escriu-me
My Photo

dissabte, 24 de gener de 2015

Dissabte, 24 de gener del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


avui i demàAvui hi he trobat:Agbar reclama que li adjudiquin ATLL de manera immediata
Acciona defensa el seu contracte i vol que sigui la justícia qui decideixi sobre l'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2015/01/24/agbar-reclama-que-li-adjudiquin/707135.html
La des-saladora de Blanes…


El Consell de la Selva va avançar 28 milions d´euros a ajuntaments per pagar nòmines el 2014
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/01/24/consell-selva-avancar-28-milions/707187.html
"Aquest ha estat un mandat complicat per al Consell Comarcal de la Selva. Al febrer del 2013 es destapava l'anomenat Cas Manga, una suposada trama de suborns i adjudicacions públiques irregulars(…) L'operació va acabar amb la detenció de dos dels responsables de l'empresa GRS Arc Local (responsable de la recaptació tributària des del 1997)"


El turisme espanyol permet als hotels cloure 2014 amb resultats similars a 2013
Els establiments hotelers gironins van superar els 11 milions de pernoctacions tot i el descens del turisme estranger
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/01/24/turisme-espanyol-permet-als-hotels/707106.htmlEls funcionaris recuperaran part de l´extra del 2012
Ortega avança que el Govern vol abonar "els primers 44 dies de l'extraordinària"
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2015/01/24/funcionaris-recuperaran-part-lextra-del/707129.html
No és pas que ara s'hagin tornat bons i es facin enrere… és un jutge que els obliga doncs es considera que part de la retallada es feia amb efectes retroactius (44 dies), i això no val...bulli, cruïlla d´interessos  ( per JOSEP CALLOL)
 La frenada del nou Bulli obre la porta a diverses especulacions més enllà de la justificació oficial del seu màxim promotor.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2015/01/24/bulli-cruilla-dinteressos/707120.html

 1.  Primera hipòtesi: no hi ha els diners. (…)D'on sortiran els 9 milions d'euros? Difícilment de les admistracions i les empreses -fins i tot algunes de l'IBEX 35- no estan per invertir en el somni d'Adrià. (…)
 2. Segona hipòtesi: Eleccions en nou mesos. La nova llei a mida (…) s'hauria d'accelerar i això podria fer que fos fàcil d'impugnar i tombar en un jutjat (…)
=====================

 Més creixement turístic ( pel Director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona - Ramon Ramos)
(…) Catalunya tanca un any excel·lent amb un nou rècord de turistes estrangers, i que se superen les incerteses econòmiques i la davallada del turisme rus
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/815955.html
"Per al 2015, des del Patronat preveiem registrar xifres similars a les de la temporada passada, tot i que confiem que els mercats britànic i alemany segueixin creixent lleugerament, paral·lelament a la recuperació que es preveu del mercat estatal"
Blanes enceta la Setmana per la Pau
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/816046-blanes-enceta-la-setmana-per-la-pau.htmlMig milió d'euros per ampliar la seu del Consell de la Selva
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/816030-mig-milio-deuros-per-ampliar-la-seu-del-consell-de-la-selva.html5.220 catalans en risc d'exclusió troben feina amb Incorpora
El programa d'integració laboral que impulsa La Caixa va donar feina a més de 17.000 persones a tot l'Estat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/815890-5220-catalans-en-risc-dexclusio-troben-feina-amb-incorpora.html


=====================L’alcalde titlla ‘d’inadmissible’ l’actuació de la propietat de Can Juncadella
http://www.novaradiolloret.org/lalcalde-titlla-dinadmissible-lactuacio-de-la-propietat-de-can-juncadella/
 Arxiu de so: Romà Codina
Ahir ja vaig comentar les tèbies paraules de l'alcalde Codina sobre aquest cas i me les va contestar amb contundència el regidor Jordi Martínez: "Permet que t´escrigui unes línies per mostrar el meu desacord en els teus comentaris al voltant del camí de ronda. Crec que has estat completament desencertat i fora de lloc" (…) "ni en Romà ni cap dels que hem propiciat aquesta actuació crec que ens meresquem" i m'hi adjuntava el "carnet de Miedicas expedit per Cangueli's Center" que jo hi posava el matí…

De ben segur que en Jordi té bona raó en que potser la millor definició del que passa no l'explica aquest carnet, però convindreu amb mi que després de 6 anys, que es quan es va signar l'acord amb la propietat, ara l'alcalde Codina ens digui que:
"la pilota està al teulat de la propietat", si us plau !!!

En el seu escrit el regidor Martínez em diu que
"Ens agradi o no, les coses s´han de fer correctament o el més correctament possible pq després no tingui repercussions jurídiques" i ho signo al 100%, però amb el que ja no hi combrego és en que a sobre que ens han estat torejant durant 6 anys, ara, que segons diuen han rescindit el conveni, l'alcalde declari a la ràdio que els dona una enèsima oportunitat "haurà de ser la propietat qui mogui fitxa. Si no, l’Ajuntament els donarà un termini perquè tornin a obrir al públic", això no toca, que deia aquell...

