escriu-me
My Photo

dijous, 29 d’octubre del 2009

Dijous, 29 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Demà divendres:



La maternitat d’Elna
Projecte Galilei



Veure vídeo AQUÍ


La Maternitat d’Elna recull uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil, quan l’exèrcit republicà es retira davant de l’última embranzida de l’exèrcit franquista, i comença l’exili de centenars de milers de persones que van fugir al país veí.
L’espectacle, basat al llibre homònim de Assumpta Montellà, refer el drama de l’exili i les dificultats que assumien les dones embarassades que havien de patir el part en pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut, als camps de refugiats francesos. La Maternitat d'Elna és un espectacle teatral concebut com un conte per a adults que relata la història de les mares des de la sortida del país fins a la seva experiència a la maternitat. El muntatge incorpora testimonis, cançons catalanes i franceses, projecció d’imatges, i és l’ actriu-cantant Rosa Galindo qui afronta la funció de narrar la història, tot interpretant diferents personatges. El seu monòleg recorrent la història es complementat i interromput pels impulsos musicals d’un excel•lent pianista, Luc-Olivier Sánchez que aporta un ampli ventall d’estats d’ànim i emocions al text amb els seus recursos expressius.
Mé info AQUÍ
Lloc: Casal de l'Obrera
Hora: 21:00h.
Entrada anticipada: 12.00 €
Entrada taquilla: 14.00 €







"l'empresa Distribuidora Internacional de Alimentación, SA, ubicada al carrer Tordera"



La portaveu de CiU, Glòria Selis



"El blau i el verd han de saber viure en harmonia, tal com es comporten en exemplar convivència els blaus i els verds que es barregen meravellosament als camins de ronda de la Costa Brava"








Lloret: 4.079.323€
Blanes: 4.227.754€
Tossa: 631.888€
Vidreres: 790.914€




Una placa fotovoltaica de Terrassa feta amb el FEIL

Suposo que Lloret ja té decidit amb què gastarà els diners d'aquest nou FEIL i que el projecte de les nostres 800 plaques fotovoltaiques que sortia ahir en el DOGC porten un altre finançament.


Proinosa és l'empresa que a Lloret ens està fent el teatre i el casino:
"PROJECTES DE PROINOSA A SANTA COLOMA:
***IES Les Vinyes
***Complex esportiu municipal a Can Zam
***Mercat municipal de Singuerlín
***32 habitatges, un pàrquing i locals a l'avinguda Banús, per encàrrec de Regesa
***Centre esportiu del Fondo
***32 habitatges per encàrrec de Gramepark
***Dos pàrquings més per encàrrec de Gramepark
***Pàrquing de la rambla Sant Sebastià
***Urbanització de la rambla Sant Sebastià
***Urbanització de la rambla del Fondo"



"en conec un munt que perden temps i diners per dedicar-se a la política, fent d'alcaldes o regidors a canvi de res o de no gaire res, preocupant-se pel municipi, aguantant crítiques d'una part del poble o la ciutat –que sempre hi són– i traient-se hores de feina i son, i alguns sense cobrar. I ara, a més, havent d'aguantar això. Per aquests –i només per aquests– em sap greu."







"Prefereixen els operadors a internet i Ryanair
«la venda directa produeix molts alts i baixos i incerteses», ja que es reserva amb poca antelació, explica Padró. Les contractacions a través d'operador, en canvi, «són més beneficioses perquè no deixen espais temporals buits, uniformitzen la feina i la simplifiquen"


L'article també parla dels preus i van dels 25€/quilo dels industrials fins els 42€/quilo dels artesans.
Tant un preu com un altra em sembla directament un atracament i no us dic res dels 53€/quilo que vaig veure ahir a ciutat...
Deu ser degut al elevat preu que paguen als pobres negres i aturats recollidors de pinyes...




"No obstant això, les poblacions s'han d'adaptar molt més als usuaris de la via pública més febles: començant per vianants i ciclistes. Sovint les bicicletes van per la vorera perquè el carrer encara no és prou segur.
Viure és conviure"

Jordi, te la dedico tot i sabent que tu no ets dels in-cívics... ;-) ;-) ;-)



"Segons Xavier Crespo, el termini de les dues obres avança sobre el calendari establert."


"Per tal de crear el Consell de Joves, l'ajuntament té previst convocar una segona trobada."






"Carles Gibert de CiU considera prioritari demanar que el projecte s’inclogui al Pla Territorial abans del 3 de novembre, darrer dia per presentar al.legacions."
Escoltar Carles Gibert (CiU) i Conxita Boldú (ERC) AQUÍ
Escoltar Joan Salmerón (EUiA) i Josep Marigó (PSC) AQUÍ

Cal recordar que el projecte d'en Víctor Català a part d'apostar pel tramvia porta incorporat el desdoblament de la carretera amb lo que si això és possible a lo millor ens estalviaria la destrossa de Sant Pere del Bosc/mare de Déu de Gracia/l'Àngel i de retruc potser les Alegries.
L'altra dia parlant amb uns lloretencs preocupats per aquest tema em comentaven que havien estat fent amidaments des de Palafolls fins a Lloret i
el projecte del jove blanenc és perfectament possible. Només en un indret presentaria una certa justesa i que fins i tot podria ser superada i és a la rotonda "dels focs" a Blanes.
El tema és molt seriós doncs com diu l'article el temps se'ns tira al damunt...


Escoltar Anna Maria Vañó, portaveu de l'organització AQUÍ






El blogg d'en

Aquestes són les peticions de la moció de ERC Blanes:
1.- Demanar al Departament de PTOP que prioritzi l’estudi i la pressa en consideració de la construcció d’un tramvia a la Selva maritima i tingui en consideració el treball de Victor Catalan, “el tramtordera, un tramvia per la Selva marítima.”
2.- L’inclusió dins dels pla d’infraestructures de Catalunya i de forma prioritària de la construcció del tramvia com alternativa més viable per la mobilitat.
3.- Traslladar aquest acord als Ajuntaments de Lloret, Palafolls, Tordera i Malgrat i als Consells Comarcals de la Selva i el Maresme per tal que hi donin suport amb les especificats locals corresponents.
4.- Traslladar aquest acord a tots els Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya










Encara hi ha el d'ahir, (6.41h). Demà m'ho miro.


"Reglament d'Obres, Activitats i Serveis dels Ens Locals, es fa constar que en el BOP núm. 197 de data 14 d'octubre de 2009 s'ha publicat l'edicte de correcció d'errors materials en l'articulat de l'Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana"