escriu-me
My Photo

divendres, 21 de juny del 2013

Divendres, 21 de juny del 2013, a Lloret i a la resta de Selva Marítima



El PLE d'ahir


No us puc dir ni a quina hora va començar, ni d'on va sortir tanta gent, però jo jai arribar 20 minuts tard la sala estava a tope i ja anaven pel 5è punt. He de suposar que els 4t i 3er es devien aprovar amb un amén sense intervencions doncs entre la signatura de l'acte del Ple anterior i el relat de les facècies de l'alcalde durant el mes ja s'hi esmercen com a mínim deu minuts aixi que el tercer i el quart entre llegir-ne la presentació i una cosa i l'altre poca discussió devien tenir.

Com us dic, tot i que pel matí havia reservat taula, quan vaig arribar, tot l'aforament estava venut doncs l'11è punt de l'ordre del dia tractava de les taxes de connexió a la xarxa d'aigua municipal que se'ls demana als veïns de Lloret Residencial i Mont-Lloret aquests havien vingut en massa; però la cosa no acabava aquí sinó que dos minuts després de la meva arribada va començar a entrar gent com per omplir altra vegada, eren veïns  de diferents comunitats religioses que també volien expressar el seu malcontentament pel contingut del punt 5è de l'ordre del dia que feia referència a la modificació puntual del POUM que preveu la ubicació dels centres de culte a Lloret.


D'una i altra qüestió en trobareu el resum de com va anar tant en el Diari de Girona com en El Punt així que us ho estalvio.
Només dir que la sortida del Ple d'aquests dos col·lectius quan s'havia discutit la proposta que els havia portat fins al Plenari va ser un xic conflictiva. Tant uns com els altres hi haguessin volgut dir la seva, però com que la rígida normativa de la sessió no ho contempla, per be que sí hi ha hagut alguna excepció vegada, va provocar moments de tensió amb crits incorporats fins al punt que a la sortida dels veïns de Lloret Residencial i Mont-Lloret hi van haver d'intervenir no menys de cinc policies locals.
Per cer que d'aquest tema hi ha un edicte en el BOP d'avui...

Els punts 6, 7 i 8 me'ls vaig perdre.

El novè i desè feien referència a la dedicatòria d'un espai públic a dos pro-homes lloretencs: n'Esteve Fàbregas i Barri i en Germinal Ros i Martí.
El primer donarà nom a la plaça de Fenals i el segon a la plaça al costat del teatre.
A destacar les biografies llegides de cadascun dels personatges, principalment la d'en Germinal doncs tot i que N'Orobitg (ERC) que era qui presentava els dos punts ja les havia fet, el regidor Rodríguez (ICV) la va ampliar de tal manera que quan havia exhaurit l seu temps d'intervenció en Germinal encara portava calces curtes…
El regidor Fuertes, (MILLOR), v reconèixer no estar posat en temes d'història lloretenca així que havia preparat la seva intervenció en el que la Wikipèdia explica però davant l'allau de de dades del regidor d'ICV va desistir.
 
L'11è era el de Lloret Residencial i s'havia avançat per deferència cap als assistents un cop discutit el 5è punt.

El 12è feia referència a les retallades sofertes per Lloret en matèria de salut, tancament de les urgències nocturnes amb el conseqüent tancament de les farmàcies, el trasllat del cap de Fanals… En aquest punt sí hi va haver un fort debat carregant quasi tots els grups contra la conselleria de sanitat però sobretot contra la Corporació Selva-Maresma. Una de les intervencions més complertes en aquest punt va córrer  a compte del regidor no adscrit, Sr. Cortés, tant de bo serveixi de precedent, doncs va criticar durament la manera de gestionar que fa el Consorci, més propi d'una empresa que busca beneficis que d'un ens que ha de donar un servei.
En aquest punt fins i tot CiU hi va donar suport hi ho va explicar l'alcalde codina amb una metàfora: "en aquests assumptes quan cal em trec el barret de Convergència per posar-me el de Lloret per tal de fer costat al que el poble necessita".

En el 13è punt hi va haver una anècdota: ja van un parell de plens on surt la xifra de un milió cent mil euros que l'estat deu a Lloret i que l'alcalde Codina li ho recorda al regidor Marínez (PP); doncs be, aquest milió i escaig resulta que ara s'ha convertit en set cents mil euros noméx i que la resta l'Estat no ho reconeix com a deute i que si l'Ajuntament insisteix en la totalitat de la xifra ni un cèntim fins que els tribunals decideixin, a lo que l'alcalde va demanar al PPero que els digui als de Madrid que ja que sí reconeixen el set cents mil que per lo menys els paguin i que ja decidirem més tard la resta… Suposo que la cosa encara continuarà sortint en d'altres plens...
 
