escriu-me
My Photo

dilluns, 26 de juliol del 2010

Dilluns, 26 de juliol del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima



Can Juncadella i cala des Rajols

Ahir SOS Lloret va desplegar una pancarta a cala des Rajols com a acte repulsa del que està succeint aquests dies en aquell indret i n'ha fet arribar aquest comunicat als mitjans:



SOS Lloret denúncia obres il·legals a Cala des Rajols

L'associació ciutadana SOS Lloret va realitzar ahir diumenge un acte de protesta a cala des Rajols davant la impunitat manifesta i reiterada amb que semblen actuar els propietaris de la finca can Juncadella, i la nu-la contundència per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar en la denúncia de les greus il·legalitats que s'estan duent a terme aquests dies a la cala.

Les darreres setmanes, ingents quantitats de sorra han estat abocades de manera totalment artificial i completament il·legal a cala des Rajols, en el paratge de cala Canyelles; també s'hi està construint una escalinata provinent de la finca, obviant els propietaris que qualsevol actuació en aquest indret requereix, ja no solament del preceptiu permís d'obres municipal, que no tenen, sinó el de tots els organismes encarregats de vetllar per la bona salut d'un espai protegit, com és aquest, i que tampoc tenen.

Per tot això, aquest diumenge dia 25 de Juliol, SOS Lloret ha protagonitzat un ocupació simbòlica de l'esmentada cala, desplegant-hi una pancarta amb el lema “No ensorrem Cala des Rajols”.

SOS Lloret reclama la immediata paralització de les obres, així com la urgent i complerta restitució de l'indret al seu estat original.




Avui hi he trobat:

Ben poca cosa i a sobre dolenta, doncs tan a la portada del Diari de Girona com d'El Punt sortim, (també a La Vanguardia i al ABC), i per quelcom que segur passa malauradament cada dia a molts indrets, però que si passa a Lloret és portada: "Un noi n´apunyala un altre a Lloret de Mar i intenta fugir de la policia quan el troben"; us les estalvio...

Si no vau llegir els resums del cap de setmana feu-hi un cop d'ull encara que només sigui per assabentar-vos que els propietaris de can Juncadella tenen un morro que se'l trepitgen...




´Homologar el meu títol universitari s´ha convertit en una autèntica odissea´
Els tràmits per reconèixer una carrera cursada en una universitat estrangera poden allargar-se fins a dos anys
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/26/homologar-titol-universitari-sha-convertit-autentica-odissea/421398.html
"Actualment viu a Lloret de Mar on dirigeix un grup d'havaneres. Ginesta creia que els seus 25 anys d'experiència com a mestra de música a l'Argentina li obririen les portes a la docència. No va ser així."




La despesa en jocs d´atzar se situa en 644,13 euros per persona a l´any
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/07/26/despesa-jocs-datzar-se-situa-64413-euros-persona-lany/421425.html
Una xifra que em deixa garratibat doncs és de suposar que a l'estadística d'on surten els 600€ hi estem contats molts que l'únic joc d'atzar en que participem és el de viure sense que t'atropellin, i per ara aquest és gratis, o sigui que hi ha molts que no solament es gasten 600€ sinó també els meus 600 i els d'un munt d'amics i coneguts que el màxim que comprem és una butlleta dels cecs cada santinxelis...
Visca la ludopatia...




Sant Esteve Enfadat ( per MARTÍ PERAFERRER VAYREDA)
Fa cinc anys vaig aterrar al tranquil poble de Sant Esteve de Guialbes. Buscava la pau, l'equilibri entre el viure i el sobreviure.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/07/26/sant-esteve-enfadat/421417.html
En Martí descriu una situació massa comuna i que si un llamp no ho impedeix aviat veurem a Sant Pere del Bosc:
"Durant aquests cinc anys he estat espectador de com alguns humans poden destruir la bellesa en nom de la modernitat i el progrés. He vist foradar muntanyes i obrir amples ferides als camps de tota la vida. He estat testimoni de com es jugava a manipular les ratlles de l'horitzó, passejant i remenant tones i tones de terra com si l'esforç d'una plàcida mineral eternitat no tingues el més mínim valor ni respecte."
Quanta raó que porten les paraules d'en Peraferrer:
"Però ha arribat el moment de dir prou. Sense perdre la dignitat ni el seny demostrem que amb la terra, amb el nostre pa i la nostra paciència no s'hi juga."





Caixa Girona ja ha cobert la meitat de les prejubilacions previstes
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/07/26/caixa-girona-ja-ha-cobert-meitat-prejubilacions-previstes/421366.html

=====================





El Patronat de Turisme de Girona aposta fort pel turisme alemany
És un dels deu mercats emissors més importants del món en despesa turística i un dels tres mercats més importants de la Costa Brava
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/199542-el-patronat-de-turisme-de-girona-aposta-fort-pel-turisme-alemany.html
" Entre les accions que s'han dut a terme amb el canal professional hi ha la d'haver aconseguit programar hotels i apartaments de Blanes, Lloret de Mar, ..., en la web del grup Rewe Touristik en l'apartat d'ITS, que és la marca que destina el grup al producte genèric de sol i platja."
"El grup Rewe Touristik és el segon gran majorista de viatges alemany més important després de Tui-Neckermann."
Turistes passejant per la zona comercial de Lloret de Mar.
Foto: MANEL LLADÓ.




