escriu-me
My Photo

dissabte, 7 de febrer del 2015

Dissabte, 7 de febrer del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:

No us perdeu les dues notícies de baix de tot d'EL PERIÓDICO, són realment per llogar-hi cadires…

Bon cap de setmana…


 






Acord entre Blanes i Lloret en el turisme esportiu
Els hotels de Lloret certificats com de destinació turística esportiva i membres del Lloret Convention Bureau tindran un 25% de lloguer a la Ciutat Esportiva de Blanes i als camps municipals de futbol blanencs de Ca la Guidó i Can Borrell.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/820439-acord-entre-blanes-i-lloret-en-el-turisme-esportiu.html
"Per Codina, “l'acord permet mancomunar serveis”, com ja s'ha fet al teatre de la Costa Brava sud o en el carnaval de la Costa Brava sud."



Nou abonament per anar des de les comarques gironines en bus fins a Barcelona a meitat de preu
El nou títol, que permet fer deu viatges en 120 dies, beneficiarà 500.000 usuaris de set línies que connecten 48 municipis gironins amb la capital catalana
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/820640-nou-abonament-per-anar-des-de-les-comarques-gironines-en-bus-fins-a-barcelona-a-meitat-de-preu.html
Perquè lloretencs, blanencs o tossencs n'estem exclosos i no ens en podem beneficiar ???
Hi surt pràcticament tot Girona menys nosaltres...







"Vila va admetre que ell no tenia clar si llançar l'abonament a Girona aquest any o esperar-se l'any que ve: “Jo no ho tenia clar, però les autoritats locals m'han pressionat molt”, va reconèixer Vila en la presentació d'ahir, en què eren presents diversos presidents dels consells comarcals gironins i també alcaldes com ara els d'Olot, Castelló d'Empúries i Figueres."
I els nostres, on eren els nostres alcaldes ??? han pressionat també o què ???

 





 Acord perquè ERC i Avancem es presentin junts a Lloret
L'antic portaveu del PSC, Joan Bernat, serà el número 2 d'una llista encapçalada pel republicà Jordi Orobitg
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/820500-acord-perque-erc-i-avancem-es-presentin-junts-a-lloret.html







El PSC, atent als veïns per fer el programa
L'antiga formació de Bernat, Pascual i Yerro, el PSC, ha començat a preparar la candidatura per les municipals. L'alcaldable, Antonio Lorente, convocarà cinc xerrades perquè els veïns puguin contribuir en l'elaboració del seu programa electoral.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/820501-el-psc-atent-als-veins-per-fer-el-programa.html



Antonio Lorente, a l'esquerra,  el dia de la presentació com a candidat a l'alcaldia de Lloret de Mar pel PSC




blanes
Sorra fora de lloc
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/820572-sorra-fora-de-lloc.html
"El temporal de dijous (…)La zona més afectada va ser entre la plaça Catalunya i el carrer Muralla, així com diversos trams puntuals al passeig de s'Abanell. Hi havia sorra, fins i tot, a la via de vehicles a prop del passeig Cortils i Vieta."


Facilitats als amos de Tossa per afavorir l'ús turístic de les finques
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/820489-facilitats-als-amos-de-tossa-per-afavorir-lus-turistic-de-les-finques.html
"L'Ajuntament de Tossa de Mar té la intenció d'afavorir el lloguer turístic als amos de finques de la vila. “Tots els habitatges de tots els llocs de Tossa podrien ser d'ús turístic”, diu l'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida, TU).
Saladich i la regidora Àngels Pujals van informar ahir una trentena d'empresaris sobre el futur pla especial que regularà els habitatges d'ús turístic (HUT) d'acord amb el govern. El pla serà aprovat en un ple extraordinari abans de l'estiu."