En el darrer punt CiU proposava canviar el nom de l'estació de Girona pel de Girona/Costa Brava. Tots hi van donar suport per be que la cosa ja s'havia presentat en el Senat espagnol i el PP hi va votar en contra. El Ppero lloretenc ho va justificar dient que el vot en contra a Madrid s'havia donat doncs encara hi han molts "prospectos" de propaganda que parlen de només Girona i que s'haurien de llençar, una excusa ben curiosa en la línia de la que els PPeros ens tenen acostumats… La cosa em va recordar una llet fermentada que venen a les botigues àrabs, concretament a la carnisseria de la plaça París. Aquesta llet, originàriament és zero de grassa doncs és el subproducte que queda de la llet un cop se li ha tret la mantega. Jo en comprava, però el regalim que deixava en el got em feia sospitat qu de zero grassa tal com marcava ben gran a la bossa res de res, així que com que hi figurava el telèfon de la granja d'origen, a la Bisbal, hi vaig trucar; amb la sorpresa que el pagès em va confessar que de zero res de res que hi afegien crema de llet per fer-la més apetitosa: al dir-li que no ho trobava correcte això d'enganyar en el embalatge em va contestar que havia fet fer 300.000 mil bosses i que fins que les gastés no pensava pas canviar-ho… En el cas del nom de l'estació l'alcalde Codina també va apuntar la mateixa solució del pagès…

El torn de preguntes i recs del final del Ple també va estar distret.
Només una curiositat: el MILLOR va presentar un prec demanant a l'equip de Govern que demanés perdó; de que resessin tres avemaries no en va pas dir res...

Vam acabar, quatre gats, a quarts d'onze…

P.D. El tema de les taxes de Lloret Residencial portarà cua…


Fins demà...



Avui hi he trobat:









Ple de Lloret
Tomben la moció per suprimir la taxa d´aigua a Lloret Residencial i Mont-Lloret
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/tomben-mocio-suprimir-taxa-daigua/622835.html
"L'alcalde Romà Codina va destacar que el gestor actual -Riera de Cabanyes- dóna «molt mal servei» en quantitat i qualitat de l'aigua i per això el consistori vol assumir el servei,"

  • El Govern de Lloret -format per CiU i ERC- i el grup del PSC van tombar la moció presentada pel Millor en què reclamava que se suprimís la taxa de 353 euros per donar-se d'alta del servei d'aigua (…) van defensar que es tracta d'un greuge comparatiu respecte a la resta de veïns, que sí que han hagut de pagar aquesta taxa.
  • El Millor va defensar que no és una alta nova, perquè aquests veïns ja tenen aigua
  • el grup del PP va lamentar que es vulgui «afavorir» a una empresa com Aquàlia
  •  ICV-EUiA va criticar amb duresa l'actual gestor, a qui va titllar de «vaixell pirata»


El sector turístic privat de Lloret s´uneix per millorar la imatge i captar inversions
La iniciativa neix sense la participació de cap administració i alguns dels empresaris es mostren crítics amb el paper d'aquestes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/sector-turistic-privat-lloret-suneix/622831.html

  • El president de la mesa, Climent Guitart, va destacar la importància d'haver aconseguit que tots els empresaris s'hagin unit i que això és el que els servirà "per afrontar molt millor els reptes de futur".
  • El propietari del Water World, Josep Maria Cama, és un dels empresaris que es va mostrar més crític amb les administracions, que considera un fre.
  • El coordinador de la mesa, Ángel Díaz, va explicar l'anàlisi que han fet i les actuacions que calen per millorar la competitivitat de la destinació. En aquest sentit, va explicar que Barcelona va tenir una gran oportunitat amb els Jocs Olímpics de 1992 i Salou, la seva amb Port Aventura; i va reivindicar que "Lloret necessita també la seva oportunitat
  • "Esperem més i volem més de les polítiques turístiques de Lloret", va afirmar el president dels Hotelers de la localitat, Enric Dotras, en referència a la tasca de l'Ajuntament.



