escriu-me
My Photo

divendres, 23 de desembre del 2011

Divendres, 23 de desembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

per si de cas demà no hi sou:



Propietats/beneficis del caqui

El caqui té un alt contingut en fibra i vitamina A. També és una fruita rica en sucre, però amb discrets nivells de proteïnes. Quan el caqui està verd, és molt astringent, característica que es perd amb la seva maduració, moment en què adquireix un sabor més suau, dolç i aromàtic. El seu consum ajuda a rebaixar la inflamació intestinal. Les propietats nutricionals fan que el caqui sigui recomanable per a consumir en casos d’anèmia i desnutrició. Així mateix, és una bona lluita contra la diarrea i la colitis.
Aporta una quantitat important d'hidrats de carboni (fructosa, glucosa) i escassa de greixos i proteïnes, per la qual cosa el seu valor calòric és força elevat respecte a altres fruites. Quant a la seva aportació de fibra, conté pectina, de tipus soluble, en quantitat moderada. Respecte del seu contingut de vitamines i minerals, destaca la provitamina A o beta-carotè, que li confereix al fruit seu color característic, la vitamina C i el potassi. El beta carotè es transforma en vitamina A en el nostre organisme conforme aquest ho necessita. La vitamina A és essencial per la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic. La vitamina C intervé en la formació de col lagen, ossos i dents, glòbuls vermells i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions. Ambdues vitamines, compleixen a més una funció antioxidant. El potassi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’ impuls nerviós i per l'activitat muscular normal, intervé en l'equilibri d'aigua dins i fora de la cèl·lula. En menor proporció es troben certes vitamines del grup B (B1, B2, i B3) i els minerals, calci, fòsfor, ferro i sodi.

I una propietat que no citen:
com a arbre de Nadal no consumeix llum…

;-) ;-) ;-)


BONES FESTES !!!


Avui hi he trobat:
Dècims del cinquè premi a Blanes
Una papereria del carrer dels Pavos de Blanes va repartir alguns dècims del cinquè premi


La punxa d'en JAP

si voleu saber si us ha tocat quelcom en aquest enllaç ho diuen
http://navidad.loteriasyapuestas.es/loteria-navidad-2011/


Lloret creu que la taxa turística només a Catalunya és ´un greuge´
L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va assegurar ahir que veu "amb preocupació" la proposta de la nova taxa turística que vol implantar la Generalitat de Catalunya a tot el sector.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/12/23/lloret-creu-que-taxa-turistica-nomes-catalunya-greuge/538069.html
"Codina també va considerar que abans caldria fer un important esforç en l'ordenació turística donat que actualment el sector turístic compta amb una important oferta no reglada que, a banda d'oferir una competència deslleial, no es veuran afectades per aquesta taxa"
Tant felices que se les desitjava en Romà a la campanya de les municipals amb allò que CiU a Lloret amb CiU a la Generalitat seria oli en un llum, i que ara deu pensar que la frase bona era aquella castellana de "contra Franco vivíamos mejor", que d'aquest costat del Ebre en Romà podria traduir per "contra el tripartit vivien millor", o per lo menys ara podria treure el sant Cristo gros i no frases light com aquesta de "veiem amb preocupació".



Les discoteques poden obrir fins a 2/4 de 8 del matí per Cap d´Any
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/12/23/discoteques-obrir-fins-24-8-del-mati-cap-dany/538135.html
L'ordre que ho fa possible sortia en el D.O.G.C. com vau poder veure en el resum d'ahir:
ORDRE INT/358/2011, de 19 de desembre, per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i de les activitats recreatives, i al seu Reglament.


Blanes desestima totes les al·legacions i aprova les ordenances definitivament
EUiA i PP critiquen el nomenament de Pere Garcia com a conseller a l'Assemblea General de La Caixa
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/12/23/blanes-desestima-totes-allegacions-aprova-ordenances-definitivament/538072.html
"s'havien de designar 16 membres de l'Assamblea General de la Caixa que han de ser triats per diferents ajuntaments per sorteig i a Blanes li va correspondre el dret d'efectuar-ne una"



Urbanisme permet multiplicar per cinc un càmping d´Arbúcies
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/12/23/urbanisme-permet-multiplicar-cinc-camping-darbucies/538070.html
"A Blanes, la comissió va fer un informe favorable del pla urbanístic del Racó Blau, que permetrà construir 428 nous habitatges (128 de protecció oficial) a prop de la carretera de Malgrat. Es tracta d'una àrea de 10,7 hectàrees i hi haurà un parc urbà."



