escriu-me
My Photo

dimarts, 19 de juliol del 2011

Dimarts, 19 de juliol del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


de l'ensurt d'ahir amb el reciclatge:




Ja us vaig enviar un segon mail dient que havia estat un problema puntual.
Ahir no podia ser més explícit doncs la cosa estava sota secret de sumari. Avui suposo que encara hi està, però el PUNT m'allibera del secret guardat:


No deixeu de reciclar si us plau; moltes vegades agafar-se al "bulo" de que no cal reciclar doncs tot va a parar allà mateix és únicament l'excusa del que no es vol prendre la molèstia de fer-ho...



Avui hi he trobat:
Avui altra vegada som portada a molts mitjans tant nacionals com estatals, i esperem no ser-ho també dels internacionals, amb el desgraciat assassinat del pobre Andrew.




L´alcalde diu que el crim és un ´cas aïllat´ i ´inevitable´ a causa de l´afluència de gent
Centenars de persones acompanyen la família del jove mort durant el minut de silenci a les portes de l'ajuntament
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/07/19/lalcalde-diu-que-crim-cas-aillat-inevitable-causa-lafluencia-gent/502336.html
"veïns de la zona on va ocórrer el crim, el carrer Torrentó, van explicar ahir que fa més d'una setmana que demanen una reunió amb l'alcalde per buscar solucions a les bretolades i el mal ambient que assoten la zona, propera a l'avinguda Just Marlès -on es concentra gran part de la festa nocturna de Lloret-, lloc de pas cap als hotels i que compta amb una discoteca, el Venga, que els veïns titllen de molt molesta i sorollosa."







Editorial
Ni alarmisme ni resignació pel crim de Lloret
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/19/ni-alarmisme-ni-resignacio-pel-crim-lloret/502259.html
"és evident que la mort d'aquest noi és un "fet aïllat". Només faltaria! Però lamentablement Lloret de Mar és escenari massa sovint de "fets aïllats" d'aquesta mena,"



Lloret:
Els adolescents volen més policia
Un centenar d'adolescents, molts d'ells amics d'A.M., el vailet assassinat, reclamaven ahir més vigilància
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/07/19/adolescents-volen-mes-policia/502337.html
"Són del parer que la policia es preocupa massa del que passa a la porta de les discoteques o a la platja i que no vigilen prou els carrers del centre per on ells passen de matinada tot tornant de festa."




Bona nit viola! ( per CARLOS ARBÓ)
La periodista Maruja Torres, a Fácil de matar, la seva primera novel·la negra ( ...) La narració comença amb un atemptat que envia a l'altre barri un membre d'una influent dinastia de cristians maronites
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/19/bona-nit-viola/502264.html
"per ningú hi hauria d'haver un lloc on matar fos fàcil. Cal viure almenys amb aquesta esperança, perquè del contrari... bona nit viola!"



Inseguretat ciutadana a Lloret de Mar ( carta de inmaculada navarrete morro. lloret de mar.)
La matinada del dissabte passat un joveníssim veí de Lloret de tan sols 15 anys va ser apunyalat als carrers de la nostra població, per un grup de francesos algerians...
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/19/cartes/502266.html
"No serveix de res tenir uns equipaments de primera qualitat, com per exemple, un casino amb un hotel de 5 estrelles quan en el moment que arriben turistes d'aquest nivell es troben amb aquesta situació d'inseguretat als carrers... "



Els dubtes de la legalitat de la casa de pescadors de Can Juncadella enfronta Costes i Govern
El Ministeri diu que és "il·legal" i Territori ho nega i creu que s'hi poden permetre fer alguens obres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/19/dubtes-legalitat-casa-pescadors-enfronta-costes-govern/502250.html
"La Direcció General de Costes, segons fonts del TES considera que aquesta caseta es construir els anys 40 i que per tant no seria legal, ja que no tindria cap autorització per ser-ho. En canvi, a criteri de la Generalitat, seria legal perquè al seu parer va ser"construïda abans de la Llei del Sòl de 1956 i abans de la Llei de Costes del 1969, quan no es donaven autoritzacions d'aquesta mena"."

