escriu-me
My Photo

divendres, 28 de novembre del 2008

Divendres, 28 de novembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Els transgènics: La rèplica/resposta de la Montse Palaudelmàs

Abans d'ahir us posava aquesta notícia sobre transgènics i de passada deixava caure el guant per si la Montse Palaudelmàs el volia recollir... (Em sap greu Montse, però tens àrdua feinada per convèncer-n's del contrari...), i així ha estat:
Coexistència impossible ( per GUSTAVO DUCH GUILLOT.-Director de Veterinaris Sense Fronteres)"la iniciativa legislativa popular proposada sol·licita la declaració de Catalunya com a zona lliure de transgènics, igual que Euskadi, Menorca, Canàries o Astúries, i moltes altres regions europees, cosa que duria a prohibir el cultiu de transgènics i a engegar un sistema d'etiquetatge clar dels aliments."
...!!!
(Em sap greu Montse, però tens àrdua feinada per convèncer-n's del contrari...)

La rèplica/resposta de la Montse:
"Bones!
Ahir vaig tenir un dia atrafegat, però aquí tens la meva resposta, que aquest cop és més d'opinió que de ciència.
(...) Aquest país és tan increïblement ridícul que acabarà aprovant una llei perquè intel·lectuals, actors i “progres” varis han decidit que és el que més convé als nostres agricultors.
(...)Estic completament a favor de l’agricultura tradicional, pels països emergents (és cert que s’estalvien estar lligats a les empreses) i pels pagesos que la vulguin, però no podem negar el dret dels nostres pagesos a sembrar el que ells escullin al seu tros, i tots ells trien híbrid i la majoria escull transgènic, perquè són més productius que les varietats tradicionals, i perquè aquí no en tenim de varietats tradicionals!
(...)Els agricultors que conec adoben amb orgànic....amb purins, i molts d’ells n’hi posen tonelades...I els transgènics que es cultiven aquí no requereixen cap tipus d’adob especial per ser productius!
Fins que aquest país no deixi fer a tothom la seva feina i deixi d’opinar elevant les converses de cafè a llei parlamentària, no podem pretendre ser competitius en cap sector, i ens estem condemnant a ser la mà d’obra d’Europa, amb l’agreujant que indis i xinesos són més i estan més disposats a fer la feina que haviem fet nosaltres tota la vida!
Salut i fins una altra !"

La resposta és força més llarga i n'he procurat extreure'n el més sucós.
La Montse recomana també aquest article de El Punt del dilluns,

"Més de la meitat dels conreus de blat de moro a Catalunya són transgènics", (a mi se'm va passar i està força be, doncs barreja pros/contres); ella en rectifica algunes de les dades i percentatges que a l'article hi surten "Només és perquè vegis que quan un sap de què va una notícia, s’adona que no es pot refiar massa del que és publica pel món"
No tinc la formació necessària com per posar-me farruc defenent els transgènics, però crec que avui el donar la resposta, com tu dius Montse, "més d'opinió que de ciència" no hi ha ajudat massa a convèncer-n's, doncs acabes amb un "laissez faire, laissez passer" que en els temps que ens toca viure quasi que és pecat invocar el liberalisme...







Com diu el sr. Domènech, no se sap ben be a qui es dirigia el President amb la seva recomanació,"Potser el discurset anava dirigit als empleats de l'empresa que dirigeix, als que tenen el lloc de treball assegurat."










Amb la lògica de la queixa del sr. Illas també s'hi podria incloure en el sofisme els forats per a la ventilació obligatòria en cas de fer servir gas a casa...per criticar que no quedi... !!!



Santa Quitèria !!!... ja era hora...!!!






"L'entrega de la placa tindrà lloc dimarts vinent al Palau de Pedralbes. L'acte institucional serà a mitja tarda. Lloret espera organitzar un autocar o transport compartit per a assistir al lliurament"








Algú sap de que va...??? (SOLMAR ?)










A veure si per l'estiu que ve no hem de veure aquells estols de joves asseguts per terra darrera l'Ajuntament amb els seus ordinadors portàtils aprofitant les restes d'una wiffi mal tancada...