escriu-me
My Photo

diumenge, 1 de novembre del 2009

Tots Sants del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima (

Dissabte vinent:


=====================
=====================
=====================



Diumenge vinent:


=====================







"És un concurs obert a tothom i les frases es poden enviar fins al dia 8 de novembre al correu de l'associació: aurora-lloret@hotmail.com"

"Està previst que per a realitzar una anàlisi en profunditat els investigadors facin una tasca de documentació que es remunti, com a mínim, a principis del segle passat i finals del XIX. Amb l'ús d'hemeroteques i consultes en biblioteques el Departament de Medi Ambient vol trobar informació respecte de marees, inundacions i altres episodis ocorreguts al llarg del temps i que hagin afectat notablement tota l'àrea del delta de la Tordera"Si després de molt buscar troben que els temporals del segle XVIII no trencaven pas el Passeig de s'Abanell que no es pensin que això n'és una prova del canvi climàtic, no el trencaven senzillament perquè era part de la platja i que el mar ens reclama any rere any... a part de les bestieses dels drenatges i trasllats de sorres !!!

El Delta de la Tordera, en una imatge d'arxiu




Pot ser sí que el Sr. Pujol té raó i que en ple segle XXI i en una societat "moderna" ningú hauria de ser tractat així i menys abans de judici, però convindreu amb mi que aquestes veus ara es deixen sentir perquè es tracte de presumptes "grans lladres", doncs quan les hem vist de presumptes "rateros" o de presumptes terroristes ningú n'ha fet escarafalls...




"Xavier Crespo (CiU), alcalde de Lloret, agraeix que la Universitat de Girona hi organitzi activitats, però creu que és insuficient: «Hauríem de viure més la universitat, per exemple, amb estudis d'esport o turisme, i no com passa actualment.
L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), considera que caldria una relació més estreta amb la UdG, però admet que si no és així és per culpa de totes dues parts i no només de la universitat.»"


"Consells comarcals com el de la Selva han mostrat la seva preocupació perquè no han rebut el finançament de la Generalitat ni per a la gestió de menjadors ni tampoc pel transport escolar i, ni tant sols no tenen el compromís per escrit que el rebran
Consell de La Selva
Gestiona 44 escoles, que suposen un 70 % de la comarca
Els costos dels dos serveis, menjador i transport, pugen a uns 4 milions d'euros"


"P.- –Quan feia poc temps que era al cos va haver d'anar a apagar el foc d'Els Pinars, de Lloret, que va provocar 21 morts.
R.- «És una tragèdia que encara recordo, i després d'aquells fets ens van fer professionals i vam passar a dependre de la Diputació."


"La renovació dels contenidors també portarà implícita la substitució dels vehicles que s'encarreguen de buidar-los. Hauran de fer menys soroll que els d'ara –a priori, això no hauria de ser gaire complicat"

lupa AQUÍ

"Tenint en compte que la nova contracta obligarà a un canvi notable d'hàbits per a la majoria de barcelonins, es faran sessions informatives en tots els barris de la ciutat i s'explicaran tots els canvis que experimentarà el servei."


"Demà dilluns comença a Barcelona la reunió"

El llegir el titular m'ha sorprès pensant que el PSC i podria estar en contra d'aquesta abolició, llavors al llegir un xic més he vist que és tot el contrari: "Els socialistes han presentat aquesta esmena a la totalitat amb l'objectiu que hi pugui haver una votació en el debat a la totalitat, ja que, si no se'n presentés cap, començaria la tramitació parlamentària de la iniciativa sense cap votació.
Els promotors volen un canvi en la llei de protecció dels animals perquè els toros no siguin una excepció en la prohibició del maltractament i mort dels animals en espectacles públics"

A lloret això de les curses de braus ja ho tenim un xic superat; el que encara tenim pendent és un acord del Ple en el sentit de prohibir en el nostre poble els circs que facin servir animals com a part de l'espectacle i un cop passat i aprovat pel Ple incorporar-ho posteriorment a les ordenances municipals.
A veure si en el proper Ple algú en presenta una moció en aquest sentit...
Srs. regidors, feu-ho pels animals si us plau...
Tot i que per aquesta legislatura l'equip de govern ja s'hi ha compromès ara és un bon moment per empentar aquesta onada/degoteigs de pobles que es van sumand a aquesta sensibilitat.


Una de les condicions per obtenir l'ajut era que les obres tenien que estar acabades al 2009

El Sr. Sanz no escriu pas la carta per defensar el medi ambient de la Costa Brava, que potser també, el que l'ha llançat a agafar la ploma ha estat per queixar-se de la reserva marina "que a partir del gener succeirà a la zona de la Costa Brava compresa entre Calonge i Tamariu"