escriu-me
My Photo

divendres, 11 de desembre del 2009

Divendres, 11 de desembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

avui divendres
L’Antàrtida en perill?

Conferència del doctor Antoni Cruzado Alorda

en els locals del CLUB MARINA-CASINET
A les 8h del vespre
El conferenciant és doctor en biologia, oceanògraf i investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes.
Tractarà dels pros i contres d’un tema actualment molt debatut lligat al canvi climàtic.



=====================
=====================
=====================


per dissabte


=====================
=====================
=====================


diumenge
FIRA DE SANTS METGES


El nom ve donat per la capella en veneració a Sant Cosme i Sant Damià, als voltants de la qual celebràvem la fira fins fa molt poc temps. La fira és una mostra d'herbes medicinals, receptes i remeis casolans que no volem que s'oblidin, i una degustació de pastissos, vins, licors, melmelades i menjars de la nostra terra, elaborats per la gent de la nostra vila.

De 10 a 12 del matí tothom podrà visitar la fira, i a les 12 en punt, tothom que hagi col·laborat en la rifa d'uns lots, podrà degustar de franc tot el que s'exposa a la fira. Paral·lelament, es podran comprar els licors, mel, melmelades, pebrots confitats i demés productes, així com el nostre calendari per a l'any proper.

Els beneficis de la fira els hem destinat tradicionalment a projectes de restauració de patrimoni de la nostra vila. Així, vam restaurar la capella de Sants Metges, l'ermita de Sant Quirze, i vam col.laborar amb la fundació Sant Romà.











Brunyola és un petit i bonic poble, (quatre cases a la plaça amb una preciosa torra d'església), no lluny de Santa Coloma, a la carretera que mena cap Anglès, ben aprop de la sortida de l'eix transversal. Per la foto i sabedor del petit que n'és l'Ajuntament hom diria que la reunió la van fer en el menjador gran del restaurant que hi ha a la plaça on, si mai hi aneu, no deixeu de fer-hi una ullada a les magnífiques vistes que sobre tota la serralada pirinenca des de les seves finestres es veuen... A primers d'octubre s'hi celebra la fira de l'avellana que, sense ser res de l'altra món, si us agafa per la zona atanseu-vos-hi no us decebrà pas, sobre tot les sardanes de la tarda...





Potser és que les meves neurones ja no són el que eren, però hom diria que no fa ni dues setmanes havia llegit aquesta notícia just a l'inrevés, que l'aeroport gironí era el que més havia crescut del món mundial (???)...

Les raons de la Cambra de Comerç per desitjar aquest estalvi energètic no són per la conscienciació de fer quelcom contra l'escalfament del planeta, no, són purament econòmiques i d'interès personal: "Es tracta d'una reacció a l'increment de costos energètics que les empreses gironines han patit els últims anys, a causa de les pujades de tarifes."
És exactament el mateix argument que hem d'escoltar dels nostres governants municipals quan defensen una instal·lació tant sostenible com una pista de gel en un lloc de sol i platja: econòmic, i de l'escalfament... Déu proveirà !!!







"De fet, aquest hotel és el primer de l'Estat que ha aconseguit la ISO 14.401 i el registre europeu EMAS. Aquest reglament d'ecogestió ha permès assolir reduccions importants de consum energètic, de recursos naturals i d'aigua."
Tant de bo els nostres hotelers i Lloret en general apostessin per aquest camí que ha obert l'hotel Samba i a part de turisme esportiu, familiar o de negoci poguéssim aspirar a ser destinació d'un turisme ecològic on el respecte per l'entorn privés sobre qualsevulla altra consideració economicista... seria d'una gran alegria pels ulls dels turistes però sobretot pels lloretencs que hi hem de viure diàriament...
"En dos anys, l'hotel Samba ha reduït el consum diari d'aigua per client en 50 litres. I el consum d'aigua reutilitzada en deu anys ha estat de 115.311 m³"

"«L'empresa ens ha presentat el projecte d'obres i confiem en ella. No entenem que hi hagi cap altre motiu encobert ni tampoc tenim constància que l'empresa estigui en una situació delicada», sosté el representant del comitè d'empresa."




"La fira dels Sants Metges deu el seu nom a la capella en veneració de sant Cosme i sant Damià, i se celebrava al seu voltant. Fa uns anys es va traslladar a la plaça de l'Església. A les 10 del matí ja es podrà visitar i, a partir de les 12, es podrà degustar, de franc, tot el que s'hi exposa"

"Segons recull el text, els alcaldes de la Selva demanen a l'Estat la participació dels ens locals en un 30% del pressupost general de l'Estat i la devolució de l'IVA suportat pels ajuntaments i que «penalitza injustament les economies locals»"

"D'altra banda, la jornada també servirà per exposar una altra amenaça per al patrimoni natural de la comarca, en els últims anys entre el 5% i el 15% de les pinedes s'han mort"



"Amb la posada en servei del punt d'inspecció fronterera i d'algunes iniciatives empresarials, l'aeroport va registrar una càrrega de 25.000 quilos, un augment d'un 1.491% respecte de l'any passat"
Mil cinc cents per cent, ho poso amb lletres no sigui que algú ho llegeixi com 1,4%; de totes maneres són ganes de convertir-ho en percentatges milionaris quan 25.000 quilos són 25 tones, o sia el que carrega un camió gros o dos de mitjans... Llavors quedem que de " 'espectacular increment percentual del volum de mercaderies " res de res, per ara, feina per mig matí...






A remarcar que aquí en el titular deixen ben clar l'idea que he exposat en el comentari sobre la mateixa notícia més amunt en el DG: no posen : "fomentar l'estalvi energètic", posen senzillament: "fomentar l'estalvi"; o sia, ben clar que per la Cambra la pela és la pela i si per aquelles casualitats resulta que és bo per la lluita contra el canvi climàtic doncs ens apuntarem el "tanto" i les medalles i si un dia resulta que contaminem un xic massa ho justificarem dient que és per l'ocupació... i aquí pau i desprès gloria, o Déu ja proveirà...















"A Lloret, “cada any manquen més places a la llar d’infants degut a la manca de diàleg del consistori i la negativa de la Generalitat a aportar recursos econòmics, fet aquest què també passa amb la llar d’infants de Tossa”. Tanmateix, C’s recorda que a Blanes, “mentre l’escola Mossèn Joan Batlle té aules buides el CEIP de Sa Forcanera funciona amb mòduls"



http://www.montphoto.com/


Això no és bo !!!



"Entre los peor valorados se encuentran Benidorm, Sant Antoni (Eivissa), Lloret de Mar y Niza."







No hi he vist res que sembli fer per nosaltres llevat que DIPSALUT vol llogar vuit cotxes...