escriu-me
My Photo

diumenge, 28 d’agost del 2011

Diumenge, 28 d'agost del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima (

ULL !!!



Si tens una estona lliure segur que hi trobes quelcom per tu…

Si la vista us flaqueja aquí hi trobareu tot l'arxiu:

http://www.lloret.cat/catala/externos/participacio/Fullet_cursosCCivic.pdf






Avui hi he trobat:



Jordi Xuclà, Diputat de CiU al Congrés per Girona
´El baixador del TAV pot donar un nou inici a l´aeroport, a 25 minuts de Barcelona´
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/08/28/baixador-del-tav-pot-donar-nou-inici-laeroport-25-minuts-barcelona/511164.html
Si la davallada de Ryanair no fos tant preocupant la cosa del sr. Xuclà seria realment per riure; ara resultarà que haurem d'estar contents de poder anar a l'aeroport a agafar el tren…
Al meu entendre Convergència no ha sabut/volgut negociar i ara ens volen vendre qualsevulla moto...



Dormir en un hotel a Girona al mes d´agost és més barat que al febrer
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/08/28/dormir-hotel-girona-al-mes-dagost-mes-barat-que-al-febrer/511159.html
"Allotjar-se a Girona el mes d'agost costa de mitjana 82 euros, quan el mes de febrer allotjar-se a la ciutat valia 92 euros."



Protecció Civil manté l´alerta per risc d´incendis forestals
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/08/28/proteccio-civil-mante-lalerta-risc-dincendis-forestals/511185.html
Compte amb el foc !!!



Augmenta la població de dues espècies similars al mosquit tigre
La picada d'aquests dos insectes que habiten a les roques de la costa i als boscos és com la del mosquit tigre i ja està causant molèsties a la població
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/08/28/augmenta-poblacio-dues-especies-similars-al-mosquit-tigre/511245.html


"Aedes Mariae" És un mosquit més o menys igual que el tigre però sense les anelles. Habita als forats que hi ha a les roques del mar, i està acostumat a viure amb altes concentracions de sal.


La supernova més propera a la Terra, (21 milions d'anys llum), serà visible amb prismàtics d'aquí a una setmana
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/08/28/supernova-mes-propera-terra-30-anys-sera-visible-prismatics/511240.html
"Les supernoves es produeixen quan estrelles amb una massa equivalent a almenys deu dels nostres sols arriben al final de la seva vida i exploten. Aquesta, anomenada PTF 11kly, un equip internacional d'astrònoms l'ha detectat hores després de la seva explosió"


=====================





Entrevista a ENRIC DOTRAS PRESIDENT DEL GREMI D'HOSTALERIA DE LLORET DE MAR
“No ens ho hem de carregar tot”
El president del gremi d'hotelers de Lloret defensa que els diferents models turístics han conviscut sempre al municipi
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/447180-no-ens-ho-hem-de-carregar-tot.html
  • P.- El “tot inclòs” és el gran dimoni?
  • R.- Hi ha “tot inclòs” en hotels amb gent jove, amb gent gran, n'hi ha on el personal està mentalitzat que si algú beu de més se li deixa de servir, i n'hi ha que no. El “tot inclòs”, ben portat, no és un problema enlloc; mal portat, és un problema a tot arreu. En general, no és un problema a Lloret, però en algunes empreses concretes, segurament que sí.





Turisme i credibilitat financera ( per Francesc Sanuy)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/446843.html
Tranquis, el sr. Sanuy no parla pas del turisme lloretenc, parla de com ha anat la temporada i de la previsió que ell ja havia fet a primavera: "Deia bàsicament que seria un bon any turístic, però que no seria el manà providencial, la panacea universal, ni la quimera de l'or que alguns presentaven com un ferro roent d'única esperança o il·lusió possible en un país necessitat de bones notícies."
També dels grans touroperadors: "El 2007 Thomas Cook ja va comprar My Travel. Tot seguit la TUI (la número 1) es va fusionar amb First Choice i va sortir a cotització a la Borsa de Londres. Nogensmenys, ara hem assistit a la fallida de Holidays 4,"
L'article toca fins i tot temes financers: "el 2006 el Barclays Bank britànic va col·locar a milions de clients que s'acostaven a l'edat de jubilació uns productes “sense risc” en virtut dels quals, dos anys més tard, molts d'ells havien perdut el 40% del total."
I una afirmació: "Ha quedat clar que les coses no tornaran a ser com eren i que per als operadors turístics aquest exercici haurà estat un ‘annus horribilis'"



La punxa d'en JAP
http://estatic.elpunt.net/imatges/43/97/alta/780_008_4397217_85b98c88e55ac14402f6f64c90fc52f3.jpg


En JAP se'n riu, però jo crec que moltes de les estadístiques si no les fan així poc se'n hi falta...



