escriu-me
My Photo

dilluns, 8 de setembre de 2008

Dilluns, 8 de setembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

ELS TRANSGÈNICS

La Montse Palaudelmàs replica el meu comentari
Divendres passat, arran de la carta a El Punt titulada "Cultius transgènics", on es feia una aferrissada defensa d'aquests conreus jo hi feia un comentari sobre "la seva salubritat; la pèrdua de bio-diversitat que provoquen; que les llavors estan en mans, en un 90%, d'una sola multinacional; la contaminació que els seus pol.lèns provoquen en vers els cultius dels que volen viure d'una altra manera..."
Doncs be, la Montse Palaudelmàs, germana d'en Jordi i filla del Sr. Salvador, m'envia un comentari mostrant-me la seva disconformitat amb les meves opinions sobre els transgènics, tot i que, en general, de la resta de comentaris del meu recull en té una bona opinió; "estic d'acord amb el 90% dels comentaris que fas sobre les notícies".
Com que per a la Montse, el avaluar les conseqüències d'aquests conreus fa part de la seva vida professional, ("ser el meu tema de treball i coneixement profund"), us en adjunto uns retalls de la replica (sense quasi -?- censura i molt a pesar meu...):

(...)"Ningú discuteix que Monsanto no és precisament una germaneta de la caritat, ni vol curar la fam al tercer món, però crec que tractar es transgènics d'insalubres és un xic agosarat, (en 10 anys no s'ha detectat ni un sol problema demostrat científicament). "
(...)"La pèrdua de biodiversitat és causa dels hibrids, no d'els transgènics...també crec que això és un problema, però de l'agricultura moderna, no dels transgènics! "
(...)"Evidentment que tothom té dret a cultivar el que vulgui sense que el pol.len del veí l'afecti; és per això que em dedico a fer estudis de coexistència, en una zona que per cert, el 90% dels agricultors fan transgènic. Cada any analitzo personalment el contingut de GM en un camp ecològic d'aquesta zona, i aquest any m'ha donat 0% de GM (sempre ha estat per sota del llindar d'etiquetatge), és a dir, que la coexistència és possible."
És la seva opinió i pel que sembla amb més arguments que la meva per pensar el contrari del que jo penso, però tot i així, per ara, els transgènics no em mereixen el benefici del dubte...
==========================
==========================
==========================

Si no vau llegir les notícies del dissabte o les del diumenge, feu-hi un cop d'ull, a lo millor hi veieu quelcom que no us agradaria passar per alt...
Avui poca cosa, és dilluns.
En el Diari de Girona complementen la notícia amb aquesta estelada que sincerament jo no havia vist mai; si en sabeu el perquè, n'estic encuriosit...
Un xic d'humor davant tant de pànic sempre s'hi escau: "Que em disculpin els mosquits estrangers -i no hi vegin un tret xenòfob-, però em sento molt més a prop emocionalment del rantell. He donat tanta sang a la causa dels rantells catalans, que gairebé hi tinc una tirada familiar."
El titular se les porta...; seria per riure si no fos que del que es tracte és de la mort l'any 2004 del ciutadà alemany Helmut Antonius Diekmann, molt apreciat a Lloret.
L'explicació del titular és que "
Hi van haver dues escenes a casa de la víctima i desconeix en quina es va cometre el crim"

L'article posa el dit a la nafra, i amb molta precisió, però hi trobo un però i aquest no és altra que l'autor fa servir tota l'estona "Els qui van"
fer això, "Els qui van"
er allò, i crec que oblida que la saga continua i que continuem errant el tret fotent la culpa de tot al turisme de baixa qualitat i expulsant-nos les mosques, quant "la culpa del pecat"
encara " és tota nostra."
les barbaritats que descriu encara són realitats en execució a dia d'avui...

l'agenda:
LLORET DE MAR
El fons documental de Joan Gruart Raurell. Exposició sobre l'arxiu familiar de Joan Gruart. Sala d'exposicións de l'Antic Sindicat. Fins al dia 13. (els dilluns tanquen)

BLANES
Mercat
11.00 a 13.30 i de 16.30 a 19.00. Platja i parc infantil de S'Abanell. Tallers infantils.
Francesc Salt, la mirada del poble. Blanes a través d'un fotògraf per descobrir. Casa Saladrigas. Fins al 5 d'octubre. Instal·lació de Quiiko Estivill. Fundació Àngels Planells. Fins al 16 de setembre. Mostra de pintura del Fons d'Art. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 18 de setembre. Planeta Terra, concurs fotogràfic. Club Sant Jordi de Caixa Catalunya. Fins al 15 de setembre. Manualitats del curs 2007-08. Sala M. Luis García.

