escriu-me
My Photo

dimarts, 25 de setembre del 2012

Dimarts, 25 de setembre del 2012, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

A la tarda us hi poso els enllaços, ara no tinc temps...

El Ple d'ahir…

Va començar puntualment a les 6h; els que hi havien de ser hi eren i del public en un primer moment els incondicionals als que s'hi van afegir alguns dels que de tant en tant s'hi deixen caure, total uns vint, comptant periodistes i fotògrafs. A la que el Ple portava una mitja hora es va començar a sentir molta remor a la plaça amb crits i xiuletades, eren els manifestants que demanaven presó per en Pepe Castiella; alguns d'ells amb pancartes i petits cartells van pujar al Ple mentre el gruix dels manifestants continuaven la cridòria davant l'Ajuntament.
A les 7.15h, al acabar la votació del 6è punt i en vistes que la sala estava cada vegada més plena pel degoteig de manifestants que anaven entrant, l'alcalde Codina va decidir saltar al darrer punt de l'ordre del dia per tal de poder discutir la moció en la que s'havia de tractar aquest tema; va ser llavors com tot el gruix dels manifestants va accedir a la sala de plens i la veritat és que ho van fer amb molt respecte, m'atreviria a dir que és la vegada que més respecte he vist per part de manifestants que envaïen la sala de plens, fins i tot quan al final del punt es va permetre excepcionalment que un representant dels pares afectats fes una pregunta com es sol fer al acabar els plens, era tant el respecte amb què es dirigia als regidors que hom diria que si ho hagués fet a l'ONU no o haguera pas fet més humilment.
 Del que va donar de si aquest punt de l'ordre del dia en trobareu moltes explicacions tan en El Punt com en el Diari de Girona com a Ràdio marina on hi ha un àudio amb una entrevista a aquest portaveu els pares.  
Només per posar-hi cullerada dir-vos que algunes de les intervencions haguessin fet aixecar de la tomba al mateix Montesquieu doncs ni separació de poders ni romanços; algunes de les intervencions dels regidors volien esquivar aquest principi fonamental de tot estat de dret dient que ells eren pares, oblidant que la cadira no la tenen pas pel fet de ser pares sinó per ser polítics; els pares de debò estaven en el públic  i ells si tenien tot el dret a reclamar o per lo menys era comprensible que volguessin veure tancat al presumpte pedòfil.
Com dic en trobareu unes bones explicacions en els articles dels diaris

Els dos primers punts de l'ordre del dia, l'aprovació de l'acta anterior i les malifetes de l'alcalde des del darrer ple van passar sense pene ni gloria, fins i tot vaig trobar que d'aquestes anades i vingudes oficials de l'alcalde aquesta vegada n'hi havia molt poques i això que des del darrer Ple han passat quasi dos mesos


El 3er. punt referent a la ubicació de centres de culte ja va estar més animat, tant que va durar quasi una hora.
Demà farà un any, el 26 de setembre del 2011, el Ple decretava una moratòria d'un any pel que feia a donar noves llicències per a nous centres de culte; el que es va aprovar ahir és no solament l'aixecament d'aquesta moratòria sinó l'ampliar les zones on aquests centres es poden instal·lar, o sigui donant per apta qualsevulla zona del poble mentre compleixi el que les diferents ordenances disposen.
També aquest punt feia referència a la ubicació de nous espais recreatius com és ara sales de ball, discoteques o sales de concert on aquí sí s'acotava l'espai on es podran instal·lar quedant-ne plenament vedat el casc antic.
El regidor Orobitg (ERC) es va desmarcar dels seus companys de l'equip de govern i s'hi va abstenir doncs tot i que estava plenament d'acord pel que feia a les limitacions dels espais recreatius no així amb els del culte i es va donar un temps per veure les diferents al·legacions que es puguin aportar des de les diferents associacions de veïns.
El regidor Rodríguez (ICV), sí es va mostrar d'acord amb la formulació que es feia dels dos temes i hi va votar a favor.
N'Enric Martínez (PP), havia demanat la retirada del punt de l'ordre del dia; en tot cas hi van votar en contra, (també ho va fer el nou agregat que tenen, el Sr. Cortés); pel PPC que així volen que se'ls anomeni ells volien que els nous centres de culte es concentressin a la zona de Fenals o a la zona industrial però mai al centre del poble.
En Joan Bernat (PSC) també es va mostrar d'acord amb el que es portava al Ple; per ells s'ha d'evitar crear guetos i pel contrari el que s'ha de fer és crear "eines de convivència".
El regidor Fuertes del Millor, també s'hi van abstenir, proposava ubicar els os centres de culte exclusivament a la zona industrial i pel que fa a la prohibició de nous establiments recreatius al centre es va lamentar que la moratòria de l'any passat per a centres de culte no s'hagués ffet també per aquest tipus d'establiment i que ha permès que la disco Colossos ampliés aquest passat hivern.
Per part de l'equip de govern va fer.ne l'exposició del punt el regidor Martínez (CiU) posant de manifest que pel que fa als centres de culte podran obrir-se on més convingui a les diferents associacions religioses i que l'únic límit serà el compliment de les ordenances. El segon torn de CiU el va exercitar na Idoia que va ressaltar que tot i les 100 nacionalitats i el 41% d'immigració que Lloret tenim no hi ha ni hi ha hagut cap mena de conflicte amb els diferents centres de culte existents.
Una curiositat: en Marc Fuertes, (MILLOR) va treure un plànol de Lloret on va anar senyalant on viuen els diferent regidors de l'equip de govern dient que cap d'ells té un centre de culta aprop i per això ja els va be; jo desconec on viuen els regidors pero concretament nArseni és una xic injust que se li digui que no té cap centre de culte aprop si cada vegada que Sant Romà xabuire quasi que li agafa un cobriment...
Al final es va aprovar amb les abstencions d'ERC i MILLOR; els vots en contra del PPC i no adscrit; i els afirmatius de CiU, PSC i ICV


