escriu-me
My Photo

dilluns, 7 de desembre del 2009

Dilluns, 7 de desembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Avui poca cosa... és dilluns i a sobre pont.
Si no vau llegir les notícies del dissabte o les del diumenge, feu-hi un cop d'ull, a lo millor hi veieu quelcom que no us agradaria passar per alt...


=====================
=====================
=====================



Després de la sanció imposada pel Col·legi d'Advocats al sr. Gori Elorza per una suposada infracció del codi de l'advocacia, (publicada al PUNT DIARI i al BOP ), molt enfadat ha adreçat al Col·legi la següent carta:

Carta al Col·legi d'Advocats de Girona

"Estic molt desabut i enfadat amb les formes d'aquest Col·legi d'Advocats.
Avui m'he assaventat, per primera vegada, que tinc una sanció de 2 mesos al torn d'ofici. I ho he fet llegint el diari. És a dir, s'ha fet públic.
No he tingut notificació alguna de la queixa objecte de la sanció, per tant no he pogut ni tan sols defensar-me.
Estic cansat de demanar que m'enviïn les coses a la meva adreça (C/ Jospe Pla i Casdevall, 19, local - 17310 Lloret de Mar) i que la notifiquin juntament amb els meus telèfons als jutjats, comisaries i canviarla a la guia judicial. Enacara no està fet, i fa quasi un any d'això, i ho he demanat moltes vegades.
A mi la sanció de dos meses no m'inporta, el que me importa és que es questioni la meva profesionalitat, públicament sense tenir dret a defensar-me, doncs estic segur que no he fet res que sigui punible.
PER CERT, L'ADREÇA "PLAÇA DE LA VILA DE LLORET DE MAR" ÉS DE L'AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR, I NO ÉS CAP ADREÇA MEVA.
per tant exigeixo que es suspengui la sanció donant -me tràmit per defensar-me, i que això es notifiqui als diaris, per que ho publiquin."

Una abraçada,
Gregori Elorza"


=====================
=====================
=====================


El Ple de Mataró també declara la ciutat com
"lliure de circs amb animals"


L'acord, que es va aprovar divendres per unanimitat de tots els grups, també demana a la Generalitat de Catalunya que modifiqui la normativa catalana perquè no es permeti la instal·lació d'aquests circs.

Vídeo del Ple en el moment de llegir-se la moció

L'Ajuntament de Mataró modificarà l'actual ordenança, "normativa municipal sobre la tinença d'animals domèstics", adaptant-la en el sentit de prohibir l'exhibició d'animals salvatges en els circs, i, per tant, no permetrà la instal·lació d'aquest tipus de circs en tot el municipi.

Des de l'associació "LIBERA!" animem a la resta de municipis del Maresme perquè aprovin mocions que no permetin la instal·lació de circs amb animals en les seves ciutats; els circs són una font de crueltat inesgotable per als animals, a més de presentar un model anti-pedagògic per als nens que acudeixen com públic. Així mateix, aprofiten per a felicitar als regidors de l'Ajuntament de Mataró per l'aprovació d'aquesta moció sense fisures, i els encoratgen a seguir avançant en el camí del respecte als animals


Va, vinga, Alcalde i Regidors lloretencs, Lloret no ha de ser el darrer... !!!
Cada poble que s'hi suma és una empenta més.
Feu-ho pels animals si us plau !!!






"L'avantprojecte de llei d'economia sostenible, aprovat fa uns dies pel consell de ministres, inclou una disposició addicional que flexibilitza el règim de valoracions de la llei del sòl de 2007 i que permetrà a les entitats financeres esquivar, en bona mesura, la depreciació dels actius als quals força aquesta norma."

No entenc perquè la norma no preveia aquestes dificultats i en feia excepcions o se'n habilitaven ajuts, doncs les lleis es fan per què es compleixin, crec...


"Aquest oratori que ha escrit per al teatre Xavier Albertí contempla a través dels últims dies de vida del poeta, la seva última nit, la realitat de Verdaguer com a home i com a poeta. "
"Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat l'Institut Guttmann i el Grup Mifas presentaran el llibre Perquè tu ets important! L'acte se celebrarà dijous vinent a les 6 de la tarda a la nova seu del Grup Mifas."
"Dissabte vinent se celebra la fira de Santa Llúcia de Sant Feliu de Pallerols, un dels mercats de productes artesanals i tradicionals amb més història del país. Durant tot el dia, la Fira de Santa Llúcia exposarà bestiar, maquinària i artesania en parades de firaires professionals."

Aquesta fira de Sant Feliu de Pallerols tot i que la notícia la situa al dissabte, és el diumenge. Si hi aneu no oblideu pas de comprar-li nous al Marc de l'Aulina o un pessebre a en Jordi de l'Omvert...


Els de Sant Esteve d'en Bas se'ls coneix amb el sobrenom de "els lletissons", i el seu origen rau precisament en aquest campanar, doncs, en uns anys d'extrema sequera, l'Ajuntament que tenia un burro i no sabia com alimentar-lo va veure que dalt de tot del campanar s'hi feien uns lletissons; llavors van tenir la gran idea de lligar el burro pel coll i mitjançant una cúrria pujar-lo fins dalt perquè se'ls mengés; mentre l'anaven pujant el pobre animal s'escanyava i ja treia un pam de llengua, però el vilatans lluny de pensar que lo de la llengua era un signe fatal, ho atribuïen a que l'animal al acostar-se i ja ensumar als lletissons s'en endalia, (desitjava), cada vegada més...