Els empresaris que han impulsat la iniciativa ahir a Lloret


Lloret
La directora de l´Àngels Alemany es desvincula del cas Castiella
La responsable es va presentar ahir al Jutjat d'Instrucció número 2 de Blanes i es va desvincular del cas indicant que la relació amb Castiella -en presó provisional- la tenia l'AMPA del centre donat que el monitor es dedicava a realitzar activitats extraescolars
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/directora-langels-alemany-desvincula-del/622832.html


Disminueixen un 4,3% els delictes penals a Lloret de Mar en un any
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/disminueixen-4-delictes-penals-lloret/622833.html
"Des de l'Ajuntament de Lloret van ressaltar que hi ha una «especial predisposició» a la col·laboració i coordinació de tots els cossos de seguretat."


L´Administrador Concursal fa tancar la piscina de Tossa de Mar
Les instal·lacions es clausuraran temporalment el 30 de juny fins que es trobi un nou gestor
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/ladministrador-concursal-tancar-piscina-tossa/622834.html
Ai mare !!! que nosaltres també tenim piscina en edat de merèixer...





Ensenyament deu als ajuntaments dos cursos en ajuts a llars d´infants
La Federació de Municipis de Catalunya exigeix que es pagui el curs 2011-2012 i fixi un calendari per a la resta
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/ensenyament-deu-als-ajuntaments-dos/622821.html


ERC demana responsabilitats al govern per les escombraries
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/erc-demana-responsabilitats-al-govern/622839.html
Com molt be haureu intuït, la notícia no és pas de Lloret; aquí des que ERC va entrar a l'equip de Govern el demanar responsabilitats ja no figura en el lèxic del regidor republicà...
La notícia parla de Torroella on el
"procés d'adjudicació del nou contracte del servei d'escombraries i neteja pública s'ha de començar de nou, per tercera vegada"



Girona ciutat
EL TURISME NO DORM A LA CIUTAT ( per CARLES MALLART)
http://www.diaridegirona.cat/girona/2013/06/21/turisme-no-dorm-ciutat/622812.html
Fa un xic d'anàlisi del que Girona ciutat té i el que necessitaria; fins a tal punt ho detalla que fins i tot recomana el materials a emprar en la millora: "situar plaques explicatives, preferiblement de bronze a tots els elements, ponts, muralla, llegendes, misteris, racons…"


Girona ciutat
Denuncien que no s´ha fet concurs públic per la gestió de l´aigua
Expliquen que, quan expiri la pròrroga, s'haurà acabat fent una gestió de 44 anys quan havia de ser de 12
http://www.diaridegirona.cat/girona/2013/06/21/denuncien-que-no-sha-fet/622810.html
"La Plataforma Aigua és Vida -integrada per l'Ateneu Naturalista, l'Associació de Naturalistes de Girona, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i diverses entitats veïnals-"


Editorial
l´alta velocitat, un exemple de l´europa que no funciona
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2013/06/21/lalta-velocitat-exemple-leuropa-que-no-funciona/622887.html
"el Govern francès anunciarà en breu la seva decisió d´ajornar la construcció de la línia del Tren d´Alta Velocitat (TAV) entre Montpeller i Perpinyà fins a l´any 2030"
Casi náaa...

La Clínica Bofill obre el nou centre per potenciar el turisme sanitari
S'adreça a gent que estigui de vacances o malalts que viatgin per buscar un tractament específic
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/clinica-bofill-obre-nou-centre/622818.html
Els estrangers malalts estan més buscats que les múrgoles… i si per comptes de pagar amb la targeta sanitària del seu país paguen en efectiu  o tenen una assegurança privada, llavors la cosa ja és de múrgoles amb tòfona…
Allà a on cuinen molt be aquest plat és veu que és a l'hospital de Blanes…





Antifrau investiga els contractes del director del Servei Català de la Salut
La conselleria diu ara que Padrosa no ha participat en les adjudicacions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/antifrau-investiga-contractes-del-director/622820.html


El Govern creu que la prova de matemàtiques de la selectivitat s´ha de repetir
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/govern-creu-que-prova-matematiques/622822.html


Un 72% dels operats de càncer de pulmó viuen cinc anys després
Un estudi també conclou que al Trueta hi ha menys reingressos i complicacions que la mitjana
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/06/21/72-dels-operats-cancer-pulmo/622817.html

=====================








El Ple d'ahir:
 Els oratoris del nucli urbà de Lloret s'hauran de distanciar
El ple aprova que no es pugui obrir cap centre de culte a menys de 300 metres d'un altre
CiU, el PSC i ERC hi voten a favor, el Millor s'absté i el PP i ICV-EUiA hi voten en contra, per motius diferents
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/10-sense-elpunt/26-sense-elpunt/656631-els-oratoris-del-nucli-urba-de-lloret-shauran-de-distanciar.html
S'hi explica els perquè del vot de cadascuna de les formacions...


