escriu-me
My Photo

dijous, 2 de juny del 2011

Dijous, 2 de juny del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:



Lloret demana a Costes que replantegi tot el projecte d´estabilització de la platja
Els "dics emergents" de les vuit propostes han estat l'element determinant per rebutjar-les. La demolició de 2.500 metres era negociable
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/02/lloret-demana-costes-que-replantegi-projecte-destabilitzacio-platja/491825.html
Aquesta sí que és bona !!!
Em sap greu que a pocs dies de la seva jubilació política entrar en polèmica amb el sr. Ontañón però és que com dirien els castellans "me lo pone a huevo".

Ahir us posava un mail d'ell referent a quan es traslladaran sorres cap al llevant de la platja, on em retreia no haver preguntat abans d'escriure, doncs be, es veu que les seves paraules han tingut ressò doncs en vau ser varis els que em vau fer arribar la mateixa reflexió: "si es publiquessin les actes de les Juntes de Govern a lo millor no hauríem d'anar a pidolar la informació..."
Tant de bo els nous gestors que entrin ho tinguin en compte i ho rectifiquin...

Us en poso una d'aquestes comunicacions rebudes a tall d'exemple:
"Al senyor Ontañón se li hauria de contestar que si no fos pel Govern, en que ell ha estat manant com a Regidor, que va suprimir de la web municipal les actes dels acords de Junta de Govern Local tots els ciutadans ja sabríem de les intencions de l' Ajuntament amb reposar la sorra. Aquests temes són públics, s' han de publicar per qui vulgui consultar-ho ho consulti i no hem d' anar preguntant als Regidors que fan i que deixen de fer."

I encara us en poso una altra on es fan tota una sèrie de preguntes respecte als treballs de moure la sorra:



  • Hi ha redactat, tramitat i aprovat (definitivament, és clar) algún projecte de regeneració de la sorra de la zona de llevant de la platja de Lloret?
  • En el supòsit de que existeixi aquest projecte de regeneració, dues qüestions més:
  • a.- Aquest projecte està addientment aprovat pels Serveis de Costes de l'Estat i de la Generalitat? i,
  • b.- Estan autoritzats els treballs d'execució de la portada de sorra pels respectius Serveis de Costes?
  • Pel cas d'una hipotètica execució immediata dels treballs de la dita regeneració de la platja, encara dues qüestions més; a saber:
  • a.- Hi ha partida prevista, en tot o en part, en el pressupost municipal d'enguany, d'aquest 2011? i,
  • b.- Hi ha en tràmit algun procediment de licitació i contractació per l'adjudicació de l'execució material d'aquests treballs?

La veritat és que tinc uns lectors que s'ho curren... ;-) ;-) ;-)

Avui, en aquesta notícia sobre el Projecte d'Estabilització de la Platja, posen en boca del sr. Ontañón que el retorn al mar de part del pàrquing de la sardana era quelcom de negociable, però que de les 8 alternatives que ens proposaven cap era del nostre gust; i aquí de nou s'equivoca, doncs si el pàrquing era negociable, l'alternativa nº 1 era la solució, doncs precisament consistia en fer el que hem anat fent fins ara i que aquest any tot i lo avançada que està la temporada encara no hem fet i és traslladar les sorres d'on en sobren cap on en falten, més el pàrquing.

A la reunió d'aquell dia a l'Ajuntament, (que una vegada més dic que si no hagués estat per SOS Lloret no s'haguera convocat), com dic, en aquella reunió el sr. Ontañón va deixar ben clar que l'alternativa primera era inacceptable doncs comportava la desaparició del pàrquing de la sardana i en canvi avui diu que això era negociable. Si això creu no entenc el seu rebuig a ultrança del projecte, doncs si haguérem optat per l'alternativa 1 a lo millor ara sí podríem exigir a "Costas" de l'Estat la seva participació en les despeses que, segons ell em deia ahir, ara "Costas" de l'Estat es nega a contribuir-hi.

Una curiositat...
Sabeu perquè el sr. Ontañón diu ara que el pàrquing de la Sardana és quelcom de negociable???, doncs senzillament per una frase que el sr. Crespo va deixar anar al final d'aquell acte, on reconeixia que potser sí que ens havíem passat en voler usurpar aquell terreny al seu veritable amo que és el mar i que cada any ens el reclama.

