escriu-me
My Photo

diumenge, 4 de gener del 2009

Diumenge, 4 de gener del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui Diumenge:
Trobada de kayaks
3ª Transfreu Sant Elm 2008
(Aplaçada del dia 28 , doncs per la llevantada no es va poder fer)


========================

Concentració de rebuig
L'Assamblea local d'ICV-EUiA convoca per avui diumenge, dia 4, a les 11 del matí a la plaça de l'Església una concentració de rebuig de les accions que l'exèrcit israelià està duent a terme a la franja de Gaza
(La Plataforma per la Pau de Lloret de Mar s’hi adhereix)

========================
========================
========================

Dimecres vinent, dia 7:
El Síndrome del Niu Buit
Xerrada a càrrec de l'psicòloga Esther Mas
(A les 8h del vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament)







Un article ben interessant el que ens serveix avui el Sr. Blanch.


El Sr. Xuclà s'inventa una paraula: "pseudoreligiosa.-panteístico-dogmàtica", per descriure el comportament contrari al que es va fer quant es van treure els milers i milers de metres cúbics de sorra de davant de s'Abanell, primer per omplir les platges del Maresme, (buides també gràcies a la babalà), i després per "defensar" la des-saladora, sense tenir en compte el que ell ara vol renunciar: l'impacte ambiental...
Acaba amb una frase amb la que hi estic ben d'acord: "
Un cop governen uns i un cop governen els altres però en els països sensats les excentricitats d'una clara minoria no s'imposen impunement al conjunt de la població com si res.", el problema és que ell es creu ser la majoria...





El sr. de Blanes fa aquesta proposta doncs ha " fet la revisió al mes de desembre hem hagut de patir un increment considerable a la nostra mensualitat". L'explicació és que "l'índex de referència per a la revisió és el dels 2 mesos anteriors."
En aquest cas li ha sortit desfavorable, però si hagués estat a l'inrevés em pregunto si la proposta no seria de revisar-ho cada cent anys...

L'agenda:

LLORET DE MAR
16.00 a 19.00. Carpa de la plaça Pere Torrent. Parc infantil de Nadal.
Diorames al carrer Canonge Domènec, 12. Horari: de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00. Fins a l'11 de gener. Pessebres als baixos de l'Ajuntament. Fins al 6 de gener.

BLANES
Visita del carter reial al barri de Dintre Vila, al barri dels Pins i al barri de Sa Massaneda. 11.00 a 13.00 i de 16.30 a 20.30. Sala d'exposicions M. Luisa García Tornel. Ludoteca en català. 16.00 a 20.00. Pavelló d'esports. Festival Expodiver.
Pintures de Josep M. Solà. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 5 de gener.
Pessebre monumental i façana il·luminada de l'Ajuntament. Passeig de Dintre. Fins al 6 de gener.

VIDRERES
17.00. Pavelló d'esports municipal. 28a Diada del soci de l'Agrupació Sardanista Bella Dansa. Audició de sardanes a càrrec de la cobla Contemporània i, a continuació, ball amb l'actuació d'Àngel i Pol.

La veritat és que als de lleida els hi fien llarg, (deu anys), de totes maneres veient com fan anar els números els que han escrit l'article no sé si creurem res:"Aquestes xifres, lleugerament més baixes a les que té l'aeroport de Reus actualment (mig miler de viatgers a l'any) i molt més modestes que les de Girona (dos milions de viatgers a l'any)"



Tot l'article és un lloança als transgènics que segons l'autor només representen avantatges; en el llarg article que ens ofereix no hi ha ni una paraula, ni mitja que n'apunti un petit inconvenient: "És necessari un acord mundial per produir i comercialitzar transgènics a Europa" ; i ja que hi estava posat no n'ha tingut prou amb la loa dels transgènics sinó que quasi els veu com un monocultiu i carrega contra "La moda de l'agricultura ecològica que redueix les capacitats de producció intensiva, és a dir, els temps entre collites, els avantatges del volum de la producció i la mecanització, la utilització de fertilitzants, etc."
Montse, aquest t'agradarà...