 Processionària ( per  Xavier Graset)
Capficats en el procés, la processionària s'ha desbordat com mai aquest any.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/820238-processionaria.html
"Des del cotxe estant es veuen les bosses característiques d'aquesta eruga, i es veuen en excés, en nombre superior a l'habitual als pins, arreu del país."
En Grasset avui ens regala un article de botànica explicant-nos el perquè, com, on, quantes… de la vida de la processionària, per be que no el pot acabar sense una petita reflexió política: "La plaga de les erugues se suma a la dels senglars, a la dels lladres de coure. Només falta una pluja de granotes, tàvecs en acció, i els amics de sempre per arribar a les 10 plagues d'Egipte"

Un dels depredadors naturals d'aquesta plaga de processionària són les mallerengues, i d'això n'era ben conscient el nostre estimat doctor Georg Sprenguel, veí de Canyelles i traspassat aquest Nadal, quan fa anys va regalar a l'Entitat de Conservació de la Urbanització trenta nius especialment dissenyats per a mallerengues. És clar que no només ho va fer per combatre la processionària dels nostres pins sinó per la gran estimació que tenia pels ocells i animals en general…

Gràcies i descansa en pau Georg…  








L'any 2007 el llavors alcalde Crespo ja s'adreçava a la Generalitat perquè aturés la plaga de processionària; el 2012 la Generalitat va treure una ordre que feia així: ORDRE AAM/346/2012, de 22 d'octubre, per la qual es declara obligatori i d'utilitat pública el tractament aeri per al control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa Schiff).
La notícia  de la petició del llavors nostre alcalde feia així:   "Crespo va explicar que «existeix un tractament fumigador que és inhibidor del creixement i en impedir que l´eruga es faci adulta no s´arriba a reproduir. A més aquest tractament no suposa cap perill per a les persones que viuen a les zones habitades properes."" i jo hi vaig posar un "Ai mare !!!"


 =====================










ERC i Avancem presenten una candidatura conjunta a Lloret
El cap de llista serà el republicà Jordi Orobitg i el número 2 el fins ara portaveu del PSC, Joan Bernat
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/02/07/erc-avancem-presenten-candidatura-conjunta/709128.html
Quina decepció… normalment passeja amb tres gossos, jo la feia com defensora dels animals, però va i surt a la foto amb un abric de pells… Anna, diguem que no és de veritat si us plau !!!
De lo altre, cadascú ha de saber on es fica i amb qui s'ajunta…

 

Anna, Eduard, Orobitg i Joan




alguna cosa està fallant a blanes (per JOSEP LÓPEZ DE LERMA)
No fa massa dies que Diari de Girona ens informava sobre la reconversió de veïns de la zona d'oci de la vila de Blanes en patrulles nocturnes per vigilar els incívics
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/02/07/cosa-fallant-blanes/709066.html
"Quan l'alcalde de Blanes s'adreça a les patrulles de ciutadans dient-los que evitin el paper voluntàriament assumit, que s'allunyin dels grupuscles de joves incívics i que no s'enfrontin amb ells, no fa altra cosa que mostrar la seva dimissió com a autoritat, el seu nul sentit de l'exercici equànime de la mateixa i el perdonavides que porta a la seva espatlla pel que fa a trinxeraires, gànguils i aligots."



Sáez (PSC) denuncia que el PP deixa Girona a la cua de Catalunya en beques Erasmus
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/02/07/saez-psc-denuncia-que-pp/709063.html


=====================











Ignasi Riera nega de manera rotunda les irregularitats publicades a ‘El País’
http://www.novaradiolloret.org/ignasi-riera-nega-de-manera-rotunda-les-irregularitats-publicades-el-pais/
 Arxiu de so: Ignasi Riera



Comença una recollida de signatures per presentar una ILP sobre Educació
http://www.novaradiolloret.org/comenca-una-recollida-de-signatures-per-presentar-una-ilp-sobre-educacio/
 Arxiu de so: Carlos Martín



Les cites esportives més destacades del cap de setmana
http://www.novaradiolloret.org/les-cites-esportives-mes-destacades-del-cap-de-setmana-3/
Arxiu de so: Ramon Ramos


Aquest diumenge, els aficionats als vehicles clàssics es trobaran a la plaça Pere Torrent
http://www.novaradiolloret.org/aquest-diumenge-els-aficionats-als-vehicles-classics-es-trobaran-la-placa-pere-torrent/



El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2325.mp3
Entrevista a Ignasi Riera, regidor de l’Ajuntament, per comentar les darreres informacions sobre casos d’irregularitats en les concessions a GBI Serveis i també relacionades amb la seva persona.
Entrevista a Carlos Martín, representant de l’assemblea educativa “La Selva es mou”, per explicar la campanya de recollida de signatures.
Entrevista a Ramon Ramos, president de l’associació de vehicles clàssics, per comentar la trobada de Diumenge.