En el resum d'aquell acte jo ja us en havia fet esment d'aquelles paraules del sr. Crespo i us hi vaig fer aquest comentari:
"La guinda de tot plegat la va posar el sr. Crespo amb la seva darrera intervenció, que sentin-se alliberat de les cadenes que el càrrec d'alcalde el lligaven va dir quasi textualment respecte al pàrquing de la sardana: "ara que no em presento a les eleccions ja ho puc dir, allà ens vam passar, allò era i és del mar" ... ai mare que ara sense cadenes ho veurà tot més clar... ;-) ;-) ;-) "


Com deia abans, em sap greu carregar les tintes amb el sr, Ontañón a pocs dies de la seva jubilació política, però per lo menys ell encara no ha baixat del vaixell, que d'altri, ja fa dies que estan missing, o com els jugadors de futbol: de vacances... o amb la Selección...



El Millor reclama atenció a l´Ajuntament perquè no es ´destrueixin documents´
El Millor va demanar ahir a través d'un comunicat que els treballadors de l'Ajuntament de Lloret de Mar estiguin atents aquests dies perquè no es produeixi cap destrucció de documents.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/02/millor-reclama-atencio-lajuntament-no-destrueixin-documents/491826.html



Millor escoltem el poble ( carta de Lluís Mena Sanchez. Lloret de Mar)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/06/02/cartes/491927.html
(...)" llegint la carta del Sr. Linares," hom pensa "que la dura reducció de vots de CiU és deguda únicament a la suposada demagògia de l´oposició, que el poble ha estat manipulat com ovelles pel seu pastor i que no ha estat capaç d´administrar bé el seu vot. Tractar el teu propi poble com un ramat de fàcil manipulació que no té capacitat per realitzar un vot sensat no és el més indicat"
La carta del sr. Mena és la contesta a la carta que aquest mateix diari publicava dimarts passat titulada "De Lloret? Millor que no me´n parlis" signada per en marc linares roig
Aquests díes estem veient cartes i articles on es fa un joc de paraules amb el mot MILLOR, com podeu veure en aquestes dues cartes; també en el article d'ahir del sr. Domènech "Millor o pitjor?"...
Trobo a faltar la frase feta "Millor impossible" i serà curiós veure el dia que algú l'utilitzi, que es farà, si s'utilitza a favor del Millor o a favor de l'impossible...



La Selva és la segona comarca de tot Catalunya amb menor renda per habitant
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/06/02/selva-segona-comarca-catalunya-menor-renda-habitant/491912.html
"Tot i que la renda disponible va créixer un 3,8% de mitjana el 2008, un grup de set municipis, han registrat una pèrdua de nivell de renda entre el -2% i el -0,2%."
En aquest dolent grup de 7 municipis catalans hi ha Lloret de Mar
"Girona, Puigcerdà i Llançà, amb més de 19.000€ per ciutadà, són els municipis gironins de més de 5.000 habitants més rics"



Els pobles de la Badia netejaran el mar per no afectar el turisme
L'alcalde de l'Escala assegura que suprimir el servei seria retrocedir a vint anys enrere
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/02/pobles-badia-netejaran-mar-no-afectar-turisme/491823.html
Lloret crec que ja fa temps que ens ho fem nosaltres



Promeses ( per JORDI MARTÍNEZ, el de Malgrat )
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/06/02/promeses/491833.html
"(...) cal preguntar-se per què alguns polítics es llancen contínuament a la piscina de les promeses sabent que mai les acataran" " La impunitat de les promeses també s'ha d'acabar i cal equiparar aquestes a la mentida, a l'engany i a l'estafa ciutadana"
Els anti-Millor no us fregueu pas les mans encara doncs pel que sembla el sr. Martínez no parla pas de les promeses electorals del MILLOR, ja que acaba l'article així: "Per sort, per a molts, alguns ja han perdut tota credibilitat."



