escriu-me
My Photo

divendres, 9 de juliol del 2010

Divendres, 9 de juliol del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

A la que pugui ho passo a net i n'activo els enllaços; i si teniu pressa per obrir-ne algun, ja ho sabeu: copiar/enganxar

Aquest cap de setmana:







====================
====================
====================



d'avui i fins diumenge:

Festes del barri Can Ballell / Sant Cristòfol

La presidenta de la comissió de festes del barri, Montserrat Fabrelles, explica que aquest any han inclòs dues novetats per poder motivar el públic amb coses diferents: “Diumenge després de la xocolatada tenim ballada de sardanes, que no s’havia fet mai a les festes, i després, en lloc de fer l’estofat popular, farem una arrossada, per canviar una mica d’ambient, ja que fer sempre el mateix cansa una mica”. Per a la ballada de sardanes de diumnege a la tarda, el veïnat ha convidat Roser Ribot, professora de sardanes a la Casa de Cúllar, perquè ensenyi a ballar la dansa tradicional de Catalunya a tots els assistents.

El tret d'inici de les festes el donarà el regidor Ignasi Riera amb el pregó divendres a les 10 de la nit. Tot seguit hi haurà ball amb dj's i el grup Nova Gamma. Dissabte es farà una ofrena floral que durarà tot el dia i, a més, es faran jocs infantils i ball amb el grup Guinardó i Javier Ginés.
Diumenge els veïns es despertaran amb la xocolatada popular, seguida del ball de sardanes.

Després l'acte principal, la benedicció de vehicles. Una activitat que Fabrelles explica que s'ha previst com cada any, és a dir, sortirà a dos quarts d’una del Rieral i faran un recorregut passant pel passeig marítim i tornant al barri per la carretera de Tossa.
Diumenge a l'hora de dinar, arrossada per a tothom. I a la tarda jocs infantils, actuació de sevillanes amb la Casa de Cúllar i gran ball de fi de festa amb el grup Son de dos.
(Com que no disposo del programa us adjunto tota la informació que surt a la web de Nova Ràdio Lloret)



====================
====================
====================


del 12 al 23 de juliol:





====================
====================
====================


Us podeu descarregar el programa AQUÍ


Avui hi he trobat:



http://avui.elpunt.cat/imatges/34/22/alta/780_008_3422860_dad3c43d30fc70fda7795f381be6d636.jpg



DIARI de GIRONA
EDITORIAL
Jordi hereu posa sobre la taula la taxa turística
Perquè aquestes localitats -al marge de la seva aportació, que recordava Hereu, a la riquesa del conjunt de l'Estat- han de fer front als serveis que requereixen els turistes que els visiten amb el finançament que obtenen només en funció de la seva població estable. I això és insostenible.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/07/09/jordi-hereu-posa-sobre-taula-taxa-turistica/417907.html




Anem en compta si us plau !!!



Fotografien 83 espècies de peixos en un concurs a Begur
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/09/fotografien-83-especies-peixos-concurs-begur/417903.html
"El concurs ha durat cinc hores i els participants han arribat a prendre 6.400 imatges en total"
Molt interessant i a imitar...
Un exemplar de canari fotografiat al concurs d'Aiguablava


Roses: Proposen cala Murtra com a platja naturista
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/09/proposen-cala-murtra-platja-naturista/417885.html
Ho proposa "l'Associació Ciutadana per a la Participació (ACP) dins les propostes que posa a l'abast de l'Ajuntament"
Amb aquest pedregar sembla que no fa això de anar-hi en pilotes...



Càritas i el Consorci de Normalització impulsen l´adaptació de nouvinguts
Un conveni permet crear els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural per l'aprenentatge del català
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/09/caritas-consorci-normalitzacio-impulsen-ladaptacio-nouvinguts/417881.html
A la foto Narcís Ponsatí


Més «okupes» ( Carta de Montse Casanova i Vilagran. girona.)
La carta no parla pas de res relacionat amb nosaltres; Na montse es queixa de les obres del TGV i de com ha deixat d'aïllat el seu barri, però m'ha fet gracia la frase amb que comença la carta doncs m'hi he sentit plenament reflectit:
" Mireu, jo no sóc arquitecte ni tècnica ambiental ni enginyera ni tècnica de sanejament ni? de fet no sóc tècnica de res, tot i que si existís el títol de tècnica en queixes, probablement se m´adjudicaria sense voler-lo."
La paraula"okupas" en el títol no té les connotacions típiques de la paraula sinó que ella en diu "okupas" a les obres del TGV que momentàniament malmeten el seu barri, però que lluny de queixar-se'n recomana una teràpia vàlida també pels quatre anys d' alguna legislatura de la que no esperes gaire res dels guanyadors, i mentre: "haurem de ser els veïns els que aconseguim mantenir el barri més bonic, engrescador, tranquil, festiu, singular, acollidor, implicat, voluntariós"
====================

PUNT DIARI
Renoven l'enllumenat del passeig de Fenals
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/192696-renoven-lenllumenat-del-passeig-de-fenals.html
"El pla director d'enllumenat públic municipal té per objectiu reduir el consum energètic i la contaminació lumínica al municipi."

