escriu-me
My Photo

dimecres, 19 de novembre del 2008

Dimecres, 19 de novembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

LES LLUMS DE NADAL !!!
la llei ens permet tenir-les enceses...???
Tal com us deia diumenge passat, alguns de vosaltres m'havíeu fet arribar la vostra estranyesa pel fet de que les llums de Nadal ja estiguessin enceses.
Doncs be, aquests "alguns" s'han convertit en "bastants", per no dir "nombrosos", i com que la resposta donada pel regidor de comerç, Sr. Llasera, no em va acabar de convèncer,
("s'estan provant pel seu bon funcionament i la seva reparació, però també és veritat que és tradició que per Sant Romà ja estiguin encesos els carrers principals") m'he enfundat la disfressa de rata de biblioteca i he trobat això:
Departament de Medi Ambient i Habitatge.- Il·luminació ornamental nadalenca Període nadalenc
La normativa estableix un període a l’entorn de les festes nadalenques durant el qual els ajuntaments poden establir períodes especials d’il·luminació ornamental. Aquesta normativa autoritza un màxim de 168 hores de funcionament d’aquest tipus d’il·luminació i estableix que, com a màxim, es pot engegar fins a les onze de la nit i entre l’últim divendres del mes de novembre i el 6 de gener.

Ho podeu consultar AQUÍ

Aquesta normativa corregeix i restringeix un xic més el "DECRET 82/2005, de 3 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, de 31 de maig,d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn.(suposo que per efectes de la crisi energètica i del canvi climàtic), i que deia així:

DOGC núm. 4378 - 05/05/2005Capítol 3.- Article10.3: Els ajuntaments poden establir períodes especials d'il·luminació ornamental en els casos següents:
a) El període nadalenc serà com a màxim entre el penúltim divendres del mes de novembre i el 6 de gener. Durant aquest període s'autoritzarà un màxim de 168 hores de funcionament d'il·luminació ornamental.


En resum:
*La llei diu un màxim de 168 hores...
nosaltres les tindrem més de 500h
*La llei diu el darrer divendres...
nosaltres quinze dies abans
*La llei diu fins a les onze de la nit...
nosaltres tota la nit
No sóc jurista i les mans al foc només les hi poso pels meus, però, així per sobre, em sembla que, de totes totes, les llums de Nadal encara no haurien d'estar enceses, no ja per la crisi energètica, per la crisi econòmica, pel canvi climàtic, o per donar exemple,... que també..., les llums de Nadal no haurien d'estar enceses perquè sembla que la llei no ho permet; i si m'equivoco, m'ho digueu i demà ho rectifico, amb un cos de lletra un número més gran i amb vermell...
========================
========================
========================

Avui dimecres:
Presentació de la nova edició del programa “Voluntariat per la llengua”, que tindrà lloc a les 20.30h a la Sala de Plens de l’Ajuntament
========================
========================
========================

Per dijous!!!
Presentació a la Sala de Plens de l’Ajuntament del "Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat", (iniciant una nova etapa de l’Agenda XXI de Lloret), a les 8h del vespre.
========================
========================
========================





Avui a les 20h a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona:"Desenvolupament sostenible: la Costa Brava com a exemple?", emmarcada en l'exposició "Reptes del segle XXI" que ha organitzat els Amics de la Unesco de Girona






Els estrangers són els primers en caure...


El que dèiem abans...


No diu res de si conduïa beguda un cotxe robat amb un mort al maleter...


Dintre la barbàrie que és que algú pugui matar un animal així ara el dilema que es presenta a la propietària és de què en fa de la "xocolata del lloro"...!!!








Feu una ullada als cartells:" Smile!, you are in Barcelona"

D'això s'en diu anar per feina...un quartet i cap a casa..."van començar a mig quart d'una i ja l'havien enllestit a un quart i mig."
Mare, tira l'aigua a l'arròs que ja vinc...!!!


Com no sigui per a nosaltres anar a veure les ruïnes de Petra pocs jordans vindran a la Sagrada Familia...màxim el Michel JORDAN...






En aquest enllaç hi trobareu tots els documents i plànols del nou POUM de Blanes: "Informe ambiental, Convenis urbanísitcs, Catàlegs de masies, Normativa, Catàleg de Patrimoni, Estudi hidràulic, ..."







No hi he trobat res que sembli parlar de les nostres contrades...