escriu-me
My Photo

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Dimarts, 20 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Darrers dies...!!!
Encara hi ha places !!!


=====================
=====================
=====================


Aquest divendres:


La companyia cubana Vital Teatro porta a l’Espai XXS la seva adaptació

"Un tramvia anomenat desig"



L’actriu protagonista Yaquelín Rosales fa un any que viu a Lloret de Mar

El bosque blanco del deseo o Blanche Dubois és una versió monologada d’Un tramvia anomenat desig de Tenesse Williams. Aquest espectacle va aconseguir 3 premis del Festival Nacional de Monòlegs de Cienfuegos (Cuba) l’any 2005: Millor Actuació per a Yaquelín Rosales, Millor Posada en escena, Premi de la Unió d’Escriptors i Artistes Cubans.
Durada: 55 minuts (Espectacle en castellà)
23 d’octubre a les 21.00h
Preu entrada anticipada: 10 €
Preu entrada a taquilla: 12 €



"M.F.M., de només 16 anys, circulava per un carrer de Lloret amb el seu ciclomotor el passat 20 de setembre quan la va caure al terra topant amb el coll contra una pilona de ferro que regula el trànsit. Malauradament, l'accident li va costar la vida."
L'oncle del noi, en Jordi Masgrau, demana " la col·laboració ciutadana que té tres grans vessants: recollida d'informació sobre accidents semblants; recerca d'elements alternatius a les pilones de ferro que ja s'estiguin emprant o puguin usar-se; i suport popular de ciutadans disposats a recollir firmes i manifestar-se per tal d'aconse?guir la substitució d'aquests elements de regulació."

Un dels múltiples carrers de Lloret que disposen de pilones de ferro



"Els responsables polítics, si han autoritzat la contractació de personal temporal, poden ser acusats de prevaricació per infringir les normes de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.
Així de clar!"


El titular no és del tot correcte doncs és de suposar que aquell dia van ser més de 300 les dones que van anar al llit sopades. Al que vol referir-se la notícia és: "El sopar, organitzat per la secció lloretenca de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, va comptar amb la participació de la dibuixant Pilarin Bayès i la doctora i investigadora oncològica de l'hospital Universitari Vall d'Hebron, Judit Anido, que va explicar els últims avenços en la lluita contra el càncer."
De totes maneres el peu de foto que els del Diari de Girona hi han posat ho aclareix perfectament:

foto: ac si ut cogiata praeclare elonte, no es usu nudio
Mossèn Jesús help !!!


"Dels camps de futbol, només hi ha el terrenys preparats. Falta la gespa, la partida més costosa. De la piscina, encara se n'ha de concretar el model.
L'embolic que s'ha organitzat és important i algú l'hauria de resoldre."



El Sr. Micó després de despatxar-se a gust contra el consistori del "cap i casal" es fixa en la Costa Brava i (oh, rara avis!!!), ens defensa: "a la demarcació gironina, fins ara, les administracions n'han fet un tractament més intel·ligent i respectuós amb la població autòctona." encara que tampoc creieu que ho fa en un 100%: "amb uns comerciants desaprensius i alguns hostalers sapastres, en ocasions, les autoritats també han comès relliscades"; però el millor és que ens deslliure de ser el reclam pel turisme de borratxera i aquesta virtut la traspassa a Barcelona: "la capital catalana segueix presentant-se com un destí ideal per passar uns dies d'excessos i festa sense control. És l'atractiu de "Barceloca!""

