escriu-me
My Photo

divendres, 30 de juliol del 2010

Divendres, 30 de juliol del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

avui divendres:


Recordeu que aquest divendres, 30 de juliol, projectem la pel·lícula 'La nana', de Sebastián Silva. Com és habitual, la projecció tindrà lloc a Sa Caleta, a dos quarts d’onze de la nit.



'La nana'
Una pel·lícula de Sebastián Silva
Xile, 2009. 115 min.

Entrada gratuïta.

Pel·lícula guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula Estrangera i el Premi a la Millor Actriu (Catalina Saavedra) en el Festival de Sundance 2009

Sinopsi:
Raquel és la minyona dels Valdés, una família de classe alta. El seu deure durant els últims vints anys ha estat sevir els qui la tenien contractada per gairebé qualsevol servei que fes falta. Però la Raquel també té la seva pròpia consciència i aquesta comença a despertar-se. És possible que encara no sigui massa tard per emprendre el seu propi camí cap a la llibertat.


=====================
=====================
=====================



aquest diumenge:


TAMBORINADA PER LA PROHIBICIÓ DE LES BOMBES DE DISPERSIÓ

El proper diumenge, 1 d’agost, se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar, una tamborinada / batukada per celebrar aquest dia l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Bombes de Dispersió. L’acte es farà en més de 70 ciutats de tot el món.

A partir d’aquest dia, quedarà prohibit l’ús, fabricació, venda i emmagatzematge d’aquestes armes que afecten en un 98% dels casos a població civil. Després de més de dos anys de campanya, conferències internacionals i negociacions finalment el tractat serà una realitat.

Dia: diumenge 1 d’agost de 2010
Hora: 19h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar
Participants,tamborilers: Els diables sa Forcanera
Durant l’acte intervindran, Maria Josep Parés, del Moviment per la Pau i Mabel Gonzalez, de Greenpeace

A Lloret de Mar l’acte l’organitzen la Plataforma per la Pau Lloret, Fundació per la Pau, Justícia i Pau, el Moviment per la Pau i Setem, totes elles entitats membre de la Cluster Munition Coalition, la coalició internacional d’ONG que ha liderat el procés de prohibició, i Greenpeace.


=========================


Per la inscripció ja hem fet tard !!!




Avui hi he trobat:



Lloret inicia les obres del futur pavelló al pati de l´escola Pompeu
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/30/lloret-inicia-obres-del-futur-pavello-al-pati-lescola-pompeu/422379.html
"L'espai, que tindrà 1.580 metres quadrats i quatre vestidors, donarà cobertura a les necessitats dels 700 alumnes del CEIP Pompeu, així com de nombrosos clubs esportius de Lloret."
"El cost de la nova instal·lació, d'uns 2,5 milions d'euros, es cobrirà a través d'un crèdit ICO sol·licitat pel propi consistori, tot i que una part estarà finançada per la Generalitat i la Diputació"



Blanes:
El PDB decideix passar a l´oposició però dóna llibertat als edils per continuar
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/30/pdb-decideix-passar-loposicio-dona-llibertat-als-edils-continuar/422380.html
"Cal recordar que el PDB té dos regidors, i juntament amb els de CiU (7) i amb el del PP formen un equip que governa en minoria, en part gràcies al suport incondicional des de fora de l'únic regidor d'ERC."




Blanes:
La pirotècnia que va causar danys guanya el Concurs de Focs
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2010/07/30/pirotecnia-que-causar-danys-guanya-concurs-focs/422465.html
Si no vols caldo dues tasses...

Milers de persones van anar a la platja de Blanes durant els dies dels focs.
Foto: carles colomer





Ens agrada anar a les cales, però el vaixell turístic és car´
La Carme i la Sònia són una mare i una filla del barri barceloní de Poble Nou que desconnecten del ritme de vida de la capital catalana a Tossa de Mar.
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2010/07/30/agrada-cales-vaixell-turistic-car/422468.html
  • Què els agrada de Tossa de Mar?
  • Que és un poble turístic però no s'assembla a Lloret. Aquí hi ha més famílies."