El 4t. punt era l'aprovació "provisional", doncs encara hi ha de donar el vist i plau Urbanisme de la Generalitat d'aquella modificació del POUM feta a mida pels qui havien convertit el badalot de les seves terrasses en un àtic més o menys cobert, promogut per una pseudo.associació d'afectats del Rieral.
La discussió no va donar pas per massa doncs el que s'havia de dir ja s'havia dit el dia de l'aprovació inicial; només ressaltar una curiositat i és que el no adscrit va felicitar-se per la gran participació ciutadana haguda durant aquest mes d'exposició pública i va fer esment a les xarxes socials citant varies vegades Facebook, però aquesta gran participació que ell deia els demés grups la van rebatre fàcilment doncs en el període d'exposició no s'hi havia presentat ni una sola al·legació.
Es va aprovar amb els vots de tots els grups menys el de ICV que va ser qui més va fer esment a lo de la llei feta a mida per be que a la intervenció del regidor Valls se li va veure altra vegada el contracor amb què ho aprovava doncs ell també té molt clar que és una modificació per legalitzar il·legalitats.

Em sap molt de greu però us he de deixar; tinc hora al dentista d'aquí a mitja hora i encara he de passar per la dutxa i planxar-me quelcom…

Demà més...

================
================
================


aquest dijous




Avui hi he trobat:


DIARI de GIRONA
Prop de 200 pares es congreguen a la plaça de l'Ajuntament per reclamar l'empresonament provisional de Josep Castiella
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2012/09/25/fins-16-denuncies-abusos-menors-contra-monitor-lloret/583005.html
La notícia explica el que es va veure i escoltar en la discussió d'aquest tema en el Ple d'ahir





Els viatges de l´Imserso pengen d´un fil
El Ministeri de Sanitat encara no ha planificat les sortides de 2013 a l'espera que el Govern presenti els pressupostos
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/09/25/viatges-limserso-pengen-dun-fil/582922.html


Els sindicats deploren que el SOC promogui ´mà d´obra barata´ als ajuntaments
CCOO i UGT veuen molt negatiu que s'utilitzi els desocupats enlloc de fomentar el treball i avisen que "provocarà situacions perverses"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/09/25/sindicats-deploren-que-promogui-ma-dobra-barata-als-ajuntaments/582927.html


HISENDA IMPRÒPIA  ( per CARLOS ARBÓ)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/09/25/hisenda-impropia/582963.html
(…) "Els consells de vegueria ?substitueixen les diputacions".
Aquesta proclama s'esfumà amb el control de CiU de les quatre entitats provincials després de les eleccions municipals de maig de 2011
"En aquesta dinàmica s'inscriu el conveni entre l'Agència Tributària de Catalunya i les diputacions per coordinar el cobrament d'impostos. Qualificar-ho "d'acord marc en la línia de creació d'estructures d'Estat pròpies" és fer volar coloms"



El turisme estranger creix i permet als hotels igualar l´ocupació d´agost de 2011
Els establiments gironins arriben als 2,21 milions de pernoctacions, de les quals 1,5 milions són d'estrangers
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/09/25/turisme-estranger-creix-permet-als-hotels-igualar-locupacio-dagost-2011/582925.html


José Coronado recull el testimoni d´Ava Gardner a la Costa Brava
"What about love", un film romàntic "ple de bellesa" amb Tossa com a teló, compta amb Andy Garcia i Sharon Stone al repartiment
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2012/09/25/jose-coronado-recull-testimoni-dava-gardner-costa-brava/582999.html
Fa dos divendres jo us hi posava la meva "travesura" de photoshop:


 
I els hi va agradar tant que ahir la van fer realitat
 
Tot i que no me'n acabo de fiar doncs en Coronado sí està com sempre, però tant l'Andy com la Sharon els trobo com molt rejovenits...