Continuen dient-ne "casa de pescadors" quan mai ha tingut aquesta funció.
Aquesta caseta va ser construïda perquè la sra. Salisachs, propietària de can Juncadella juntament amb el seu marit sr. Juncadella, considerava que no era prou còmode ni adient per algú de la seva casta estar-se sota un "toldo" a la platja, que era el que tenien i on dinaven; és per això que es va fer construir la casa de la platja. Tant és així que els srs. de Roviralta, íntims dels Juncadella, i que per ells els Juncadella es van construir la casa gran, terrenys que els va buscar en "Xaine" que per aquell temps regentava una fusteria, com dic, els Roviralta van estar un xic gelosos de la casa dels Juncadella a sa Somera i tot seguit ells també, no volúen ser menys, es van construir la casa de la platja, a dia d'avui propietat de l'Ajuntament.
O sigui que de casa de pescadors res de res...
Tota aquesta història me l'ha explicat molt amabement el sr. Martí, (pare d'en Jordi i d'en Joan Martí), que a la seva vegada el seu pare era el "Xaine" de la fusteria.
Tant la casa gran com la de la platja són obra d'un tal Galí, arquitecte de Barcelona, que per venir a controlar l'obra venia amb tren fins a Blanes, allà llogava una bicicleta, pasaba per la fusteria "Xaine" a recollir el sr. Martí i tos dos anaven amb bicicleta a Canyelles a controlar l'Obra. El sr. Martí n'havia esdevingut administrador dels Juncadella...


També el sr, Francesc, fent referència a la casa m'explicava:
"Jo tinc cinquanta anys i des de ben petit, a mitjans dels seixanta, que ja estiuejava a Canyelles. Puc dir-te que efectivament no es tracta de cap caseta de pescadors. Es una casa que el senyor Josep Maria Juncadella va fer-se construir per guardar-hi les barques -a motor- que tenien a la platja. Recordo perfectament que hi havia uns entoldats a on prenia la familia el sol i alla el servei, vestit amb cofies i tot aixo, servia l'aperitiu als Senyors i als seus ilustres visitants (recordo que un cop hi era l'Emerson Fitipaldi, ja que el fill Juncadella i el seu gendre, l'Alex Soler Roig, eren corredors de F1). Quan arribava una lanxa de can Juncadella per pujar-la fins a la caseta, es paries que preniem el sol ens aixecavem per deixar pas. Els senyors eren els senyors. Si tens ocasio, pots comprobar que davant la casets, a dins del mar, esra ple de "morts" en els qui anclaven les barques. Quins temps aquells! Ah, en aquells temps la dona del senyor Juncadella era l'escriptora Mercedes Salisachs"



En Gentile no és un turista qualsevol: ha vingut a la Costa Brava des d'Itàlia perquè és entrenador i els seus dos equips de nens d'onze i tretze anys disputen el torneig "Trofeo Mediterraneo" de Lloret de Mar.
"Els nens són molt feliços i això és el més important´"
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2011/07/19/nens-son-felicos-aixo-mes-important/502353.html



La vaga del transport sanitari que s´inicia avui afectarà serveis programats i no urgents
Els sindicats volen evitar les retallades del Govern en ambulàncies
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/19/vaga-del-transport-sanitari-que-sinicia-avui-afectara-serveis-programats-no-urgents/502225.html
"està previst que s'allargui quatre dies"
Per si de cas aquesta setmana mireu de no trencar-vos el peu...




Boi Ruiz diu que els primers diners per al Trueta seran per evitar que l´edifici caigui i no per destinar-los a la construcció del projecte del nou edifici.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/19/boi-ruiz-diu-que-primers-diners-al-trueta-seran-evitar-que-ledifici-caigui/502226.html



Rosell demana acabar amb els funcionaris ´prepotents´
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/07/19/rosell-demana-acabar-funcionaris-prepotents/502272.html
"les "lleis es poden canviar" i cal impedir l'absentisme fraudulent, posar dificultats als que no paguen impostos i penalitzar també "l'inspector d'Hisenda les sentències del qual donen la raó al contribuen; cal "combatre" els funcionaris "prepotents i incomplidors" i recordar-los que no són propietaris dels seus llocs de treball."
Aquest sr. Rosell és el President de la CEOE, el substitut d'aquell especialista en fer caure empreses, en Díaz Ferrán, que havia substituït aquell altra peça, en José María Cuevas.
Quan van posar en Rosell, alguns d'aquí van respirar pensant que un català mai pot ser dolent, oblidant que de catalans n'hi ha de tota mena, fins i tot que lladren, que mosseguen i d'altres que ni la seva P* mare (pobre mare) els suporta...



Plànols i mapes ( per JORDI VILAMITJANA)
L'únic plànol complet i editat per l'Ajuntament és del 2002. Fa 9 anys! No només el turista; sobretot el ciutadà de Girona s'hi troba estrany: encara hi ha plaça de Toros...
http://www.diaridegirona.cat/girona/2011/07/19/planols-mapes/502223.html
L'article parla de Girona ciutat, aquí a Lloret aquest aspecte el tenim un xic més cuidat, tot i que en el plànol que es dóna als turistes ja de sempre Canyelles no hi surt, Lloret acaba al Muntanyamar...



