escriu-me
My Photo

dijous, 15 d’octubre de 2009

Dijous, 15 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

7a Setmana Intercultural i Solidàriade Lloret de Mar

Avui dijous:
•A l’escola Pere Torrent, a les 17.30 hores
(entrada per la porta principal – Caprabo):
Taller de cuina a càrrec de l’Associació Multicultural de la Selva.
Inscripció al Puntet de Lloret fins al dia 9 d’octubre.
Grups de 12 persones.

• Al Casal de l’Obrera, a les 20 hores:
Projecció de la pel·lícula-documental El tren de la memòria, escrita i dirigida per Marta Arribas i AnaPérez i debat posterior dinamitzat per Juan Chacónde l’Associació APOYAR (Asistencia Pedagógica,Orientación y Apoyo al Retorno).
Espanya. Anys setanta: dos milions d’espanyols surten del país empesos per la necessitat. El seu destí: Alemanya, França, Suïssa i els Països Baixos. La meitat són clandestins i viatgen sense contractes de treball. El vuitanta per cent són analfabets. Davant d’ells s’aixeca el mur de l’idioma i els costums diferents. Espanya. A l’actualitat: altres necessitats truquen a la porta d’un país pròsper. Quasi ningú recorda l’altra història. Josefina sí. Ella recorda el seu viatge amb el tren de la memòria. Destí: Nuremberg, Alemanya. Quan érem immigrants

...


Demà divendres:
A la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 20 hores:
Projecció del documental El llegat de la maternitat d’Elna, dirigit per Toni Espinosa i Assumpta Montellà.
Ens acostem a la figura de la jove mestra suïssa Elisabeth Eidenbenz i la seva tasca com a impulsora i directora d’una maternitat a la Catalunya Nord al final de la Guerra Civil espanyola. Amb la col·laboració de les mares i d’algunes infermeres voluntàries (poques), Elisabeth va fer possible el naixement de 597 bebès en bones condicions. Però va fer molt més que atendre parts...

• A la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 21 hores:
Conferència “El camí de l’exili” a càrrec de Yssouf Traore, sol·licitant d’asil de Costa d’Ivori.


Tota la setmana actes i activitats...
més info AQUÍ


=============
=============
=============


avui dijous:

US CONVIDEM AL TALLER:
Participar és transformar
Us proposem asistir a un taller per impulsar l'increment de la participació social i política de la societat civil en general i, de les dones, en particular. Els objectius del taller són visualitzar els processos i elements de participació de les persones que assisteixen al taller, identificar els espais socials de participació, i reflexionar sobre els elements claus en els processos de participació col·lectiva.

Aquest taller és una eina molt útil per tot tipus d'associacions i entitats.


Us hi esperem !!!!!!!!!
Associació de Dones l'Aurora


=============
=============
=============


demà divendres:

L'Associació Espanyola contra el Càncer de Lloret de Mar(AECC) ha organitzat a l'Hotel Monterrey de Lloret un "Sopar de dones solidàries" per al proper divendres dia 16 d'octubre de 2009. El sopar començarà a les 21 hores i el preu és de 35 €.

Per a més informació al respecte podeu trucar al telèfon 972 20 13 06 i demanar per la Coordinadora del Departament de Psicooncologia de l'Associació Sra. Pepi Soto i Mora. També podeu reservar taula al Cafè de la Vila i a la Llibreria Gallissà de Lloret de Mar.

Els fons recaptats es destinaran a la lluita contra el càncer. En el sopar de l'any passat s'hi van aplegar unes 200 lloretenques.

més info a: www.lloretperlavida.blogspot.com


=============


també demà divendres

Com afrontar la mitigació del canvi climàtic
des del món local gironímés info AQUÍ

"Les poblacions del Maresme: Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar, i el pobles de la Selva interior, més propers geogràficament a la Selva marítima que no pas a Santa Coloma, com Sils, Maçanet i Vidreres podrien formar conjuntament amb Blanes, Lloret i Tossa de Mar una nova comarca."

També inclou la prohibició dels "Happy Hours": "prohibeix la promoció de begudes alcohòliques a bars i discoteques del tipus "hora feliç""Una llàstima...


"El segon municipi gironí més beneficiat per aquestes operacions de crèdit ha estat Tossa de Mar, que també té els comptes sota tutela del Govern."


Trobo que va ser un bon regal; encara que l'Obama també es va portar: "va obsequiar el president del Govern espanyol amb un facsímil del segon discurs d'Abraham Lincoln"
La noticia no diu si el nostre "Sabater" va fer cara de content o no...

