escriu-me
My Photo

diumenge, 13 de novembre de 2011

Diumenge, 13 de novembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítimadijous vinent inauguració:
=============
=============
=============


avui i demà:

podeu descarregar-vos el programa sencer aquí:
http://www.lloret.org/catala/Externos/festes/Sant%20Roma%2011.pdf


Avui hi he trobat:Entrevista al lloretenc Jou Ramírez
´M´ha sorprès la reacció hostil dels que defensen la història tradicional de Colom´
Jou Ramírez edita el còmic sobre Colom a partir de micromecenatges
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/11/13/mha-sorpres-reaccio-hostil-dels-que-defensen-historia-tradicional-colom/529031.html
"Jou Ramírez, lloretenc que va publicar al setembre el còmic Despertaferro, està treballant ara en Colom, el nou viatge, una versió dels preparatius del descobriment d'Amèrica, en la qual l'almirall és barceloní, els mariners són de l'Empordà i la sortida té lloc a Pals"
  • P.- Com es finança l'edició?
  • R.- Fins ara tot el que he fet m'ho he anat pagant. Ara estem provant un nou sistema, amb Verkami (www.verkami.com) a partir de micromecenatge, amb petites aportacions de molta gent. A canvi, reben exemplars dedicats, els convidaré a un curs de dibuix de còmic, etc.

En JOU amb un exemplar del conte "Despertaferro" recentment publicat

Com veieu en JOU tracte de tirar endavant aquest projecte mitjançant l'aportació de molta gent que l'ajudin amb l'edició i això és una idea que des de fa un temps està funcionant i que es tira endavant des de la web "VERKAMI"; si en voleu saber més entreu-hi, veureu tots els projectes que estan tirant endavant, els que ja han vist la llu, com funciona, les respostes a les preguntes més freqüents que la gent es fa, etc, etc…


I entre els nous projectes aquest d'en JOU pel que com veieu ja s'han aconseguit 225€ dels 4500€ que faran possible l'edició:

Sant Romà s´impregna de l´època medieval
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/13/sant-roma-simpregna-lepoca-medieval/528958.html
Agricultura digitalitza les activitats de gestió pel control de la pesca
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/13/agricultura-digitalitza-activitats-gestio-pel-control-pesca/528944.html
"aquesta actuació millorarà les activitats d'inspecció i vigilància del personal inspector de pesca i afers marítims i garantirà la protecció efectiva dels recursos marins i dels seus hàbitats."Dietari ( per RAMON IGLESIAS)
La flota de l'encerclament de la Costa Brava romandrà a port durant dos mesos. Una aturada biològica finançada amb fons de la UE que, en principi, ha de servir perquè es regenerin els caladors
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/13/dietari/528947.html
"tot i l'aturada dels mariners gironins, a França, no fan veda els pescadors de Port-Vendres, Marsella, Port Leucate i Seta. Per tant la pressió als caladors disminueix però no del tot perquè els bancs (de peix) tenen el mal costum de travessar fronteres.
És un clar exemple de les incongruències d'Europa,"Editorial
Cal fer esforços per evitar la vaga de metges
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/11/13/cal-esforcos-evitar-vaga-metges/528968.html
"Hi ha un problema: la desunió sindical. La vaga només l'ha convocada el Sindicat de Metges. La resta de forces sindicals s'hi oposa en considerar que l'aturada no és la millor solució i que dispararà les llistes d'espera amb el lògic perjudici d'uns usuaris que ja estan patint les retallades"


Trobada de centres catalans Unesco
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/11/13/girona-trobada-centres-catalans-unesco/529025.html
"La Casa de Cultura de Girona va acollir ahir la Trobada"


=====================

Metges: de la indignació a la vaga
El sindicat Metges de Catalunya exigeix al govern tornar a la situació prèvia a les retallades
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/474826-metges-de-la-indignacio-a-la-vaga.html
"El sindicat MC és l'únic convocador de la vaga de la setmana vinent. Ni el sindicat d'infermeria Satse ni els sindicats generals (UGT, CCOO i CATAC) hi donen suport. Tant CCOO com UGT no consideren que sigui el moment de fer una vaga i han acusat MC d'haver trencat la unitat sindical i haver deixat de banda el problema de la qualitat assistencial per defensar els interessos corporatius."


Els canvis a les urgències no han afectat els hospitals
Els centres hospitalaris de Blanes, Salt i Campdevànol atenen un nombre de casos semblant al de l'any passat malgrat el tancament, a les nits, d'alguns centres de primària del Ripollès i la Selva
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/474601-els-canvis-a-les-urgencies-no-han-afectat-els-hospitals.html
"a l'hospital comarcal de la Selva pràcticament no s'ha notat un augment de l'activitat. Les retallades han fet que el centre, que depèn de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, vagi més escanyat que mai, però no s'hi han detectat més urgències, segons ha explicat el director de planificació de la corporació, Xavier Conill."
O sigui que traduït vol dir que ja ens podem anar acomiadant de tornar a veure el CAP obert les nits, per lo menys a l'hivern.