Pa per avui i misèria per demà ( carta d'ÀNGELA FERRER / Girona)
Això és el que pot passar a Lloret si no s'aconsegueix canviar el model de turisme que en aquests moments s'hi sofreix. Pot semblar que oferint preus superbaixos als hotels i diversió a dojo a base d'alcohol d'ínfima qualitat aconseguiran tirar endavant el seu negoci.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/446717-pa-per-avui-i-miseria-per-dema.html



No puc demanar hora al metge al meu CAP ( carta de PILAR SOLER DUOCASTELLA / Mataró)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/446951-no-puc-demanar-hora-al-metge-al-meu-cap.html
La senyora Pilar explica les facècies per demanar hora al metge aquest mes d'agost a Mataró: al CAP li donen un telèfon que per vacances la rebota a un altre que a la seva vegada l'hi en dóna un altra per finalment tancar el cercle doncs aquest darrer li torna a donar el que primer l'hi havien facilitat…
A la sra. Pilar la van marejar una bona estona per finalment tenir el mateix resultat que vaig obtenir jo en el CAP del Rieral intentant obtenir hora pel ginecòleg per la meva companya, doncs després de dir-me que la llista d'espera per aquesta especialitat és de dos anys resulta que encara no em poden incloure en aquesta llista doncs la meva companya té pendent una ecografia des de fa 9 mesos i encara n'hi falten 10 més d'espera perquè li facin, i quan l'hi hagin fet llavors ja la podran incloure a la llista per esperar dos anys més pel ginecòleg…
On són els jutges ??? Perquè no actuen d'ofici ??? A veure si al final també haurem d'engarjolar als jutges !!!

I lo millor de la carta de na Pilar ve en el darrer punt i a part, doncs ella, que és de Mataró, diu que allà, on els CAP pertanyen a l'ICS, pateixen un greuge comparatiu en vers nosaltres, els de la Selva Marítima, doncs es veu que els CAP del Consorci Sanitari del Maresme que són el nostres, estan tant i tant be: "m'he assabentat que hi ha alguns CAP que són de primera (Consorci Sanitari del Maresme) i alguns altres que són de segona (ICS). La gent que pertanyem a l'ICS no estem tan ben atesos com els que pertanyen als primers…"
Sra. Pilar, si en el país dels capgrossos encara esteu pitjor, em sap molt greu… a lo millor li han dit que aquí estaquem els gossos amb llonganisses però li puc ben assegurar que si ho fem és per evitar que se'ns fotin fins i tot el pa...

=====================




DEIA
(noticias de Bizcaya)


Otra postal (Por Robert Pastor, periodista)
Ya en la zarzuela se cantaba: "Playas, las de Levante; costas, las de Lloret...". En Lloret de Mar, el día de la Virgen de agosto, un millar de vecinos indignados se manifestaron en protesta por los desórdenes que el jueves anterior causaron un montón de los practicantes del turismo de borrachera, que se concentra en este más que en otros municipios
http://www.deia.com/2011/08/28/opinion/tribuna-abierta/otra-postal
L'article no solament parla dels aldarulls d'aquell dia sinó que fa un anàlisi quasi sociològic de la nostra vila: "Este municipio de la comarca de La Selva, a 40 kilómetros de Girona y 70 de Barcelona, y de los respectivos aeropuertos con vuelos de bajo coste, se aproximaba el año pasado a los 40.000 habitantes de derecho y supuestamente fijos, desde los menos de 18.000 censados en el inicio del siglo. La in migración extracomunitaria masiva explica el boom de ese crecimiento, junto con la burbuja inmobiliaria-turística."

=====================




HERALDO de ARAGÓN

COSTA DORADA
Más de 8.000 aragoneses tienen segunda residencia en la Costa Dorada
Entre los aragoneses habituales en la zona predomina el turismo familiar.
http://www.heraldo.es/noticias/suplementos/verano_2011/mas_000_aragoneses_tienen_segunda_residencia_costa_dorada.html
"las playas de Salou y Cambrils se convierten durante los meses de verano en refugio de miles de maños que tienen su segunda residencia en estas localidades costeras. Y es que las cifras no engañan. Alrededor de 8.500 aragoneses cuentan con un apartamento o piso en propiedad"


Playa de Llevant de Salou durante este mes de agosto

"Con una población de aproximadamente 30.000 habitantes, que se multiplica durante la época estival, Salou cuenta con cerca de 22.000 viviendas de segunda residencia, es decir un 75% de las viviendas construidas, según datos del Ayuntamiento de Salou. De todas ellas, 5.500 pertenecen a aragoneses"

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...