escriu-me
My Photo

dimarts, 18 d’agost del 2009

Dimarts, 18 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

FELICITATS Carlos !!! ... 60 ???, però si esta fet un fadrí...
Veient que vostè ve
d'un silenci antic i molt llarg", "d'un silenci que no és resignat" , facis mirar altra volta la data de naixement no sigui que estigui equivocada, doncs en aquella època els números anaven com "Deu" volia...

"A finals del febrer passat, l'ACA va respondre a Rec Madral que s'havia iniciat l'expedient administratiu sobre la proposta però assegurant-se un marge de divuit mesos per emetre una resolució. Així doncs, l'Agència Catalana de l'Aigua legalment podria retardar la seva resposta fins l'agost de 2010"




Em sorprèn que així sigui, però així ho expliquen...

"Manifesta que la solució passa per més agents a peu per la zona i la realització de controls de velocitat, alcoholèmia i mesures sonomètriques."





s tracta de la mateixa carta que el 28/07 va publicar EL PUNT i que ja us vaig posar: "Des d'aquestes pàgines vull donar les gràcies a totes les persones que en algun moment s´han interessat per la salut de la meva mare, la Maria Dolors Guirado."

A la notícia n'expliquen el programa...



"D'altra banda, des de la prefectura de la policia local asseguren que "en cap moment s'han rebut ordres expresses del consistori de vigilar que ningú tingui relacions sexuals a les platges de la localitat""


La veritat és que massa informació tampoc hi ha hagut.
D'entrada, quan et parlen del mosquit tigre te'ls imagines quasi de la mida d'un gat i la veritat és que són molt petits. Ataquen del genoll fins els turmells doncs es veu que no son mosquits d'alts vols , i piquen de dia, tot i que l'experiència amb diu que ho fan més a primera hora del matí i ja cap al final de la tarda, encara que també pot ser que en ple sol també ho facin i jo no ho hagi experimentat; és un mosquit diürn.
A Canyelles en tenim i força.
On més n'he vist és en els sifons dels embornals de pluja. Particularment ho he mig arranjat tirant-hi llegiu o un xic de clor en gra de la piscina i tenint cura de no deixar cap atuell, sobre tot plats de testos, amb aigua estancada més de 5 dies.
No van a grans estancs d'aigua profunds, es a dir encara que el vostre veí tingui la piscina abandonada, no sol ser un indret on el mosquit vagi, prefereix aigues poc profundes, (no deu saber nadar... ;-))
Si en voleu fer la prova deixen un cul d'aigua en un atuell tres o quatre dies i quedeu-vos dos minuts observant-lo; si a la vostre zona n'hi han de seguida els veureu.
En aquest enllaç hi trobareu un vídeo per la prevenció del mosquit. És un enllaç un xic xungo i a lo millor no arribeu a bon port de veure-hi res:

"www.visual13.com/ftp/CONTROLMOSQUITS/SPOT.flv.zip"


Tot i que la informació l'he aconseguida a través de l'Ajuntament, (a part de la meva dolorosa experiència personal en els turmells), a la web de l'Ajuntament, concretament en el seu cercador, ni per "tigre", ni per "mosquit" dóna res...



"Quan els dirigents polítics massa sovint són criticats per tensar les relacions entre contrincants, en Robert Fauria és l'autèntica antítesi d'aquesta manera de desenvolupar un càrrec"


"Es tracta de subvencions per a la compra de llibres de text i material escolar. La participació dels centres educatius és voluntària."





l'agenda
LLORET
Sedentaris. Els primers poblats a Catalunya. Sala d'exposicions de l'Antic Sindicat. Fins al 30 d'agost

Blanes
Festa petita dels copatrons
10.30 a 13.30. Parc Infantil de s'Abanell, Mercè Rodoreda, Els Pins. Club infantil.
17.00 a 19.30. Platja de Blanes Centre, al costat del lloc de socors. Club infantil.
XXVII Caminada popular Nit de Sant Bonós, per dissabte. Se sortirà a les 22.30 del passeig de Mar
Exposicions:
Fons d'art, pintura. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 17 de setembre
Only for men, a càrrec de Narcís Gironell. Fundació Àngels Planells. Fins a l'1 de setembre
Un passeig, de Sergi Ros. Casa Saladrigas. Fins al 30 d'agost
Mestre d'aixa i calafats. L'ofici de fer barques ala Costa Brava. Casa Saladrigas. Fins al 30 d'agost
XV Concurs de fotografies de la festa major'09. Sala María Luisa García-Tornel. Fins al 30 d'agost

Tossa de Mar
Història i evolució del sector turístic local. Edifici La Nau. Fins al 26 d'agost
Obra de Jaume Oates. Museu municipal. Fins al 30 de setembre.

Ara entenc la proposta de l'altra dia del Sr. Escudero per portar-nos un port a Lloret: ens volia vendre un burro vell...

"Les marines seques, que són grans magatzems on guardar les embarcacions, són una solució per evitar la proliferació de nous amarradors o ampliacions dels ports que ja hi ha actualment."
Aquesta ja em sembla una proposta molt més assenyada. Sempre he pensat per quins set nassos s'han de patir unes infraestructures durant 365 dies l'any si realment s'utilitzen 40. Perquè no es pot tenir un petit baixador i qui vulgui anar en marc que en pagui el cost diari d'anar amunt i avall i no fer-nos pagar a tots un "mamotreto" que ens espatlla la vista, ens treu platja i és completament infra-utilitzat...

Algú sap de veritat què passa amb els talls que patim en els canals catalans (TV3, C33, C24...) de la TDT. És només a Lloret o és arreu?; a part de comunicar-ho a TV3 algú ha fet quelcom més ?; continua adreçant-se'm gent dient que els problemes venen des que Tele Lloret es va passar a TDT i que són ells qui n'han provocat el problema; en canvi d'altres, algun de ben documentat, em diuen que els responsables són o be ABERTIS que és qui gestiona el repetidor, o la pròpia TV3...
Sigui com sigui i qui sigui no trobo normal que després de no sé quantes dècades de que l'home arribés a la lluna, per solucionar un entrebanc així hagem d'esperar 15 dies; algú no està fent els deures i la gent mira cap a la Casa Gran...


"Hi ha un mínim de pudor que és imprescindible mantenir i reivindicar"



El Sr. Poyano fa befa d'aquestes mesures quan semblen de tota lògica: "Si els bisbes i els canonges creuen que l'aigua sagrada ho cura tot però encomana la grip, perdran la poca clientela que els queda"






Escoltar: Carles Gibert (CiU), tinent d’alcalde d’Urbanisme AQUÍ
Escoltar: Josep Marigó, portaveu del PSC AQUÍ
Escoltar: Joan Salmerón, portaveu d’EUIA AQUÍ








No hi he vist res que sembli fer per nosaltres...


Projecte d'Obres de Reforma d'un Local sense ús al carrer de Joan Fuster i Ortells, núm. 12 i 14 a Lloret de Mar,