Aprovats a la UdG dos nous graus en Nutrició i Dietètica i Arts Escèniques
L´empresa Bitò, de Temporada Alta, s´implica en els estudis de teatre i dansa, que seran únics a Catalunya
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/12/23/aprovats-dos-nous-graus-nutricio-dietetica-arts-esceniques/538168.html
L'empresa Bitó és l'encarregada de la programació tant del teatre de Lloret com del de Blanes



Centenars d´empleats públics recorren la deducció de la nòmina a la Generalitat
Ustec·STEs vol demanar la intervenció de la Fiscalia Anticorrupció i acudir al Tribunal de Comptes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/12/23/centenars-dempleats-publics-recorren-deduccio-nomina-generalitat/538055.html



El funcionari ( per RAMON IGLESIAS)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/12/23/funcionari/538079.html
"El que més li dol és veure's exposat "pel President del meu país com si fos un lladre que roba al contribuent sense fotre ni brot. Potser a partir d'ara serà així, ja que de fet estan destruint la funció pública que ens inclou els del despatx i els de la finestreta però també metges, policies, bombers, mestres i professors... estan bojos!"."



Les retallades situen la sanitat com a tercer problema de la població catalana
Fa dos anys ocupava l'onzè lloc entre les preocupacions dels catalans, que suspenen el Govern
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/12/23/retallades-situen-sanitat-tercer-problema-poblacio-catalana/538091.html



´Veure que un enciam creix com qualsevol altra planta, deixa els nens perplexos´
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/12/23/veure-que-enciam-creix-qualsevol-altra-planta-deixa-nens-perplexos/538159.html
"Georgina Duran ha publicat Un hort a casa (Combel), un conte on el protagonista explica als petits com fer un hort a casa. Duran, a més, imparteix tallers explicant-ho. "

=====================





Convé recordar ( per Xavier Díez)
Convé recordar que a la dècada dels trenta la majoria de democràcies liberals van caure com castells de naips. La raó? L'absoluta incapacitat del sistema polític a l'hora de gestionar la crisi derivada del crash financer de 1929. La indiferència davant l'empobriment de milions de persones. L'aferrament a l'ortodòxia econòmica del capitalisme clàssic… (…)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/487984.html
Si teniu dos minuts, no us el perdeu, de veritat que val la pena… veritablement s'hi demostra com l'home és l'únic animal incapaç d'aprendre dels errors passats:
"Un exemple inquietant, l'alemany Heinrich Brüning. Canceller entre 1930 i 1932, protagonitzà una política de dures retallades pressupostàries per equilibrar els comptes públics i pagar el deute. Resultat? Una desocupació que passà de tres a sis milions, un aprofundiment de la recessió i un empobriment generalitzat entre les classes mitjanes (…)"



Inversions 2012 ( per Robert Casadevall)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/488763.html
Dimecres l'alcalde Codina feia un esbós del pressupost municipal per al 2012 i a la ràdio en destacaven aquesta frase: "en el capítol d'inversions, es poden renovar 5 milions d'euros, la meitat dels quals es destinaran a acabar les obres de la piscina. L’altra meitat queda “justa” per a cobrir la resta d’inversions previstes per al 2012."
No voldria fer el paper d'ocell de mal averany però amb la que cau em pregunto si no fora millor parar màquines ni que sigui un any la cosa de la piscina tot i la inversió que ja s'hi ha fet ???


Manllevo les paraules de Sr. Casadevall doncs ell ho explica millor: "M'agradaria pensar que les noves inversions es fan després d'un acurat estudi de rendibilitat social, territorial i econòmica, i de preveure'n els costos de manteniment i de reposició, i els possibles retorns que pot produir. I encara m'agradaria més que tot això és fes públic i respongués a una prèvia planificació. Però molt em temo que, com sempre, el que és urgent no ens deixarà fer el que és important, i d'aquí a uns anys algunes d'aquestes inversions es revelaran molt més cares i molt menys útils del que ens pensem avui."



Urbanisme va donar llum verd a plans urbanístics de Blanes i Olot
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/488946.html
"a Blanes, on es desenvoluparà un pla parcial entre la carretera de Malgrat i Mas Morull. Això permetrà construir 428 habitatges, 300 dels quals seran lliures i 128 de protecció oficial. A canvi, tres quartes parts de les 10,7 hectàrees del pla quedaran com a zones verdes i espais lliures, un percentatge que Serra va considerar una “proporció poc habitual”."



Sàez (PSC) diu que CiU només podrà fer d'escolanet a Madrid
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/488832.html
"qüestiona el nou executiu sobre temes que passaran a ser responsabilitat del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, com ara els camins de ronda, la platja de s'Abanell de Blanes i el passeig marítim de Platja d'Aro"

=====================





Lloret es mostra 'preocupat' per l'aplicació de la taxa turística catalana
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=5687
"Entre les veus crítiques hi ha la del gremi d'hostaleria de Lloret. El seu president, Enric Dotras, posa com a exemple que “no és el mateix aplicar la taxa a un turista que paga 200 euros que a un altre que en paga només 15 o 18”. Afegeix que “estàvem d’acord en aplicar una taxa percentual, però no xifres absolutes” i conclou que “són imports massa elevats”."