A la nota de premsa facilitada per l'Ajuntament hi ha alguns detalls més dels que facilita la notícia com per exemple que : "la reducció del cost energètic anual estimat serà del 68%, el que suposa uns 8.200€."

Veient aquestes quantitats trobo que es podrien ajustar més els horaris d'obertura i tancament de l'enllumenat públic; per exemple, quan a Canyelles aquest es posa en marxa cap el tard, a la Montgoda ja fa estona i estona que està encès, i el mateix passa els matins a l'hora d'apagar-se; calculo així a cop d'ull que a la Montgoda, entre el matí que les tanca més tard i a la tarda que les obre quan el sol encara no ha tombat per l'horitzó, gasta molt més de mitja hora de llum que nosaltres, i no és pas que quan s'obren a Canyelles ja sigui fosc, doncs si s'obrissin i tanquessin 10 minuts més tard per banda tampoc passaria res... Ja sé que un lloro és poca la xocolata que menja, però un estol de lloros poden provocar forts estralls a la Nestlé



«Els Beach Boys repassarem a Cap Roig tots els nostres grans èxits»
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/192952.html
No us ho perdeu, dormen a Lloret !!!: " (...)va declarar un famolenc Mike Love tot just arribar ahir a la nit a l'hotel de Lloret de Mar on s'allotja juntament amb els seus companys de la llegendària banda nord-americana."

La crisi i les engrunes dels rics (per abel mariné)
A l'Estat espanyol es genera un 12,6% més d'escombraries que la mitjana de la UE i se'n recicla només un 13%, i això inclou molts aliments que es deixen al plat o que no es mengen
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/191039-la-crisi-i-les-engrunes-dels-rics.html

=====================


NOVA RÀDIO LLORET
5.500 euros contra el càncer
És la quantitat que va recaptar la secció local de l'associació Catalunya Contra el Càncer.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3876
"La presidenta de l'agrupació local, Cristina Paner, destaca que Lloret sempre és “molt i molt i molt solidari”, tant per la gent que fa un donatiu com pels que fan de voluntaris."


Els alumnes de l'escola de pintura i arts plàstiques Punto Áureo exposaran les seves obres a partir de demà a l'Espai Marina.
La seva professora, Lidija Podgagni ha explicat que grans i petits treballen junts sovint i “és interessant veure com estan tractant diferents temes”.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3872
"L'exposició es podrà visitar a partir de dissabte. Però avui al vespre es farà la inauguració. Serà a un quart de nou i tothom hi és convidat."
=====================


RÀDIO MARINA
Autobusos per anar a la manifestació del 10-J
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4394
"A la comarca de la Selva en concret, els autobusos passaran per Amer, La Cellera de Ter, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sils, Vidreres, Maçanet, Tossa, Lloret i Blanes. Els autobusos passaran pels diferents municipis entre les 3 i quarts de 4 de la tarda, per arribar a Barcelona abans de les 6"

=====================


GIRONA info
Lloret renova l'enllumenat del passeig de Fenals
Hi ha instal·lat 35 nous aparells de llum, amb una inversió d'uns 88.000 €, amb l'objectiu de reduïr la contaminació lumínica i el consum energètic.
http://www.naciodigital.cat/gironainfo/noticia/13640/lloret/renova/enllumenat/passeig/fenals

Tres ciclistes murcians recorren 1.000 quilòmetres en 12 dies
Ho fan per difondre la lluita contra el Parkinson, i fan el recorregut des de la localitat murciana d'Aljucer fins a Lloret de Mar, passant també per altres localitats catalanes.
http://www.naciodigital.cat/gironainfo/noticia/13623/tres/ciclistes/murcians/recorren/1000/quilometres/dies