Entrevista a Conxi Molons, membre de la Universitat de Northumbria, Parks; va assitir a les jornades internacionals The Figueres Conference en matèria d'energies renovables





Es tracta d'un article on el Sr. Nadal explica el perquè d'aquesta polèmica carretera. En dóna varis arguments, però jo em quedo amb l'afegitó que hi posa encolomant a les plataformes "anti " "una sospitosa tendència excloent i autoritària"
Ell ho argumenta dient que "En quin món vivim que per afirmar la legitimitat de les plataformes s'hagi de discutir la legitimitat democràtica dels alcaldes i dels ajuntaments?"
Arribats aquí li diria al Conseller que les urnes no tot ho legitimen i menys com en el cas de Lloret quan se'ns vol imposar una infraestructura sense un debat previ i amb una repercussió que depassa llargament la vida dels nets dels qui ens governen.
Que se'ns expliqui el projecte; que se'ns justifiqui amb estudis previs del perquè és aquesta la bona i única solució i no una d'altra; que se'ns donin arguments de perquè per aquí sí i per allà no; que s'obri i es fomenti un debat entre els lloretencs que permeti aportar idees, i qui sap si solucions diferents, abans de que amb el projecte acabat i polit sobre la taula se'ns ofereixi senzillament la possibilitat de presentar-hi costoses al·legacions.

Fora carretera de Sant Pere !!!
Una altra solució és possible.


"Les entitats que reben, aquest any, més diners
Fundació Ramon Noguera: 1.876.613,01
Fundació Altem: 1.382.752,56
Fundació MAP: 1.376.436,45
Germanes del Sagrat Cor de Jesús: 1.357.855,72
Fundació Aspronis: 1.293.020,25
Fundació Serveis Assistencials La Garrotxa: 989.822,94

Les entitats que reben, aquest any, menys diners
Fundació Tutelar del Gironès: 1.317
Càritas Diocesana de Girona: 14.583,35 euros
Fundació Tutelar de l'Empordà: 15.163,32
Fundació El Vilar: 46.354, 56
Associació Fadesia: 60.122,88
Fundació Autisme Mas Casadevall: 68.826,96"


La crisi és més forta del que ens diuen si ja el que es roba són productes de primera necessitat... Segur que el pobre lladre està carregat de fills...

"Els proteccionistes no volen que l'aniversari de Vandellòs I passi desapercebut, «ara que fa cinc anys que es fa una propaganda aclaparadora que intenta fer-nos creure que l'energia nuclear no tan sols no és dolenta, sinó que arriba a ser ecològica»"


No tinc temps per aprofundir en la notícia però crec que és una iniciativa ben interessant...




"El Instituto Venter ya se encargó de secuenciar los genomas de dos bacterias heterotróficas descubiertas por el Instituto de Ciencias del Mar en la bahía de Blanes. Para sobrevivir consiguen su energía del consumo de materia orgánica, pero también de la luz. "Se podrían comparar con los coches híbridos, que funcionan en parte con electricidad y en parte con combustible. Nos interesa el gen para utilizar la luz""



El curiós d'aquesta web és el nom, i suposo que fa referència a que publiquen les notes de premsa que la gent els hi envia, i en aquest cas, a fe que és veritat, doncs íntegra publiquen l'extensa nota que va facilitar l'Ajuntament.
"El Lloret Convention Bureau, que nace con 40 integrantes, ha sido una iniciativa pública y privada para promocionar la realización de eventos, congresos y convenciones.
Además de tener una estratégica ubicación, Lloret de Mar cuenta con más de 80 salas de reunión, 2 palacios de congresos y 30.000 plazas hoteleras para hacer frente a la demanda del turismo de negocio."









Encara hi tenen el d'ahir que com que ahir no el vaig mirar us l'adjunto més avall. (6.48h)
El d'avui demà m'ho miro...


Del BOP d'ahir 19/10/09
D’ORDENANÇA REGULADORA DELS
MERCATS NO SEDENTARIS DE TOSSA
DE MAR


APROVAR
INICIALMENT el conveni urbanístic signat
entre l’Ajuntament i CTRL-ALT BUSINESS,
SA i TULEMONT, SL,


estatuts de l’empresa d’economia
mixta pel servei públic de gestió
comarcal de residus municipals de la Selva,


gos identificat amb el número de xip
identificatiu: 981098102155090, titularitat del
Sr. Juan Hidalgo Romero de Caldes de
Malavella





en relación a la aprobación del .Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya.
Tant de bo serveixi per enrederir el projecte de dotar de soroll el nostre front marí...


Del DOGC d'ahir 19/10/09