escriu-me
My Photo

dilluns, 2 de gener de 2012

Dilluns, 2 de gener del 2012, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


des de la Plataforma per la Pau de Lloret
un destig:Avui hi he trobat:
Ahir no vaig fer resum, a l'hora de començar-lo encara era al "Revo", així que no el busqueu…

============


Noves Juntes de Govern publicades !!!
Concretament les del dia 5 i del dia 12 de desembre.
Avui no em dóna temps a fullejar-les…

=============


En el D.O.G.C. d'avui una notícia curiosa, per no dir inquietant:
RESOLUCIÓ GRI/2993/2011, de 21 de desembre, de nomenament de la senyora Núria Buenaventura i Puig com a assessora del grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa.
https://www.gencat.cat/diari/6036/11354007.htm


Es tracta d'aquella senyora, ex-Directora General de Medi Ambient de la Generalitat, que tan bona petja i record va deixar...

Us en poso un parell de notícies de les que ella va generar:

La fiscalia remet al Suprem una investigació contra una diputada d'ICV
"L'ex-directora general de Medi Ambient Núria Buenaventura va autoritzar la captura d'ocells utilitzant pega

O aquesta, que fins i tot ens agafa més aprop:
SOS Lloret denuncia la construcció d'un xalet i la celebració de focs artificials a Can Juncadella
"També ha denunciat a la directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient, Núria Buenaventura"


La denuncia a la sra. Buenaventura per part de SOS Lloret venia justificada per ser-ne la responsable que va signar l'ordre d'autorització dels focs d'artificiDesprés d'aquestes i altres malifetes, el novembre 2010, ICV se la treia de sobre enviant-la a Madrid:

De totes maneres, no ens hem pas de preocupar, ella se'n va anar però d'altri estan continuant la tasca. Concretament pel que fa a la caça d'ocells, tot i que el vesc s'ha prohibit, el nostre Govern treia aquest Decret el passat novembre:Amb la sorpresa e indignació d'ecologistes i la denuncia de les autoritats supra-nacionals per anar obertament en contra tant de la legislació estatal com de l'europea.


i pel que fa a can Juncadella tampoc ens hem de preocupar, les obres segueixen a bon ritme:Fins i tot les grues són ben visibles des de la platja:

Mullera i Quílez triomfen a Lloret de Mar
http://www.diaridegirona.cat/esports/2012/01/02/mullera-quilez-triomfen-lloret-mar/539701.html
"van ser els grans triomfadors dissabte passat en la Sant Silvestre de Lloret de Mar."
Blanco s´imposa en la Sant Silvestre de Girona més multitudinària
L'atleta de Lloret firma el nou record de la prova
http://www.diaridegirona.cat/esports/2012/01/02/blanco-rovira-simposen-sant-silvestre-girona-mes-multitudinaria/539718.html
No digui campió, digui BLANCO !!!
Uns 160 banyistes desafien el fred a Sant Feliu de Guíxols
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/01/01/160-banyistes-desafien-fred-sant-feliu-guixols/539672.html
A Lloret serà diumenge:

El 2012 comença amb una pujada de les tarifes en els serveis bàsics
El transport, la recepta sanitària o la taxa turística és on més es notaran els canvis
http://www.diaridegirona.cat/economia/2012/01/02/2012-comenca-pujada-tarifes-serveis-basics/539690.htmlLa Directiva de la UE sobre document únic d´autorització de residència i treball ( per EDUARD ROJO TORRECILLA)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/01/02/directiva-ue-sobre-document-unic-dautoritzacio-residencia-treball/539683.html
"El Diari Oficial de la Unió Europea va publicar el 23 de desembre la Directiva 2011/98/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 13 de desembre de 2011, "per la qual s'estableix un procediment únic de sol·licitud d'un permís únic que autoritza els nacionals de tercers països a residir i treballar en el territori d'un Estat membre (…)"
Feu-hi una ullada explica coses com aquesta:
"L'estat d'acollida pot establir severes limitacions quant a l'accés a les prestacions familiars, ja que poden no ser d'aplicació per a treballadors que prestin els seus serveis per un període no superior a sis mesos."

=====================

Deu anys, deu protagonistes 2002-2011
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/491547.html
Entre els Guardiola, Pedro de la Rosa, (…):
Ivan Tibau
(Lloret de Mar, 1973). En l'àmbit de clubs ho va guanyar tot amb l'Igualada. Icona de la lluita pel reconeixement de les seleccions catalanes, va renunciar a la selecció espanyola i va ser l'històric capità de Catalunya que va aixecar el títol del mundial B a Macau, l'any 2004. Es va retirar quatre anys més tard i després de ser regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lloret i d'una curta etapa com a entrenador del Lloret, fa menys d'un any el van nomenar secretari general de l'Esport.