=====================


EL PAÍS (viajeros)
De vacaciones con toda la tropa
Playa, parques infantiles y restaurantes provistos de tronas. La familia busca destinos que colmen sus necesidades
http://elviajero.elpais.com/articulo/viajes/vacaciones/toda/tropa/elpviavia/20100708elpviavje_1/Tes
"Lloret de Mar es una de las últimas incorporaciones en el club DTF. Consiguió el sello de especialidad hace sólo un mes, aunque hace más de 10 años que trabaja por diversificar su oferta y no encasillarse en un monocultivo basado en el sol y la playa."
No està gens malament, per una vegada, i tant de bo serveixi de precedent, El País ens nombra sense que hi hagi ni la paraula alcohol, ni batibull pel mig, ni per un succés, ens nombra i explica coses com aquesta: "En el borde del acantilado, entre las playas de Lloret y Fenals, ofrece unas muy buenas vistas de la zona. Los más inquietos pueden apuntarse a recorrer en marcha nórdica los caminos de ronda que bordean la costa y ofrecen al paseante estupendos miradores sobre los acantilados."
=====================


LLANQUIHUE de Chile
Llanquihue representará a Chile en Mundial de Faustball
El torneo se desarrollará entre el 21 y el 25 de julio en la ciudad turística de Lloret de Mar, en Barcelona.
http://www.diariollanquihue.cl/prontus4_nots/site/artic/20100707/pags/20100707131942.html
Llàstima que sempre ens situïn a Barcelona...
=====================


BUTLLETÍ OFICIAL de la PROVÍNCIA (BOP)
El BOP d'avui :
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/131/201013100.pdf

10227 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Anunci d'admesos i exclosos, nomenament del tribunal i data de les proves selectives per a la provisió d'1 plaça d'educador/a social
10226 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Anunci d'admesos i exclosos, nomenament del tribunal i data de les proves selectives per a la provisió d'1 plaça de treballador/a social

10043 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre informació pública d'una proposta
"proposta
de la Trama Urbana Consolidada (TUC) del municipi de Blanes"
=====================


DIARI OFICIAL de la GENERALITAT de CATALUNYA (DOGC)
El DOGC d'avui :
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5667/c5667.pdf


RESOLUCIÓ EDU/2267/2010, de 7 de juny, per la qual s'atorguen subvencions a les corporacions locals titulars de llars d'infants, per al curs 2009-2010.
https://www.gencat.cat/diari/5667/10154154.htm
Municipi: Lloret de Mar.
Centre: Llar d'infants Els Pops.
Import de la subvenció: 178.200,00 euros.
Import de la bestreta: 142.560,00 euros.

Centre: Llar d'infants Lola Anglada.
Import de la subvenció: 230.400,00 euros.
Import de la bestreta: 184.320,00 euros.
La Generalitat encara té un deute de tot un any de guarderia amb l'Ajuntament de Lloret, i com que no hi ha maneres de cobrar-ho l'Ajuntament els hi ha interposat un contenciós. Crec recordar que són quasi 300.000€, i tot sovint aquesta xifra serveix de llancívol per part de l'equip de Govern municipal cap als socialistes per dir-lis que els ajudin a reclamar, doncs és el PSC qui en té les competències en matèria d'Educació a la Generalitat.

Municipi: Blanes.
Centre: Llar d'infants Ca la Guidó.
Import de la subvenció: 93.600,00 euros.
Import de la bestreta: 74.880,00 euros.

Centre: Llar d'infants Can Borell.
Import de la subvenció: 169.200,00 euros.
Import de la bestreta: 135.360,00 euros.

Centre: Llar d'infants La Plantera 2.
Import de la subvenció: 140.400,00 euros.
Import de la bestreta: 112.320,00 euros.

Municipi: Tossa de Mar.
Centre: Llar d’infants Els Petits Mariners.
Import de la subvenció: 144.000,00 euros.
Import de la bestreta: 115.200,00 euros.

Municipi: Vidreres.
Centre: Llar d’infants Sant Iscle-Santa Victòria.
Import de la subvenció: 176.400,00 euros.
Import de la bestreta: 141.120,00 euros.




RESOLUCIÓ IRP/2275/2010, de 28 de juny, de modificació de la Resolució IRP/3790/2009, de 30 de desembre, d'atorgament de subvencions adreçades a ens locals per a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil.
https://www.gencat.cat/diari/5667/10176084.htm

RESOLUCIÓ TRE/2270/2010, de 8 de juliol, de modificació de l'article 16 de la Resolució TRE/1573/2010, de 7 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per presentar sol·licituds de concessió de subvencions per a la realització de plans d'ocupació amb entitats sense ànim de lucre i universitats públiques dins el marc del Projecte Impuls-Treball, per a l'any 2010.
=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...