escriu-me
My Photo

diumenge, 23 de maig del 2010

Diumenge, 23 de maig del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


avui diumenge:



VISITA DE SOR REGINA MINCH
Directora, infermera i anima d'aquest projecte des de 1993

Benvolguts companys i companyes:

Avui a les 12:00 hores a la capella del Hospital Sociosanitari
xerrada sobre
el Nou CREN a Velinagara (Senegal)


Ens agraderia que ens acompanyéssiu
i poguessiu compartir les seves experiències.





================




================


també avui, però a Blanes






================
================
================

demà dilluns:













Avui hi he trobat:



Masies de Lloret encara té talls de la línia de telèfon arran la nevada
Almenys una vintena de cases del residencial pateixen avaries periòdiques perquè la instal·lació està malmesa
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/masies-lloret-encara-talls--linia-telefon-arran-nevada/407804.html
"Els successius avisos a la companyia tan sols han servit per a què els operaris facin pedaços per reparar avaries puntuals, explica el secretari de la urbanització Xavier López. Però la situació seguirà igual si no s'arranjen els cables que es despengen o tan sols estan nuats als pals que els aguanten."

Els cables de telèfon estan per terra o entortolligats
a senyals de trànsit i pals per evitar que pengin.
Foto: carles colomer




Costes fitarà s´Abanell el 19 de juny per convertir la zona en domini públic
El departament del Ministeri de Medi Ambient convertirà part de la platja i quatre càmpings en terrenys de domini maritimoterrestre
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/costes-fitara-sabanell--19-juny-convertir-zona-domini-public/407807.html
"Concretament, l'àrea afectada és la que queda entre l'avinguda de la Vila de Madrid, el carrer de Nil Fabra i la platja de s'Abanell."
"Els càmpings de Blanes afectats són el de Voramar, el de Bellaterra, el Pinar i el Blanes"




Ja en tenim prou! ( per JAUME SAGRERA)
Una vegada més estem vivint una pel·lícula fastigosa produïda, realitzada, dirigida i interpretada pels grups del PSC i d'EUiA-ICV, a l'oposició a l'Ajuntament de Blanes. Es tracta de l'enrenou causat per la contractació per part de l'empresa NORA del senyor Enric Pérez, antic regidor de CDC a l'Ajuntament de Blanes.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/ja-prou/407808.html
En Jaume, militant convergent, està més que enfadat "s'ens ha acabat la paciència. És moment de desemmascarar aquesta gent amb cara de sant però amb fets de traïdors. Ja n'hi ha prou."




Girona és la quarta província amb menys metges col·legiats per habitant
Hi ha 336,47 professionals registrats per cada 100.000 habitants, mentre la mitjana catalana és de 489,2 i l'espanyola de 466,91
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/05/23/girona-quarta-provincia-menys-metges-collegiats-habitant/407887.html
En el article també s'hi valoren les xifres d'altres col·lectius com infermeres, odontòlegs, farmacèutics i la veritat és que si faig l'extrapolació de les quantitats per 100.000 habitants que parlen, als 40.000 que Lloret té, no em surten pas els números.

Per exemple amb metges: l'altre dia a la inauguració del nou CAP del Rieral la consellera de sanitat, na Marina Geli, tot fent lloança del doctor Benito deia que en aquell temps treballaven 24 hores 365 dies, doncs eren dos metges per tot Lloret i en canvi ara en són 90.
Si faig la regla de tres de si 90 a 40.000, a 100.000 son "X" , em surt 225 la mitjana de Lloret per 100.000 habitants, molt lluny dels 336 que parlen per la província i a anys llum de la mitjana catalana que diuen és de 489.
Com que aquests càlculs poden ser els comptes de l'avia, doncs els grans hospitals de Blanes o Girona també atenen lloretencs i els metges no els he pas comptat, dic OK, però amb recança.

Anem cap un altre col·lectiu dels mencionats a l'article: els farmacèutics...
Parlen d'una "mitjana gironina de 104 per 100.000", que repetint la regla de tres, me'n surten per Lloret i els seus 40.000 habitants: 42 farmàcies, i la veritat és que així de cop, pensant, pensant, no les trobo... Però de nou dic OK doncs segur que ben comptades i en aquell carreró o en aquell barri..., però també dono un sí recançat...