Els nudistes reivindiquen la seva pràctica a totes les platges
Celebren el dia internacional sense banyadors i demanen als ajuntaments que no limitin el nudisme amb ordenances
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/07/19/nudistes-reivindiquen-seva-practica-totes-platges/501986.html




El vot dels immigrants ( per albert Soler)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/19/vot-dels-immigrants/502257.html
Un bon dia vaig decidir no posar més articles d'aquest senyor per les provocacions que hi sol posar. Avui l'index de notícies d'opinió posa aquest i amb aquesta primera frase: "Ja es va cometre un dia l'error de deixar votar les dones i han acabat aconseguint presidències i alcaldies"
L'articulista és un impresentable però quasi que em nego a creure que ell sosté aquestes paraules i segurament les posa per rebatre-les, tot i que d'ell tot es pot esperar.
Jo no l'he obert l'article per no donar-li un punt en el computo de gent que el clicarà. Si voleu sortir de dubtes cliqueu-lo, si voleu castigar-lo passeu d'ell...



Neix Minileaks, el Wikileaks ´made in Spain´, que busca la veritat
El portal busca promoure la transparència mitjançant la publicació de casos documentats d'interès públic
http://www.diaridegirona.cat/tecnologia/2011/07/19/neix-minileaks-wikileaks-made-in-spain-que-busca-veritat/502197.html
A Lloret tenim la "Wikilloret", tot i que la descripció d'objectius és un pèl diferent: "convida els veïns a fer propostes de millora per Lloret. Un programa electoral en blanc, a internet"



Espanya, un dels estats de la UE on és més car el compte bancari
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/07/19/espanya-dels-estats-ue-mes-car-compte-bancari/502271.html
"Els espanyols entre els que més paguen per l'ús normal d'un compte bancari, un total de 178 euros, només se supera a Itàlia (253 euros). El preu mitjà d'un compte a la UE és de 111 euros, però els consumidors búlgars només paguen 27 euros."
Amb això de les comparacions de preus mai es té en compte la renda per càpita i moltes vegades escolto que aquí les autopistes o els telèfons són més cars que d'altres països del nostre entorn sense especificar que si a sobre ho comparem amb els salaris els preus d'aquests serveis no són pas un xic més cars, són megacaríssims...
Els preus de les coses s'han globalitzat però no els sous...

=====================





Record a la víctima
Ahir al migdia, companys de la víctima, familiars, amics, polítics i ciutadans es van concentrar davant l'ajuntament per mostrar el seu rebuig al crim. Molts adolescents, llàgrimes i abraçades en el minut de silenci a les portes de l'ajuntament de Lloret de Mar. Unes 300 persones van recordar el jove i van donar suport a la família
http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/436218-busquen-un-grup-de-magribins-implicats-en-el-crim-de-lloret.html
"Els serveis de neteja van rebre ordres de buidar tots els contenidors pròxims a la zona a la recerca de l'arma homicida."



GISELA SALADICH ALCALDESSA DE TOSSA DE MAR (TOSSA UNIDA)
“A Tossa ens hem de conèixer tots”
Creu que l'oposició ha utilitzat el tema del seu sou per desgastar-la, i defensa la seva dedicació a l'Ajuntament
Per sanejar les finances, s'ha retallat en la neteja de la via pública
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/436118-a-tossa-ens-hem-de-coneixer-tots.html



Uns 36.000 viatgers, amb Transavia des de Girona
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/435996-uns-36000-viatgers-amb-transavia-des-de-girona.html
Menos da una piedra diuen els castellans, però també diuen: poco consuelo para tanto dolor...



