escriu-me
My Photo

dilluns, 6 de setembre de 2010

Dilluns, 6 de setembre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

CURSOS de CATALÀ a LLORET


més info AQUÍ

El Consorci per a la Normalització Lingüística té una oficina de català a Lloret de Mar. Des d'aquest servei s'organitzen els cursos de català per a adults que s'imparteixen al municipi.Informació i inscripcions

Alumnat antic: del 6 al 22 de setembre
Alumnat nou: del 10 al 22 de setembre

Matins: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h
Tardes: dimarts i dijous, de 15.30 a 18 h

Oficina de Català de Lloret de Mar
Edifici de l’Antic Sindicat
Carrer de Sant Pere, 36, 1r, ala esquerra
Tel. 972 36 18 34
lloret@cpnl.catCesca, aquest any sí ... deien els culés fa uns anys; ara diuen aquest any també... ;-) ;-) ;-)

================
================
================


diumenge vinent:
Avui hi he trobat:

Avui no gaire res; és dilluns i per molts rentrée de vacances...
No deixeu de fer una ullada als resums del cap de setmana, (el del dissabte és un xic més complert), segur que hi veieu quelcom que us alegra el dia o be us l'amarga definitivament...
Que tingueu bona setmana !!!
Amor aeroplatònic ( carta de jordi caula roig. girona.)
A aquestes alçades, hauríem de ser tots conscients que Ryanair s´ha convertit en una espècie de monopoli del «low cost» i això comporta un risc d´abús de posició per a les nostres subvencions i xantatge en taxes aeroportuàries, i els seràn presa fàcil els polítics i sectors econòmics dependents. Els amors comprats i compartits són dubtosos.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/06/cartes/430365.htmlREFLEXIONS POSTFITAG
Amb aquest Festival Internacional de Teatre Amateur 2010, Girona s'ha convertit una altra vegada en un punt de referència dins el llistat de festivals internacionals de la seva categoria.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/06/reflexions-postfitag/430283.htmlUna quarantena d´establiments es dediquen a la compra d´or a Girona
Segons el JORGC, una desena estan situats a Girona ciutat (justificat pel volum de població) i, aproximadament, vint (la meitat) en diferents municipis turístics de la Costa Brava.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/06/quarantena-destabliments-dediquen-compra-dor-girona/430272.html

Els enginyers gironins pronostiquen un futur "negre" per a la construcció
Creuen que bona part dels desocupats d'aquest sector seran "difícilment reciclables"
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/09/06/enginyers-gironins-pronostiquen-futur-negre-construccio/430287.htmlBegur:
Tres dies de plena evocació del passat indià
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/06/begur-tres-dies-plena-evocacio-del-passat-india/430274.html
barcelona
Les habitacions en pisos compartits més cares
Barcelona és la ciutat espanyola en la qual les habitacions en pisos compartits són més cares, amb una mitjana de 359 euros al mes
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/09/06/habitacions-pisos-compartits-mes-cares/430288.html
"el temps necessari per trobar un nou company de pis ha disminuït un 14,9 per cent fins als 48 dies."

=====================

Postals del paradís massificat ( per Eva Vàzquez.- Olot)
Marcel Dalmau proposa una lectura crítica del turisme a l'Espai Zer01
Marcel Dalmau (Les Planes d'Hostoles, 1961) s'ha enfundat la camisa florejada del turista i ha passejat, amb no poc humor i una incisiva mirada crítica, per tres destinacions turístiques de primer ordre: Lloret de Mar, Empuriabrava i Olot.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/264596-postals-del-paradis-massificat.html
De Lloret en diu aixó:
"Així, l'artista ha passejat per Lloret, prototipus del turisme de masses basat en el sol, la platja i la desmesura alcohòlica, amb una actitud irònica que posa en relleu la naturalitat amb què cada estiu, cada experiència individual, pot ser la rèplica de si mateix i no produir més que el deliri d'una celebració perpètua."Els parcs aquàtics del Maresme salven la temporada ( per Lluís Martínez)
Si als parcs aquàtics del Maresme diuen que salvaran la temporada pels pèls, els responsables dels de les comarques gironines admeten que han perdut visitants respecte de l'estiu passat. Ho atribueixen també a la crisi, però sobretot, al mal temps.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/266712.html
A mi hi ha explicacions que se m'escapen:
"Al Waterworld de Lloret de Mar s'afanyen a recalcar que la temporada no s'ha acabat, però que a finals de juliol ja s'apreciava una petita baixada respecte del 2009, tot i que la quantitat de visitants era semblant."
Si els visitants eren si fa o no fa els mateixos llavors a què es refereixen quan parlen de baixada ??? a que han venut menys gelats o que la gent a baixat més pels tobogans...???Molina, a mig segon del podi
Ahir al circuit anglès de Brands Hatch, el lloretenc Miquel Molina va acabar quart
"«Pujar al podi és molt difícil, però no una utopia», va dir."
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/54-motor/277200-molina-a-mig-segon-del-podi.html

