escriu-me
My Photo

dimecres, 31 de desembre del 2008

Dimecres, 31 de desembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima



BonAnyNou!!!




Avui dimecres !!!
PLE MUNICIPAL
CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA I URGENT

(A la Sala d’Actes de la Casa de la Vila, a les 13:30 hores)ORDRE DEL DIA
1.- RATIFICACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA I URGENT.
2.- MOCIÓ EN RELACIÓ AL TEMPORAL DEL PROPPASSAT DIA 26 DE DESEMBRE .

========================
========================
========================

D'avui en vuit, (dimecres vinent):
El Síndrome del Niu Buit
Xerrada a càrrec de l'psicòloga Esther Mas
(A les 8h del vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament)


En el 1772 eren molt més assenyats que enguany i tot mirant la mare Natura n'aprenien d'ella: "Un cronista dels temporals de 1772 a Lloret de Mar va deixar escrit, "si tornen a veure fornida la platja, no pensin fabricar cap casa a la part de migdia, que el mar se'n recorda dels seus principis"."
Com veieu en el peu de la foto, aquesta està treta del blogg lloretenc CAPSA de FOTOS ; feu-hi un cop d'ull hi trobareu imatges nostres ben interessants


"La història ens recorda que els temporals vénen en cicles d'uns tres anys i que les platges obertes i profundes com les de Lloret, Tossa i Blanes són de les que pateixen més ja que a les ones els és possible agafar més impuls quan s'apropen al litoral, explica l'antropòleg lloretenc, Jordi Drapé."

El sr. Colomer analitza i carrega contra el pàrquing del Rosamar: ""fora pàrquing (tot) del Rosamar i oblidar-se per sempre del pàrquing del Passeig. I no cal ser tècnic en ciències del mar, només cal haver-hi viscut, haver escoltat els pescadors i tenir una mica de sentit comú;"

En el D.O.G.C d'avui, (un xic més avall), es fa esment de la reforma de l'article 52.




"Pere Puig i Llensa va estrenar els seus Pastors i Misteris al Centre Catòlic de Blanes l'any 1929"


Si aneu a sopar a fora i el menú és aquest, aviseu als Mossos...



El Sr. Domènech fa el compte de la vella: "Com que, a vegades, algú de la família els va a fer companyia, a una mitjana de dues o tres persones per hort, són 171 persones que vénen de l'hort cada dia" i aquesta xifra la converteix en vots i ja quasi n'adjudica els escons: quan tornin a haver-hi eleccions municipals, a un vot per persona, aquesta xifra pot representar una quantitat important a l'hora de decantar la balança",
De totes maneres i com molt be diu el títol de l'article, si els que van a votar "vénen de l'hort" o es deixen "portar a l'hort", malament anem...


A Tossa, al web de l'Ajuntament s'ha penjat un document per orientar els afectats en les passes que han de seguir.



l'Agenda:
LLORET DE MAR
1.00. Pavelló vell. Nit de Cap d'Any amb músiques del món, a càrrec de Dj Camborio, Bacanal SoundSystem i El Guajiro de la Costa Brava. I a partir de les 7.00, ElectroxXxplosion + Panda Dj i Amics + Salmonetes Ahumados Hi-Fi.
Diorames al carrer Canonge Domènec, 12. Fins a l'11 de gener.
Mostra de pessebres als baixos de l'Ajuntament. Fins al 6.

BLANES
11.00 a 13.00 i de 16.30 a 20.30. Sala d'exposicions M. Luisa García Tornel. Ludoteca en català. 16.00 a 20.00. Pavelló d'esports. Festival Expodiver.
Pessebre monumental i façana il·luminada de l'Ajuntament. Passeig de Dintre. Fins al 6 de gener.

VIDRERES
Avui i demà: 15.30 a 20.30. Pavelló municipal. PIV, Parc infantil vidrerenc. Tallers, malabars, inflables, boles, quads, karts, llits elàstics, Scalextric, ping-pong, sala d'internet, Play Station 2, jocs de taula, música..
Demà: 17.30. Casal del jubilat. Ball a càrrec d'Aurora Grup.

TOSSA DE MAR
Demà: 18.00. Cinema Montserrat. Concert d'Any Nou, amb l'actuació de la cobla orquestra La Principal de la Bisbal i la coral Tossenca.

Compte amb sembrar d'espigons a tort i a dret pensant que són la solució a tots els mals: "Després dels diners que s'hi van gastar, haurem de tornar a posar diners per reparar els danys i tornar a omplir de sorra les platges."; i encare hi afegiria que de vegades no són un remei sinó la causa de la desaparició de la sorra i amb ella de les platges i cales dels voltants...


No hi busqueu cap solució en aquest article del Sr. Escudero, ni cap idea genial per "Aprendre de la crisi", com diu el títol, doncs no n'hi trobareu cap més enllà de: "Crisi vol dir canvi en grec i se'ns brinda l'oportunitat d'aprendre'n"; el que sí hi trobareu és una pixada fora de test culpant de la crisi a qui més la pateix: "Els catalans hem construït el país a còpia de sacrifici i perseverança i no podem regalar drets a tothom que arribi..."


Les dades són de la Costa Daurada, però crec que perfectament extrapolables a casa nostre.





























Quant veiem escrits que només ens parlen de turisme de borratxera ens dol, però tampoc cal caure per l'altre costat: "Espectáculos de ballet, teatro y música ocupan siempre un lugar preferencial."
; tot i que tampoc els hi enviarem una carta de desgreuge...












El Ple Municipal, en sessió ordinària celebrada el dia de 9 de juny de 2008, va aprovar inicialment la modificació de l'art. 52 de l'Ordenança Municipal de la Via Pública de Lloret de Mar, relatiu a les mostres comercials,