escriu-me
My Photo

dissabte, 10 d’octubre del 2009

Dissabte, 10 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Es tracta d'aquell individu que un cop sortit de la presó feia vida entre nosaltres i que la pressió feta per alguns lloretencs amb l'ajuda d'aquest cartell que adjunto van aconseguir fer-lo fora del poble.
Jo en aquell moment no vaig compartir aquella actitud i hi feia aquest comentari amb el que m'hi reafirmo:
"Jo puc comprendre quasi be tot, i del que no arribo a comprendre en puc respectar també gran part, però sento dir que aquesta campanya contra aquesta persona la respecto però no la comparteixo. Pot haver estat un dels criminals més execrables que pul·lulin per aquests mons però pel que tinc entès ja ha pagat pel que havia fet, i en el cas de que considerem que no ha pagat suficient, al que que hem de fer fora no és a ell, sinó al que ho permet legislant malament"
Comprenc que no són precisament bons moments per reclamar el dret a refer la vida o a la presumpció d'innocència d'un element així, i que és molt fàcil dir-me si pensaria el mateix si l'agredida o violada haguera estat la meva neboda; la resposta ja us la dic: si l'agredida haguera estat la meva neboda jo el mato, però un Estat de Dret no pot actuar com ho faria algú amb la sang bullint... El que hem d'aconseguir és que els psicòlegs i psiquiatres facin hores extres i aconsellin be als legisladors i que aquest legislin amb urgència. No pot sortir de la presó algú tant perillós per la societat; algú no va fer be la feina posant-lo al carrer, però això no ho poden jutjar nosaltres...
"va abandonar la presó el 2007 sense que se'l considerés rehabilitat després de complir el màxim de 16 anys de pena que li corresponien d'acord amb l'antic codi penal"

Lupa pel cartell AQUÍ





"L'afer de l'adjudicació d'almenys dos informes a la cooperativa La Copa SCCL, presidida llavors pel segon tinent d'alcalde"


""És un orgull per la ciutat tenir empreses amb responsabilitat social corporativa que es vinculen al territori", va dir Santi Vila (CiU), ahir, a la signatura del conveni."

No té res a veure amb la vacuna sinó amb el remei contra els símptomes quan ja es té. De totes maneres "les dades obtingudes a l'hemisferi sud i les dels pacients que ja han patit la nova grip aquí indiquen que la gran majoria passen una patologia lleu, de manera que els antivirals només seran per a persones amb patologies de base o característiques de risc que el seu metge decideixi que se'ls han de prendre"

"devastadora ambició (sempre tan atenta a matar-nos de por) de les multinacionals investigacions farmacèutiques, que són les qui tallen el bacallà amb això d'invertir la por dels ciutadans en els seus comptes secrets a Suïssa o a Andorra"








"La detenció un altre cop de Martínez Singul torna a posar sobre la taula el debat sobre les mesures que s'han d'aplicar per evitar que els agressors sexuals tornin a reincidir."

" La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha advocat moltes vegades per tirar endavant d'una vegada la reforma del Codi Penal. Per Compte, la legislació actual en aquest àmbit és insuficient."



A Salou, com ha passat a Lloret, a algú li esta barrinant el cap com fer que els de Reus hi vagin a comprar: "la capacitat d'atracció de consumidors dels municipis limítrofs és molt baixa (un 0,6%)"; o potser és algú amb un tipus de negoci que no aconsegueix vendre-li un euro als turistes i pensa que canviant per llei el tipus de comerç aconseguirà que els dels pobles veïns li comprin sense tenir en compte que a lo millor això és començar la casa pel taulat, doncs com diu el mateix estudi per ara el comerç va be: "el sector comercial i de serveis és el que sustenta l'economia de Salou, tant en creació d'ocupació com en valor afegit brut." ,A Lloret va passar quelcom de semblant amb el canvi d'ordenances de la via publica fetes en el sentit de dignificar la imatge del nostre comerç i afavorir l'arribada de franquícies, quan a l'estudi del POEC (?) es deia que el 80% dels turistes que ens visiten estaven molt satisfets amb el tipus d'establiment que es trobaven a Lloret i el descontentament del la resta venia no de la manera com els comerciants esposaven el genero o del tipus d'aquest, sinó per les pràctiques comercials a vegades poc ètiques i fins i tot agressives d'alguns comerços.
Aquí el que vam fer va ser intentar canviar el comerç per canviar el tipus de turisme quan lo més lògic, per no dir lo més assenyat, haguera estat fer-ho al revés: intentar canviar el tipus de turista i el comerç que no aconseguís ser atractiu pel nou visitant ja tancaria o es reformaria... per lo menys a mi la lògica així m'ho fa veure... però es veu que començar la casa pel taulat és el que es porta ara.
Sort ha tingut l'equip de Govern municipal que els badalls d'aquesta temporada d'alguns comerciants per ara, amb la crisi, no ho atribueixen 100% a la normativa que ha deixat alguns carrers sense aquella atracció que el colorit dels penjims-penjams proporcionava i que tots busquem quan anem de vacances. És clar que, per alguns, a lo millor el referent de vacances són les botigues de Dior o de Cartier de la Fifth Avenue...



"207.000 catalans han estat atesos pels serveis ambulatoris de salut mental"





més info AQUÍ



La trobada, que es fa a Lloret a Lloret de Mar, durarà una setmana i reunirà 200 persones.
Escoltar entrevista Antonio Olmo, portaveu de l'organització AQUÍ





"«Les comarques de Girona se sentiran orgulloses del Lloret que tenim i del que tindrem». Aquesta frase de l’alcalde Xavier Crespo (CiU) resumeix el gran esforç que està fent aquesta ciutat a l’hora d’obrir nous camins a la seva potent indústria turística i de millorar la vida diària dels 40.000 habitants"

"a l’agost va ser expulsat, per la pressió veïnal, del pis on vivia amb la seva mare a Lloret de Mar."



"Per la seva banda, els nominats a la Mosca Borda són el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona- Diputació de Girona, l'oficina del portaveu dels Mossos d'Esquadra i el gabinet de premsa de l'Ajuntament de Lloret de Mar."


"El año pasado, Lloret ya acogió 226 reuniones, donde participaron un total de 22.365 personas."