Vidreres:
CiU, GdP i ERC es rebaixen un 30% les retribucions i el govern de Vidreres, el 5%
L'alcaldessa se l'ha abaixat un 3% i el regidor de Benestar també perquè ja es van congelar el sou el 2009
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/30/ciu-gdp-erc-rebaixen-30-retribucions-govern-vidreres-5/422378.html

vidreres
Una expedició viatja a l´agermanada lpoblació occitana Esperaza
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/30/expedicio-viatja-lagermanada-esperaza/422383.html
" L'expedició la composen una cinquantena de persones entre representants polítics, entitats del municipi, el Centre Cívic, un grup de l'Escola de Música, el Grup de Teatre i la Coral Vidrerenca. Totes les despeses del viatge, excepte el viatge en autobus estan sufragades per l'Ajuntament d'Esperaza"



Les ràdios públiques només podran emetre sis minuts de publicitat cada hora
http://www.diaridegirona.cat/televisio/2010/07/30/radios-publiques-nomes-podran-emetre-sis-minuts-publicitat-hora/422460.html



Educació completa la connexió de tots els centres amb banda ampla (Internet d'alta capacitat)
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/30/educacio-completa-connexio-tots-centres-banda-ampla/422364.html



Editorial
Extremar les precaucions contra els focs
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/07/30/extremar-precaucions-contra-focs/422392.html
"la Generalitat ha netejat els accessos, els camins i les zones perimetrals, però continua sense haver-se netejat l'interior dels boscos: "Als que són privats són els seus propietaris els que han de fer la feina, i no tots l'han fet""


=====================






La construcció del polèmic pavelló del CEIP Pompeu Fabra de Lloret, en marxa
L'espai tindrà 1.580 metres quadrats i donarà servei també als alumnes de l'escola
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/201088-la-construccio-del-polemic-pavello-del-ceip-pompeu-fabra-de-lloret-en-marxa.html
"Segons el Grill, el projecte no s'adapta al mapa d'instal·lacions esportives municipals ni s'ajusta a les normes del Consell Català de l'Esport. En un dels seus últims butlletins el Grill considerava que aquesta obra comportaria “una gran pèrdua d'espai, d'arbres i un atemptat visual irreparable”."


Operaris treballant a l'obra, ahir al migdia enmig de la pluja.
Foto: AJUNTAMENT DE LLORET.




Els treballadors en serveis es concentren a Girona i Lloret
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/201305-els-treballadors-en-serveis-es-concentren-a-girona-i-lloret.html
No parlen pas de cap concentració obrera sinó que "El nombre més gran d'afiliats a la Seguretat Social en el sector serveis" es troben a Girona (53.169 persones) i Lloret (amb 9.326)
També parlen de la resta de sectors.



Blanes: crisi a l'ajuntament
El PDB surt del govern i trenca el tripartit de Blanes
L'executiu de CiU i PP queda en franca minoria i el partit independent es converteix en l'àrbitre de la política blanenca
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/201436-el-pdb-surt-del-govern-i-trenca-el-tripartit-de-blanes.html



Blanes:
L'alcalde, a l'expectativa
Oficialment, l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), fent gala del seu tarannà no va obrir la boca ahir tot esperant el resultat de l'assemblea del PDB,
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/201438.html



foc de Vilopriu:
L'acció humana va iniciar el foc
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/201397-laccio-humana-va-iniciar-el-foc.htm
"un centenar d'hectàrees cremades"
Una cigarreta ???





