escriu-me
My Photo

dimarts, 21 d’agost del 2012

Dimarts, 21 d'agost del 2012, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


aquesta tarda

inauguració




Avui hi he trobat:



Don Francis, el protagonista de ´We love Lloret´, ara demana perdó
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/08/21/don-francis-protagonista-we-love-lloret-ara-demana-perdo/577862.html


Imatge del protagonista del programa i propietari d´un
local d´oci nocturn a Lloret de Mar, Don Francis.
foto: carles colomer





Aquests alemanys ( per THOMAS SPIEKER)
(…) "té collons l'alemany aquell de Lloret que ha convertit la vila de la Selva en el plató involuntari d'un reality"
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/08/21/aquests-alemanys/577868.html
"Lloret de Mar certament té un problema, perquè agradi o no, la imatge que projecta cap a l'exterior és més o menys la que aprofita aquell programa de teleescombraria per fer audiència. Si fins i tot els meus nebots (residents a Hamburg) hi han anat amb el seu col·legi a fer el viatge de fi de curs i durant una setmana han estat més propers al coma etílic que a la cultura gastronòmica, el patrimoni o tots aquells "valors afegits" que ara està de moda promocionar"



MOTS ENREIXATS ( per CARLOS ARBÓ)
Un llibre de lectura fàcil durant les vacances és Fronts oberts, la segona novel·la negra de Pau Vidal,
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/08/21/mots-enreixats/577875.html
"Sense pèls a la llengua critica el gremi dels filòlegs: "Com que ningú parla espontàniament per por que no se li escapi un barbarisme o una xavada, acaben creient que aquella parla encarcarada que gasten i que senten és real, cosa que els desconnecta cada dia més del món"."



Ecologistes en Acció insta a aprovar urgentment un pla per la Gestió de Sequeres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/08/21/ecologistes-accio-insta-aprovar-urgentment-pla-gestio-sequeres/577843.html
Reclamar un Pla de Gestió de Sequeres no sembla pas quelcom de descabellat, doncs be que per altres fenòmens meteorològics extrems com pluges o nevades en tenim.
De totes maneres a l'article reclamen la posada en funcionament de les desalinitzadores tal com preveu la llei però que els nostres governants obvien: "Aquests plans indiquen que s'ha d'incrementar el volum d'aigua produïda per les dessalinitzadores quan baixi del 80% d'aigua embassada i produir el 100 % quan arribi al 60 %."
"A hores d'ara el volum d'aigües embassades és del 69,98 % i no s'ha notificat que s'hagi incrementat la producció d'aigua dessalinitzada."



N.II
La carretera que acumula més accidents de Catalunya en aquest any
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/08/21/carretera-que-acumula-mes-accidents-catalunya-aquest-any/577842.html



De festa sense cobertura
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/08/21/festa-cobertura/577873.html
En Micó relata un problema no gens infreqüent a les nostres contrades aquests dies: la manca de cobertura i al que, "con permiso de la autoridad y si el tiempo no lo impide", no hi veu pas solució immediata: "Aquest text podria haver estat escrit fa deu anys si no fos per la referència als gegants tecnològics del present. Probablement seguirà sent vigent durant unes quantes temporades"
De totes maneres el que més m'agrada de l'article és la descripció del integrants de la festa sense cobertura: "els assistents a una festa en una casa de Monells condensen els tòpics amables de la Costa Brava civilitzada: bronzejat sense rastre de cremades, roba blanca ben administrada, sandàlies que no revelen cap desastre pedicur…"



Prestigiosos economistes alerten de la política catastròfica del Govern espanyol
Luis Garicano i Jesús Fernández-Villaverde reclamen un "pla radical" en un article al diari "Financial Times"
http://www.diaridegirona.cat/economia/2012/08/21/prestigiosos-economistes-alerten-politica-catastrofica-del-govern-espanyol/577877.html



La bombeta tradicional deixarà de fabricar-se a Europa l´1 de setembre
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2012/08/21/bombeta-tradicional-deixara-fabricar-se-europa-l1-setembre/577927.html
Just l''altre dia parlava amb uns amics guiris dels que en el seu país amb un xic de sort poden parar la calefacció 15 dies a l'agost, i em criticava les bombetes de baix consum en front de les tradicionals.
A l'article diuen que "les bombetes incandescents "són poc eficients perquè el 95% de l'electricitat que consumeixen la transformen en calor, mentre que només el 5% restant acaba convertint-se en llum""
Les crítiques del meu amic es basaven en lo cares que són, en la poca eficiència que tenen a l'hora de proveir de llum amb immediatesa i encara alguna altre raó, però el que em va sobtar més va ser que me'n critiqués el suposat estalvi econòmic de la despesa energètica, doncs per ell, i sempre en el cas de països freds, la ineficiència energètica que té la bombeta tradicional pel calor que desprenen, en el seu cas es transforma en estalvi doncs de totes maneres ha de tenir algun tipus de calefacció endollat, amb lo que la despesa energètica de la bombeta tradicional en el seu cas representa un aprofitament del 100%…



El risc de llançar el comprovant bancari a la paperera
És un document que conté dades de la transacció i de la persona
http://www.diaridegirona.cat/tecnologia/2012/08/20/risc-llancar-comprovant-bancari-paperera/577829.html
"dades importants que poden ser utilitzats amb fins fraudulents pels ciberdelinqüents."