Victòria d'Àngel Mullera a Lloret de Mar
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/491523.html
"La també lloretenca Anna Quílez va guanyar en categoria femenina."Els municipis apaguen llums i tanquen serveis per estalviar
Diversos ajuntaments es resignen a deixar tancar nous equipaments o edificis renovats perquè no poden assumir el cost d'obrir-los
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/491168-els-municipis-apaguen-llums-i-tanquen-serveis-per-estalviar.html
"Castelló d'Empúries engega una prova pilot i encendrà només un fanal de cada dos"

En molts de casos per no dir arreu en tindríem prou en que els ajuntaments complissin la normativa sobre il·luminació nocturna que fixa que cada tram d'enllumenat ha de tenir un reostat per en funció de la zona i del seu transit poder reduir a partir una certa hora, (les 11h de la nit), la intensitat de la lluminària de fins un 35% amb lo que s'aconsegueix un bon estalvi i s'evita la contaminació lumínica que no ens permet ni gaudir d'un cel estrellat.

Com dic la normativa així ho preveu però els ajuntaments en general i concretament el de Lloret passa llargament de complir-la i enlloc ha instal·lat aquests reostats obligatoris i ha tingut cura que quan algun redactor de projecte els ha inclòs els ha ignorat… eren temps de vaques grasses !!!

Aquesta mesura de reducció de la intensitat lumínica està pensada per carrers, barris o urbanitzacions on el transit nocturn, tant motoritzat com a peu, és pràcticament nul, o be la proximitat d'una zona boscosa aconsellen reduir-la per minimitzar l'impacte en el medi natural.
Crisi als ajuntaments: ara, acomiadaments
Diversos consistoris comencen a prescindir d'empleats sense plaça fixa
Sovint els afectats depenen de subvencions o han finalitzat contractes d'obra i servei
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/491316-crisi-als-ajuntaments-ara-acomiadaments.htmlL'any dels ajuntaments (per Narcís Genís)
Els ajuntaments estan amb l'aigua al coll. Fa setmanes que hem anat veient com diferents alcaldes se les empescaven i feien servir la imaginació per buscar mesures d'estalvi amb les coses i els detalls més inversemblants
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/491440.htmlEls funcionaris ( carta de MA ANTÒNIA VALLS)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/491234-els-funcionaris.html
"A hores d'ara és ben trist que encara hi hagi qui culpi els funcionaris de les seves desgràcies personals i se n'alegri quan se'ls congela o se'ls retalla el sou. El meu fill ha cobrat una mica més de 600 euros aquest mes, a l'espera que el govern solucioni l'enrenou de la paga i l'IRPF. És metge."Passatgers afortunats i, sense taxa turística ‘unipersonal’ ( per Enric Figueras)
http://blogs.elpunt.cat/enricfigueras/2011/12/31/passatgers-afortunats-i-sense-taxa-turistica-unipersonal/
Parla del port de Palamós i el seu turisme de creuers: "I tot, tot, i tot, sense pagar la taxa turística que es paga a tots els països europeus, a les Amèriques, Canadà i a tots aquells indrets del món que valoren, dignifiquen i respecten el paisatge de la seva Terra. Que a la Costa Brava, de la nació catalana, no hi hagi la taxa turística, és un disbarat que clama al cel. Es veu que vivim en el país més ric del món i tot això de les retallades és un conte xino. Fa anys que s’hauria d’haver aplicat la taxa turística."
A part de reclamar la taxa el sr. Figueras es fa una pregunta que ja fa temps que jo també us he traslladat "conèixer els ingressos que tot aquest moviment de creuers representa per l’Ajuntament, ja que si això és possible gràcies a la utilització d’infraestructures i serveis pagats amb els impostos dels ciutadans, és bo que ajudin a les despeses municipals", doncs se'm fa que els calaixos palamosins només veuen passar els creueristes amunt i avall però sense deixar-hi ni una llàgrima…Signatures contra el 45% d'augment de l'IBI a Tossa
El grup de CiU a l'oposició ha recollit 2.227 signatures entre particulars i empresaris sobre la puja de l'IBI
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/491027-signatures-contra-el-45-daugment-de-libi-a-tossa.htmlEl PP gira a l'esquerra ( per Vicent Sanchis)
ot aquell que es proclama d'esquerres en aquest país nostre i reduït ha reclamat en els darrers mesos al govern de CiU que deixés de retallar i augmentés els ingressos. Que apugés els impostos, doncs
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/491094.html
"Que paguin els més rics! Tant com puguin i més encara, i bon any a tothom!"

=====================

Nombran a Isabel Borrego nueva Secretaria de Estado de Turismo
http://www.blanesaldia.com/turismo/2849-nombran-a-isabel-borrego-nueva-secretaria-de-estado-de-turismo
"Nacida en Palma en 1968 es licenciada en Derecho y cuenta con un Master en Derecho de la Construcción y del Sector Inmobiliario."


