escriu-me
My Photo

dilluns, 13 de juny de 2011

Dilluns, 13 de juny del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:

Avui ben poca cosa hi he trobat; és dilluns i festiu arreu...


Tot i que mireu aquesta troballa:

el blog de l'AGUSTÍ VIADER

N'agustí és un lloretenc bon company de fatigues futboleres que a part d'anar molt sovint amb els auriculars a l'orella i la càmera de fotos sota el braç, aquests dies també esmola la ploma escrivint en el seu blogg les facècies polítiques lloretenques:

Hi podeu llegir la crònica de l'entronització d'en Romà
JA TENIM ALCALDE!
http://agustiviader.blogspot.com/2011/06/ja-tenim-alcalde.html

O també:
PER QUÈ HA GUANYAT EL MILLOR?
http://agustiviader.blogspot.com/2011/06/per-que-ha-guanyat-el-millor.html

Feu-hi una ullada... es quasi tant pallissa com jo...=====================


Les motos custom ocupen espais de Lloret de Mar durant tot el cap de setmana
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/13/motos-custom-ocupen-espais-lloret-mar-durant-cap-setmana/494334.html
"Lloret de Mar ha acollit uns 5.000 motoristes durant aquest cap de setmana, amb la celebració de la trobada motera Hardy Butts, que va reunir les motos més espectaculars del món d'estil custom"Els càmpings de l´Associació de Girona han invertit més de 6 milions d´euros
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/13/campings-lassociacio-girona-han-invertit-mes-6-milions-deuros/494344.html
"els càmpings de Girona han encetat la temporada alta d'enguany amb nous camps d'esport, renovats bungalous climatitzats, parcel·les de dimensions més grans, piscines de darrera generació, o instal·lacions sanitàries modèliques."El negoci de l´impost de circulació
Ser el propietari d'un Opel Astra a Blanes surt molt més car que disposar d'aquest vehicle a Maià de Montcal.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/13/negoci-limpost-circulacio/494331.html
"Blanes, Cassà de la Selva i Arbúcies són tres dels municipis de la província de Girona amb una tarifa més elevada (68,16 euros) per a vehicles mitjans"El mosquit tigre es combat a les aules
Cada cop hi ha més alumnes adscrits al programa educatiu del Servei de Control de Mosquits per detectar l'insecte
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/13/mosquit-tigre-combat-aules/494335.htmlNo vull ser passerell (per FÈLIX PUJOL)
L'anomenada "llei òmnibus" portarà guerra.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/06/13/no-vull-passerell/494355.html
El sr. Pujol fa un repàs a les materies que de la llei Omnibus han anat sortint aquests dies:
  • excloure la vall de Santa Creu del Parc Natural del Cap de Creus, malgrat les dues sentències en contra. Sembla prou clar que darrere d'aquesta obsessió hi ha algun interès ocult.
  • permetre que motos, quads i d'altres vehicles circulin per camins forestals de menys de quatre metres, en contra del que diu la llei, curiosament d'un govern de CiU el 1995
  • què passarà quan la llei afavoreixi l'actual picaresca o directament elimini la necessitat d'una declaració d'impacte ambiental per instal·lar una macrogranja de porcs?
  • els autors del projecte només coneixen el cant d'un ocell engabiat. Per això proposen la caça lliure -i possible extinció- de passerells, caderneres, pinsans, etc.
Davant aquestes propostes a mi em surt espontàniament aquell esglai: ai mare !!!; al sr. Pujol li passa quelcom de semblant:
"Si això és el model per governar, renoi quin futur que ens espera!!!"Un òmnibus contra la botiga ( per JOSEP HUGUET I BIOSCA)
La llei òmnibus per la qual el Govern actual practica la política de terra cremada sobre tota l'obra de govern anterior té algunes perles.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/06/13/omnibus-contra-botiga/494348.html
" Després d'haver fet una campanya demagògica contra la llei de comerç que vam aprovar fa dos anys, ara CiU obre l'aixeta a la implantació de superfícies comercials fora de la trama urbana."
L'ex-conseller Huguet diu que CiU ja no representa el botiguer català:
" La nostra llei va defensar el petit i mitjà comerç de ciutat. Ara, els que pretenien ser els seus representants polítics el traeixen"

=====================

EDITORIAL:
La retallada a les platges pot afectar el turisme
El Departament de Territori i Sostenibilitat va fer públic fa uns dies que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no netejarà aquest estiu els residus sòlids que apareguin a les platges, brossa que es fa notar sobretot després de les tempestes. Avui, però, també sabem que l'ACA també ha reduït en més del 60% els controls sanitaris d'aquesta aigua...
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/423580-la-retallada-a-les-platges-pot-afectar-el-turisme.html
"aquesta retallada pot tenir conseqüències sobre l'únic indicador que a hores d'ara, segons els experts, mostra efectes de recuperació: el turisme."“La posidònia no es recupera”
S'han perdut moltes praderies superficials per la pressió humana
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/422551-la-posidonia-no-es-recupera.html
És una entrevista molt interessant però no hi posen qui respon les preguntes de l'entrevistador sr. Oriol Mas. Per les respostes es podria pensar en algú del Centre d'Estudis Avançats de Blanes.
  • Quin és l'estat de la posidònia a la Costa Brava?
  • I com ha evolucionat la posidònia superficial?
  • Què s'ha de fer per preservar-les?
  • Què representa la posidònia dins el nostre ecosistema?
Carrer de Roberto Bolaño ( per Narcís-Jordi Aragó)
El carrer encara no és ben bé un carrer, sinó un camí indecís a la vora del Ter que porta cap a una urbanització perifèrica de Girona, però a la paret de la primera casa l'Ajuntament ja hi ha col·locat la placa: “Carrer de Roberto Bolaño.”
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/421113.htmlEDITORIAL:
Un futur més clar per a la motocicleta
(...) és encoratjador el pla d'ajut que proposa el govern, amb una línia de finançament de dotze milions per a nous projectes i un milió en subvencions per desenvolupar noves oportunitats.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/422683-un-futur-mes-clar-per-a-la-motocicleta.html
"modificar les condicions de circulació pels boscos i reduir novament l'edat a partir de la qual es pot conduir un ciclomotor., són solucions més discutibles. ¿L'única manera d'incentivar la demanda és obrir els camins i posar els més joves en risc?"

=====================

El Buy Catalunya Meetings Incentives & Events reúne a 13 países y logra llevar a cabo 1.300 entrevistas profesionales
La cita ha permitido a los empresarios catalanes comercializar su oferta ante OPC de todo el mundo
http://www.nexotur.com/conexo/buy/catalunya/meetings/incentives/events/reune/13/paises/logra/llevar/cabo/1.300/entrevistas/profesionales/39523/
"(...) se están posicionando para captar Turismo de Negocios. Así, han visitado Santa Susanna, Girona y Lloret de Mar, Castelldefels, Gavà, Salou, Vila-seca, Tarragona, Reus, el Vendrell, Montserrat, Cardona, Sitges, el Penedès, Lleida, el Montsec, Granollers y Terrassa."

=====================Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...