escriu-me
My Photo

dimecres, 3 de desembre del 2008

Dimecres, 3 de desembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui DIMECRES 3 DE DESEMBRE

A les 20.00h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de
Lloret de Mar, dins del cicle Planeta Dones,
“Del dret de les dones a eradicar la violència
masclista” a càrrec de Magda Oranich.

Acte organitzat per la Regidoria de la Dona.








"A Lloret, també «els tècnics estan mirant què tenim preparat per presentar-hi, perquè no hi ha temps de fer res de nou»."

Ahir al vespre, eren més de les onze, tot baixant de Sant Feliu de Pallerols vaig travessar varies viles i ciutats però no em vaig donar compte que ja érem a Nadal fins a l'entrada de "Los Pinares" on ja hi llueixen unes discretes llums nadalenques.
Llavors al arribar a la plana ja vaig entrar de ple en el mon de la il.lusió amb la inesgotable lluminària multi-color que hi havia penjada i en ple funcionament; arribant a la Riera: dues d'enceses, set d'apagades, ara una sí, una no... vaig pensar que una certa voluntat d'estalvi s'hi veia com mínim, (tot i que amb desordre); llavors ja en el Passeig de nou l'exuberància fins a arribar a l'arbre còsmic de davant la Casa Gran.
Jo continuo dient, no jo, sinó un decret del Parlament de Catalunya, i per ara ningú m'ha rectificat, que
les llums nadalenques s'han d'apagar a les onze de la nit i es poden tenir un màxim de 168 hores enceses durant la campanya de Nadal.
L'Ajuntament ho pense complir...? jo crec que no.




La digitalització de la informació està canviant la redacció de la premsa escrita i la manera de generar informació dels mitjans audovisuals. Hom s'hi ha d'adaptar si no vol quedar ressagat."





El Sr. Domènech se'n recorda de Jorge Manrique i allò de "qualquier tiempo pasado fué mejor": "Ara hem canviat l'ordre dels valors i primer és el jo i després, els altres, i passa el que passa.", però en les mateixes "coplas" que ell invoca també ens conviden a mirar endavant i no enrera
Dejemos a los troyanos,
que sus males no los vimos,
ni sus glorias;
dejemos a los romanos,
aunque oímos y leímos
sus historias;
no curemos de saber
lo de aquel siglo pasado
qué fue de ello;
vengamos a lo de ayer,
que también es olvidado
como aquello.
A mi m'agrada creure que malgrat tot millorem...




L'autor es pregunta si també haurem de canviar el refranyer català, "¿Podríem dir, per exemple, que d'«Alejandros i Mohameds n'hi ha per tots els indrets»?"