Ara be, per allà on no passo és que a Lloret som només 40.000, a Lloret pot ser sí hi han 40.000 censats, però que hi vivim en som permanentment molts més, doncs a l'hivern hi ha pocs turistes, però entre els pocs de l'hivern, els ja no tants pocs de primavera i tardor i els 200.000 de l'estiu donen unes xifres que em fan dir que a Lloret falta de tot i que si aquestes mitjanes de les que parla avui l'article s'extrapolessin a les xifres reals de Lloret potser seriem la població amb menys de tot, però no ja de Catalunya, ni d'Espanya, sinó fins i tot del mon mundial amb perdó dels més pobres...





L´augment de les temperatures i el pont a Barcelona omplen les platges gironines
Totes les platges de la Costa Brava estaven ahir, si no plenes de gent, sí molt poblades.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/laugment-temperatures-pont--barcelona-omplen-platges-gironines/407783.html




´Touroperadors´ europeus i periodistes alemanys s´interessen per la Ruta del Ter
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/touroperadors-europeus-periodistes-alemanys-sinteressen-ruta-del-ter/407774.html
"La visita es va celebrar el dia 19 de maig, i estava emmarcada dins del workshop Buy Catalonia, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme."
"En total, hi van assistir nou touroperadors de Finlàndia, Rússia, Noruega, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i França."
Els periodistes alemanys




Austeritat forçada ( per JOAN FERRER SANTALÓ)
Ara vénen temps dolents pel turisme i especialment cara al ja pròxim estiu, perquè els problemes que un núvol de cendra volcànica ocasiona al transport aeri ho han trastornat tot i no serà pas fàcil solucionar-ho. Serà més difícil del que tothom s'imaginava...
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/05/23/austeritat-forcada/407820.html
  • Caldrà augmentar les atencions personals als turistes i visitants
  • S'haurà d'aprofitar que no hi haurà gaires aglomeracions per extremar la simpatia
  • S'haurà de procurar que se'n tornin a les seves llars més satisfets del que s'imaginaven
Serà la millor promoció feta amb molts anys"





Torejar-se els funcionaris (MIQUEL MARTÍN)
Per fi els culpables de tots els mals en general i de la crisi en particular, rebran el seu càstig. El govern Zapatero, sempre amb la justícia com a objectiu, decideix abaixar el sou dels funcionaris, la pensió dels jubilats i retallar algunes ajudes socials
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/05/23/torejar-se-funcionaris/407818.html
"Sí, no ho puc evitar: em fa pena veure que els grans empresaris de la construcció i el sector immobiliari aquest any només podran canviar d'Audi, Mercedes o BMW un parell o tres de cops."
Un dia, fa poc, en un bon restaurant lloretenc vaig dinar a la taula del costa d'una de quatre ben "trajats" que després de desplomar una bona mariscada i altres bones menges, a l'hora dels cafès i güiskis es fumaven els quatre, quatre Partagás Lusitania, i la veritat era que feien patxoca.
Tres anaven amb camisa negra i corbata a joc i no era pas de dol, més aviat semblaven de Sicilia però parlaven català... (pot ser de l'Alguer ???)

Com que sense voler, al principi, i ja volent un xic al final, vaig parar l'orella del que distesa-ment parlaven, i com que un dels comensals era un "bon vivant" lloretenc del ram dels materials de construcció, vaig deduir que els quatre pertanyien al ram del totxo.

Al aixecar-me vaig saludar el lloretenc, al que conec be, i fent-li broma li vaig dir que tal sentien la crisi ...
Sense que els fimbrés cap pestanya, els quatre a l'uníson em van respondre: "ja ho pots veure !!!"

Aquí us adjunto la foto del pur que devoraven, cadascun un...
Te la dedico Xevi !!!






