escriu-me
My Photo

dimarts, 19 de gener del 2010

Dimarts, 19 de gener del 2010, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Del Ple d'ahir


Suposo que la meva ignorància em porta a al·lucinar de com es pot convocar un Ple extraordinari per aprovar tanta poca cosa i que al meu ignorant entendre hauria pogut esperar a ser un punt més de l'ordre del dia del proper Ple...
Amb això no vull pas dir que del que es va tractar no fos pas important, que ho era, però el primer punt era merament informatiu i de gentilesa de l'Equip de Govern de portar-ho al Ple, doncs era senzillament desar constància de l'entrada en vigor de la llei europea "directiva Bolkestein" per la qual a partir de la seva entrada en vigor, (desembre passat), ja no cal demanar permís a l'Ajuntament per obrir un negoci dels que fins ara així ho requerien, (bars, restaurants, comerços superiors a 400 metres, hotels amb capacitat inferior a 50 habitacions i tallers mecànics); ara només caldrà portar a terme una comunicació prèvia a l’ajuntament, aportant un certificat d’un tècnic responsable que validi el projecte. D’aquesta manera, tot és més fàcil i ràpid a l’hora d’obrir un establiment.
Com veieu la cosa té la seva importància, però al tractar-se d'una norma aliena a l'Ajuntament, doncs és una norma europea, no calia convocar un Ple Extraordinari per comunicar-ho, amb una bona informació als mitjans n'hi havia més que suficient i en el pròxim Ple Ordinari posar aquest punt, si es volia que l'oposició també hi podés dir la seva, (no era un punt per votar era un simple donar compte).

Del segon punt de l'ordre del dia: " Modificació de l'ordenança fiscal..." dir que era una conseqüència de la norma anterior i també haguera pogut esperar si de totes maneres en l'aprovació d'ahir ja era amb efectes retroactius a primer de gener.
La veritat és que des del public, (un afeccionat, -jo-, i un parell de professionals, -ràdio i tele-), poca cosa vam poder veure de les variacions en les diferents taxes doncs el sr. Valls se'n va cansar de llegir-ne la totalitat tot dient que ens ho estalviava per pesat, així que només sabien de què anava la gent de la taula que en tenia el dossier...

ERC va presentar-hi una esmena rebutjada per la resta de grups menys el GRILL que si va abstenir, (per amiguisme del sr. Teixidor amb el sr. Coloma, suposo, doncs en l'explicació del vot el sr. Teixidor s'hi havia mostrat plenament en contra, però unes quantes mirades i uns somriures ho van deixar amb abstenció, -si haguessin estat més aprop hom diria que feien peuets... ;-) ;-) ;-)).

L'esmena de ERC anava en el sentit de igualar la taxe d'obertura d'establiments independentment de la categoria del carrer o sigui aplicar a tots els carrers el coeficient 1.75 corresponent als carrers de tercera categoria amb lo que els carrers de primera, segona i especial veien reduïda aquesta taxa i per contra pels de quarta i quinta era clarament desfavorable doncs els hi hagués augmentat.
En un moment de la discussió el sr. Valls va mostrar la seva estranyesa de com un grup com ERC teòricament d'esquerres podia presentar una moció així clarament regressiva; el que no va dir el sr. Valls però sí que se'n desprenia del comentari era que hauria pogut ser perfectament una esmena de dretes, cosa que no va aprofitar el sr. Coloma per dir-li que com és que considerant-la així CiU no la votava... ;-) ;-) ;-)

El debat va servir per, aprofitant l'explicació de vot del sr. Amaya (PSC), arribar al consens general de que en un futur revisar aquestes categories de carrers tot veient el caire que agafen uns i altres després d'un temps sota el paraigües del estrenat POUM...