Rigau rectifica i el curs acabarà per als docents el 30 de juny, dos dies abans
Sindicats i administració blinden 2.500 places de treballadors interins que exerceixen
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/02/rigau-rectifica-curs-acabara-als-docents-30-juny-dos-dies/491818.html



´La capacitat d´autosanació de les persones és més gran del que ens pensem´
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/06/02/capacitat-dautosanacio-persones-mes-gran-del-que-pensem/491914.html
Entrevista a "Benito Contestí, el celebrat autor de Recuerda quién eres, el camino al equilibrio, serà demà a la fira Eco-Sí, que se celebra Girona durant tot el cap de setmana. Contestí hi dirigirà una autosanació en grup."

=====================





No s'ha avançat en cap pacte
El PSC, que té quatre regidors, es manté ferm en la seva petició que els regidors de CiU Josep Valls i Ignasi Riera pleguin com a condició prèvia per poder pactar amb Convergència.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/418708.html
"Romà Codina tampoc no cedeix, i continua considerant innegociable treure persones de la llista. “Qualsevol altra cosa, pel bé de Lloret, és negociable, fins i tot estaríem oberts a un pacte que inclogués les altres forces polítiques”"



El Millor alerta els funcionaris de Lloret que vigilin els documents
No qüestiona la professionalitat dels treballadors municipals, però avisa que “alguns polítics” no han paït bé el revés de les eleccions
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/418707-el-millor-alerta-els-funcionaris-de-lloret-que-vigilin-els-documents.html



Girona, Llançà i Puigcerdà, els primers en renda familiar
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/419072-girona-llanca-i-puigcerda-els-primers-en-renda-familiar.html


Lloret, Blanes i Vidreres estan força en avall de la taula:



AQUÍ hi veureu la relació complerta




26,6 milions per a la Selva
Blanes s'endú la major part amb el nou port pesquer
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/419128-blanes-sendu-la-major-part-amb-el-nou-port-pesquer.html
"Entre les actuacions més importants destaca el CEIP Salvador Espriu de Vidreres, que rebrà més d'1,1 milions d'euros."



Tossa Unida veu difícil arribar a un pacte amb CiU
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/419121-tossa-unida-veu-dificil-arribar-a-un-pacte-amb-ciu.html



turisme
Ampliació de l'horari d'estiu
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/419184-ampliacio-de-lhorari-destiu.html
"Els bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bars poden obrir fins a les 3 de la nit i els caps de setmana a les 3.30, i els cafès teatre i cafès concert fins a les 5."



Una ordre ministerial podria forçar la jubilació de molts metges gironins
A partir de l'1 de juliol, els facultatius que es jubilin hauran de triar entre cobrar la pensió de la Seguretat Social o bé continuar treballant en el sector privat
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/419105-una-ordre-ministerial-podria-forcar-la-jubilacio-de-molts-metges-gironins.html

=====================





CiU no accepta la condició del PSC per pactar
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4983



Dues membres del MILLOR renuncien a ser regidores
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4980



Ja es pot pagar amb targeta de crèdit a la zona blava
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4981



Falten famílies per acollir nens sahrauís aquest estiu
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4984

=====================





Consell Rector de Pinya de Rosa
S’han de canviar els membres abans de començar a funcionar
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=5086
Audio Escoltar Rafel Sardà, membre del CEAB i de l'Associació Pinya de Rosa

=====================





Comença la Quinzena Intercultural
http://blogblanes.wordpress.com/2011/06/01/comenca-la-quinzena-intercultural/


====================





L'ALTA GARROTXA, NOVA GUIA DELS «QUADERNS DE LA REVISTA DE GIRONA»
La presentació d’aquest volum tindrà lloc el proper divendres, 3 de juny, a les set de la tarda, a l’Ajuntament de Montagut.
http://www.gironanoticies.com/noticies/noticia.php?id=20483
"El seu autor Jordi Fernández i Grabolosa actualment treballa de professor d’ensenyament secundari a l’IES Serrallarga de Blanes."


=====================







7441 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre notificació de caducitat de drets funeraris

=====================







RESOLUCIÓ ENS/1345/2011, d'11 de maig, per la que es dóna publicitat dels centres que tenen prioritat per formar part del Programa de Suport i Reforç (Pla PROA), en el marc del Conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i Ciència i el Departament d'Ensenyament.
https://www.gencat.cat/diari/5892/11131013.htm
Institut Rocagrosa Lloret de Mar

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...