Pati Obert a disposició dels escolars de tot el municipi
La iniciativa -que funciona als matins, de 9 a 13 hores, i s'allarga totes les festes nadalenques- s'adreça als escolars d’arreu del municipi. Ignasi Riera, regidor d'Ensenyament, argumenta que l’objectiu és, en el context de crisi actual, “ajudar les famílies que treballen i no saben què fer aquests dies amb els seus fills”
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=5690
"Serà a l'escola Esteve Carles. Hi trobaran un monitor, que muntarà jocs i activitats per als nens que vagin a passar l'estona."

=====================





L'alcalde de Lloret diu que aplicar la taxa turística només a Catalunya és un greuge comparatiu


AGENDA:
Activitats a Blanes els dies 23, 24 i 26 de desembre

=====================




COMUNICATUR

Lloret de Mar sancionarà els incívics amb multes de fins a 3.000 euros
L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, declara que el grau de sancions "és contundent" i, tot i que ara l'oposició ha de donar el seu vistiplau, espera poder aprovar l'ordenança per unanimitat al ple de gener, amb l'objectiu que estigui en funcionament per Setmana Santa.
http://comunicatur.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=1842&Itemid=1

=====================




ATLETISME . com

Real Federación Española de Atletismo: CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2011
http://www.atletisme.com/amplianoti.php?id=111222171626&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Atletismecom+%28Atletisme.com%29
"A la categoria dels 10 km, és on més representació catalana observem a la classificació, a la mencionada Sant Silvestre Barcelonesa, se sumen la LXXXVII Jean Bouin Trofeu Ciutat de Barcelona en la vuitena posició i la Sant Silvestre de Lloret de Mar- La Sansi 4 en la novena."
Els de la Real Federación Española no s'han pas assabentat que aquest any la Sansi de Lloret era a Viladecans…

=====================





Rechazo frontal a la tasa turística
http://www.abc.es/20111222/comunidad-catalunya/abcp-rechazo-frontal-tasa-turistica-20111222.html

=====================





LA RAZÓN

Sólo Turismo de Barcelona defiende la tasa de hasta 3 euros que ultima el Govern para las pernoctaciones
El sector turístico se alza contra el nuevo impuesto
http://www.larazon.es/noticia/6841-el-sector-turistico-se-alza-contra-el-nuevo-impuesto

=====================



PREFERENTE

Agentes de viajes y hoteleros critican las "formas" y dudan del fin de lo recaudado
Repulsa del Sector a la tasa turística de Cataluña entre menciones a Spanair
http://www.preferente.com/noticias-turismo-destinos/repulsa-del-sector-a-la-tasa-turistica-de-cataluna-entre-menciones-a-spanair-149588.html

=====================




TRAVEL UPDATE

ESPAÑA – HOTELERÍA Existe incertidumbre sobre la ocupación en fiestas navideñas, indica CEHAT
http://www.travelupdate.com.pe/internacional/10120-espana-hoteleria-incertidumbre-sobre-la-ocupacion-en-fiestas-navidenas
"Salou registrará una tasa de ocupación del 93% para la noche de Fin de Año seguida de Benidorm (88%), Lloret de Mar (85%)"

=====================








16196 - JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA NÚM. 2 DE BLANES Edicte de notificació de resolució dictada en el procediment ordinari 194/2008

16175 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació d'incoació d'expedient sancionador

16178 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació d'incoació i plec de càrrecs d'expedient sancionador

16177 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació de resolució d'expedient sancionador


=====================








EDICTE de l'Ajuntament de Lloret de Mar, sobre aprovació definitiva d'un pla manual d'actuació.
https://www.gencat.cat/diari/6031/11353064.htm
"Pla - Manual d’Actuació per a Nevades, dins el Pla d’Emergències Municipal de Lloret de Mar"



ANUNCI pel qual es fa públic l'acord adoptat pel Comitè Executiu de Ports de la Generalitat en relació amb un element de quantificació de la taxa de les embarcacions esportives o de lleure (TA5).
https://www.gencat.cat/diari/6031/11355024.htm
  • Club de Vela/ Blanes… 24,36m2 (Superficies embarcació tipus)
  • Associació Verge del Vilar/ Blanes… 10,00m2 (Superficies embarcació tipus)
  • A.Mañach, SL/ Blanes…10,00m2 (Superficies embarcació tipus)


ORDRE GRI/362/2011, de 23 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre GAP/522/2008, de 28 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar operacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel FEDER, per al període 2007-2013, i es convoca el termini de presentació de sol·licituds per al quadrienni 2007-2010, eix 1, per a la demarcació de Girona.
https://www.gencat.cat/diari/6031/11326102.htm



ORDRE GRI/363/2011, de 29 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre GAP/171/2010, de 18 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar operacions dels ens locals de la demarcació de Girona susceptibles de ser cofinançades pel FEDER per al període de 2007-2013, i s'obre la convocatòria per presentar sol·licituds per al període 2007-2013, eix 1.
https://www.gencat.cat/diari/6031/11326103.htm

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...