escriu-me
My Photo

diumenge, 31 de juliol del 2011

Diumenge, 31 de juliol del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:



Editorial
El deute dels ajuntaments amb l´Estat
La situació és especialment greu en algunes ciutats en les quals el deute s'enfila més enllà del milió d'euros -un no gens menyspreable percentatge del seu pressupost municipal-, com ara Lloret de Mar, que en deu més de 2, Figueres (1,8), Girona (1,36), Blanes (1,35) o Salt (1,27).
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/31/deute-dels-ajuntaments-lestat/504930.html



Lloret:
Els sindicats suspenen la vaga dels aparcaments per falta de suport
CCOO explica que els treballadors es van fer enrere després que un fos acomiadat divendres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/31/sindicats-suspenen-vaga-dels-aparcaments-falta-suport/504917.html
"el representant de CCOO també ha expressat la seva queixa perquè l'empresa ha actuat amb la connivència de l'Equip de Govern, que no ha fet res perquè es respectés el pacte de subrogació dels treballadors."





Lloret no tindrà cicle de cinema a la fresca per discrepàncies amb l´Ajuntament
segons el president del cineclub Adler, Joan Moret, el consistori només volia fer-se càrrec de dues pel·lícules. "Són molts anys intentant treballar per complir uns objectius i veure que tot són obstacles i que sembla que algú hagi declarat la guerra. Jo no estic en guerra."
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/31/lloret-no-tindra-cicle-cinema-discrepancies-lajuntament/504919.html
"Per part seva, la regidora de Festes i Cultura, Ester Olivé, ho va negar i va explicar que des de la seva àrea a principis de juny van contactar amb el cineclub per confirmar que finançarien les dues projeccions. L'única cosa que van demanar a Moret és que contactés ell mateix amb el departament, però Moret s'hi va negar i va decidir suspendre el cicle"



Cas Hisenda
Xalets a la Costa Brava i empreses fantasmaç
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/07/31/xalets-costa-brava-empreses-fantasma/504946.html
"José Lucas va ser descobert l'any 1999 per comprar tres finques ?entre els anys 1986 i 1989 sota el preu de mercat a la urbanització Cala Sant Francesc de Blanes"



Tossa, paradís fiscal? ( carta de tomàs soler i navarro. tossa de mar.)
Fa pocs dies l'Ajuntament de Tossa va anunciar que hauria d'apujar l'IBI un 54 per cent per eixugar l'elevat dèficit existent a les arques municipals.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/31/cartes/504936.html
"A Tossa hi ha veïns que encara no tributen en concepte d'IBI pels seus habitatges i edificis construïts fa anys, ni tampoc per les reformes o ampliacions realitzades"
"l'Ajuntament hauria de passar el "rasclet" i cobrar a tots aquells veïns que no paguen ni l'IBI ni el gual que utilitzen. Potser tindrem l'agradable sorpresa de no haver de pujar cap impost."



Els nostres visitants:
´Vam anar a comprar peix fresc a la llotja i era molt car´
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2011/07/31/vam-comprar-peix-fresc-llotja-car/505014.html
Són una mare i filla franceses i han escollit Palamós
  • Han anat a algun lloc més, a part de Palamós?
  • Hem visitat Tossa de Mar i Blanes.



Glamping ( per JOAN FERRER SANTALÓ)
Aquesta temporada d'estiu que quasi acabarà en un parell de setmanes, encara permet a tothom opinar sobre l'afluència de turistes a les comarques gironines i molt especialment a la Costa Brava.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/31/glamping/504934.html
El sr. Ferrer parla que la temporada s'acaba en un parell de setmanes i jo pensava que encara havia de començar...
"El que ja es pot afirmar és que serà una temporada molt irregular (...) Els pronòstics són optimistes i podríem dir que van d'un 3% a un 12% d'augment respecte a la temporada 2010"



Quin desastre! ( per JOSEP QUINTANAS BOSCH)
Arrogants i maldestres, el conseller Recoder i un tal Ricard Font han deixat l'aeroport de Girona sense connexió amb la majoria de capitals europees. Només queden París, Londres i Bratislava. La resta, poblacions de segon nivell.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/07/31/quin-desastre/504931.html
"De manifestos contra el Govern socialista d'Espanya, tres cada dia, si cal. La més lleugera crítica al Govern de CiU, impensable. I deien que els sindicats eren corretges de transmissió! Això no és corretja de transmissió, és anar agafat pel morrió. O per on us tenen agafats, amics Comas i Espadalé?"



