escriu-me
My Photo

divendres, 7 d’agost del 2009

Divendres, 7 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Avui divendres:


Avui fa 30 anys del terrible incendi que se'n va endur la vida de 21 persones a Los Pinares
A les 11h, a la pròpia Urbanització, tindrà lloc la inauguració del monòlit en record seu
=====================
=====================


El país encara no havia començat a caminar per la via de la democràcia quan un incendi en una urbanització de Lloret de Mar, Los Pinares, va posar en evidència, el 7 d'agost del 1979, que l'especulació sense escrúpols del sòl i els minsos serveis d'emergències eren vestigis d'un passat que encara eren massa presents.

Els serveis en matèria d'emergències estaven pràcticament limitats a voluntaris que s'oferien a col·laborar en els pocs parcs de bombers que hi havia. D'altra banda, l'especulació del sòl que va marcar les dècades dels seixanta i setanta anava omplint la geografia d'urbanitzacions mancades dels equipaments més essencials. A la majoria de les urbanitzacions els promotors es limitaven a vendre parcel·les a més o menys bon preu i, com va passar a Los Pinares, a dotar-les d'uns vials interiors que anaven a parar a un cul-de-sac. Això va fer que vint-i-una persones que intentaven fugir de les flames d'un incendi que va tenir tres fronts –Campdaura, Mont Barbat i l'Àngel– quedessin atrapades pel foc perquè se'ls van acabar els vials per on intentaven fugir-ne (...)


=====================
=====================



També avui divendres:

=====================



=====================
=====================
=====================


Demà dissabte:


=====================
=====================
=====================


Diumenge
REGATA DE LLAGUTS DE LA LLIGA DE LLORET

A la platja de Sa Caleta a les 9.00 h del matí


=====================
=====================
=====================




LOS PINARES, 7 D´AGOST DE 1979 (per JORDI VILAMITJANA I PUJOL)
Aquest és un homenatge a Alberto Pons Cayla (39 anys), a la seva muller, Teresa Castillo (35 anys) i al seu fill Alberto Pons Castillo (3 anys) de Sant Adrià del Besós; a Pedro García Álvaro, a la seva muller, Ana Maria Sánchez Flores, als seus fills, Ana Amalia García Sánchez (9 anys), Santiago García Sánchez (8 anys), Daniel García Sánchez (4 anys), Juan Carlos García Sánchez (9 mesos), al nebot, Raúl Díaz Sánchez (1 any) i a la germana de la muller, Francisca Sánchez Flores (de 21 anys); a Andrés Caparrós Martínez (40 anys), a la seva muller, Juana Caba Cano (37 anys) i als seus fills, Sergio Caparrós Caba (17 anys), Andrés Caparrós Caba (16 anys), Virginia Caparrós Caba (11 anys) i a l'amic de la família, José Ezequiel Pérez Estévez (18 anys), de Badalona; a Juan José Gordillo López, a Carmen Molina Zarco, a Salustiano Aranda Ocaña i a Juan Hernández Real (31 anys), morts tràgicament a l'incendi de Los Pinares de Lloret.
"Fa 30 anys, a Los Pinares de Lloret, com a resultat d'un cúmul de penalitats i delictes, van morir 21 persones. El Sr. Bisbe va presidir el funeral, les autoritats van repartir abraçades i copets a l'esquena, i molts voldrien aquesta història finida i arxivada. Al capdavall, era gent senzilla i del poble. Doncs, justament per això, la bandera del seu record no s'ha d'abaixar mai!"




La notícia no dóna gaire més de si; l'única novetat que hi veig és que l'interfecte aquest aprofitava les connexions wiffi que trobava pels carrers de Lloret, de gent que no les té encriptades, "per intentar emmascarar el rastre de la seva actuació a la xarxa"

Hi podem trobar dins l'apartat de l'òpera: ""Costas las de Levante, playas las de Lloret...". Aquest és el passatge més popular de l'òpera Marina, el primer acte de la qual comença amb una estampa de la platja de Lloret a la llum de l'alba."

Aquest matí he volgut repetir la foto d'ahir però amb la lluna més baixa, ja quasi darrera de Sant Pere del Bosc, però era ennuvolat...



Ahir a la tele deien que una de les causes d'aquesta devallada podria ser que els temporals d'aquest any van malmetre les cries...