A Lloret ja fa temps vaig denunciar que a l'antic cine Loredo del carrer Sant Pere s'hi havia instal·lat una xarxa per la part de dins per evitar també que hi entressin els coloms; amb el pervers efecte de que els pobres animals s'hi enganxaven provocant-lis una agonia que durava dies i que el resultat n'era la foto que us poso aquí sota.
Crec que el problema es va solucionar o per lo menys ara aquest efectes, visibles no ho són...





Esperem que els excessos no continuin i que es continui apostant pel " valor que té el paisatge i oferir un valor afegit, com és el patrimoni històric i arquitectònic"
FORA CARRETERA DE SANT PERE DEL BOSC !!!
UNA ALTRA SOLUCIÓ ÉS POSSIBLE !!!


A Lloret ja fa temps que ho tenim implantat lo de la finestreta única.
Moltes vegades em fico amb el regidor Riera per temes ambientals i en canvi en aquest de la finestra única crec que va ser ell qui li va donar una empenta definitiva.

"La dificultat i la problemàtica comuna que tenen els ajuntaments a l'hora d'interactuar amb els ciutadans fa que s'agrupin en plataformes o sistemes operatius que els ho donen tot fet.
Aquest és el cas de mitja dotzena d'ajuntaments grans de les comarques gironines, com ara Figueres, Salt, Olot, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners, que s'han ajuntat amb els de Cambrils, Sant Cugat, Martorell, Montornès del Vallès, el Vendrell, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt per establir un conveni i accedir a un programa de subvencions, el pla Avanza"


Forma part de la mateixa notícia precedent i la trobareu un xic més avall en el mateix link.



" Volem una identitat única o convertir-nos en una ciutat genèrica més?"
"Cal recuperar la identitat dels teixits comercials, la varietat i riquesa de botigues, i no continuar afavorint la monopolització del sector per part de les grans empreses."


















Que ante mí se tramita acta de notoriedad instada por la entidad mer-cantil "URBANIZACIÓN FONT DE SANT LLORENQ, SA", domiciliada en
Girona, en la Plaza Vern, número 3. C.I.F. número A-17049255, como propietaria según el Registro de la Propiedad; y por DON PETER ROLF
BAUMANN (también conocido como BAUMANN-HOCHREUTENER)
exceso de cabida de la finca SOLAR en Lloret de mar,
punto nombrado pieza del Suro Gros, que tiene una cabida resto de trescientos sesenta y nueve metros seis mil ciento dos centímetros cuadrados.
LINDA: al Norte y a Poniente con Juan Botet; al Este, con Juan Vivas y Jose Monter; y a Mediodía, con el Mar


És la modificació de crèdit aprovada en aquest darrer PLe.


El cap de setmana han buidat calaixos:
16983 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Edicte de notificació de sol·licitud de documentació
17459 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Edicte sobre aprovació definitiva d'un expedient de modificació de crèdit
17362 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de comunicació
17365 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de diligència
16986 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de diligència d'embargament de béns immobles
17361 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de diligències d'embargament de béns immobles
16985 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de diligències de valoració de finca
17366 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de provisions de constrenyiment
17360 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de provisions de constrenyiment
17363 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de resolució
16982 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de resolució
17364 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de resolució
16984 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de notificació de tràmit d'audiència



Article 1
Els vuit diumenges i dies festius que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic durant l'any 2010, d'acord amb la Llei 8/2004, d'horaris comercials, són els següents:
3 i 10 de gener,
4 de juliol,
12 d'octubre,
6, 8,12 i 19 de desembre.
Article 2
Els ajuntaments, amb l'acord previ de l'òrgan competent, poden substituir el dia 12 d'octubre i/o el dia 6 de desembre per qualsevol diumenge o dia festiu, de caràcter general o local, llevat de les dates detallades a l'article 2.3 de la Llei 8/2004, de 23 de desembre, d'horaris comercials.

Conegudes aquestes dates oficials ara no cal esperar a primer de maig o a setembre per fixar un calendari comercial a casa nostra i que els diferents sectors socials sàpiguen a primer de gener si tal dia serà ce festa o d'obertura i no estar amb la incertesa de si al regidor se li ocorrerà de muntar una fira i poder obrir tot-hom o si els comerciants reunits la nit abans demanen poder obrir o tancar...
L'article quart i el cinquè de totes maneres són taxatius en aquest aspecte:
"Els establiments comercials dels termes municipals dels ajuntaments que no hagin presentat cap comunicació a la Direcció General de Comerç d'acord amb el que indica l'article 3 ( data màxima per efectuar i comunicar canvis el 27 de febrer), no podran aplicar cap altre calendari que el general que estableix l'article 1 d'aquesta Ordre";
però conegut és que les lleis estan per pasar-se-les pels dellonsis... quan convé...
Marcarem aquesta ordre amb lletres ben grosses per seguir-ne l'acompliment...


interpuesto por PARTIT DELS SOCIALISTES DE TOSSA DE MAR, contra resolución de 27-07-09 y cuatro resoluciones de 29-07-09 del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, todas ellas publicadas en el DOGC de 17-09-09 relativas a la resolución de diversos recursos de alzada contra Acuerdos de la CTU de Girona de fechas 1 de junio y 27 de julio de 2006 sobre aprobación definitiva del POUM de Tossa de Mar.



Tenim algun abocador incontrolat o algun edifici o carrer amb amiant ???

"Aprovar definitivament el document .Mapes estratègics de soroll de les carreteres de la Generalitat de Catalunya. 1a. fase: intensitat de trànsit superior a 6 milions de vehicles per any.."