VIDRERES
Festa major. 11.30. Església. Missa. 13.00. Concert i aperitiu, amb la Flama de Farners. 17.30. Plaça Lluís Companys. Sardanes, amb la Maravella. 18.00. Pista del Casino. Espectacle infantil d'EncaraFaremSalat. La volta al món. 20.00. Pavelló. Concert amb l'orquestra Maravella. 22.00. Barraques. Embarra.cat. 23.30. Pavelló. Ball de gala. Maravella.

TOSSA DE MAR
5a Campanya gastronòmica del cim-i-tomba. Restaurants: Capri, Castell Vell, El Portal, Fabrellas, L'Ajustada, Las Rías, Madrugada, Minerva, Pola, Sa Proa, Santa Marta, Túrsia i Víctor. Fins al 30 de setembre.

Lloret entre ells...


L'iu parla de l'entrevista que aquesta cadena va fer a la noia agredida i que va ser defensada per un professor que arran d'això ara esta en coma en un hospital i que l'agredida encara defensa l'agressor.
Si vau veure l'entrevista ja sabeu de que us parlo i si vau tenir la sort de no veure-la millor us vau estalviar un vòmit...11717 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Edicte d'aprovació inicial d'un pla parcial urbanístic
Aprovat inicialment per acord de la Junta de
Govern Local en sessió de data 1 d’agost de
2008 el Pla Parcial Urbanístic del sector PPU3
Sant Quirze, amb la incorporació de l’Estudi
d’Avaluació de la Mobilitat Generada, d’iniciativa
de l’entitat mercantil NOVA LLORET,
SA. i redactat per ESTANISLAU ROCA,
ARQUITECTE & ASSOCIATS.
informació pública pel termini d’un mes

11736 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Edicte de nomenament de personal funcionari
ha estat nomenat el personal funcionari que a
continuació es relaciona, amb categories que en cada cas es detalla:
YESTE CASADO, CARME Arquitecta INTERINA
ZAPATA FERNÁNDEZ, ISABEL Administrativa INTERINA
COLLS ARROYO, ROSA Educadora INTERINA

11737 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Edicte de nomenament de personal laboral temporal
GRANADOS MAYNOU, ANGEL Gruista Interinitat
ROMAGUERA ARGELES, CRISTINA Educadora Interinitat
GONFAUS GUÁRIA, MARTA Treballadora Social Eventual
TORRENS CAMARASA, ANGELS Auxiliar Administrativa Eventual
FERNÁNDEZ BANCELLS, MARINA Conserge Interinitat 28/03/08 Decret
PÉREZ EZQUERRA, YOLANDA Auxiliar Administrativa Interinitat
RIBERA MERCADER, JAUME Conserge Interinitat
PEDRA DOMÉNECH, JOAN Educador Social Eventual
ÁLVAREZ HELENA, EVA Treballadora Social Interinitat
CUARTERO CASCALES, ESTHER Educadora Interinitat
PÉREZ EZQUERRA, YOLANDA Auxiliar Administrativa Interinitat
RODRÍGUEZ BULLON, RUBEN Auxiliar Protecció Entorn

11843 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre l'inici d'expedient de recuperació d'ofici d'una finca municipal
Expedient relatiu a aprovar l'inici de l'expedient
patrimonial de recuperació d'ofici d'una
finca municipal del Pla parcial Accés Costa
Brava

11725 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'aprovació inicial d'un projecte
Projecte “Escola
Bressol a Vidreres” que té un pressupost de
1.379.183,26 € i està redactat per l’equip Stem
Arquitectes SCP.

11734 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Edicte sobre la convocatòria d'un lloc de treball
11743 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació d'imposició de sancions
11745 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació d'incoació d'expedients
11744 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de propostes de resolució
11742 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de resolució de recursos de reposició