El preu de la gamba i de l'èxtasi ( per Empar Moliner)
A cap parada amb gambes no hi havia un cartell amb el preu de les gambes. Sí que hi havia el preu de la tonyina, el de les sardines i el de la cua de rap. Però el de les gambes no. I això és perquè si vols gambes has de passar un càsting davant del peixater. Segons la cara de ric o de panoli que facis et dirà un preu o un altre preu.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/200440-el-preu-de-la-gamba-i-de-lextasi.html
A Lloret aquest càsting del que parla n'Empar el passen diàriament moltíssims guiris, molts d'ells residents de quasi tota la vida entre nosaltres, i que per la seva cara de ser de fora paguen en moltes coses un altra preu...



Bogeria de les infraestructures ( per ALBERT GIMPERA)
La proposta de convertir l'antiga N-II en una autovia gratuïta fins a la Jonquera transcorrent paral·lela a una autopista de peatge ja construïda és un disbarat
El més elemental sentit comú aconsellaria rescatar els peatges i aprofitar el traçat d'una autopista ja construïda
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/201143-bogeria-de-les-infraestructures.html
"és un disbarat des d'un punt de vista territorial i ecològic i una presa de pèl. Tot plegat no és més que la punta d'un iceberg d'aquesta política de destrucció i de mobilitat insostenible"

=====================





Es presenta a Lloret una campanya per prevenir incendis
Campanya per informar els veïns d'urbanitzacions, cases aïllades i cases de pagès sobre què s'ha de fer per prevenir incendis o com actuar en cas que ja hi hagi foc.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3956
La trobada a la que s'hi havia convidat els representants de les urbanitzacions va tenir lloc dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament .
Hi eren presents i convocants, el director de Serveis Territorials del Departament d'Interior a Girona i també el cap de bombers de la demarcació. La regidora del ram, M. Àngels de la Torre, els feia costat , va contestar-ne alguna de les qüestions exposades pel assistents i va prendre nota del que va anar sortint en el torn de preguntes.

Els convidats, convençuts del greu problema que l'estat dels boscos després la nevada comporta, van omplir de gom a gom la sala, però tot i que el fulletó que es va repartir és ben interessant i ple de bons consells, per simplement llegir-nos-el tampoc feien falta tantes alforges..

L'anècdota va estar en el projector per passar-nos el Power-Point del fulletó, doncs no enfocava fins que es va recórrer a la tecnologia punta que representa una escombra i que va servir per fer reaccionar l'enginy a copets..., i a fe que ho va fer...




'La Nana' al cinema a la fresca
La Nana, de Sebastián Silva, és la pel·lícula que es podrà veure avui a la nit a Sa Caleta, dins del cicle de cinema llatinoamericà.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3958



Una exposició molt gràfica, que mostra l'estil pioner de Centelles
A Lloret, s'hi estarà fins al 29 d'agost al primer pis de l'antic sindicat "
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3959

=====================






Blanes cuenta con un nuevo servicio de atención a las mujeres
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=470784
"Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners y Blanes son los tres municipios de la comarca de la Selva que disponen ahora de este servicio"

=====================



SOCIAL cat

Blanes tira endavant un Servei d'Informació i Atenció a les Dones
Té per objectiu incrementar la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista
http://www.social.cat/noticia/1568/blanes-tira-endavant-un-servei-dinformacio-i-atencio-a-les-dones

=====================






L´hora del souvenir ( per TONI ORENSANZ)
Això dels souvenirs té el seu misteri. Al delta de l´Ebre hi abunden les figuretes de ceràmica per als jardins, objectes que difícilment tindrien sortida a Salou o Benidorm
(...) són exactament les mateixes, però s'adapten als perfils turístics de cadascun dels llocs. Si a Lloret de Mar triomfen les samarretes on es llegeix "Garrafone" enlloc de Vodafone, o "el sexo nubla la vista" (...)
http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20100730/53974073172.html?urlback=http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20100730/53974073172.html
De pagament a l'edició digital el podreu trobar a l'edició paper a la pàgina 9

=====================






No hi he sabut pas veure res que sembli fer per nosaltres...

=====================







Tampoc hi he sabut veure res que sembli fer per nosaltres...

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...