escriu-me
My Photo

dilluns, 18 de juliol del 2011

El presumpte escàndol del reciclatge no és tal !!!

Bones,

En el resum d'avui dilluns us he posat unes fotos i uns comentaris respecte al tractament del reciclatge que s'està fent a Lloret que per les respostes que estic tenint han aixecat molt mal estar entre els usuaris i també entre els responsables de tirar endavant aquesta tasca.

Per part de l'Ajuntament i concretament de part de N'Ignasi Riera, se m'han donat tota mena d'explicacions del perquè ahir va passar això. Es va tractar d'un problema puntual perfectament justificat i que segurament no solament va afectar els contenidors de les fotos sinó probablement fins i tot d'altres.

Com us dic va ser un problema puntual d'ahir i per les explicacions que se m'han donat no té res a veure amb el que dia a dia es fa amb el reciclatge. Pel que se m'ha explicat, i jo ho crec 100%, el reciclatge separatiu a Lloret s'està fent correctament i dia a dia s'aconsegueix fer-lo millor.

Així doncs per mi el tema està tancat:

A LLORET ES RECICLA,

I CREC QUE S'ESTÀ FENT BE !!!

Sapigueu doncs disculpar-me l'alarma creada i a lo millor això ha servit per d'una vegada desterrar el bulo que fa temps que corre que no val la pena reciclar doncs tot va a parar a les escombraries.

Que tingueu un bon dia i fins demà


===============



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...


Dilluns, 18 de juliol del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


un escàndol !!!

ahir diumenge al mig dia vidre amb plàstic... tot barrejat...



frau ???

negligència ???


o directament DELICTE ???






I per si barrejar escombraries amb els reciclats de vidre i plàstic no és prou escàndol...

també el paper !!!












Vull creure que les nostres autoritats tindran una explicació convincent per justificar aquest escàndol...

Des d'aquí us dic amb tot el mal de cor que dir-ho em provoca que, si aquesta explicació no es dóna, un servidor no pensa reciclar res més, i us convido a tampoc fer-ho vosaltres, i fins i tot m'atreveixo a convocar-vos, si aquesta explicació no és satisfactòria, a que cada dissabte al mig dia baixem les nostres deixalles, (brossa i separativa), i les dipositem davant l'Ajuntament...; no cal que vinguin a buscar-la ja els hi portarem...

Si algun de vosaltres està més posats en lleis a lo millor també hi troba arguments com per explicar-ho a un jutge...

Si no hi ha una bona excusa que justifiqui aquest escàndol trobo que és una manca de respecte suprem cap als milers de gestos que diàriament fem per tal de fer la separativa, tenint les nostres cuines embarassades fins dalt com tenim...

Acabo com he començat.


un ESCÀNDOL !!!!




Avui hi he trobat:
A molts diaris, i alguns a la portada:

"Un noi de 15 anys mor apunyalat a Lloret"
Es tracta d'un jove d'origen britànic que residia a a població

Sempre és massa aviat per morir, però a 15 anys és una injustícia divina... Demano consol pels pares..., també a ells els hi han destrossat la vida.

"L’ajuntament de Lloret de Mar convoca avui a les 12 hores un minut de silenci a la plaça de la Vila en record pel jove mort la matinada de dissabte."





L´atur puja en més de la meitat de municipis
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/07/18/latur-puja-mes-meitat-municipis/502082.html
"L'anàlisi municipal de l'atur permet constatar que la desocupació està començant a baixar en algunes de les grans poblacions de la demarcació, on la recuperació del mercat de treball sol ser més lenta. Així, en el darrer any cal destacar el descens de l'atur a Blanes (-4,3%), Lloret (-10,5%),"



El daiquiri més gran del món estarà llest el 2012
El mític bar Floridita de l'Havana, el preferit de l'escriptor Ernest Hemingway per veure daiquiris, prepararà la versió més gran del món d'aquest còctel l'any que ve.
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/07/18/daiquiri-mes-gran-del-mon-estara-llest-2012/502075.html
Ja un parell de vegades us he posat aquesta foto del Floridita de l'Havana tot dient-vos que qui serveix un daiquiri des de darrera la barra a Hemingway és el lloretenc emigrat Constantí Ribalaigua, però en Manel Casademont, President de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret, em diu que: "el que serveix no és Constante, sino un cambr de l'establiment, tal i com em va certificar personalment el seu fill Jorge Ribalaigua l'estiu passat.Al respecte, permet que t'informi que si entres a la web del Floridita de Londres, a la galeria de fotos, hi ha un mural amb un home dibuixat.Aquest sí que és Constante. "


De sí Constantí o Constante com li deien allà en Manel també té la seva opinió: "Crec que Constantí Ribalaigua i Vert es va convertir en Constante a Cuba i sempre més serà Constante arreu del món. Però això només és una opinió personal."