Al final l'esmena de ERC com ja he dit no va prosperar, (Sí de ERC, abstenció del GRILL i NO de la resta de grups.
El segon punt en concret es va aprovar amb l'abstenció del PSC, el NO de ERC i el SÍ de la resta

El sr. Ontañón va introduir un tema al meu entendre més que polèmic en quan a les inspeccions que lògicament hi haurà d'haver a aquests locals que tot i no haver de demanar permís d'obertura sí que hauran de complir les normes... només faltaria...
El sr. Ontañón va insinuar, millor dit va dir directament, que amb l'esforç que en temps de crisi han de fer els empresaris per fer noves inversions trobaria be que l'Ajuntament el eximís de la persecució inspectora...
En l'explicació tant per part del s. Valls com després del sr. Crespo van contestar i contradir aquesta qüestió apuntada pel representant del PP, i soci de l'actual equip de Govern, en el sentit de que les inspeccions no es farien indiscriminada-ment o d'ofici, però sí sempre que hi hagi sospites de il·legalitat, de manca de seguretat o de molèsties... com no pot ser d'altra manera.

Arribats aquí, aquesta vegada com que era al mig-dia, tots a dinar... alguns, amb les dietes d'assistència segurament van anar fins i tot de restaurant...


=====================
=====================
=====================








"A Madrid des de demà fins diumenge"



"Les entitats gironines que organitzen el Fòrum són la Comissió Agenda Llatinoamericana, Fundació Utopia, Plataforma per la Pau de Lloret de Mar, Intersindical alternativa de Catalunya, Càritas Diocesana de Girona, Associació de Veïns de Sant Narcís, Setem-Girona, Fundació Ajuda en Acció, Grup de Democràcia Inclusiva de Catalunya, Llagostera Solidària, DESOS Opció Solidària, Teixidors de Xarxes de Sant Feliu de Guíxols, Imatges per la Solidaritat, CEESC, Guifi.net, Fundació Ajuda en Acció i Coordinadora d'ONG Soliàries."







"A més a més, hi ha 25 municipis gironins que encara estan pendents d'enviar les dades de 2007", entre d'ells Tossa de Mar, del que es dedueix que les del 2008 encara no els han ni posat a la Termomix...



"Des d'ahir i fins divendres a l'hotel Guitart Monterrey"


"Joan Mora, el sisè representant, de l'associació Pinya de Rosa, va felicitar-se ahir per la que ja sembla propera constitució del consell rector. «És un pas més, però tot va molt lent», va remarcar Mora, que també va opinar que un dels principals problemes existents i de futur pot tenir a veure amb les «diferències» entre l'associació i el Departament de Medi Ambient a l'hora de «gestionar el bosc», ja que ells tenen un «altre punt de vista»"

"Joan Rondon fou enterrat a Blanes el 16 de gener del 2010"

"crítica de teatre / «el encuentro de descartes con pascal joven»"
El Teatre de Blanes estrenarà a Catalunya l'última obra de Flotats

Un bon toc d'atenció !!!









Fins i tot han arribat a proposar que els artistes els paguin un canon a ells pel fet de sortir pentinats en les actuacions.
Jo proposo que algú ens cobri a la resta de mortals per al·lucinar...








"Salvador Macip, que treballa a Leicester (Gran Bretanya) investigant el càncer i la mort cel.lular, parla en aquest llibre de la sida, la tuberculosi i la grip A, entre d’altres malalties que ens afecten en aquests moments"
ESCOLTAR com Joan Ferrer entrevista Salvador Macip AQUÍ





JC,
te'l dedico !!!

A la pàgina hi podreu trobar aquest vídeo on aquesta funcionaria explica com li va amb el ser vegana...








"El Ayuntamiento de Blanes acordó en 2007 pagarle 200.000 euros por promocionar la villa de Girona durante dos años. El acuerdo, sin embargo, no prosperó."

















Del BOP d'ahir no hi he vist res que sembli fer per nosaltres llevat del Pressupost de la Diputació pel 2010

Del d'avui no se'n sap res (6.46h). Demà m'ho miro.
Aquests del BOP s'estan acostumant a penjar el diari del dia l'hora que els rota i fins i tot dubto de que no pugui donar peu a controvèrsia doncs si diu que tal cosa es va publicar tal dia lo lògic és que es pengi a mitja nit com fa quasi sempre el DOGC.



"mitjançant el qual es prohibeix el sacrifici de gats, gossos i fures a les instal·lacions per al manteniment d'animals de companyia, i als nuclis zoològics en general"