Miquel Molina, seguit per Gary Paffett, porta el seu Audi més enllà dels límits de la pista, ahir a Brands Hatch.
Els alcaldes fan pinya per exigir l'autodeterminació
Alcaldes i regidors d'una quarantena de municipis exclosos de la Constitució Espanyola signen un manifest perquè es convoqui un referèndum
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/277169-els-alcaldes-fan-pinya-per-exigir-lautodeterminacio.html
Vidreres hi era...girona
Comença el 23è concurs de foto naturalista
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/277129-comenca-el-23e-concurs-de-foto-naturalista.html
"organitza l'Associació de Naturalistes de Girona; i el termini per presentar-les s'acaba el 30 d'octubre"
Crec que hi han quatre apartats: "General", "foto-denuncia", "aigua natura i Costa Brava" i "Socis"
Si entreu a la seva pàgina hi veureu preciositats com aquesta:

més fotos AQUÍ
L'hora del pati 2.0 ( per Eva Piquer)
Viure al marge de les xarxes socials és possible, però no sé si és gaire aconsellable. Prefereixo saber què s'hi cou, a l'univers 2.0, tot i que no en domino els codis de conducta i se'm creen dubtes de tres en tres.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/262505.html
"Un amic (hauria de dir examic?) té pendent de fa mesos d'acceptar-me al Facebook. Deu ser que el consulta poc o que el reserva per als íntims, em vaig dir en un intent de no posar-me pedres al fetge. Fins que em vaig deixar caure pel seu perfil i resulta que el paio té tres mil amics. I a mi no m'hi vol? Snif."El ‘balcòning' ( per Josep M. Pasqual)
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/277106.html
El Sr. Pasqual no parla pas de la moda d'entrar a la piscina tot tirant-se des del balcó de l'hotel, sinó dels balcons en general:
"La modernitat, des de fa uns anys, està eliminant els balcons dels edificis... Les parets vidriades, amb finestrals sense obertura a l'exterior, s'imposen... I, quan encara es projecta algun balcó, és una mínima expressió, d'aforament nul."

=====================VIATGE PER CATALUNYA blogspot

El Viatge per Catalunya arriba, al facebook, a la publicació de la foto del municipi 200, i hem decidit que la millor manera de celebrar-ho és que els seguidors del twitter que ens segueixen el triïn.
Com es pot votar?
Molt fàcil.
1. Entra al teu compte del twitter
2. Assegura't que ets un follower del Viatge per Catalunya.
3. Envia el següent missatge:
@viatgecatalunya #municipi200 NOM DEL POBLE , MOTIU PER ANAR-HI
http://viatgepercatalunya.blogspot.com/2010/09/municipi-200.html
Fins aquí tot sembla normal, però si llegeixes un xic més i vas als pobles que no es poden votar t'hi trobes que no es poden votar ni Lloret de Mar, ni Blanes, ni Vidreres; en canvi Tossa sí...
Municipis que NO es poden votar:
Lloret de Mar
Blanes
Vidreres
(...)=====================
EXPANSIÓN com

