escriu-me
My Photo

dissabte, 17 de gener de 2009

Dissabte, 17 de gener del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Per avui dissabte:
Recollida de signatures anti-taurines
(avui i demà a BLANES)
A Blanes, dissabte i diumenge hi haurà una taula autoritzada:
Data: 17/18 Gener/2009
Persona de contacte: Elena Villalta
Telèfon de contacte: 667437664
dissabte de 16:00 a 20:00 Davant Ajuntament
diumenge de 11:00 a 14:00 Passeig de Mar, a prop carrer ample

IniciativaLegislativaPopular
per l'Abolició de les Corrides de Toros

Una ILP és una eina legal que consisteix en recollir 50,000 signatures en 120 dies només a una comunitat autònomai, un cop finalitzat aquest termini, s’han de presentar al Parlament per a la seva validació (en aquest cas, el Parlament de Catalunya).
A partir d’aquí, i un cop validades les signatures, els diputats tenen l'obligació d’abordar el tema proposat en el ple.
http://www.prou.cat/index.php?c=quisom.php&idiom=cat

========================
========================
========================

Per demà diumenge:
El proper diumenge dia 18 a les 11 del matí us convoquem a una concentració a la plaça de l’Església per protestar contra la continuació de la massacre que Israel està portant a terme en la Franja de Gaza.
========================

La Plataforma per la Pau de Lloret de Mar s’hi adhereix (...) i manifesta novament la seva ferma oposició a totes les guerres, a la vegada que demana als pobles: Palestí i Israelià, i als seus dirigents , que trobin solucions negociades i definitives per trencar i finalitzar aquesta espiral de violència que sembla no tenir fi.


"De moment, el Departament de Ports de la Generalitat sotmetrà a informació pública el projecte bàsic i l'estudi d'impacte ambiental de l'ampliació del port pesquer de Blanes", no cal que ho posin en futur, "sotmetrà a informació pública",doncs tal com us vaig enviar, ahir el D.O.G.C ja el publicava
"Per tal de corregir la mida de la captura, entre altres mesures es van canviar les xarxes de pesca i aquestes van eixemplar-se de 40 a 50 mil·límetres. Aquest fet, però, va provocar que hi hagi hagut un descens del volum de la pesca"
La notícia fa referència a la gamba de Palamós, però a Blanes ha passat exactament el mateix amb la gamba petita, el que ja no sé és si també han augmentat el forat de xarxa, doncs la quantitat de morralla, ben petita, que es veu a les peixateries no és normal...El quadre"Conegut populament com "Els rellotges tous" no és pas perquè els rellotges siguin de la marca del carrer sant Pere, sinó perquè semblen una ensaïmada de tres dies...Poso aquest article no tant pel seu contingut, que també, sinó pel títol, que pot induir al nostre mossèn a pensar que hi ha oferte de Sagrades Formes i en canvi el que hi ha és una ordinària expressió que si l'hagués dit o fins i tot escoltat de petit m'hagués costat un bon clatellot...
Títol a part, també diu coses de profit:
"El què seria criticable és que impulsessin polítiques més còmodes, electorals i tàctiques com les de CiU o PSC. A IC se li ha d'exigir que faci política des de les seves creences"

Crec que no es poden fer greuges pel fet de ser o no estranger, però així com a Girona no multen uns, ja vaig dir que aquí he vist retirar cotxes "guiris" i en canvi saltar-se el nacional; no vull pas dir que no acabessin per retirar-lo, però d'entrada sembla que la preferència sigui el "guiri", quant d'entrada semblaria que qui més coneix les normes d'on es pot i on no potaparcar, és el nacional, o sigui que n`és més conscient de l'infracció...


Darrerament es parla molt del traçat de la MAT i sempre m'he preguntat, deixant a part el debat de la seva conveniència, que perquè no s'aprofita l'esbornac de AVE o de la mateixa autopista per fer-la passar... Segur que és un senzill problema burocràtic de qui paga el major de l'obra...

Vadó, la coneixes aquesta del teu poble...?
El manifest, anomenat: "Manifest dels municipis gironins contra el canvi climàtic", que entre d'altres coses diu que els ajuntaments prenen "el compromís de reduir les emissions de CO2 i de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania" us el podeu descarregar AQUÍSense comentaris, (ni de dobles ni de triples, p ;-) ), ... doncs és ben cert que els Ajuntaments tenen "un gran potencial per aconseguir reduccions d’emissions" i sobretot perquè estan en una posició immillorable per, amb el seu exemple, "conscienciar i sensibilitzar la ciutadania"