escriu-me
My Photo

divendres, 31 de juliol del 2009

Divendres, 31 de juliol del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima (

Avui divendres:


Cicle de cinema llatinoamericà
Divendres 31 de juliol a les 22.30h a Sa Caleta
Entrada gratuïta

<
'La buena vida'
Una pel·lícula d’Andrés Wood
Xile, 2007. 96 min.
Pel·lícula guanyadora del Goya a la Millor Pel·lícula Hispanoamericana als premis Goya 2009.

Sinopsi:
Teresa, Edmundo, Mario i Patricia. Les vides d'aquests quatre habitants de Santiago de Xile es van entrecreuant sense tocar-se. Mentre Teresa tracta de salvar vides, Edmundo vol aconseguir un cotxe, Mario busca un lloc a l'orquestra filharmònica i Patricia només té una preocupació: sobreviure. Quatre objectius molt diferents però amb un punt en comú: són inabastables. La nova pel·lícula d’Andrés Wood és un fresc dramàtic amb la ciutat de Santiago de Xile com a cinquè protagonista.

=====================
=====================
=====================



zoom cartell AQUÍ


=====================
=====================
=====================


Demà dissabte:

DOBLE PARTICIPACIÓ LLORETENCA AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ATLETISME
Dos lloretencs ( Àngel Mullera i José Luís Blanco ) competiran aquest dissabte en la prova dels 3000 m obstacles del campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme que es celebra a Barcelona. Els dos atletes es juguen una plaça pel mundial d'atletisme de Berlin 2010.
Es retransmetrà per televisió entre les 20.45 i les 21.30 h

=====================
=====================
=====================


Diumenge 2 d'agost:
XXIV EDICIÓ DE LA TRAVESSIA NEDANT A LA BADIA DE LLORET
Sortida : 9.00 h des del Mirador dels Campions
Arribada: 9.45 h davant de Sa Cova ( Passeig de Sa Caleta)


=====================

Música als Jardins de Santa Clotilde 09

Aquest diumenge a les 7h de la tarda; entrada gratuïta.


=====================
=====================
=====================

A totes les portades els sis morts de l'accident a Sant Pol de l'autocar holandès que venia de la visita a Barcelona amb turistes nostres, (de Lloret, Blanes i Calella)



Aquests dies si us trenqueu un peu és millor cridar al paleta i que us faci un alicatat fins l'engonal doncs a l'hospital entrareu amb un burro i en sortireu amb dos...

S'hi haurà d'anar...!!!
Aquest me'l vaig perdre...!!!
"A Tropics (Lloret), aquest estiu també han comptat amb discjòqueis il·lustres. El dia 13 de juliol, per exemple, van comptar amb l'actuació d'Armin Van Buuren, que es troba també entre els millors del món"
"El Saint Trop de Lloret, finalment, celebra els dimecres una White Party (un tribut a Eivissa) que compta amb la presència de Manuel Moore (de Ibiza-Supermartxé) i el seu impressionant espectacle de guitarra en directe."



El regidor de Personal
de l'Ajuntament de Blanes



Amb lo que escassegen els turistes aquest any ara ja només falta que ens els colguin de sorra...

Aquesta nit comencen les visites guiades que, les nits dels divendres i dissabtes del mes d'agost, completaran l'oferta de sol i platja de Blanes. Es tracta d'unes passejades nocturnes que pretenen acostar als turistes la història del municipi a través del seu patrimoni."

Com ja us deia ahir sembla ser, segons fons municipals, que a Lloret no hi ha cap urbanització que s'avingui a les exigències que la llei demana, a la que li manca una ceba li sobra un all...
De totes maneres aquestes subvencions no són per a la realització de les millores sinó solament per el redactat dels projectes:
"Les subvencions serviran per cofinançar la redacció dels anomenats Programes d'Adequació, és a dir, el conjunt d'actuacions administratives necessàries per regularitzar la situació urbanística de les urbanitzacions, per completar-ne les obres o per proveir-la dels serveis corresponents."