Salvar el visat ( per Carles Ribera)
Ara imagineu-vos que decidiu visitar el metge perquè aneu restrets(...), i el facultatiu de torn, després d'atendre-us, us diu que no us pot prescriure el tractament perquè primer ha de portar el seu diagnòstic al Col·legi de Metges per tal que allà hi donin el vistiplau amb el pagament previ, és clar, d'una taxa. Aquest supòsit us pot semblar una bertranada, però més o menys això és el que han de fer professionals com arquitectes, aparelladors o enginyers...
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/199366.html



Toros a Catalunya Nord? ( per Andreu Balent i Ignasi Fortuny)
“A la Catalunya del Nord, l'afició taurina no és popular ni està relacionada amb la cultura catalana. Pretendre el contrari és un abús”
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/197440-toros-a-catalunya-nord.html



Immigració, eleccions, mentides ( per Xavier Rius)
La mentida que més escampen és que els estrangers reben totes les ajudes
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/197933-immigracio-eleccions-mentides.html



Voleu llogar un amic? ( per Jaume Pubill)
Et sents sol? No tens ningú per anar al pub? Doncs el que necessites és un servei de lloguer d’amics. Això és el que s’està posant de moda als EEUU.
http://blogs.avui.cat/jaumepubill/2010/07/25/voleu-llogar-un-amic/

=====================




ESPORT EMPORDÀ net

Inscripcions per a la travessia de Lloret
Dijous 29 de juliol a les 20h. es tanquen les inscripcions per participar a la XXV Travessia de natació de la badia de Lloret, que es farà el proper 1 d'agost.
Si voleu fer la inscripció (5 euros) visiteu el web del Club Natació Lloret de Mar i trobareu tota la informació que necessiteu.
http://www.esportemporda.net/2010/07/travessia-de-natacio-de-lloret.html
"Aquesta és una travessia no competitiva d'uns 1000 metres aproximadament, que surt a les 9h del mirador dels Campions".
Lupa AQUÍ

=====================




La Natura a la Baixa Tordera

Construeixen una escala per accedir a la platja de sota la finca de Can Juncadella
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/25/construeixen-escala-accedir-platja-finca-can-juncadella/421252.html
Es fan ressò de la notícia apareguda en el Diari de Girona i que us vaig posar ahir.

=====================




DIARI MARESME

Unes vacacions bàrbares
Enguany he decidit deixar-me de romanços i fer les vacances que sempre he somiat: sol i platja. I sangria a muntó.
Ei, quina passada! Això de Lloret és demesiat. Milions i milions de garses!
http://diarimaresme.com/2010/unes-vacacions-barbares/
"Ah, és clar, no us ho havia dit. He vingut a Lloret perquè a Montgat estava fent el préssec. Si, l’aigüeta, la sorreta I els xiringuitos, molt bé, però noi, la concurrència… Quatre iaies i un fotimer de nenes de Badalona. Res a fer, A mi el que em va són les guiris, tu. I un pinxo que vaig conèixer em va dir: vés a Lloret, xaval, que al·lucinaràs."



La pirotècnia enlluerna Blanes
http://diarimaresme.com/2010/la-pirotecnia-enlluerna-blanes/
Hi torbareu aquest vídeo d'un minut dels focs del primer dia.



=====================




"El Carrer del Riu" blogspot

«Benvolgut turista, Catalunya és un país segrestat per un tribunal polític»
La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), amb eslògans com "platja segrestada" o "aeroport segrestat", ha presentat aquest divendres una campanya d'estiu destinada a informar als turistes de les 'injustícies' que esta 'patint' Catalunya
http://locarrerdelriu.blogspot.com/2010/07/benvolgut-turista-catalunya-es-un-pais.html
"Aquest dissabte es començaran a repartir 5.000 dels 10.000 pamflets editats. Serà a les platges de la Costa Brava, en concret a les de Lloret de Mar."

=====================





La festa de la pirotècnia de Blanes
Aquest any es preveu que més d'un milió de persones es desplacin a aquesta localitat de la Selva per disfrutar de l'espectacle que serà visible des de platges, passejades i terrasses.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/agenda/20100726/festa-pirotecnia-blanes/405149.shtml




Patti Smith y la baronesa
Cantante, fotógrafa, pintora y gran admiradora del malogrado escritor Roberto Bolaño. Así se ha mostrado Patti Smith durante su estancia en Catalunya, antes de partir hoy hacia Italia para seguir con su gira, no sin antes pasar el día de ayer con Carolina López, la viuda del autor chileno, en Blanes, e invitar el día anterior al hijo del autor, Lautaro, a tocar con ella varias piezas en el recital que ofreció en el Festival Porta Ferrada.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/gente/20100726/patti-smith-baronesa/404890.shtml

=====================






El BOP d'avui : (???)
Obert però de vacances !!!
Encare hi tenen el de divendres passat i del d'avui ni rastre (6.48h)



=====================







ANUNCI de l'Ajuntament de Tossa de Mar, sobre aprovació d'un reglament.
https://www.gencat.cat/diari/5678/10201018.htm
"reglament de règim interior de la
Llar d’Infants “Els Petits Mariners de Tossa”,"



ANUNCI de l'Ajuntament de Tossa de Mar, sobre aprovació inicial d'una carta de serveis.
https://www.gencat.cat/diari/5678/10201016.htm
"Carta de Serveis i normativa d’ús
de la Biblioteca Municipal ”MANUEL VILÀ I DALMAU”"



RESOLUCIÓ TRE/2509/2010, de 7 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de la revisió salarial per 2010 del Conveni col·lectiu de treball de perruqueries, centres d'estètica i bellesa de Catalunya (codi de conveni núm. 7902515).
https://www.gencat.cat/diari/5678/10189006.htm



RESOLUCIÓ TRE/2495/2010, de 19 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2010 per a la concessió de subvencions en el marc del Projecte Treball als barris.
https://www.gencat.cat/diari/5678/10201159.htm

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...