escriu-me
My Photo

dissabte, 18 de juny del 2011

Dissabte, 18 de juny del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima





resta de programa per diumenge AQUÍ


=================
=================
=================

aquest vespre:




=================









Avui hi he trobat:



Primera demostració de pressió de tota l´oposició al Govern en minoria de Lloret
El nou alcalde facilita tota la informació sobre el projecte del passeig perquè els grups valorin la seva decisió al respecte
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/18/primera-demostracio-pressio-tota-loposicio-al-govern-minoria-lloret/495461.html
"Un dels punts més destacats va ser que qualsevol modificació del passeig requereix una autorització de Costes, un fet que dificultaria fer els canvis per aquest mateix estiu. Segons va explicar el mateix govern, l'autorització per deixar el passeig com està en l'actualitat va trigar quatre mesos i una de nova també podria fer-se esperar alguns mesos."


A l'article hi trobareu les diferents opinions dels grups, des qui vol una solució ja, fins al que diu de passar l'estiu com es pugui.
Tots parlen d'una millora en la transparència del sr. Codina, i ho basen en el fet que ahir els va facilitar molta informació referent al projecte i al fet que l'impediment principal per fer quelcom ara són els permisos de Costes.

El sr. Codina els va explicar que " l'autorització per deixar el passeig com està en l'actualitat va trigar quatre mesos"

De totes maneres i com ja deuen saber els tècnics municipals, de permisos per retornar el passeig al seu estat original no és que en faci falta un, sinó dos:

  • 1er.- Concessió d'ocupació del sòl de la Zona de Domini Públic Marítimo-Terrestre (Z.M.T. - Zona Marítimo-Terrestre) per part del Servei de Costes de l'Estat, Ministerio de Medio Ambiente, (aquesta concessió és preceptiva segons disposa l'Art. 64 de la vigent Llei de Costes)
  • 2on.- Autorització d'obres i treballs en sòl de Zona de Domini Públic Marítimo-Terrestre (Z.M.T. - Zona Marítimo-Terrestre) per part del Servei de Costes de la Generalitat de Catalunya.


Ho dic perquè, pel que sé, part de les obres, (les voreres per exemple), es van fer sense el permís de Costes, i no per la tardança d'aquests, sinó perquè ni s'havia demanat, lo que podia molt ben ser que hagi provocat una proposta de sanció de forces milers d'euros per part d'aquest organisme, que si així fos, l'Ajuntament ha hagut de rebre i el sr. Codina conèixer ja fa molts mesos, i que a lo millor la cosa no és definitiva per dos motius: perquè l'Ajuntament l'hagi recorregut, que ho desconec, i l'altre, perquè Costes estes estudiant d'elevar-ne l'import doncs el càlcul d'aquests tipus de sancions es fan en relació al període d'execució previst i a lo millor es va calcular sobre 6 mesos quan en el perfil del contractant no arribava crec recordar ni a 15 dies, (ho posaven en setmanes i hi havia un numero decimal com és ara 1, 74 setmanes).

Tot això són suposicions, però de vegades les suposicions canten bingo...

Tot això que explico ho he somiat, de totes maneres, si en quelcom vaig errat no tinc cap inconvenient en rectificar-ho una o mil vegades; dit això també m'agradaria que si és verídic, algú en donés més detalls en benefici de la transparència que sembla ens ha de presidir aquests propers anys...

Estem a la segona quinzena de juny, podem tenir un estiu amb una mobilitat més que divertida però posar-se a dia d'avui a desfer tot l'entremat, ho veig com a mínim arriscat, i una solució provisional crec que no hi cap.
El que s'ha fet en el passeig no implica només repintar-lo, el que s'hi ha fet té relació amb la gincama de l'avinguda/carretera/carrer de Tossa, (diguin-li com vulguin), amb els semàfors, amb les pilones, amb els passos de vianants, les voreres, les rotondes, les senyalitzacions... i si vam criticar les presses per fer-ho, no menys criticables són les presses per desfer-ho... O ho fem be o el kaos pot ser terrible... El meu parer és que passem l'estiu com bonament puguem, si fan falta més policies al carrer per regular els passos de vianants com aquests darrers dies, s'hi posen, es lloguen o ens els inventem, però el turisme és una industria massa delicada com per fer experiments a plena temporada...



El comitè d'empresa de l'Hotel Guitart Monterrey ha convocat una vaga els dos últims dissabtes de juliol i tots els del mes d'agost.
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/06/18/convoquen-vaga-lhotel-guitart-monterrey/495485.html



Blanes mantindrà Barrakes als Pins aquest any i tornarà els Focs a l´horari habitual
El nou Govern es reuneix amb veïns i membres de l'entitat per acordar un seguit de condicionaments
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/18/blanes-mantindra-barrakes-als-pins-aquest-any-tornara-focs-lhorari-habitual/495463.html



La UGT porta la vaga a l´aeroport a l´Agència de Seguretat Aèria
El sindicat presentarà una altra denuncia per obligar els passatgers a portar-se les maletes fins l'avió
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/06/18/ugt-porta-vaga-laeroport-lagencia-seguretat-aeria/495487.html



Endesa creu que aquest estiu el consum baixarà un 15% per la crisi
La companyia elèctrica assegura que tot està "a punt" per a la temporada turística i garanteix el subministrament
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/06/18/endesa-creu-que-aquest-estiu-consum-baixara-15-crisi/495554.html

=====================






Mar Arnau exposa les seves obres a Art Lloret
http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/425391-mar-arnau-exposa-les-seves-obres-a-art-lloret.html
"Ara qui ho vulgui podrà veure aquest resultat plàstic a Lloret de Mar fins al 9 de juliol."