L´àrea de Girona ha tingut 7 dies de només sol durant el juliol
Es detecta una tendència de més cels coberts per núvols durant els mesos d'estiu
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/07/31/larea-girona-ha-tingut-7-dies-nomes-sol-durant-juliol/504992.html
l'aigua del mar està al voltant d'un grau i mig més baixa que en anys anteriors"


Turisme d´espardenya (FRANCESC CRUANYES)
Algú hauria d'escriure a favor del turisme d'espardenya. Des de la passió, i també des de l'economia, algú s'hauria de carregar el fals clixé que fa dir ecs sense aturar-se a pensar que tenim el que oferim.
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/07/31/turisme-despardenya/505001.html
"deixem d'escriure titulars hipòcrites contra els passeigs de mar farcits de proletaris. Sense, ens queixaríem més. I amb més raó."
"Tampoc no es tracta d'alimentar un turisme exclusivament de borratxera, sexual, però ens excedim de falsa correcció quan abominem d'aquells que alimenten bona part de la caixa que fem"



Platja d´Aro conserva les franges contra incendis a 13 nuclis urbans
L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro realitza des del passat 17 juny els treballs de manteniment de les franges de 25 metres de protecció davant possibles incendis forestals
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/31/platja-daro-conserva-franges-contra-incendis-13-nuclis-urbans/504922.html
"ja s'han executat els treballs en prop de 43, i la resta finalitzaran abans del proper 10 d'agost."
Ja he explicat una i mil vegades que la llei marca per fer aquests treballs obligatoris el període de 15 d'octubre a 15 de març i si per alguna cosa EXTRAORDINÀRIA s'hagués de fer quelcom fora d'aquest període mai, MAI !!!, es podran fer més enllà del 15 de juny.

decret 64/1995 de 7 de març
diu textualment:"

"Els treballs de neteja i manteniment de zones i franges de protecció no es podran realitzar entre el 15 de març i el 15 d'octubre. "

Ho trobareu publicat en aquest link:
http://www.gencat.cat/interior/leg/1995d064.htm
( primer punt de l'article 11 )

Les raons d'aquestes dates no és quelcom fet a l'atzar, doncs es considera que a partir del 15 de març els animals comencen el seu període reproductiu i que s'ha de respectar.


Per quelcom de molt extraordinari i amb permís especial se'n autoritza fer alguns d'aquests treballs del 15 de març fins al 15 de juny, però mai sobrepassant aquesta data, doncs es considera que entrar a netejar el bosc en plena canícula provoca més risc del que es pretén evitar...

Com veieu a la notícia, aquests treballs que s'hagueren hagut de fer abans del 15 de març es van començar el 17 de juny i es perllongaran fins al 10 d'agost...

La qual cosa em fa dir que

AIXÒ ÉS A CAN PIXA !!!



=====================



Entrevista a ENRIC DOTRAS PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ D'HOSTALERIA DE LLORET DE MAR
“Han pujat un 30% les reserves de tot inclòs”
Hi ha hagut un augment del nombre de turistes que arriben a través de majoristes de viatges, però el sector està notant una davallada de la despesa
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/439786-han-pujat-un-30-les-reserves-de-tot-inclos.html
"El mal temps ha fet que el client de darrera hora que busca passar les vacances al sol hagi optat per no venir a Lloret"