Aquestes dades contradiuen les del "Estudi General de Mitjans (EGM)" del mes de juliol i que van servir al Sr. Crespo en el penúltim Ple per retreure al PSC que el seu partit havia dilapidat el tresor que representava Catalunya Ràdio perdent-ne el lideratge i que això els inhabilitava per opinar sobre la manera de fer a Nova Ràdio Lloret...





l'agenda:
LLORET
Donació de sang: 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00. Hospital Soc. Lloret de Mar.
Exposicions:
Obres de Kadhim Shamhood. Espai Marina, baixos de l'Ajuntament. Fins al 31 de juliol
Sedentaris. Els primers poblats a Catalunya. Sala d'exposicions de l'Antic Sindicat. Fins al 30 d'agost

Blanes
19.00. Teatre de Blanes. Sessió del festival de cinema El meu primer festival. Avui, Alemanya, amb dibuixos animats, ninots animats de plastilina, animació per ordinador...
22.00. Plaça dels Dies Feiners. Balls tradicionals a càrrec del grup Mon de Cardona.
Exposicions:
Els paradisos de Rafael Bataller, un pintor fotògraf, exposició de fotografies. Casa Saladrigas. Fins al 2 d'agost
Terra i memòria, de Guinovart. Casa Saladrigas. Fins al 2 d'agost
Fons d'art, pintura. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 17 de setembre
XXXVIII Trofeu Quillat de fotografia i XVIII Trofeu Comarcal de la Selva. Sala d'exposicions M. Luisa García-Tornel i biblioteca comarcal. Fins al 9 d'agost
Vitralls i pintura acrílica sobre fusta, de Margarida Arqués. Casa del Poble. Fins al 31 de juliol
Only for men, a càrrec de Narcís Gironell. Fundació Àngels Planells. Fins a l'1 de setembre

Tossa de Mar
Exposicions:
Història i evolució del sector turístic local. Edifici La Nau. Fins al 26 d'agost
Obra de Jaume Oates. Museu municipal. Fins al 30 de setembre

Vidreres
18.00. Casal de jubilats. Berenar ball amb l'actuació del duet Gozalo
21.30. Biblioteca Joan Rigau i Sala. Lecturra de contes per a adults de Poe, a càrrec de Rosa Pou i Assumpta Mercader.
Curs de cobla, agrupació musical, els dimecres, de 18.30 a 20.00, a partir de setembre. Més informació i inscripcions, al telèfon 972 85 00 67

"Seria un greu error dels historiadors professionals quedar-se al marge d’aquesta demanda"


"Conegudes com a swap o clip, són assegurances de cobertura del tipus d'interès associades a préstecs o hipoteques que, amb la baixada de l'euríbor, els obliguen a pagar grans quotes."

"No trobi tan estrany que tots els altres sectors ens queixem envers aquest abús que vostè tant defensa, i fer-li saber que la pesca submarina no és il·legal."
Amb tota la raó del món li recorda unes quantes il·legalitats dels pescadors que us poso senceres doncs no tenen desaprofitament:
"Vol saber el que és il·legal? És il·legal pescar en fondàries de menys de 50 metres, és il·legal pescar a menys distància de la permesa, és il·legal deixar les arts de pesca quan es trenquen al fons del mar, és il·legal anar amb més potència de la permesa en els motors, és il·legal pescar amb xarxes més petites que la normativa, és il·legal vendre peix sense passar per la llotja i és una barbàrie la quantitat de peix que es mata i es llença al mar per no ser comercial, per estar malmès, per no fer la mida, perquè el preu no és l'adequat, etcètera. "

L'article a part d'aquest subtitul referent a l'agricultura el que fa és un repàs a l'aigua de boca i concretament a l'embotellada i a la que ens surt per l'aixeta...
Interessant !!!
Ja que en el subtítol parla de l'aigua de l'agricultura aquí us deixo unes quantes xifres del que costa produir proteïna animal pel fet de que primer cal conrear l'aliment vegetal per produir-la i això comporta un malbaratament de recursos, sobre tot d'aigua, brutals:

"Cantidad de agua necesaria para producir los principales alimentos. Fuente: FAO, 1997.
Bovino, ganado (por cabeza): 4.000.000 litros
Ovejas y cabras (por cabeza): 500.000 litros
Carne fresca de bovino (por Kilogramo): 15.000 litros
Carne fresca de oveja (por Kilogramo): 10.000 litros
Carne fresca de pollo (por Kilogramo): 6.000 litros
(...)
Cereales (por Kilogramo): 1.500 litros
Cítricos (por Kilogramo): 1.000 litros
Legumbres, raíces y tubérculos (por Kilogramo): 1.000 litros


L'article fa conya de "Les mesures profilàctiques anunciades per prevenir la grip nova que comportaran tota una revolució dels costums.":
"No és mala idea suprimir de les relacions comercials i laborals les encaixades de mans, que ara ja es fan a tort i a dret havent perdut la solemnitat d'altres temps, així com l'obligat parell d'òsculs volàtils si hi ha una dona..."