Valvi compra un supermercado de Caprabo en Lloret
El establecimiento, de 1.200 metros cuadrados, operará bajo la marca Eurospar, licencia que le fue concedida a Valvi para toda la provincia de Girona. Es una de las tiendas más grandes de la cadena
http://www.expansion.com/2010/09/05/catalunya/1283707589.html

=====================
NOTÍCIAS de ÁLAVA

Vitoria ve de color de rosa ser la Green Capital
Situarse en lo más alto del podio europeo del ecologismo no es una quimera para los gasteiztarras. No ven nada verde las posibilidades de la capital para hacerse con el título por su trayectoria medioambiental.
http://www.noticiasdealava.com/2010/09/05/vecinos/vitoria-gasteiz/vitoria-ve-de-color-de-rosa-ser-la-green-capital
A l'article, a part de cantar les virtuts medi-ambientals de Gasteiz també parla d'una parella que pel que sembla viu a les nostres contrades i que en les xarrades que tenen amb els seus amics "gasteiztarras" no es volen pas quedar enrere i crec que hi posen un xic més de formatge del que realment gaudim dins el bocata medi-ambiental lloretenc:
"Sus amigos de Girona, María del Carmen Moreno y Ramón García, no dudan en demostrar sus conocimientos de respeto al medio ambiente. "Donde vivimos, a cinco kilómetros de Lloret de Mar, tenemos nuestro bosque. Lo principal es procurar que no se estropee con los incendios. Tenemos mucho guarda forestal y, cuando hay llamas, cierran los caminos para el paso de vehículos", cuenta Ramón.
Las claves de las zonas verdes de Girona, según esta pareja, son: "Tener un tanto por ciento de zonas verdes no edificables y protegidas. Allí, si cortan un pino, plantan un cerezo."
Que ens són de dolentes les gelosies que ens fan dir sempre allò de que a casa més i millor...

=====================

Compte amb el tren ( carta de Enric Solé - (Blanes))
A l'estació de Renfe de Blanes, la gent travessa les vies incomplint les recomanacions difoses per megafonia, perquè és obligat fer-ho. No hi ha passos de reglament i només n'existeix un, format per taulons d'uns dos pams d'altura, que els passatgers que fem servir el primer tren (6.03 hores), hem de travessar per accedir a la via 3. El pitjor de tot va passar l'1 de setembre, ja que vam haver de travessar dues vies per accedir a l'andana 5. Per pujar al tren, superem un desnivell de gairebé mig metre d'altura. Tinc 62 anys, i la meva dona, 61
http://www.elperiodico.cat/ca/cartas/lectors/20100906/compte-amb-tren/1818.shtml

=====================


A part d'algunes multes no hi he vist res que sembli fer per nosaltres...

=====================RESOLUCIÓ AAR/2802/2010, de 12 d'agost, per la qual s'estableixen les zones demarcades de la plaga del morrut roig de la palmera Rhynchophorus ferrugineus.
https://www.gencat.cat/diari/5708/10225048.htmEDICTE de 23 d'agost de 2010, sobre una resolució del director general d'Arquitectura i Paisatge per la qual s'aprova amb caràcter previ el Catàleg de paisatge de les comarques gironines
https://www.gencat.cat/diari/5708/10237054.htm
(...)
3. Sol·licitar, simultàniament al tràmit d’informació pública, informe als ens locals
i a les organitzacions econòmiques i socials concernides que s’enumeren:
(...) el Consell Comarcal de la Selva i els ajuntaments
compresos en l’àmbit territorial d’aquesta comarca,"RESOLUCIÓ GAP/2809/2010, d'1 de setembre, de nomenament de funcionaris i funcionàries de l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració (subgrup A2) de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria 179).
https://www.gencat.cat/diari/5708/10200020.htm
"Baró Guerra, Joan Secretaria d’Acció Ciutadana Blanes"LLEI 30/2010, del 3 d'agost, de vegueries.
https://www.gencat.cat/diari/5708/10210137.htm
"La Selva: Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Fogars de la Selva,
Hostalric, Lloret de Mar, Massanes, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudellots
de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Buixalleu, Tossa de Mar,
Vidreres, Riudellots de la Selva, Riudarenes, Sils, Vilobí d’Onyar"

=====================Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...