Avui comença l'International Grand Prix Vila de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/2848-dema-comenca-linternational-grand-prix-vila-de-blanes

=====================

24a EDICIÓ DE LA MAR I MURTRA DE BLANES
http://blogblanes.wordpress.com/2012/01/01/24a-edicio-de-la-mar-i-murtra-de-blanes/
"es disputarà diumenge 15 de gener a partir de 2/4 de 10 del matí"CONCENTRACIÓ PEL DRET A L’HABITATGE
http://blogblanes.wordpress.com/2012/01/01/concentracio-pel-dret-a-lhabitatge/
"Avui dilluns, 2 de gener a les 10 del matí, davant l’Ajuntament de Blanes"

=====================


el blogg d'en XAVIER BONASTRE
( el de TV3)Les Sant Silvestres
(…) Vaig agafar la grip. Per sort em vaig poder recuperar més o menys a temps per encarar el meu 31 de desembre amb 3 Sant Silvestres. La primera, a Lloret, a les 11 del matí.(…) Acabo els 5 Km en 20m 45s, (…) A la tarda me'n vaig a Sabadell, a per la segona Sant Silvestre(…) Encabat, vaig a per la tercera Sant Silvestre del dia, en aquest cas, una mica diferent: transmeto en directe per a l'Esport3, juntament amb el Miquel Quesada, la Sant Silvestre Vallecana,
http://xbonastre.blogspot.com/2012/01/les-sant-silvestres.html

=====================

Alcaldes de CiU piden a Mas que se replantee la tasa turística
Los municipios con turismo ‘low cost’ temen perder competitividad si se aplica el nuevo gravamen
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/01/01/catalunya/1325449580_794397.html
"“Hay varios factores que nos preocupan. Primero, que el impuesto se aplique solo en Cataluña, lo que crea un agravio comparativo con el resto del Estado; después, que quien deba cobrar la tasa sean los establecimientos, hoteles, cámpings, apartamentos, y, por último, nos preocupa saber cómo repercutirá esto en los municipios”, plantea Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar (Selva). El municipio, uno de los principales destinos turísticos masivos de la costa catalana, ofrece sol y playa a bajos precios, y la tasa turística repercutirá en el importe final de las estancias. “Cuando tú tienes una oferta de turismo vacacional a 18 o 20 euros diarios con todo incluido, uno o dos euros más se notan, son una parte muy importante”, recalca Codina, que también subraya la ventaja que tienen los propietarios de apartamentos y chalés que alquilan sus inmuebles a visitantes sin ser un establecimiento turístico regulado."

=====================
EL MUNDO DEPORTIVO

El Gran Prix Vela de Blanes abre el año en la Costa Brava
http://blogs.mundodeportivo.com/layline/2012/01/01/el-gran-prix-vela-de-blanes-abre-el-ano-en-la-costa-brava/=====================
16724 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei Comarcal de Recollida i Acollida d'Animals de Companyia Anunci de notificació a titulars d'animals recollits a la via pública
El gos identificat amb el número de xip identificatiu: 981098102358512 titularitat de la Sr. Ramon Callis Vilagut de Riells i Viabrea
El gos identificat amb el número de xip identificatiu: 981098100675904 titularitat de la Sr. José Tomillo Calvo de Santa Coloma de Farners16649 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre notificació de decret
"no ha estat possible la notificació al domicili de l’interessat. PEDRO ROIG PALACIOS En representació de la CC PP AV. CATALUNYA, 50"

=====================

RESOLUCIÓ GRI/2993/2011, de 21 de desembre, de nomenament de la senyora Núria Buenaventura i Puig com a assessora del grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
https://www.gencat.cat/diari/6036/11354007.htmEDICTE de 16 de desembre de 2011, de notificació de resolucions relatives a sol·licituds d'ajuts o beques per a l'assistència a accions formatives d'oferta.
https://www.gencat.cat/diari/6036/11350005.htm
"Intentada la seva notificació, aquesta no s’ha pogut dur a terme (…) tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Tossa de Mar. Alumne/a: PAREJA MORILLO, AMADA Entitat (cens): ASOCIACIÓN PROFESIONAL DE EMPRESARIOS DE HOSTELERÍA VILLA DE BLANES (1059)"ANUNCI de notificació de resolució que posa fi a reclamacions economicoadministratives iniciades davant la Junta de Finances.
https://www.gencat.cat/diari/6036/11349124.htm
"Nom: Rosa María Osuna León. DNI/CIF: 40978241S. Municipi: Vidreres. Núm. reclamació: 002158-11."RESOLUCIÓ ENS/2990/2011, de 23 de desembre, per la qual s'estableix un termini de consulta i modificació de les dades que consten en la borsa de treball del personal interí/substitut docent.
https://www.gencat.cat/diari/6036/11356067.htm

================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...