=====================





No només amb el turisme progressarà Espanya, nació de nacions (per Enric Figueras)
"Un país modern i progressista no pot avançar només amb el turisme."
http://blogs.elpunt.cat/enricfigueras/2012/08/18/els-viatgers-cap-a-un-pais-nou-2/
"I ja comença a ser hora que el turisme faci quelcom més positiu per l’actual situació econòmica del país. Menys xiringuitos, menys ‘la platja d’Europa’, menys turisme de borratgera, menys preus i menús de baixa estofa, menys vols a preus de saldo, menys desprestigi internacional, i més aportació a un turisme de qualitat europea. Un turisme amb un valor afegit -mitjançant la recerca i la investigació- superior a altres països europeus. Amb 43 milions de visitants cada any, romandre a la cua d’Europa junt amb Grècia i Portugal, no és gaire encoratjador. "



Uat Boada, a Marimurtra
El cantautor Uat Boada, de Santa Coloma de Farners, va presentar dissabte en format de duet el seu primer treball en solitari, Coses meves, dins les Nits de Marimurtra,
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/569462-uat-boada-a-marimurtra.html
"Divendres vinent actuarà a Marimurtra el grup lloretenc The Soulbug"



Blanes
Escalada al Castell
Benjamí Prades (Mopesa) va guanyar la trenta-novena edició de l'Escalada al Castell de Sant Joan de Blanes
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/569343-escalada-al-castell.html



Aliciaznar ( per Jaume Pubill)
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que "recuperi el sentit del moment, el sentit comú i el sentit de la responsabilitat" i no vagi a la manifestació de l’Onze de Setembre.
http://blogs.avui.cat/jaumepubill/?p=3853
Adornen l'article amb aquesta foto:




Deures ( per Joan Rueda)
Tots tenim assimilat que treballem vuit hores al dia. Ara, hi ha qui en treballa set i hi ha –passegeu per les zones turístiques– qui en fa més de dotze.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/569416.html
"Del màxim dels nens, sis, al mínim dels adults, set, només n'hi va una, d'hora diària de feina. I, tot i això, els nens marxen cada dia de classe amb deures que els ocupen dues o més hores més. I a això s'han d'afegir els idiomes, els esports... Vaja, que els nens no tenen temps de ser nens"


=====================





Avui a les notícies no hi han penjat els àudios; esperem que sigui quelcom de puntual i que el que semblava un pas endavant no hagi estat un miratge...


Casa Club al camp de golf Suro Gros
L’ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat un text refós perquè els propietaris del camp de golf del Suro Gros puguin tirar endavant la construcció d’una casa club en aquesta zona.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=6570
"el regidor de gestió urbanística, Jordi Martínez ha recordat que aquesta segona fase de construcció del camp de golf del Suro Gros, inclou una obra que reivindiquen des de fa temps alguns veïns i veïnes de Cala Canyelles. Fa referència a refer el camí que passa per davant d’aquesta instal·lació i que uneix Cala Canyelles amb el centre del poble"
Segurament el regidor Martínez, com que porta poc en el càrrec, desconeix les anades i vingudes d'aquest camp de golf, però si busseja en la documentació veurà que aquest condicionant d'arranjament del camí Vell de Canyelles ja figurava com a cosa sine qua non en els primers treballs per convertir el que era un golf per el gaudi particular del matrimoni Castañé, en un golf públic, per cert que el Sr. Castañé té 103 anys i la guerra que dóna, tot i que aquesta primavera s'ha després d'aquesta propietat, com també havia fet amb la magnífica casa sobre cala Gran i que van comprar uns vinguts del fred pensant que això era xauxa, però que no van obtenir els permisos necessaris per portar endavant els seus plans, per be que el que era una magnífica casa amb marbres italians i fustes africanes, en mans dels vinguts del fred es va convertir en quatre parets doncs ja des del primer dia ho van llençar tot i el que era un magnífic jardí sobre el penya-segat fa plorar l'estat d'abandonament en que es troba.

Pel que fa al golf, que el Sr. Castañé n'havia mantingut la propietat, els treballs es van fer, el golf es va obrir al públic i l'arranjament del camí Vell de Canyelles, que figurava com a condicionant sine qua non per els treballs i el permís d'obertura, ara ens el fien per a la propera etapa… l'esperança es el darrer que es perd… diuen...