Està rescindit o no el conveni ??? Si està rescindit i es podia rescindir, que aquesta n'és una altra, el que cal és obrir el camí i punt…Encara una darrera consideració respecte al que el regidor Martínez (CiU) em feia arribar, és respecte al meu comentari que tot plegat podria ser una maniobra electoralista doncs les eleccions municipals estan al caure:
"Nosaltres no ens presentem a les properes municipals, pero creiem en la feina que estem fent, en millorar Lloret (o almenys intentar-ho) i per això fem les actuacions que fem pq creiem que s´han de fer, no pq vinguin unes eleccions…" i quasi que ho subscriuria si no fos perquè s'oblida d'un petit detall i és que a l'equip de Govern no només hi són els membres de CiU, que efectivament cap repeteix i em sap greu doncs més d'un podria ser de bona utilitat pel poble, i entre aquests el propi Martínez, però a l'equip de Govern també i ha ERC i sabut és que el regidor Orobitg sí es pensa presentar i, oh casualitat, just aquesta setmana li dedicava unes pulles precisament d'aquest tema de can Juncadella des del blogg d'ERC a en Josep Teixidor candidat pel MILLOR: "ens sap greu Josep, nosaltres anem quatre anys per davant teu i ho tenim més que mig embastat"
El que m'agradaria saber és què carall ha fet ERC durant 4 anys més enllà de treure el nas aquests darrers mesos en lo referent a aquesta propietat… Encara tinc present quan vaig coincidir amb el sr. Orobitg a Urbanisme per consultar el projecte d'enjardinament de la finca i com es posava les mans al cap davant el Versalles que s'hi proposava… és clar que en aquell temps encara no tenia la poltrona i amb actes com aquest va arribar a entabanar els pocs que el van votar com per sortir pels pèls elegit, per llavors, un cop assegurada la cadira,  treure's la disfressa.
Més tard encara va venir el tancament del camí, el macro-xalet, l'intent de declarar museu del Mar dos mesos l'any la casa de la platja, l'abocament de sorra a cala des Rajols... i de tot això des que té la cadira calenta que és el que ha fet???

Gràcies Jordi per fer-me arribar el teu parer, em sap greu no poder subscriure'l…
Les cites més destacades dels esportistes de Lloret per al cap de setmana
http://www.novaradiolloret.org/les-cites-mes-destacades-dels-esportistes-de-lloret-per-al-cap-de-setmana/El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2321.mp3

 • Entrevista a Romà Codina, alcalde de Lloret, per parlar del cas de Can Juncadella.
 • Entrevista a Josep Lluís Sánchez Brugarola, expert en emprenedoria i innovació, per comentar diversos aspectes del hackathon.
 • Entrevista a Gabriela Attene, psicoanalista i docent universitària, per explicar el curs que imparteix “l’Amor en temps de crisi”.
 • Entrevista a Arseni Frigola, regidor de Cultura, per valorar les xifres del MOLL.


=====================
Rialles de Blanes crea un espectacle de contes
Les representacions es fan els diumenges a la tarda
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=7906
Audio
Escoltar entrevista a Maria del Vilar Puig


=====================
AGENDA
Activitats a Blanes avui i el diumenge 25 de gener
http://www.blanesaldia.com/blanes/20446-activitats-a-blanes-avui-i-el-diumenge-25-de-gener/


El vidrerenc Marc Carreras guanya el premi YUZZ Girona a l’emprenedoria
http://www.blanesaldia.com/selva/20442-el-vidrerenc-marc-carreras-guanya-el-premi-yuzz-girona-a-lemprenedoria/
"El seu projecte, Protec Therm, intenta solucionar el sobreescalfament que es produeix a l’estiu en moltes instal·lacions d’energia solar tèrmica"


=====================


Lloret recibió 40.000 viajeros de turismo deportivo en 2014
24.550 deportistas y 15.693 acompañantes consolidan la población de la Costa Brava como destino de viajes deportivos
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20150123/54424750832/lloret-viajeros-turismo-deportivo.html

 1.  Por número de deportistas, el fútbol sigue siendo la modalidad deportiva más demandada
 2. Le siguen la petanca, que cuenta con unos torneos de público francés y belga muy arraigados, que se llevan a cabo en primavera y otoño
 3. Eurobasquet hacen que el baloncesto sea también una de las modalidades con más deportistas.
 4. El atletismo, con estancias deportivas de franceses, que pueden llegar a durar un mes, se encuentra en cuarto lugar.
 5.  La piscina de medidas olímpicas ha recibido un total de 27 estancias
=====================

25 años sin Ava
Ha pasado un cuarto de siglo desde que murió
http://elpais.com/elpais/2015/01/22/videos/1421940457_867594.html
"La noche que no acaba, un documental basado en el libro Beberse la vida, de Marcos Ordóñez, en el que cuenta la huella que dejó la actriz en lugares como Tossa de Mar (Girona), donde rodó la película Pandora y el holandés errante"

=====================


El RevPar de los hoteles españoles cierra diciembre con un alza del 6,4%
http://www.hosteltur.com/193700_revpar-hoteles-espanoles-cierra-diciembre-alza-64.html
" RevPar: el ingreso medio diario por habitación disponible"


=====================
02B 
revista de turismo

¿Caerá mi avión? Una app calcula la probabilidad de accidente de su vuelo
http://www.02b.com/es/notices/2015/01/-caera-mi-avion-una-app-calcula-la-probabilidad-de-accidente-de-su-vuelo-11113.php


=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...