escriu-me
My Photo

dissabte, 29 d’agost del 2009

Dissabte, 29 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima


lupa AQUÍ

=====================
=====================
=====================


Avui dissabte:

lupa AQUÍ

=====================
=====================
=====================


Demà diumenge:

lupa AQUÍ


"L'Associació de Comerciants de Lloret manifesta que en la regulació de les mostres comercials en què es van prohibir les mostres penjants a l'exterior de les botigues "va mancar aquest consens"
EnTico Alsina, president de l'Associació de Comerciants demana que l'Ajuntament miri també cap a altres sectors i no solament el comerç: "Alsina fa un toc d'atenció al govern advertint-lo que hi ha altres "gremis a tenir en compte", doncs en els darrers mesos s'han produït un seguit de reformes que han afectat directament aquest sector: la regulació de les mostres penjants, l'ordenança de la reculada privada i ara l'elaboració del pla d'usos comercials."




"Blanes vol negociar la creació d'un consorci amb el Consell Comarcal i altres ajuntaments, com Lloret i Tossa, per repartir-se les despeses d'emisió i creació d'un canal digital."
Si per Lloret tot sol no és viable la creació d'un canal propi públic, (cal recordar que tele Lloret és privat), aquesta seria una bona oportunitat...

"Aquesta és l'estratègia consensuada de les confraries del Port de la Selva, Llançà, Roses, Palamós i Blanes i ja han demanat al Govern de l'Estat que estableixi una veda anual que duraria dos mesos i els diferents ports l'anirien fent alternativament."

"Es mereixen, també, que es posin els mitjans que facin falta per tal que el seus banys resultin més agradables."








L'article del Sr Torres entra en franca contradicció amb les notícies que estan sortint aquests dies de que aquesta comanda d'antivirals per part dels Governs no és més que una injecció de diners a es empreses farmacèutiques en temps de crisi:
Ahir na Sra.
Anna Maria m feia arribar aquest vídeo interesentíssim... que us ho creieu o no a mi ja se'm escapa:




Si Blanes s'hi atreveix sola no entenc com des de Lloret es veu tant costerut podent compartir despeses. Si des d'aquí es fa pensant que de tele ja en tenim una, només cal escoltar en Llach quan canta allò de: "No és això companys, no és això, pel que varem lluitar..."


Si m'ho diuen des d'un altre indret no em sap tant de greu però l'Escala no és precisament un exemple d'urbanisme exemplar que diguem.. però no d'ara, sinó de fa anys; el que passa és que entre les anxoves i les havaneres ho han anat dissimulant.








A part del que el pagès produeix hi ha una tasca per la que no el paguem i és la conservació que dels nostres prats, camps i boscos fa i això ho té molt present l'ecòleg Martí Boada: "per cada pagès que plega, s'haurà d'incorporar un nou funcionari"

El Sr. Kurt demana de que se'n han fet, doncs ja no hi són: "Algú en sap alguna cosa? Si us plau, escriviu al respecte, si podeu. Gràcies."

El dia que Google em trobi les claus o les ulleres de sol quan les perdo llavors sí que serà complert...


Des d'aquest resum abans d'ahir jo parlava d'una mesura intervencionista; ahir des de les pàgines del Diari de Girona l'articulista Sr. Santiago també apuntava en la mateixa direcció i escrivia "Lloret és comunista" ; aquí el regidor de comerç Sr. Llasera es defensa i "rebutja parlar d'intervencionisme i prefereix utilitzar el terme de proteccionisme i pluralitat." l que no entenc massa és que vol dir quan utilitza la paraula "proteccionista" doncs no queda clar que és el què i a qui "protegeix", ni de què i de qui... i de "pluralitat" , com no vingui del verb plorar la veritat és que no se m'acut de què pot parlar... En descàrrec del regidor, crec que al Sr. Víctor li va sortir una frase feta... ;-) ;-) ;-)

M'agraden les iniciatives com aquestes, i encara m'agraden més si es fan perquè convé i no perquè toca; aquesta em fa l'efecte de que es fa perquè toca, i més amb un caire de celebració que de proselitisme en vers la la reducció de residus, d'emissions de CO2, de respecte per la natura, o de protecció dels animals...
La convocatòria de la
"Setmana Lloret Natura" se'ns presenta com un convidar "amics o familiars de fora de Lloret per mostrar-los el nostre poble i el que s’hi pot fer” , i em sembla com a poc un frau, sobre tot quan des de qui ens convoca no dubte en aplaudir i impulsar projectes que van just en la direcció contraria al que una iniciativa com aquesta hauria de defensar: estic parlant dels aplaudiments de l'Equip de Govern cap a una iniciativa tant poc sostenible com la creació d'una pista de gel; o l'amén conjunt de qui ens governa amb el beneplàcit de part de l'oposició, (menys ICV i GRILL), d'una cosa tant respectuosa amb l'entorn com és passejar turistes pel front marítim amb uns flamants i sorollosos helicòpters; o deixar les llums de Nadal enceses dia i nit durant 3,5 vegades més d'hores de les que la llei marca com a màxims; o les neteges contra el foc de les franges perimetrals de les urbanitzacions quan es fan des de l'Ajuntament just en el període on tots els animals tenen el niu i que també la llei ho prohibeix; o el mirar cap un altra costat quan a Lloret ens visita un circ amb animals que rauen tancats tot el dia en unes minúscules gàbies...
La "Setmana Lloret Natura" ja porta la trampa en el nom, el respecte per la Natura no és cosa d'una setmana, ni d'unes jornades, es una actitud i es té o no es té, i no dura una setmana, sinó 24 hores al dia, set dies a la setmana, trenta dies al mes, tres-cents seixanta cinc dies l'any, i així any rere any...


"La ruta d'enguany s'ha dividit en tres trams, entre l'Alguer i Istambul. Un dels participants, el lloretenc Joan Domènech, valora de forma positiva el viatge tot i “una mica de mala mar i alguna ferida de poca consideració”. Afegeix que “anar fins a Istambul té el seu ganxo"


Aprofito per recordar a l'Ajuntament que els treballs per netejar les franges perimetrals de les urbanitzacions que encara falten del nostre terme seria bo que, tal com marca la llei, es fessin a partir del 15 d'octubre, i no a partir del primer de setembre tal com va prometre el Sr. Crespo als veïns de Los Pinares, doncs si del quinze de març i fins ben entrat l'estiu, tot i que la llei no ho permet, es van estar fent treballs d'aquests amb l'excusa de la seguretat de cara a l'estiu, ara aquesta excusa ja no hi és com per no esperar al quinze d'octubre tal com marca la llei.
Així que ni l'Ajuntament ho hauria de fer, ni la Generalitat autoritzar-ho, i si no que en retirin la llei...



Del BOP nº 166/0 d'ahir 28/08/09 que s'havien adormit...
Infractor: LILIBETH CAROLINA TOVAR
Denúncia número: 09-OVP-4505
Data infracció: 16/05/2009
Hora infracció: 05:10
Adreça infracció: C GIRONA N.0039 Pis.1
Pta.2
Infracció: Infracció dels arts. 90 i 93 de
l'OPVP. En la data abans indicada, els Serveis
de la Policia Local van acudir a l'adreça abans
citada i van comprovar que el soroll que
provenia de l'interior del domicili contravenia
allò previst als arts. 90 i 93 de l'OPVP


“Millora del paviment dels carrers de la
Urbanització Aiguaviva Parc”.