La punxa d'en JAP
http://www.elpunt.cat/imatges/32/02/alta/780_008_3202398_52206f2a074919813b1ea0965b0fbeeb.jpg





Sant Hilari allibera 8.400 depredadors per atacar la plaga del tigre als plàtans
El paràsit afecta 210 arbres repartits pel municipi i el consistori aposta per iniciar la lluita biològica a partir de la setmana vinent
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/23/sant-hilari-allibera-8400-depredadors-atacar-plaga-del-tigre-als-platans/407802.html
"L'opció de la lluita biològica és una actuació que pretén "iniciar una tèndència de deixar els tractaments químics, perquè no és logic anar pel mig del poble fumigant""





´THALASSA´ I EL LECTOR ( per FRANCESC CRUANYES)
Thalassa aplega cada nit de divendres una munió de feligresos fervents i d'agnòstics penitents. Són si fa no fa una secta amarga i oculta: la d'aquells que juren i perjuren que voldrien viure a la vora de la mar, en mar, del mar, amb mar, mar endins, dins del mar, mar enfora. Són creients no practicants.
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2010/05/23/thalassa-lector/407888.html

=====================





Els de sempre... si es que poden (carta de JOAN MARTÍ CARBÓ. LLORET DE MAR)
(...) o els convidaria a passejar per Lloret, i veurien la situació «en venda» i de morositat que suporten els empresaris de la població, amb el pressupost municipal més alt de la història del municipi i sense necessitat de recordar qui paga; com deia un autòcton, «els de sempre, com sempre», però ara s'hi hauria d'afegir «si es pot».
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/172571-els-de-sempre-si-es-que-poden.html



Molina torna a ser el millor debutant
El de Lloret de Mar sortirà de la quarta fila en la cursa de Xest
Avui tindrà el suport d'uns 150 membres del seu club de fans
http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/54-motor/172993-molina-torna-a-ser-el-millor-debutant.html



Judit Pujadó proposa passejar per vint-i-set cementiris de les comarques gironines
El llibre, d'Edicions Vitel·la, es va presentar ahir a l'Escala
http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/172989-judit-pujado-proposa-passejar-per-vint-i-set-cementiris-de-les-comarques-gironines.html
Com no, convida passejar pel de Lloret i també el de Tossa; de totes maneres no en diu res de la salut dels seus residents...



Tres quartes parts de les platges gironines retrocedeixen més d'un metre cada any
La causa és que la pèrdua de superfície de platges que originen les tempestes no es compensa amb l'arribada de nous sediments dels rius
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/172783-tres-quartes-parts-de-les-platges-gironines-retrocedeixen-mes-dun-metre-cada-any.html
"Aquesta és una de les conclusions que s'afegeixen en un estudi que ha fet el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, en què també s'estudia el valor econòmic dels serveis ecològics: 594 milions d'euros anuals el valor econòmic dels serveis ecològics que presta la Costa Brava"
"«És el rèdit que ens dóna el patrimoni natural, el valor que la gent dóna a la natura», ha explicat Sardà"



Manifest crític contra els governs
Coincidint amb el Dia Mundial de la Biodiversitat, celebrat ahir, diversos científics van donar a conèixer el manifest per a la conservació de la biodiversitat a Catalunya.
Critiquen la contínua pèrdua de biodiversitat a Catalunya i Europa, com ara hàbitats i espècies clau, a causa, per exemple, de la fragmentació del territori entre els diversos espais naturals.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/172783-tres-quartes-parts-de-les-platges-gironines-retrocedeixen-mes-dun-metre-cada-any.html



Xarxa de 131 espais naturals
Amb l'objectiu de desenvolupar una gestió integrada de la zona costanera, el CEAB ha identificat 131 elements naturals de conservació a la Costa Brava, entre el litoral i el corredor d'infraestructures.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/172783-tres-quartes-parts-de-les-platges-gironines-retrocedeixen-mes-dun-metre-cada-any.html
"proposa crear una xarxa dels espais naturals d'aquesta zona, que hauria d'incloure els espais que actualment ja són PEIN o Xarxa Natura 2000; els elements que el pla territorial de les comarques gironines inclou com a sòl de protecció especial; el connector entre Pinya de Rosa, i el cinturó verd de l'àrea urbana de Girona"



Els mateixos residents identifiquen la Costa Brava com a mar i platja i creuen que l'evolució serà negativa, (en un futur de 30 anys la situació de la Costa Brava serà pitjor que l'actual.)
En una enquesta, creuen que el màxim problema és el creixement urbanístic
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/172784-els-mateixos-residents-identifiquen-la-costa-brava-com-a-mar-i-platja-i-creuen-que-levolucio-sera-negativa.html
"L'enquesta, que va encarregar el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, es va fer per conèixer la percepció que tenen de la Costa Brava els mateixos residents, i valorar el paper que creuen han de tenir els espais naturals i culturals."