Volem el traspàs de l'aeroport de Girona ( per Ricard Font.- Director General de Transports i Mobilitat)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/436018-volem-el-traspas-de-laeroport-de-girona.html
El senyor Ricard Font dóna tota una serie d'explicacions ben interessants sobre costos, demanda, trànsit, volum de passatgers, que tot i ser com dic interessantíssimes se'ls hi podria aplicar perfectament aquella màxima del president Pujol: ara això no toca; però el sr. Font, convergent com l'ex-President, aplica l'altra màxima que també utilitzava sovint el sr. Pujol: la culpa és de Madrid; en aquest cas i després d'aconseguir quasi matar l'aeroport ara maregen la perdiu amb el "Volem el traspàs de l'aeroport de Girona"



Girona és la demarcació catalana on els preus dels pisos baixen més
Segons l'estudi, Girona i Lloret de Mar són les dues úniques ciutats de fora de la demarcació barcelonina que superen la barrera dels 2.000 euros per metre quadrat (2.070,3 i 2.038,5 euros respectivament).
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/436138-girona-es-la-demarcacio-catalana-on-els-preus-dels-pisos-baixen-mes.html



A l’estiu, tota cuca viu (per Ramon Boixetr)
El somni de molts és viure com els alemanys però amb el clima i el preu del vi de casa nostra.
http://blogs.avui.cat/botonier/2011/07/18/a-lestiu-tota-cuca-viu/
També descriu el mite de que a Alemanya en tot són millors i que aquí tot ho fem malament: "Peró per viure com ells s’ha de rendir també com ells. Les estadístiques de les hores treballades cada dia s’han de mirar amb ull crític i matisar-les amb l’index de l’eficiència. Per fer d’alemanys s’han de suprimir „ponts”, festes locals, religioses o no, i mirar de reduir el treball „negre”, els pagaments sense factura oficial i les mil i una que la gent ha inventat per fer el distret en temes impositius."
Ja ho veieu, com sempre, la culpa és dels pobres: la productivitat, les masses festes, les factures en negre del lampista... de la corrupció, de l'explotació del treball en negre, ..., d'això no en parla, a lo millor es que aquí i allà en això som iguals...
De pena...




====================





300 persones recorden el jove mort aquest cap de setmana




Esgotats els tiquets per anar a Santa Cristina



Santa Cristina, segons a la regata de Lloret


=====================





La mort del jove és un cas aïllat’
Aquest dilluns s’ha fet un acte de condol en memòria del jove assassinat
Audio Escoltar Romà Codina, alcalde de Lloret

=====================





Presentació del 41 Concurs de Focs d'Artifici de Blanes

=====================





Mostra fotogràfica del projecte de Desenvolupament Agrícola i Ramader de KUWONKU. Gàmbia


=====================






9466 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Edicte sobre la baixa per caducitat al Padró municipal d'habitants dels estrangers no comunitaris sense autorització de residència permanent
Hi han 5 o 6 pàgines de noms... 216 persones de baixa



9701 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci de licitació per a la contractació del Servei d'activitats educatives i culturals del Centre Cívic "Francesc Llobet i Gibert"



9691 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci sobre l'adjudicació del contracte per a la prestació del Servei d'explotació i manteniment de la piscina municipal per a la campanya d'estiu 2011
"s’ha adjudicat el contracte per a la prestació del servei d’explotació i manteniment de la piscina municipal en forma de gestió interessada per a la campanya estiu 2011 al Sr. Juli Somolinos Núñez, que actua en nom propi i en el de la Sra. Anna Vila Carreras, Sra. Marina Conill González i Sr. Raül Martínez Pérez."



El torno a posar doncs ahir a l'hora que us vaig posar els links no funcionaven i només n'era accessible l'index però no el contingut general.

9451 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea d'Urbanisme Edicte de notificació d'un decret
Ordenar a ORLANDO RUBEN YAÑEZ ILLANES, propietari de la finca situada a C/ Joan Miró, 56B, que, en el termini de 60 dies, comptats a partir del dia següent a la notificació de la present resolució, procedeixi a pavimentar la vorera que hi ha al front de la parcel·la 139, al carrer de Joan Miró, 56B de la Urb. Condado del Jaruco.
La cosa curiosa d'aquest edicte, i que una vegada més demostra que els lectors estan a totes, és que tal i com m'han fet veure aquests, la data de la signatura o la signatura no són correctes, doncs la data és de 7 de juny de 2011 i ho signa Jordi Martinez Puig, Regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana, quan el 7 de juny de 2011 no és pas que en Jordi Martínez no hagués nascut, que sí ho havia fet, però el que no era encara per aquelles dates era flamant Regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana; resumint, que es torni redactar de nou i que s'envii altra vegada... i ja posats on a l'edicte posa DOG quasi millor posar-hi DOGC.


Aquesta avidesa dels lectors, els francessos la descriuen així: qui voit tout ???, l'œil de Moscou



=====================







RESOLUCIÓ CLT/1751/2011, de 8 de juliol, de convocatòria per a la concessió de subvencions a federacions que programin activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana, per a l'any 2011.
https://www.gencat.cat/diari/5923/11189018.htm

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...