Orins i altres aromes ( per Teia Bastons)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/423957.html
No se sap si na Teia parla de Lloret, però per la descripció podria molt be ser-ne el cas: "un dels municipis més turístics de la Costa Brava. I només de posar els peus en un dels carrers que deuen sumar més botigues i bars per habitant, vaig veure que així no anem bé. Els turistes i veïns esmorzaven i començaven a passejar i comprar envoltats d'una pudor d'orina impròpia d'un país com el nostre. Una pudor que no costa gaire deduir que era la nefasta i trista petjada de molts d'aquells que havien sortit de festa la nit anterior."



JOSEP MARIGÓ COSTA ALCALDE DE BLANES (PSC)
“A Blanes feia falta un govern monocolor”
Descarta que la regidoria de Joventut fos el detonant del trencament de negociacions amb ICV-EUiA
Defineix la situació econòmica de Blanes de delicada, i manté que cal fer un reglament de funcionament i un pla de dinamització per a la Ciutat Esportiva
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/425325-a-blanes-feia-falta-un-govern-monocolor.html




Revistes per als nens ingressats al Trueta
L'associació Xaropclown, pallassos d'hospital, ha lliurat a l'hospital Josep Trueta 2.000 exemplars de la revista Xaropem.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/425480-revistes-per-als-nens-ingressats-al-trueta.html



Amb l'Arcadi Oliveres ( per Vicent Partal)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/425461.html
"ni entenc ni compartisc que s'investigue Arcadi Oliveres per haver dit que s'han donat casos en els quals les provocacions han partit de policies infiltrats i que en aquest cas ell creu que podria haver passat."
Com veieu la notícia fa referència al tema de l'article que us posava ahir, (Infiltrats ( per Imma Merino)).
El vídeo mostrava com suposats policies estaven infiltrats entre els manifestants. El podeu veure encara a la web del ARA, (http://www.ara.cat/el_radar/indignats-insinuen-infiltrats-provocant-aldarulls_3_500379958.html), doncs el deuen haver penjat en un servidor intern i encara no els hi han censurat




Cosa que sí ha passat al Youtube, (http://www.youtube.com/watch?v=YcmvzRvsf8g&feature=player_embedded#at=86) com be podeu veure en aquests enllaços:





Males herbes ( per Miquel Riera)
Aquesta primavera inusualment plujosa ha fet créixer la vegetació com passa pocs anys. Vorals de carreteres, camins i camps de conreu, solars abandonats i parcel·les sense edificar –ja sabeu que n'hi ha un munt arreu– apareixen aquests dies plens de vegetació diversa que hi ha crescut vivificada per la pluja caiguda en abundància durant dies
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/425286.html
El que el sr. Riera descriu com verdor d'aquests dies d'aquí a poc serà un polvorí...
Si us plau, compte amb el foc !!!



Les nits són per dormir ( carta de CARLES TEIXIDOR I BATLLE)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/425397-les-nits-son-per-dormir.html
"Des de l'aplicació de la llei antitabac, resulta que la gent que acudeix als pubs o bars de nit i que són fumadors (i els no fumadors també) surten amb la copa a la mà a parlar (jo diria que el que fan és cridar) al carrer, sense voler adonar-se de que són passades les 12 de la nit (això no acaba fins passades les 4 de la matinada) i que la gent del carrer volem dormir."
El soroll també mata !!!

=====================





Es crea un nou club de rem (Es Vano, que ha passat d’associació a club de tem, amb un equip masculí i femení sèniors,"
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=5041
"els vogadors lloretencs es posen a prova aquest diumenge. Comença la temporada de llaguts, amb un total de 70 tripulacions, que es tradueixen en unes 800 persones."
Demà a Blanes: "La competició comença a les 9 h. La propera jornada, el proper 3 de juliol, és a Torredembarra, i la següent, a Lloret, el dia 17."

=====================





50 anys de les cases d’Els Pins de Blanes
La comunitat ho celebra amb un vídeo, un llibre i una exposició commemoratius
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=5122
Audio Escoltar El president de la Comunitat de Veïns, Josep Manel Verde, parla dels actes commemoratius
Escoltar Verde comenta el que s’ha programat per aquest proper cap de setmana


Foto: Xavier Pou

=====================




Medidas para limitar las molestias que causa el Festival Barrakes de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/2099-medidas-para-limitar-las-molestias-que-causa-el-festival-barrakes-de-blanes

=====================





Zapatero abre mercados en Kazajistán
España quiere vender aviones y radares a los kazajos
http://www.elpais.com/articulo/espana/Zapatero/abre/mercados/Kazajistan/Rusia/elpepiesp/20110617elpepinac_16/Tes
Com sabeu la finca de can Juncadella sempre s'ha dit que pertany a un peix gros del govern d'aquella república i que a les festes d'estiu, (focs d'artifici inclosos), es diu que hi ha altes personalitats de la política nacional i mundial. S'ha dit que si en Berlusconi, que si en Sarcozy o que fins i tot el REy de les Espanyes n'és un assidu però mai ningú n'ha mostrat una foto. Aquesta noticia d'ahir pot fer-ne engrandir la llegenda: "Zapatero mantendrá hoy un encuentro con el presidente, Nursultán Nazarbáyeb, que rige el país entre denuncias de fraude desde su independencia en 1991, y con el primer ministro, Karim Massinov. El Gobierno quiere rentabilizar las estrechas relaciones de Nazarbáyeb con el Rey, que ha estado varias veces en visita privada en Kazajistán"


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...