ICV-EUiA-EPM de Blanes asseguren que s'ha atorgat el servei de recollida de deixalles a canvi de 4 milions
A més, el grup de l'oposició diu que es deuen nou milions a l'empresa anterior
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/173013-icv-euia-epm-de-blanes-asseguren-que-sha-atorgat-el-servei-de-recollida-de-deixalles-a-canvi-de-4-milions.html



Privat i públic
El dia 20 d'octubre de l'any passat es va aprovar definitivament la constitució de l'empresa Nora, de la qual un cinquanta per cent quedava a mans de Cepsa i l'altre meitat en mans del Consell Comarcal de la Selva
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/173014.html
"Finalment, Cepsa va cedir un deu per cent de les seves accions a l'Ajuntament, i actualment Nora queda de la manera següent: el 50% per al Consell Comarcal, el 40% per a Cepsa i el 10% per a l'Ajuntament de Blanes."



Artur Mas alerta a Blanes que les enquestes no han de fer relaxar CiU
El candidat fa dures crítiques a la gestió del govern
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/173025-artur-mas-alerta-a-blanes-que-les-enquestes-no-han-de-fer-relaxar-ciu.html

Artur Mas, a la dreta, al costa de Santi Vila i Elena Ribera.




Campanya en precampanya
Oficialment, només estem en precampanya perquè les eleccions al Parlament han de convocar-se per a la tardor. Però qualsevol que ahir hagués assistit a l'acte de CiU a Blanes es podria pensar que falten menys de quinze dies per a la cita amb les urnes.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/173025-artur-mas-alerta-a-blanes-que-les-enquestes-no-han-de-fer-relaxar-ciu.html



Es constitueix Sersa, el primer grup cooperatiu a la demarcació per a la prestació de serveis socials
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/172848-es-constitueix-sersa-el-primer-grup-cooperatiu-a-la-demarcacio.html
"disposa de més de 400 treballadors i té delegació a Blanes"



Punt final a l'era de les infraestructures (per òscar palau)
Foment analitza un per un més de 3.000 projectes de tot l'Estat per veure com i a quins aplica la dràstica retallada anunciada
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/172912-punt-final-a-lera-de-les-infraestructures.html



El capitalisme ens refunda ( per MIQUEL PAIROLÍ)
A la tardor del 2008, llavors que semblava que el sistema financer s'ensorraria i que els bancs farien fallida, vam sentir a parlar molt de la refundació del capitalisme.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/172526-el-capitalisme-ens-refunda.html
"El capitalisme mana, fa i desfà, i ara exigeix que s'incrementi el ritme en les retallades de l'estat social. Res de nou, res d'estrany."

=====================





Taxis pirates britànics fan l’agost a la costa catalana
Els transportistes sense llicència causen pèrdues econòmiques del 30% en el sector
Els treballadors d’alguns hotels obtenen propines per aconsellar el servei
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=716013&idseccio_PK=1021
"En poblacions turístiques com ara Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar (Maresme), Blanes i Lloret de Mar (Selva) prolifera aquesta modalitat de taxi pirata. Són ciutadans anglesos «que funcionen a comissió»,"




Cuatro tipos de verdugo
No hay un patrón común entre los pederastas
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=716099&idseccio_PK=1021
Com podeu veure, a part del dia en que van trobar la mare que va assassinar els dos nens, després no us en he posat res més, tot i que la paraula Lloret continua sortint cada dia a infinitat de mitjans nacionals i internacionals lligada a aquest tràgic fet.
Ara us poso aquesta doncs hi ha una frase ben curiosa doncs parla dun capellà al que se li atribueixen aquestes barbaritats "Marcial Maciel: El poderoso cura mexicano ya fallecido, fundador de los Legionarios de Cristo, que abusó de 160 menores asesinados en Lloret de Mar. "

=====================




MUNDO DEPORTIVO

Elecciones Barça 2010
Ingla aclara que tiene "contactos, no el censo"
http://www.elmundodeportivo.es/gen/20100523/53931950290/noticia/ingla-aclara-que-tiene-contactos-no-el-censo.html
"A las diez de la mañana, Marc Ingla, acompañado de miembros de su candidatura, se encontrará con diversos miembros de peñas barcelonistas gerundenses en Lloret de Mar."

=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...