Descobreixen canvis a les pautes migratòries de la tonyina vermella
Una expedició científica desplaçada a Roses veu que els peixos no han sortit del Mediterrani des del 2008 contràriament al que es creia fins ara, que era que es dirigien a aigües de l'oceà Atlàntic després de l'estiu
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/07/18/descobreixen-canvis-pautes-migratories-tonyina-vermella/502079.html
"Si es comprova finalment que les tonyines que han estudiat els científics a la costa rosinca han canviat els seus hàbits de migració, podria significar que "estem explotant una subpoblació de tonyines vermells", cosa que seria encara més perjudicial per a la sostenibilitat d'aquesta preada espècie,"



Entrevista a la Presidenta de Fapac Girona, Carme Fenoll
´Moltes AMPA s´han vist obligades a barallar-se amb els equips directius per l´horari´
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/18/moltes-ampa-shan-vist-obligades-barallar-se-equips-directius-lhorari/502013.html




Sistemes de producció caducats? ( carta de jordi crespi i fabregat. blanes.)
Hauríem d´adonar-nos quan alguns sistemes de producció i d´obtenció de benefici han arribat al límit i s´han de canviar. És que potser volem continuar omplint-ho tot de ciment? O, en el mateix sentit, volem continuar omplint de carreteres o de cotxes tot l´entorn també?
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/18/cartes/502109.html



Reunió per revaloritzar la xarxa de senders Itinerànnia
Una dotzena de tècnics de turisme de diferents entitats naturalistes de les comarques gironines es van reunir, fa pocs dies, a Sadernes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/18/reunio-revaloritzar-xarxa-senders-itinerannia/502011.html
"La xarxa de senders Itinerànnia abraça les comarques del Ripollès, l'Alt Empordà i la Garrotxa"



Denúncia dels agricultors
Paguem la fruita 12 cops més cara que el que rep el pagès
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/07/18/paguem-fruita-12-cops-mes-cara-que-que-rep-pages/501963.html
"Aquest abús, segons Roqué, és "escandalós" i més, si es té en compte, explica, que no hi ha excessius gastos de distribució ni transport ja que "és fruita que es cull a aquí i es ven a aquí". "



Felip Puig anuncia que abans de final d´any traurà la prostitució de les carreteres
El Govern vol aprofitar la competència de la Generalitat en seguretat viària per prohibir aquesta pràctica a Catalunya
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/07/18/felip-puig-anuncia-que-final-dany-traura-prostitucio-carreteres/502029.html
L'excusa per poder-ho fer seria que distreuen als conductors i això és un perill.
Que un particular davant un jutge vulgui buscar arguments retorçats per tal d'aconseguir una bona defensa o un bon atac és fins a cert punt comprensible, però això que en el àmbit privat es pot entendre, en l'acció d'un Govern no ho trobo be.
La prostitució a les carreteres no es vol treure perquè el tanga de la pobre noia distregui, es vol treure pel fet que és prostitució, explotació, degradació...; espero i suposo que en són aquests els motius i com a tals s'han d'atacar no amb un subterfugi legal que no té res a veure amb el problema...






La ´guerra´ de l´aire condicionat (LAURA FANALS)
Quines són les recomanacions per a fer-ne un bon ús?
La temperatura ambient ideal a l'estiu es troba situada al voltant dels 23 graus, segons explica la doctora Rosa Carreras, cap de Prevenció de l'Institut d'Assistència Sanitària. El problema sol ser la distribució de les persones en un espai:
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2011/07/18/guerra-laire-condicionat/502084.html

=====================





Botiguers de la Selva viatgen fins a Milà
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/435459-botiguers-de-la-selva-viatgen-fins-a-mila.html
"per participar en unes jornades d'aparadorisme i interiorisme"
Quasi que no em puc imaginar cap botiguer de Lloret deixant el taulell aquests dies...



Planificar, per què? ( per Jordi Vallhonrat Espasa)
“Els llocs bells que coneixem semblen haver nascut de forma espontània i, en canvi, zones recentment planificades ens resulten lletges i incòmodes. Si això és així, per què planificar?” (de l'urbanista Kevin Lynch)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/435220.html
"Els carrers i els edificis, i també els jardins, no han crescut i s'han organitzat per si mateixos. En algun moment algú va de decidir de situar-los i construir-los (...) Com més llunyà sigui aquell moment, menys exigents serem amb la decisió presa i més es veurà matisada pel pas del temps."
L'idea d'aquest paràgraf és l'excusa emprada per molts polítics per deixar passar nyaps, per no dir il·legalitats, tot dient que la patina del temps ho farà comprensible... Es veuria be deixar fer uns jardins renaixentistes en una propietat protegida amb l'excusa que si en el seu dia s'haguera prohibit fer els de Santa Clotilde avui en dia no els podríem gaudir...
Santa Clotilde pot ser l'excepció dins l'enorme destrucció paisatgística que la costa ha sofert amb el laissez faire, laissez passer que alguns reclamen, oblidant quasi sempre que el millor decorador que tenim és la natura...







=====================





La deuda se ceba en la costa
El final del auge de la construcción convierte a los municipios turísticos en los más endeudados de Cataluña
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/deuda/ceba/costa/elpepuespcat/20110718elpcat_3/Tes
"Santa Susanna, Castell-Platja d'Aro, Cunit y Tossa de Mar son municipios de sol y playa, atractivos para los turistas. Pero sus vecinos son los que deberán afrontar las deudas más elevadas de toda Cataluña"
""Ingresamos dinero de 28.000 ciudadanos, pero debemos dar servicio a 100.000", se lamenta de manera ilustrativa el concejal de Hacienda del Ayuntamiento de Sitges"

=====================






Només he pogut rastrejar l'index doncs els continguts no estan accessibles ja que els enllaços que donen no funcionen. Demà m'ho torno a mirar, si ja ho han arreglat...




9451 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea d'Urbanisme Edicte de notificació d'un decret

=====================







DICTAMEN 6/2011, de 20 de maig, sobre la Llei 2/2011, de 4 de març, d'economia sostenible.
https://www.gencat.cat/diari/5922/11192018.htm



ORDRE ENS/154/2011, de 14 de juny, del procediment i els documents i requisits formals del procés d'avaluació a l'educació secundària obligatòria per a les persones adultes.
https://www.gencat.cat/diari/5922/11161009.htm

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...