De vegades quant els nostres governants aplaudeixen iniciatives com la de la creació d'una pista de gel, em sulfuro!!!; a part del dispendi energètic que comporta, ningú pensa que l'energia no apareix en el poble per art d'encanteri, cal portar-la i d'aquí a quatre dies aquests mateixos governants que ara aplaudeixen el gel ens demanaran que callem quan ens proposin una nova desforestació per portar una línia de Molt Alta Tensió (MAT) doncs, si volem tenir rentadora és necessària, diran...

La senyora Martínez ens deixa varies reflexions sobre els diners i totes molt interessants. Us poso les quatre primeres cites clàssiques que en fa i quedeu-vos amb la que més s'adigui a les vostres circumstàncies. A mi m'agrada la primera de Sèneca:
"Sèneca en té en clau didàctica: «No és pobre el qui té poc, sinó el que desitja més.» O realista: «Quan es vol saber quelcom d'algú, tothom demana si és ric, ningú si és bo.»
En canvi Horaci fa servir un to pragmàtic: «Alerta! Pensa que el diner que has acumulat pot ser el teu amo o el teu esclau». O cínic: «Oh, ciutadans, ciutadans! El primer que heu de fer és procurar-vos diners, la virtut ja vindrà després, amb les monedes.»"


Si us va el tema no us decebrà...
L'autor ens recomana fins i tot com afrontar-ne la lectura de l'article:
"Tanmateix, us suggereixo que agafeu llapis i paper, és molt possible que durant la lectura us vinguin records viscuts, i si és així anoteu-los i analitzeu-los; teniu tot l'estiu per endavant."
Uns exemples de lo didàctic de l'article:"Una altra de les formacions de l'inconscient són el que anomenem els actes fallats. Sortia de la feina per anar cap a casa i m'he adonat que caminava en direcció contrària. Anava a trucar a ma mare i he marcat el telèfon de la sogra."





Escoltar la intervenció de Joaquim Torrecillas en el ple AQUÍ







Aquests dies el Canal 33 cap a les 10h de la nit passen un programa de cuines del món explicades per gent que es troba entre nosaltres. Normalment m'agrada molt... ahir no tant.
Ahir parlaven de la cuina dels holandesos i van sortir diferents imatges de Lloret i alguns holandesos establerts entre nosaltres.
En un moment algun d'aquests deixa anar els tòpics que sobre Lloret tant ens agrada sentir: "Turisme de la més baixa mena i de borratxera"
Vaig trobar de molt mal gust que qui va fer-ne l'edició just posés aquestes frases amb la d'esforços que des d'aquí es fan per treure'ns aquest estigma. La resposta del perquè venia quan van aparèixer els crèdits i vaig veure que el programa estava fet a l'any 2002.
Una de les notes maques va ser veure el ja desaparegut propietari del mític "Cam Lung", Sr. Piet Van der Graff, que tot i no conèixer-l de re sempre m'havia semblat una bona persona...




projecte titulat “Adequació dels accessos i
entorns de la Deixalleria comarcal de la
Selva”, amb un pressupost d’execució per
contracte de 217.003,52 €


contractar la Sra. Carla Rosarella Rey
Rey, a fi i efecte de
cobrir el servei de guaita mediambiental a la
deixalleria de Vidreres i les suplències esporàdiques
en deixalleries de l’àmbit comarcal



Es crea el Sector Sanitari Alt Maresme - Selva Marítima, que inclou les àrees bàsiques de salut: Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Tordera, que se segreguen del Sector Sanitari Maresme; i les àrees bàsiques de Salut Blanes i Lloret de Mar, que se segreguen del Sector Sanitari Selva.

entre l'empresa cedent Marestrans, SA, i l'empresa cessionària Transportes Pujol y Pujol, SL, amb la qual cosa l'empresa Transportes Pujol y Pujol, SL, queda subrogada en totes les obligacions i en tots els drets que corresponen al titular de la concessió esmentada des de la data de publicació d'aquesta Resolució.