escriu-me
My Photo

dimarts, 2 de setembre del 2008

Dimarts, 2 de setembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui:
Acte públic de cessió del fons documental de la família Gruart - Raurell i inauguració de l'exposició:
(a 2/4 de 9 del vespre, a la Sala d'exposicions de l'Antic Sindicat)
L'exposició estarà oberta del 2 al 13 de setembre.
El diumenge, 14 de setembre, aquesta mateixa exposició la podreu visitar a l'ermita de les Alegries amb motiu de la celebració de la seva festa major.

==========================
==========================
==========================

Aquest dimecres...!!!
Dins les xerrades de "Planeta Dones" ni més ni menys que la Maruja Torres!!!
(Sala d'actes del Ajuntament a les 8 del vespre)

==========================
==========================
==========================

Si els que sou assidus de sa Boadella avui us hi trobeu la Carme, feliciteu-la, no per la seva figura, que també..., sinó que avui fa anys.
Felicitats Carmeta...!!!

==========================
==========================
==========================



Veig que cada vegada s'en van coneixen més detalls...


Avui n'hi ha la presentació...(a 2/4 de 9 del vespre, a la Sala d'exposicions de l'Antic Sindicat)




Avui el Sr. Arbó no parla de Lloret, parla de la clandestinitat dels darrers anys del franquisme que pel que sembla va viure intensament.
En un dels paràgrafs parla de "
els contactes amb joves obrers de les fàbriques Torres-Hostech i Grober, que no acabaven de reeixir."
Aquí m'agradaria posar-hi cullerada per dir que entre aquests joves obrers de la Torres-Hostech hi havia el Xavier Coromines, més tard alcalde de Salt i amic, i que va pagar el seu sindicalisme d'aquells anys amb una llarga estada entre reixes...


Si us va el morbo, a l'article n'hi sobra...



L'articulista fa un relat de com condueixen els camions de la brossa; ni tan sols dóna el benefici del dubte al qui va matar a aquest jove motorista i acaba l'article molt fortament: "Es tracta de simple recollida selectiva. Però de víctimes. I tots estem seleccionats."
Aquí a Lloret, de vegades veig passar un camió, amb gas-oil de calefacció, (de Blanes i de color verd per més dades), i la meva impressió és que la velocitat amb que creua Lloret és totalment in-adequada, doncs és un camió de gran tonatge, que sol anar ple a rebentar, (les suspensions a baix de tot), i que si per qualsevulla cosa ha de frenar li serà impossible...


Us poso la foto per si el veieu...




l'agenda:
LLORET DE MAR
Mercat
El fons documental de Joan Gruart Raurell. Exposició sobre l'arxiu familiar de Joan Gruart. Sala d'exposicións de l'Antic Sindicat. Fins al dia 13.

BLANES
11.00 a 13.30 i de 16.30 a 19.00. Platja i parc infantil de S'Abanell. Tallers infantils.
Francesc Salt, la mirada del poble. Blanes a través d'un fotògraf per descobrir. Casa Saladrigas. Fins al 5 d'octubre.
Instal·lació de Quiiko Estivill. Fundació Àngels Planells. Fins al 16 de setembre.
Mostra de pintura del Fons d'Art. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 18 de setembre.
Planeta Terra, concurs fotogràfic. Club Sant Jordi de Caixa Catalunya. Fins al 15 de setembre.

TOSSA DE MAR
5a Campanya gastronòmica del cim-i-tomba. Restaurants: Capri, Castell Vell, El Portal, Fabrellas, L'Ajustada, Las Rías, Madrugada, Minerva, Pola, Sa Proa, Santa Marta, Túrsia i Víctor. Fins al 30 de setembre.

Interessant reflexió...!!!
Qui ho escriu en dóna varis exemples:
"
**al món hi ha molta desigualtat i pobresa, però ens sembla normal;
***la discriminació i abús envers la dona, que molts homes però també moltes dones acceptaven amb normalitat;
***serveis sanitaris gratuïts que no inclouen els empastaments o pròtesis dentals, ni l'adquisició d'ulleres, i ho trobem normal"
quantes coses més que ens semblen normals i no ho són ni de bon tros...!!!
El meu veí, estranger, troba el més normal del món per el primer dia del seu mes de vacances, buidar tres o quatre pots d'insecticida per dins i per fora de casa seva per tal deslliurar-se de les formigues, abelles i altres animals amb qui nosaltres compartim la resta de l'any sense cap dificultat. Quan li recrimino el fet em mira com si veiés un marcià...
Ell ho troba normal, però la resta trobem normal anar al supermercat i trobar desenes d'esprai, de lliura venda, per matar tot el que ens vingui en gana i sense que ningú ens demani el com ni el perquè...


De vegades has estat en un lloc de vacances i el que per tu ha estat una experiència brutal ho comentes amb d'altri que també n'acaben d'arribar i ells ni s'hi han fixat... Mireu en que es va fixar el Sr. de l'article en el seu viatge a Noruega i les conclusions que en treu:
"El resultat, d'aquesta poca presència de gossos, és la netedat dels seus carrers, el perfecte estat dels seus parcs i jardins i l'absència de corrosions en els peus dels fanals i en la resta del mobiliari urbà."

El Senyor, després d'haver constatat aquests fets, ja s'enfundà la camisa de sociòleg i ens regala la tesis doctoral:D'això n'he tret una conclusió i és que com més cultura, més civisme i més respecte vers la natura té un país, menys cans es veuen pels carrers."






Si encara fos regidora hom podria parlar de "tongo"...



El Sr. Rotllan analitza les diferents fases que té una notícia des que se sap fins que es divulga, ho trasllada al cas particular de les notícies generades a Lloret i proposa la redacció de " Un protocol que prevegui que, davant la mort d’un turista o d’un fet violent greu, quí s’ha d’assebentar primer, atenció a la víctima i a la seva familia, persecució eficaç dels culpables, si n’hi ha, explicacions clares i concises a la premsa (que és tant com informar a la ciutadania)...)"




Es passen un ou...!!!



Encara hi ha el d'ahir (7.50h)...