el cas de clients amb alt nivell adquisitiu i que volguessin desplaçar-se amb aquest mitjà de transport per anar i venir de l'aeroport o per assistir a algun esdeveniment, com podria ser un gran premi a Montmeló.
Tot i aquesta diferencia de descripció per part dels Srs. Crespo i Codina tampoc es va fer referència en cap moment a la possibilitat de passejos turístics pel front marítim que sí tenen en ment els promotors del projecte i que significaríen un greu perjudici per la població en general per la contaminació acústica que suposaria.
Per part dels demès grups, tant PSC, com ERC, com PP ja els hi anava be l'idea de disposar d'una instal.lació d'aquesta mena, tot i que van afegir que caldrà parlar els usos quant arribi el moment.
El Sr. Garcia de ICV es va mostrar completament en contra del projecte doncs la part pública de la instal·lació quedarà satisfeta quan s'executi el projecte de parc de bombers comú entre Lloret i Blanes previst a la zona de la costa d'en Gallina; en va rebutjar la part privada de l'explotació per la contaminació ambiental i acústica que suposaria per la nostra població; i va recolzar l'argumentació llegint unes notes de premsa que avalaven aquesta tesis (per cert molt semblants a les que us vaig posar jo en el resum d'ahir...;-) ;-) ;-) )
Per la seva part el Sr. Teixidor del GRILL es va abstenir; tot i que va reconèixer que el que es votava era de tràmit i que el veritable quit de la qüestió es veurà quan es tracti de definir-ne els usos, on segons ell és on s'haurà de ser més curós per tal de que no esdevingui una activitat molesta pels lloretencs. També va fer referència a que en el plec de documents que la part sol·licitant havia entregat segurament hi manca documentació doncs just la setmana passada el Parlament de Catalunya acaba d'aprovar la llei que en regula les condicions per una instal·lació d'aquesta mena. El Sr. Teixidor també hi va trobar a faltar al projecte una possible ubicació alternativa.
Dir que a la sala hi eren presents els dos particulars que presentaven el projecte, el Sr. José Luis del tennis Canyelles i, qui en firmava la petició, el Sr. Pedro Lacoma.

El punt sisè referent a la petició del premi Nobel de la Pau per la Fundació Vicente Ferrer que d'inici presentaven tots els grups llevat del ERC i PSC; ERC s'hi va afegir al darrer moment i no ho van fer abans doncs hi havia un acord de portaveus de fa un parell de mesos per no portar al Ple mocions extra-municipals i per ells, aquesta, tot i que hi estaven completament d'acord, ho era; per l'equip de Govern no era així, doncs a Lloret hi ha representació d'aquesta Fundació, (la seva Presidenta era present a la sala i més d'una llàgrima se li va veure), i en els pressupostos dels darrers quatre anys hi han hagut partides destinades a projectes d'aquesta Fundació per un global de 44.000€.
De totes maneres unaniment tots els grups hi van votar a favor.
A l'explicació del vot es va produir una anècdota més que divertida i va ser quant el Sr. Darwin que en feia l'explicació per art del PSC va dir que "darrera tot gran home hi ha sempre una gran dona", frase que va ser contestada amb molta gràcia per la regidora Sra, Laura Bertran tot dient amb el mocador lila al coll: "Sr. Darwin, darrera no, en tot cas al costat..." provocant grans rialles entre els homes presents a la sala i forts aplaudiments per part de les dones assistents... ;-) ;-) ;-)

Del vuitè punt que feia referència als retranquejos privats es van desestimar les al.legacions a l'ordenança tret d'algunes modificacions en el text aportades pel PSC. Tots els grups es van mostrar molt contents de que la reforma d'aquesta ordenança fos fruit del consens. Figues d'un altre perer devien de ser les cares dels comerciants als que aquest consens no va arribar doncs no se'ls va acceptar cap de les al·legacions presentades i que ho devien estar mirant per la tele doncs en el PLe no en vaig saber endevinar la presencia de cap d'ells.

Tot el Ple va ser una bassa d'oli fins que va arribar la proposta d'urgència presentada pel grup del PSC i defensada pel Sr. Amaya en el sentit de sol·licitar la inclusió de debats polítics tant a la ràdio com a la tele local. Aquí el Sr. Crespo ha pujat un xic el to de la discussió, segons ell, enfurismat per les paraules injustes del regidor Sr. Amaya que en titllava la prohibició de fer aquests debats com a censura. Tots els grups de l'oposició han donat suport a la proposta; ICV s'ha queixat de que un tema que no és ni d'avui ni d'abans d'ahir s'hagi entrat com una urgència i amb poc temps per preparar-lo, doncs si s'hagués fet amb més temps s'haguera pogut ampliar la proposta. El Sr. Ontañón del PP s'ha mostrat completament d'acord en que no es facin aquesta mena de debats i ha dit que en els seus nombrosos anys a l'oposició tampoc n'hi havien donat cap a ell.

Dels precs i preguntes en destacaria una sobre les altres, i era la qüestió, (presentada pel PSC), del camí de ronda tallat al seu pas per la finca de Can Juncadella fruit de l'acord entre la propietat i l'equip de Govern. N'ha defensat l'acord per part de l'equip de Govern el Sr. Ignasi Riera que en tot moment n'ha defensat les boniries de l'acord, així com la gran sort de comptar entre els nostres veïns amb gent com els propietaris d'aquesta finca, doncs al seu entendre només fan que posar-la en valor i amb gran encert. Respecte a això, l'equip de Govern, de sempre estan encantats amb el que aquest darrer propietari de la finca fa o proposa. Si jo fos el Sr. del Kazajstán fins i tot me'n malfiaria de que per part de l'equip de Govern, tanta amabilitat no fos deguda a que em em volguessin col·locar algun gendre vago...