Regidors ´low cost´  ( per EMILI PIERA
Quan aquest Govern decideix estalviar en alguna cosa sol minimitzar els drets dels usuaris de la sanitat, o dels mateixos sanitaris, esprémer els contribuents o, com ara, proposar un sostre fix de despesa per a retribucions dels regidors.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/09/25/regidors-low-cost/582957.html


Arbúcies paga rebuts de famílies amb problemes a canvi de treballs comunitaris
L'Ajuntament va posar en marxa la iniciativa el gener i ja ha atès deu casos a qui s'amenaçava de tallar serveis bàsics
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/09/25/arbucies-paga-rebuts-families-problemes-canvi-treballs-comunitaris/582947.html


The New York Times´ retrata la polèmica dels cadenats dels contenidors de Girona
El reportatge fotogràfic "A Espanya, austeritat i fam" inclou dues imatges de la ciutat fetes pel premiat Samuel Aranda
http://www.diaridegirona.cat/girona/2012/09/25/the-new-york-times-retrata-polemica-dels-cadenats-dels-contenidors-girona/582916.html
Ara, que tampoc es passin aquests del The New York Times doncs la primera vegada que vaig veure aquesta imatge d'un homeless menjant d'un contenidor va ser precisament a New York quan manava en Reagan...


=====================

Uns 200 veïns reclamen presó per al monitor de Lloret de Mar
En la protesta contra Josep Castiella, denunciat per una quinzena de pares per abusos als seus fills, es va recriminar al consistori que no hagués trencat abans el contracte amb l'acusat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/578807-uns-200-veins-reclamen-preso-per-al-monitor-de-lloret-de-mar.html
Tant en aquest article com en els dos seguents també hi trobareu un resum del que es va poder veure i escoltar ahir



Dues agressions sexuals més
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/578767-dues-agressions-sexuals-mes.html

L'Ajuntament podria reclamar responsabilitats
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/578773-lajuntament-podria-reclamar-responsabilitats.html


Lloret prohibeix l'obertura de noves discoteques al nucli antic
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/578746-lloret-prohibeix-lobertura-de-noves-discoteques-al-nucli-antic.html
Parla del punt de l'ordre del dia, (el 3er), on a part dels locals recreatius també feia referència als centres de culte.


 Tossa i la Costa Brava tornen a ser l'escenari d'un rodatge de cinema
Aquests dies s'hi roda la coproducció ‘What about love'
José Coronado i Miguel A. Muñoz en són els protagonistes i Sharon Stone i Andy Garcia fan de secundaris
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/578707-tossa-i-la-costa-brava-tornen-a-ser-lescenari-dun-rodatge-de-cinema.html
No sé qui tria les fotos en EL PUNT però parlar de Tossa i no mostrar la badia o la vila vella tela...

 
Foto: LLUÍS SERRAT.



=====================

Realitzada la neteja del fons marí
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=6719
Àudio
Escoltar
  Declaracions de Joan Basart
=====================

Reclamen presó per al monitor de Lloret acusat d'abusos
El tema es va tractar en el ple d'anit
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6128
Audio
Escoltar
l'Enzo, portaveu dels afectats

Guillem Pujol, el rei de les travessies
Té només 15 anys
El nedador blanenc Guillem Pujol Belmonte guanya la travessia al Port de Barcelona
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6127
"Pujol defensa els colors del Natació Lloret"
=====================

La Costa Brava se ofrece al turismo chino de lujo
El ayuntamiento de Lloret recibe en un viaje de familiarización a un grupo de operadores asiáticos
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20120923/54350986942/costa-brava-lloret-ofrece-turismo-chino-lujo.html



El film ‘What about love’ es roda a Tossa
http://epaper.lavanguardia.com/epaper/viewer.aspx?issue=37522012092500000000001001&page=53&article=20c66511-2bce-463a-9709-eb349d920aa9&key=PS%2fCuFADil1X4e8f3M7yVw%3d%3d&feed=rss
"També surten altres racons de la Costa Brava com els jardins de Santa Clotilde de Lloret
"El que tria les fotos de la Vanguardia tampoc és un crak...

 

 =====================




DESCOBRIR
Marxa de les Platges de Lloret
Un any més, l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’associació Xino Xano organitzen la Marxa de les Platges de Lloret, que enguany arriba a la 31a edició
http://www.descobrir.cat/ca/events/002/marxa-de-les-platges-de-lloret-1256.php
=====================


El BOP d'avui :
En el index no hi veig res que sembli fer per nosaltres, però al descarregar el pdf sencer avui no sé que passa que l'Acrobat no el reconeix, deu estar danyat, així que no puc mirar el text complet però quasi juraria que no hi ha res per nosaltres.
=====================


El DOGC d'avui :
http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/AppJava/PdfProviderServlet?dogcId=6219&language=ca_ES


No hi he sabut veure res que sembli fer per nosaltres…
=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...