 El sector turístic s'uneix per millorar la imatge de Lloret
Els empresaris creen un ens de debat per canviar la sensació que es té de la ciutat
N'exclouen el govern local, al qual exigeixen fer més del que fa
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/656637-el-sector-turistic-suneix-per-millorar-la-imatge-de-lloret.html

  • Dotras va acusar l'Ajuntament d'haver “abaixat molt el nivell” respecte al que el sector voldria i va contextualitzar la creació de la mesa en la voluntat de “tornar al nivell” que tenien abans.
  • Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de turisme, va respondre: No té sentit que ells amb pressupost públic vinguin a decidir i en un ens paral·lel només hi siguin ells


Qüestionats a Lloret Turisme
L'Ajuntament de Lloret de Mar no ha vist amb bons ulls que el sector empresarial els hagi exclòs de la mesa i, en canvi, els gremis sí que formin part de la direcció de l'ens municipal Lloret Turisme.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/656638.html



Millorar el lideratge turístic
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/656637-el-sector-turistic-suneix-per-millorar-la-imatge-de-lloret.html
"En el decurs de la presentació de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, celebrada ahir a l'hotel Guitart Monterrey, es van posar en relleu les virtuts de la ciutat com a destinació turística i aquest sector com a motor econòmic."



Lloret
Menys fets delictius
Lloret ha registrat una caiguda del 4,3% del nombre de fets i delictes penals que han ocorregut al terme en comparació de l'any passat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/656626-robava-fent-estrebades-des-dun-ciclomotor-a-lloret.html
"Aquestes dades es van posar sobre la taula dimecres durant la celebració de la junta local de seguretat, en què van ser presents l'alcalde, Romà Codina; el director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta; el regidor de Governació, Jordi Martínez, i els màxims responsables dels cossos de seguretat pública de la policia local, els Mossos, la Policía Nacional i la Guàrdia Civil."
Si ho diuen ens ho haurem de creure...


La punxa d'en JAP
http://estatic.elpunt.net/imatges/48/27/alta/780_008_4827026_a13fb19605863ad4a2247f5c127aaf0a.jpg



El rei té nínxols a Portbou
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/656668-el-rei-te-ninxols-a-portbou.html
D'això se'n diu ser previsor; no com Pompeu Fabra, Rovira i Virgili o Machado... o tants d'altres que reposen a Prada, Portús, Cotlliure, Banyuls, Argelers, Port-Vendres, Sallagosa,  Ceret...,  que per no haver fet aquesta previsió es van haver d'enterrar de l'altre costat...


=====================










Els empresaris s'uneixen a favor de Lloret
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=7740
ÀUDIO
ESCOLTAR


Josua Pérez, nou president de l'hoquei
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=7736
ÀUDIO
ESCOLTAR


Les corals de Lloret celebren el Dia de la Música
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=7738
ÀUDIO
ESCOLTAR
=====================










Màxima precaució durant la revetlla
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6705
Audio
Escoltar Josep Lluís Pouy

Presenten la Mesa del Turisme de Lloret de Mar
Climent Guitart, és el president de la mesa
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6704
Audio
Escoltar Guitart i Díaz

Nous problemes a la piscina de Tossa
La piscina municipal de Tossa tancarà temporalment el proper 30 de juny
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=6706
=====================









AGENDA
Actitivitats a Blanes els dies 21, 22, 23 i 24 de juny
http://www.blanesaldia.com/blanes/10328-activitats-a-blanes-els-dies-21-22-23-i-24-de-juny/


El músic blanenc Mario Ros guanya un premi a Anvers
http://www.blanesaldia.com/blanes/10319-el-music-blanenc-mario-ros-guanya-un-premi-a-anvers/

La policia local de Blanes lliura bicicletes a cinc alumnes de primària que han fet el Curs de Mobilitat Segura
http://www.blanesaldia.com/blanes/10308-la-policia-local-de-blanes-lliura-bicicletes-a-cinc-alumnes-de-primaria-que-han-fet-el-curs-de-mobilitat-segura/