El tranport públic s'adapta als estudiants
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=6571
"s’adaptarà als horaris dels instituts i les escoles per evitar que els estudiants que viuen a les urbanitzacions arribin tard als centres educatius."



Una estelada de 10 metres
L’assemblea Nacional Catalana aquí a Lloret ha començat a cosir una estelada de 10 metres amb la col·laboració de les Puntaires del poble.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=6572



Concert benèfic en benefici d'Aspronis
El Club Rotary de Lloret de Mar, juntament amb la mateixa entitat blanenca, organitza de cara al proper dia 25 d’agost un concert benèfic per ajudar a la fundació Aspronis.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=6573
"a la plaça del pi de Santa Cristina. (…) Anirà a càrrec de la mezzosoprano Susanna del Saz i la soprano Elena Martinell"

=====================





Blanes reclama millores a la carretera GI-600
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6050
"Problemes a la carretera de Tordera, i sense novetats per anar a Lloret"
Audio
Escoltar
Amparo Ardanuy, portaveu d’EUiA
Escoltar Salvador Tordera, portaveu del PPC
EscoltarXavier Lozano, portaveu de CiU

=====================





Blanes viu un intens cap de setmana amb els actes de la Festa dels Copatrons

=====================





39a edició de la Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan
http://blogblanes.wordpress.com/2012/08/20/39a-edicio-de-la-cronoescalada-ciclista-al-castell-de-sant-joan/

=====================



TV5

'El Gran Debate': (18/08/2012)
http://www.telecinco.es/elgrandebate/2012/agosto/18-08-2012/Gran-Debate_3_1672062798.html
Dissabte en el programa que porta l'il·lustre Jordi González van fer un debat sobre Lloret on hi era de convidat "Don Francis"; si voleu mirar què hi van dir, en aquest enllaç hi trobareu el vídeo, però com que la cosa es va allargar amb altres temes, la cosa de Lloret la van discutir cap a les dues de la matinada o sigui que heu de posar el cursor del vídeo quasi al final...


=====================





Angel Mullera regala a l’Ajuntament de Lloret el dorsal i una de les sabatilles amb les que va córrer els Jocs Olímpics 2012
http://www.radiopalafolls.cat/2012/08/20/angel-mullera-regala-a-lajuntament-de-lloret-el-dorsal-i-una-de-les-sabatilles-amb-les-que-va-correr-els-jocs-olimpics-2012/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+radiopalafolls+%28R%C3%A0dio+Palafolls%29
"L’Alcalde de Lloret, Romà Codina ha reiterat el seu suport a l’atleta i ha explicat que “properament tenim previst preparar una recepció perquè tota aquesta gent que ha fet costat a l’Àngel pugui compartir amb ell l’orgull de tenir un atleta lloretenc que ha pogut anar als Jocs Olímpics"

=====================




canal AJUNTAMENT

Tossa de Mar. L’assemblea territorial de ‘Tossa per la Independència’ organitza l’acte ‘Tossa Estelada’
http://www.canalajuntament.cat/sala-de-premsa/671-tossa-de-mar-l-assemblea-territorial-de-tossa-per-la-independencia-organitza-l-acte-tossa-estelada
"l’acte es durà a terme el proper diumenge 2 de setembre i s’emmarca dins l’acció Marxa cap a la independència i s’emmarca dins l’acció Marxa cap a la Independència"

=====================








9831 - NOTARIA D'ANTONIO VALCARCEL SÁNCHEZ (Blanes) Modificación de edicto de subasta para la tramitación de procedimiento extrajudicial de ejecución hipotecaria según "Real Decreto-Ley 6/2012, de 9 de marzo, de medidas urgentes de protección de deudores hipotecarios sin recursos", tramitada ante el notario de Blanes, Don Antonio Valcárcel Sánchez
"DESCRIPCIÓN: URBANA.- ELEMENTO NÚMERO TREINTA Y
TRES.- VIVIENDA en PLANTA SEGUNDA, PUERTA SEGUNDA,
del edificio sito en Blanes, calle Ebre, números 23-25-27."



9645 - AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR Edicte d'aprovació definitiva d'un reglament
"reglament del servei públic de proveïment d’aigua potable"


9766 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'aprovació definitiva del Reglament del Consell escolar municipal de Vidreres

9759 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte sobre delegació de funcions de l'Alcaldia


=====================








ORDRE AAM/244/2012, de 31 de juliol, per la qual es convoca el procés d'atorgament dels guardons per al reconeixement d'actuacions en favor del sector pesquer català per a l'any 2012
http://www20.gencat.cat/portal/site/portaldogc/menuitem.c973d2fc58aa0083e4492d92b0c0e1a0/?vgnextoid=485946a6e5dfe210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&appInstanceName=default&action=fitxa&documentId=615481&language=ca_ES

=====================

Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...