=====================









El temporal de mar castiga les platges de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/20659-el-temporal-de-mar-castiga-les-platges-de-blanes/



Lloret i Blanes signen un conveni per promocionar el turisme esportiu
http://www.blanesaldia.com/turisme/20663-lloret-i-blanes-signen-un-conveni-per-promocionar-el-turisme-esportiu/


Agents Rurals actuen contra la captura il·legal de fringíl·lids a Santa Coloma de Farners
http://www.blanesaldia.com/sin-categoria/20667-agents-rurals-actuen-contra-la-captura-il%C2%B7legal-de-fringil%C2%B7lids-a-santa-coloma-de-farners/
A Lloret i Blanes també en tenim...
Feien servir aquest estri…




=====================




EL CRÍTIC

Una aventura incompleta: Com ‘Cafè amb Llet’ es va convertir en ‘Cafè amb Llet’
L’aleshores director de planificació de la Corporació de Salut Maresme i la Selva, Xavier Conill, mai s’ho acabarà de creure. Però és la pura realitat: el matí que el vam entrevistar al seu despatx, no teníem ni idea que els hospitals que ell dirigia –els de Blanes i Calella– eren un niu de corrupció.
http://www.elcritic.cat/blogs/sentitcritic/2015/02/06/una-aventura-incompleta-com-cafe-amb-llet-es-va-convertir-en-cafe-amb-llet/
"Han passat prop de sis anys des d’aquell matí. Aquesta setmana un nou informe de la Sindicatura de Comptes ha confirmat que teníem raó. Teníem raó quan vam començar a denunciar l’opacitat sanitària al Cafèambllet, (…) que el sistema sanitari català viu en una dinàmica de saqueig. Teníem raó quan vam apuntar a Ramón Bagó, a Xavier Crespo, a Marina Geli o a Jordi Turull.(…) . Teníem raó i teníem els documents: els hospitals de Blanes i Calella –i el sistema sanitari públic en general– s’havia convertit en un niu de corrupció"


=====================










Viatjar en autobús des de les comarques gironines fins a Barcelona amb descomptes de fins al 50%
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20150206/54425899386/viatjar-en-autobus-des-de-les-comarques-gironines-fins-a-barcelona-amb-descomptes-de-fins-al-50.html
A Blanes, Lloret i Tossa ens deixen fora de l'oferta però en canvi "Vila ha assegurat que espera que aquest 2015 es licitin les obres de  l'eix entre Lloret de Mar i Blanes que tenen un cost de 70 milions d'euros"
O sigui per comptes d'incloure'ns dins la mesures de foment del transport públic prefereixen incentivar el cotxe privat amb una infraestructura que malmetrà els nostres boscos…

 








ERC y Avancem irán juntos a las elecciones municipales de Lloret de Mar
http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20150206/54425914924/erc-y-avancem-iran-juntos-a-las-elecciones-municipales-de-lloret-de-mar.html



Multa a Cepsa de 2,5 millones y a BP de 750.000 euros por fijar los precios a las gasolineras
http://www.lavanguardia.com/economia/20150206/54425908222/multa-a-cepsa-de-2-5-millones-y-a-bp-de-750-000-euros-por-fijar-los-precios-a-las-gasolineras.html



=====================










Barcelona només troba 19 pisos de bancs sancionables
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/bcn-nomes-troba-pisos-bancs-sancionables-3917432
Potser els tenen amagats dins les caixes fortes …




L'excompanya de cel·la de Pantoja li roba les calces
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/gent/robada-roba-interior-disabel-pantoja-3914969



=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...