"organitzat per l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Begur, l'Associació de Comerciants de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós.
L'objectiu del viatge era inspirar-se i saber cap on apunten les noves tendències de l'ús de certs materials, la claror de la llum natural o l'escenificació dels aparadors"

La carta parla de com "els serveis de jardineria de Torroella de Montgrí (i de molts altres ajuntaments!) ja han posat en marxa les serres elèctriques per podar desesperadament les mèlies del passeig." i el mateix podríem dir de casa nostre doncs també les podes de les nostres moreres precedeixen a la caiguda de les fulles.
Jo també reivindico el que
"Deixem que caiguin les fulles.... I si cal, després s'escombren"

A l'escatologia d'en JAP li ha mancat identificació: saber si la nostra caixa és la que mira de reüll o la que mira cap al cel...
Jordi, fins que s'aclareixi, arrambla l'esquena a la pared...!!!


"Tot plegat es podrà apreciar aquest dissabte, en el concert que ofereixen al pub The Stones."
"Fa temps que el sector privat i el sector públic treballen conjuntament des de fronts múltiples i amb un objectiu comú: augmentar, millorar i diversificar l’oferta del municipi com a destinació turística de qualitat, tot superant la tradicional imatge del “sol i platja”."
Francesc Oliva, regidor de Promoció Econòmica de Lloret de Mar AQUÍ


Estic encuriosit si dins les jornades hi sortirà la pista de patinatge sobre gel prevista d'instal·lar en terrenys municipals, i com s'enquibeix dins de "mobilitat sostenible", (sobre gel molts equilibris s'han de fer per sostenir-se); "eficiència energètica", (ja li cal per poder salvar un gradient tèrmic de més de 40 graus); i "consum responsable", (això sí que no toca).

Turistes consumint alcohol a Lloret,
una de les imatges que vol combatre la llei"Enguany s’han matriculat 628 persones i els alumnes són 813"La descripció que en fa de les activitats marines que s'hi poden fer queda més aviat un xic pobre: "Además de los espacios, este destino propone diferentes actividades como puede ser excursiones al mar para disfrutar de la fauna local o bien un recorrido por la costa con un equipo de snorkel.""Los otros dos municipios que han obtenido el Proyecto Anfitriones-Cultura del Detalle son Lloret de Mar y la Vall d'Aran."


No posa si les quantitats són per família, per fill gran o si es cobraran cada dimecres de totes les setmanes... (???); ni tant sols el nom de l'alcalde posa...
Taxa RECOLLIDA D’ESCOMBRERIES 19.353,50 €
Taxa TRACTAMENT D’ESCOMBRERIES 9.099,50 €
Taxa RECICLATGE D’ESCOMBRERIES 5.115,30 €
Taxa CLAVAGUERAM 3.626,00 €
Taxa per GUALS 61,59 €
Impost s/ BENS IMMOBLES URBANA 70.379,09 €
Impost s/ VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA 4.032,82 €
Del 9 d’octubre al 9 de desembre de 2009, en període voluntari


per infracció a normes
regulades a l'Ordenança Municipal de
Control i Tinença d'animals
1823/2009 Lisandra Puente Gómez 60,10 €
1824/2009 Lisandra Puente Gómez 60,10 €NOM: LARA A. AIBAR CORDOBES
NIF: 46711337Q
CONCEPTE: LLAR D’INFANTSDel BOP d'ahir dia 14/10/09

ha resolt contractar el Sr. Joaquim Márquez
Martínez, subaltern, en règim laboral temporal
i amb la modalitat contractual de contracte
d’obra o servei determinat, a partir del dia 1
d’octubre i fins el 31 de desembre de 2009, a fi
i efecte de donar suport a la brigada de
manteniment


l Martínez,
tècnic mitjà, en règim laboral temporal i amb
la modalitat contractual de contracte d’obra o
servei determinat, a partir del dia 1 d’octubre i
fins el 31 de desembre de 2009, com a agent
de la diversitat adscrit a l’Àrea de Benestar
Social


El gos identificat amb el número de xip identificatiu:
724098100284320, titularitat de la
Sra. Maria Rosa Florido Rey de Blanes.
El gos identificat amb el número de xip identificatiu:
724098100731607, titularitat de la Sr.
Jordi Daniel Sanchez Fernandez de Lloret de
Mar.

No hi he vist res que sembli fer per nosaltres...