De totes maneres, l'afirmació que a l'hospital de Blanes "pràcticament no s'ha notat un augment de l'activitat." no em deixa ni fred ni calent, doncs d'entrada a part que qui ho diu és un directiu que pel seu càrrec es pot considerar jutge i part, no n'especifica si aquest no augment és en relació a l'agost d'aquest any o a l'octubre de l'any passat.
Tampoc, que no hi hagi hagut augment, no és una dada com per fer sonar campanes; el que és innegable és que la qualitat de vida de la gent d'aquestes contrades ha empitjorat. A lo millor molta gent que, si hi hagués hagut el CAP obert, hagueren anat al metge, ara per no anar o no poder anar a Blanes han aguantat els trastorns a la vora del foc tota la nit. Per millor entendre-ho quasi que un exemple portat al límit: si un dia ens posen a la nit l'aigua de l'aixeta a 100€ el got, segurament tot i no poder ni amb l'anima i fins i tot amb perill de deshidratar-nos ens aguantarem fins l'endemà per mullar-nos els llavis, i això és el que amb tota seguretat passa amb els malats de nit... però ara ens ho volen vendre com una victòria… que tanquin Blanes i a lo millor comprovem que tampoc fa falta...la primera víctima mortal fruit de les retallades???
A baix, a EL PAIS, expliquen el cas d'una senyora de Tossa que de confirmar-se podria ser la primera víctima mortal fruit de les retallades.
La van portar de Tossa a Blanes, de Blanes al Trueta, del Trueta al Vall d'Hebron, però aquí tampoc s'hi va quedar doncs: "la operación tampoco se realizó porque no había quirófanos y fue entonces cuando se la trasladó al hospital Clínic de Barcelona" (…) "un periplo por cuatro hospitales públicos de Cataluña durante 65 horas hasta que fue intervenida", expliquenLa Corporació de Salut del Maresme i la Selva evita fer públics els salaris dels directors
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/474605.html
"Una de les dades que demanaven insistentment les plataformes contra les retallades eren els sous dels càrrecs de direcció de la Corporació, però l'ens manté que no són dades públiques."Russos a la costa
Els russos acaparen la pràctica totalitat de les compres de cases de gamma alta al centre i al sud de la costa Brava, tot i que cada vegada hi té més presència el comprador mitjà
La majoria d'agències de turisme i immobiliàries que tracten amb russos són propietat de ciutadans russos que s'han establert a la zona costanera
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/474904-russos-a-la-costa.html
"Poblacions com Lloret han tingut una presència important en les fires d'aquest país i les empreses del sector s'hi han deixat veure sovint."
“Lloret, Tossa i Platja d'Aro són la nineta dels ulls d'aquests potencials compradors” "Ho corrobora Toni Bigatà, de l'agència Alsina Finques de Lloret. “Pel que fa als compradors amb alta capacitat econòmica, els russos representen entre el 80 i el 90% de tota la demanda."
"Bigatà situa la zona més fortament russificada de la costa Brava: la cala Sant Francesc"


El cartell escrit en ciríl·lic no sé si diu: "duros a 3 pessetes" o "per aquí passarà la MAT".Blanes:
Els ecosocialistes presenten el seguit de propostes en matèria de gènere
ICV reclama regular la prostitució i que els cuidadors cobrin
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/474751-icv-reclama-regular-la-prostitucio-i-que-els-cuidadors-cobrin.htmlLa llei del tabac i el PP ( per Miquel Riera)
El PP ja ha deixat anar (…) que s'està rumiant de tocar l'actual i restrictiva llei del tabac –que ells mateixos van votar– per tal que es pugui fumar en llocs on ara està prohibit.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/474290.html
"una marxa enrere cap al passat absolutament mancada d'arguments que, a més, anirà en contra del criteri que s'està aplicant des de fa molt temps en la majoria dels països civilitzats."

=====================

L’Ajuntament de Blanes autoritza l’obertura d’una mesquita al Polígon de l’Estació.
http://blogblanes.wordpress.com/2011/11/12/lajuntament-autoritza-lobertura-duna-mesquita-al-poligon-de-lestacio/

=====================

Fallece una mujer con aneurisma tras deambular por cuatro hospitales
La familia atribuye la muerte a los recortes en sanidad
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Fallece/mujer/aneurisma/deambular/hospitales/elpepusoc/20111113elpepisoc_4/Tes
"Fue trasladada desde su domicilio de la localidad gerundense de Tossa de Mar al hospital de Blanes, donde ingresó a las 5.10. A la vista de esos síntomas y la imposibilidad de tratarla en un centro con recursos limitados como aquel, la derivaron al hospital Josep Trueta,"
Según la querella, los médicos del Josep Trueta explicaron a los familiares la urgencia de la operación, pero advirtieron de que no podían realizarla porque ese hospital "se encontraba afectado por la reciente reordenación de los servicios establecida desde el departamento de Salud de la Generalitat [popularmente conocida como política de recortes sanitarios]",

=====================
Marc Vidal (ICV) apunta que 'la crisi la pateixen especialment les dones'
El candidat per Girona destaca a Blanes sis punts sobre les polítiques d'igualtat http://www.aragirona.cat/noticia/97646/marc-vidal-icv-apunta-que-la-crisi-la-pateixen-especialment-les-dones

=====================

Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...