L'idea és bona, "El certamen tenia com a objectiu difondre un missatge de conscienciació i compromís amb la sostenibilitat"; el regal s'hauria de veure, (una capsa de llapis ???): "un maletí de pintures de mans"

Confiem en que el Sr. O'Leary sigui tant bon gestot com pallasso. A la roda de premsa d'ahir es presentava així com podeu veure a la foto:

El president de Ryanair, Michael O'Leary,
ahir, fent un gest particular. ( j.l. Pino/efe)


De totes maneres la crisi no sembla pas ser-ne la única culpable: "La crisi ha accelerat de manera brusca un procés d'ajustament que estava vivint el mercat espanyol d'agències de viatges, ja que la necessitat de diferenciació és cada dia més crítica en un context de sobreoferta generalitzada i reducció de la demanda"

No sé si és un exemple d'aquest problema informàtic però en el desenvolupament de la notícia en el Diari de Girona hi podem trobar una explicació tant clara com aquesta (7.18h): "ut cogitata praeclare eloqui possent, non nulli studio et usu elaboraverunt, cuius te pa 100 principem copiae atque inventorem bene de nomine ac dignitate populi Romani meritum esse existi 200 debemus, hunc facilem et cotidianum novisse sermonem"
Help mossèn Jesús...!!!


Jo no sé si a lo millor hagueren estat millor empleats en altres tasques aquests diners però aquesta eina a que fan referència jo la utilitzo cada matí per enviar-vos aquest resum i a fe que m¡és molt util.
Segurament el PP haguera trobat millor dedicar aquets diners en rebaixar la quota d'impostos empresarials, però com que no governen les prioritats no les han pas de decidir ells...
Aquesta és la web que se'm obre automàticament cada matí:
OPTIMOT i és una de les pestanyes de la web que els del PP es queixen LLENGCAT súper interessant i util diguin el que diguin els follets d'en Rajoy.

No ho dic pas jo ho diuen els del diari... ;-) ;-) ;-)




"Actualment Els Pinars presenta un aspecte absolutament diferent del de fa 30 anys, està ben urbanitzada, hi ha diverses sortides i està preparada en cas d'incendi. L'alcalde, Xavier Crespo, considera que s'han fet els deures i s'ha «adequat»."

"L'actual és vell, està deteriorat i en un lloc poc visible. Aquest es va col·locar dos anys després de la tragèdia i recull els noms de les 21 víctimes de la tragèdia: Alberto Pons, Teresa Castilla, Alberto Pons Castilla; Ana María Sánchez Flores, Ana Amalia Garcia, José Santiago Garcia, Daniel Garcia, Juan Carlos Garcia i Francisca Sánchez Flores; Raúl Díaz Sánchez, Pedro Garcia Álvaro, José Ezequiel Pérez Estévez, Juan José Gordillo López, Carmen Molina Zanco; Andrés Caparrós Martínez, Juana Caba, Andrés Caparrós Caba, Sergio Caparrós i Virginia Caparrós; Juan José Hernández Real i Salustiano Aranda Ocaña."

El Sr. Magem fa una crítica cap a l'acte del nou monòlit: "Avui mateix vindran les autoritats a la seva inauguració. Vindran també per accelerar l'acabament de les obres que falten? O per cobrir l'expedient i sortir a la foto? Acabaré amb una dita de Gemma Anju: «Estendre un vel espès amb el pretext de no veure les misèries dels altres no és excusa. En realitat es fa per amagar les pròpies.»"

La notícia no diu si ho va pagar amb la VISA o amb calderilla...
Hi ha força controvèrsia de quin vaixell parlen doncs a les fotos dels diaris se'n veu un que no és el que aquest cap de setmana passat estava fondejat a Canyelles. Dic fondejat i es veu que ni això, sinó que estava rectificant continuadament la posició, cosa que pel que gasta,
("consumeix 700 litres de gasoil per hora"), no sembla gaire sostenible; és clar que això de la sostenibilitat és relatiu doncs si fa referència a que si l'amo ho pot pagar hom diria que és perfectament "sostenible"...

Avui les respostes al menys des del punt de vista estadístic semblen més reals...





l'agenda:
LLORET
16.00. Plaça de la Vila. Fira artesanal alimentària
21.00. Museu del Mar / Can Garriga. Josep Ball-llatinas, el noi de Lloret que volia ser indià, visita nocturna teatralitzada.
22.30. Plaça del Pi, a Santa Cristina. Actuació de l'Orquestra Lucky Guri. [a]
22.30. Roca d'en Maig. Clon Festival, amb l'actuació de Galetes Franklin, tribut a Aretha Franklin.

Blanes
10.30 a 13.30. Parc Infantil de s'Abanell, Mercè Rodoreda, Els Pins. Club infantil
17.00 a 19.30. Platja de Blanes Centre, al costat del lloc de socors. Club infantil.
19.00. Casa Saladrigas. Inauguració de l'exposició Un passeig, de Sergi Ros. Amb l'actuació del quartet de guitarres Camera XXI i Cuarteto de Verano.
20.45. Visites guiades nocturnes per Blanes. Sortida de l'Oficina de Turisme de la plaça Catalunya.
22.00. Plaça dels Càmpings. Cantada d'havaneres amb el grup Terra Endins.

















"En alguns moments les dragues han actuat a poc més de 50 metres de la platja."


Són les 6.48h i encara hi tenen penjat el d'ahir. Altra vegada s'han adormit. Demà m'ho miro...