Recepció al Palau de la Generalitat del Patinatge Artístic Blanes Fundació com a campió d’Europa
http://www.blanesaldia.com/blanes/10305-recepcio-al-palau-de-la-generalitat-del-patinatge-artistic-blanes-fundacio-com-a-campio-deuropa/


=====================








Los empresarios de Lloret se asocian para mejorar la imagen de la localidad
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1442246

=====================












La piscina municipal de Tossa cierra por orden judicial
Es la consecuencia de la quiebra de la empresa concesionaria tras tramitar un ERO de extinción de contratos
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20130620/54376823927/tossa-de-mar-piscina-municipal-cierra-orden-judicial.html
 



España cierra el mejor mayo de la historia con 5,8 millones de turistas
Los turistas británicos y los alemanes fueron, en términos absolutos, los principales causantes del incremento
http://www.lavanguardia.com/economia/20130621/54376856928/espana-cierra-mejor-mayo-historia-con-5-8-millones-de-turistas.html

=====================






El programa 'Turismo Senior Europa' vendió un 85% de paquetes comercializados
http://www.europapress.es/turismo/nacional/noticia-programa-turismo-senior-europa-vendio-85-paquetes-comercializados-20130620180644.html
"El programa 'Turismo Senior Europa', que contó con 20.000 plazas en la temporada 2012-2013, está destinado a personas mayores de 55 años, ciudadanos de la Unión Europea, residentes en República Checa, Polonia, Bulgaria, Rumanía, Lituania y Eslovaquia.
El Gobierno de España bonifica con 90 euros a los beneficiarios del programa, que disfrutan de alojamiento en hoteles de cuatro estrellas"


=====================











El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), organisme del Govern, vaticina un triomf d'ERC
Els republicans obtindrien 38-39 escons i CiU baixaria fins als 35-37
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/enquesta-generalitat-ceo-catalunya-2425876
"Junqueras, el més valorat"



La mentida del 'tampodka'
Professionals sanitaris neguen que els joves estiguin usant tampons amarats d'alcohol a la vagina i l'anus per col·locar-se
Internet va ple d'altres mites, com beure licor per l'ull o prendre tequila "amb els 5 sentits"
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/mentida-del-tampodka-2428812


Una operació quirúrgica acaba amb una erecció de vuit mesos
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/curiositats/una-negligencia-medica-provoca-una-ereccio-vuit-mesos-2425832
El titular no deixa pas del tot clar si l'operació va provocar l'erecció o si va acabar amb ella i per això ""El pacient porta el doctor als tribunals""



Unes mitges peludes causen furor a la Xina
El producte, que ha corregut per les xarxes socials al país asiàtic, tindria un efecte "antipervertits"
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/curiositats/imatge-mitges-peludes-xina-2427056

 =====================






El BOP d'avui :

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2013/120/20131200.pdf

7342 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Serveis Jurídics (Unitat Jurídica) Edicte de notificació d'un decret d'Alcaldia i del seu escrit de remissió
adreçat a l’empresa SA YOLS URBANIZACIONES RESIDENCIAL ES SA . (SAU RESA ), no
localitzant-se a ningú al domicili.
Per la present us notifiquem el Decret d’Alcaldia 94/2013, de data 16 de gener de 2013, pel qual es va iniciar expedient
per a la cessió per part del promotor de la urbanització “Lloret Residencial” Sr. Mansuet Sayols Vendrell i la recepció
per l’Ajuntament, de les obres i instal·lacions referides al servei d’aigües de la urbanització i que comprenen la xarxa de
distribució domiciliària i a fonts i serveis públics, les connexions d’aquesta xarxa amb els dipòsits de subministrament i
distribució i els referits dipòsits

Precisament aquest tema feia part del 11è punt de l'ordre del dia del Ple d'ahir.

=====================





El DOGC d'avui :



http://www20.gencat.cat/portal/site/portaldogc/menuitem.175f6f96e658ffc3e4492d92b0c0e1a0/?vgnextoid=641a7e48f7b6e210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&appInstanceName=default&seccion=0&numDOGC=6402&anexos=1#

Ajuntament de Blanes
EDICTE sobre aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança reguladora de les instal·lacions publicitàries.
http://www20.gencat.cat/portal/site/portaldogc/menuitem.c973d2fc58aa0083e4492d92b0c0e1a0/?vgnextoid=485946a6e5dfe210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&appInstanceName=default&action=fitxa&documentId=639123&language=ca_ES

=====================





Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...