En el torn de preguntes del public un servidor els he preguntat si l'Ajuntament havia presentat algun tipus d'al·legació als edictes del BOP dels mesos de maig i juny respecte a la petició que feia Aviació Civil a l'Ajuntament de si permetre volar avionetes publicitàries en el seu àmbit. Si tal com sembla, de totes maneres l'Ajuntament no en treu cap profit econòmic i en canvi els lloretencs n'hem de suportar el soroll i el perill que representen aquests enginys sobrevolant les zones de bany, perquè no es denega aquest permís. M'ha contestat el Sr. Alcalde en el sentit de que com sempre ho han vist així, ja els hi va be... i després d'aquesta argumentació tan contundent més pròpia de la "Consuetudines" benedictina que d'una acció de govern, s'ha aixecat la sessió i uns hem anat cap a casa i d'altres a cruspir-se un bon pollastre a la Campana...
Eren quasi les dotze.



Esperem que algú hi posi el seny que el nostre consistori no va saber trobar-hi ahir...
Heliport sí, però d'iniciativa municipal i d'usos exclusivament públics si us plau...


El Sr. Arbó ens crida a les barricades: "Per tant, no és l'hora de tornar a l'acció a partir de les associacions veïnals, els ateneus populars i els col·lectius alternatius? Que tots plegats plantin cara al poder!"

Si als d'Arenys els hi semble be que hi puc fer jo...



"Els carrers estaran més nets, una bona notícia, però no s'avançarà en la recollida selectiva, que és l'objectiu final. Per tant, encara hi ha molta feina per fer."





Per una llicencia mal donada per part de l'Ajuntament segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya:"Els veïns que l'Ajuntament els ha d'indemnitzar i calculen que s'hauria de pagar uns 300.000 euros per apartament, el que suposaria 12 milions d'euros"





Es tracta d'un article ben llarget on aquests professionals es defensen de les acusacions fetes per la "neteja" a Pinya de Rosa: "Cal precisar que els treballs forestals no són incompatibles amb la protecció d'aquest paratge, que es fonamenta en uns valors paisatgístics i culturals que no s'han alterat."


Fa part de les entrevistes que cada estiu ens ofereix el diari. Avui dues jovenetes holandeses a Palamós.

"Cal insistir en les polítiques d'estalvi, racionalització i reutilització de l'aigua, i evitar el perill que la suposició de disponibilitat d'aigua il·limitada ens pugui fer caure en uns usos de consum insostenible"

l'agenda d'Exposicions:
Blanes
Els paradisos de Rafael Bataller, un pintor fotògraf, exposició de fotografies. Casa Saladrigas. Fins al 2 d'agost.
Terra i memòria, de Guinovart. Casa Saladrigas. Fins al 2 d'agost.
Fons d'art, pintura. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 17 de setembre.
XXXVIII Trofeu Quillat de fotografia i XVIII Trofeu Comarcal de la Selva. Sala d'exposicions M. Luisa García-Tornel i biblioteca comarcal. Fins al 9 d'agost.
Vitralls i pintura acrílica sobre fusta, de Margarida Arqués. Casa del Poble. Fins al 31 de juliol.
Planeta Terra, concurs fotogràfic. Club Caixa Catalunya. Fins al 23 de juliol.
Only for men, a càrrec de Narcís Gironell. Fundació Àngels Planells. Fins a l'1 de setembre.

Tossa de Mar
Història i evolució del sector turístic local. Edifici La Nau. Fins al 26 d'agost.
Més aprop, arquitectures de dins, de Laia Bedós. Galeria Joan Planellas. Fins al 28 de juliol.
Obra de Jaume Oates. Museu municipal. Fins al 30 de setembre.


Crec que mai podria ser amic del Sr. Ribera però a fe que escrivint té sortides ben divertides:"Quan redacto aquest article s’acaba d’acceptar a tràmit una iniciativa legislativa popular per debatre sobre la prohibició de les curses de braus al Parlament. Potser seria millor haver escrit «per debatre al Parlament sobre la prohibició de les curses de braus», ja que posant braus abans de Parlament algú podria interpretar que a la nostra màxima institució democràtica ses senyories hi toregen. I els lectors més malpensats, que se’ns toregen."
No em direu pas que no està ben buscada la "brometa"...
I aquesta altra ja és massa:
"Protegim els toros dels toreros, d’acord. Però qui ens protegeix a nosaltres del gos salvatge del veí? I, un cop més, disculpeu-me si la frase anterior resulta ambigua, tot i que, en aquest, al veí li escauria perfectament, almenys, el qualificatiu de salvatge."




"La guanyadora del premi infantil, Marina Urpí, explica el que mosta la seva imatge. “Podem veure que surt Can Xardó a dalt i que les bicis van en línia”. La guanyadora de la categoria adulta, Elisabet Gil, explica el que volia ensenyar amb la fotografia. “Vaig voler reflectir que anaven molt de pressa i em vaig arriscar, vaig posar una velocitat lenta a la càmera per agafar un escombrat i més o menys em va sortir”. "














A les 7.25h encare no s'han tret la son de les orelles. Demà m'ho miro i si hi ha quelcom ho poso, si és que ja s'han despertat...



No hi he sabut veure res que parlés específicament de quelcom nostre.