Si només oferim sol i platja... ( carta de ÀNGELA FERRER I MATÓ)
Aquest estiu sembla disposat a foragitar els turistes que han vingut a Catalunya atrets pel clima (...) caldrà, crec jo, pensar en estratègies per atreure un altre tipus de turistes que no busquin només sol i platja.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/439413-si-nomes-oferim-sol-i-platja.html
"cal estrènyer el magí per no perdre la gallina d'ous d'or que és l'afluència turística"



Habitatges desprotegits del soroll ( carta de ROSA NIERGA)
Els constants obstacles que posa l'administració municipal a les meves queixes pels sorolls del restaurant ubicat als baixos del mateix edifici on visc dilaten més el problema; perquè no hi posen interès; consideren “normals” les emissions sonores
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/439411-habitatges-desprotegits-del-soroll.html
"es prioritzen els interessos econòmics del titular del restaurant per damunt de tot i de tothom"
En aquest tema, com sempre, dir que EL SOROLL MATA, "produeix angoixa i altres patologies i fastigueja la vida dels que estem exposats hores i dies a aquest so moles"



Menjar salut ( per Miquel Pueyo)
En països com França, anunciar en un espot televisiu determinades virtuts d’alguns productes és molt més complicat que a Catalunya o Espanya, on encara es pot afirmar tranquil.lament que l’aigua aprima, que el bifidus incrementa les defenses o que la soja és antioxidant.
http://blogs.avui.cat/miquelpueyo/2011/07/30/menjar-salut/

=====================




La Costa Brava tanca un juliol irregular amb pitjors resultats que fa un any
segons ha afirmat a Europa Press el gerent del Grup Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, ja que l'ocupació en la segona quinzena ha estat pitjor que durant la primera.
http://www.europapress.cat/economia/noticia-costa-brava-tanca-juliol-irregular-amb-pitjors-resultats-fa-any-20110730110844.html
"No només ha influït el temps, això afecta els qui vénen en cotxe, però no ha vingut tanta gent", ha assegurat.
"El municipi de Lloret de Mar ha registrat en el mes de juny, segons dades facilitades per l'ajuntament, un increment del nombre de turistes del 23% respecte al 2010"


=====================



blogg d'en PEP QUÍMIC

Resum dels Focs de Blanes 2011. Química de la Pirotècnia a la Costa Brava
(...) enguany he estrenat el projecte 30 s de Traca Final-Blanes 2011. Els que l’heu anat seguint sabeu que ha consistit en la gravació de 30 segons de traca final de cadascuna de les 6 nits
http://pepquimic.wordpress.com/2011/07/31/resum-dels-focs-de-blanes-2011-quimica-de-la-pirotecnia-a-la-costa-brava/
Hi podeu veure els 6 vídeos


=====================





La Costa Brava cierra un julio irregular con peores resultados que hace un año
http://www.lavanguardia.com/20110730/54192874563/la-costa-brava-cierra-un-julio-irregular-con-peores-resultados-que-hace-un-ano.html

=====================




HOY es

El turismo en Badajoz existe
Ahora, Manuela, José Manuel y su esposa Inés viven en Lloret de Mar y aprovechan su visita a su pueblo natal, Santa Marta, para que sus nietos e hijos, respectivamente, disfruten de los barrios de su juventud. «Mis nietos nunca habían venido y queremos que conozcan
http://www.hoy.es/v/20110731/badajoz/turismo-badajoz-existe-20110731.html


=====================




RADIO HUESCA

Estudiantes y licenciados en Biología y Ciencias Ambientales analizan los lagos del Pirineo
La Asociación para el Desarrollo de la Ribagorza Románica y el Centro de Estudios Avanzados de Blanes, perteneciente al Consejo Superior de Investigaciones Científicas firmaban un convenio por el cual, estudiantes y licenciados en Biología y Ciencias Ambientales estudiarán 550 lagos pirenáicos analizando los cambios en la química del agua producidos por la emisión de nitrógeno.
http://www.radiohuesca.com/Noticia.aspx?codigo=446553

=====================