escriu-me
My Photo

dilluns, 31 de gener de 2011

Dilluns, 31 de gener del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima (21


tota la setmana:dijous:====================
====================
====================divendres vinent


L'APAC, us convida a la xerrada:

BREU HISTÒRIA DE L'ASTRONOMIA

a càrrec de SANTIAGO ONTAÑÓNel divendres dia 4 de febrer de 2011 a les 8 del vespre a la SALA D'ACTES DE L'AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR.

Acte organitzat per L'ASSOCIACIÓ POPULAR D'AMICS DE LA CULTURA


Avui hi he trobat:

Si no vau mirar els resums del cap de setmana feu-hi una ullada a lo millor hi ha quelcom que no us agradaria que s'us passés per alt...ICV de Lloret critica el concurs i la concessió del servei de neteja
El grup assegura en el seu butlletí que l'Ajuntament s'estalviaria un milió a l'any si gestionés el servei
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/31/icv-lloret-critica-concurs-concessio-del-servei-neteja/461998.html
"l'estalvi seria de 640.000 euros de l'IVA i 400.000 euros del benefici empresarial"Diferències de 6.000€ per habitant als pressupostos
Dels 7.054 euros per habitant del Port de la Selva als 467 de Sant Joan de Mollet
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/01/31/dels-7054-euros-habitant-del-port-selva-als-467-sant-joan-mollet/462097.html
En el cas nostre, la xifra és més que enganyosa doncs una cosa són els empadronats i l'altra la població que realment hi viu, i Lloret a part dels mesos d'estiu en que la xifres es desborden la resta de l'any som molts més dels 40.000 dels que oficialment constem.

Algunes vegades als nostres governants locals els interessa dir que som molts més dels empadronats i en canvi en d'altres ho neguen, com per exemple en l'obligatorietat de disposar de plans i estudis de transport urbà i que s'haguessin hagut d'adjuntar en el improvisat projecte de remodelació del Passeig però com que oficialment no arribem als 50.000 habitants aquesta obligació no existeix amb lo que l'Ajuntament ho ha obviat; però sí que en d'altres vegades ha sortit de la seva pròpia boca que la població real de Lloret sobrepassa llargament aquesta xifra...

Ningú tira pedres sobre el seu teulat i fins a cert punt puc comprendre el jugar a allò de si és per cobrar hi sóc però si és per pagar sóc fora; quan no és lícit jugar-hi és si el que està en joc és la mobilitat dels que hi vivim...Consulta: Blanes Decideix fa la presentació oficial
La jornada es va iniciar amb una petita cercavila pels carrers més cèntrics, conta contes, jocs populars i xocolatada. A les vuit es va fer la presentació oficial a la Casa del Poble
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/31/consulta-blanes-decideix-presentacio-oficial/461999.html


Un home cobrarà a terminis fins al 2015 els diners de la llei de dependència del pare mort
Els diners a què tenia dret un home que va morir l'abril passat es pagaran entre 2011 i 2015
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/31/dependencia-terminis-post-mortem/461984.html
El titular de la notícia sembla un acudit que l'hi ha passat a un senyor i en canvi és un fet ben generalitzat que afecta a totes les persones amb dependència a la que se'ls hi deu els mesos endarrerits des del reconeixement de la invalidesa fins al primer mes en que es fa efectiva la prestació.
Jo personalment he rebut exactament la mateixa carta per la meva mare, que, per desgracia, compleix tots els requisits per rebre aquesta petitíssima paga.

De que sigui post-mortem quan els hereus ho rebran també és un fet de lo més corrent doncs, en un percentatge molt elevat, els beneficiaris d'aquests ajuts són gent d'edat més que avançada en els que l'esperança diària de veure sortir el sol se'ls hi junta amb la de veure'n la posta...Setmana a la vista ( per ALBERT CORNELLÀ)
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/01/31/setmana-vista/462099.html
Si us va agradar aquell vídeo que us posava l'altra dia sobre l'Origen de les Migracions Modernes de la conferència de n'Arcadi Oliveres, aquesta tarda a " les 7 a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona" el podreu escoltar en directe doncs dóna una conferència sobre "L'atur i conseqüències en les polítiques socials, els impactes en les relacions Nord-Sud, la consolidació de les idees contra els immigrants i els possibles nous paradigmes sorgits en el marc d'aquesta greu crisi econòmica que fa estralls a la societat"
Si no us va be anar fins a Girona en aquesta pàgina del Youtube hi trobareu vídeos de diferents conferències que n'Arcadi ha donat.


Canviar d´aigües ( per JOSEP HUGUET I BIOSCA)
a legislació elèctrica permet a les grans companyies del ram mantenir unes línies de nyigui-nyogui que peten cada quatre o cinc anys en parts del territori català. En aigües fem la vida impossible a les pimes i en elèctriques tolerem la impunitats dels grans perjudicant els petits.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/01/31/canviar-daigues/462006.html
"L'aigua costa diners. Paguem-la, però llavors, que l'aigua d'aixeta sigui bevible i no ens obliguin a pagar el peatge de les aigües embotellades: el major consum europeu i gens sostenible."
Jutgen l´amo d´un bar per estressar els veïns amb la música
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/01/31/jutgen-lamo-dun-bar-estressar-veins-musica/462094.html
El soroll mata i les autoritats fan molt poc per evitar-ho...Treuen la càmera de TV3 de Ripoll
La càmera servia per oferir connexions en directe de la localitat en els espais dedicats al temps.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/31/treuen-camera-tv3-ripoll/461988.html
" L'Ajuntament ha decidit desmantellar-la per estalviar els 12.000 euros que pagaven cada any a la cadena per la càmera"
"Indigneu-vos" és el que més ven ( per MATÍAS VALLÉS)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/01/31/indigneu-vos-que-mes-ven/462003.html
Aquest super-vendes francès del que ja us en vaig parlar dies enrere (L'autor té 93 anys, i el seu llibre porta venuts 600.000 exemplars) serveix avui al senyor Vallés per fer-ne quasi que mofa tant pel que fa el seu contingut (Entre els tòpics infal·libles no falten els drets humans i l'ecologia.), com pel que fa al seva grandària (L'assaig no estalvia en signes d'exclamació, útils en un assaig breu perquè ocupen menys espai que els interrogants).
Fins i tot, i de rebot, suggereix que els d'aquesta banda de la frontera llegim poc "ocupa només catorze pàgines de text. Per tant, Indignez-vous! té la longitud ideal per repetir la seva condició de supervendes a Espanya"

Crec que l'article del senyor Vallés llegit així en diagonal com he fet jo sembla fer mofa i befa del pamflet francès tot i que suposo que ell no en faria pas escarafalls de saber escriure quelcom que vengués 600.000 exemplars en pocs dies...=====================

Lloret dóna feina a cap a 70 desocupats
Un total de 69 desocupats han trobat feina per un període de sis mesos a través del pla d'ocupació Projecte Impuls Treball de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Destaquen els projectes relacionats amb la rehabilitació d'edificis i espais públics, el desenvolupament d'accions per al civisme, la sensibilització en el medi ambient i la cura de l'espai públic.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/363837-lloret-dona-feina-a-cap-a-70-desocupats.html
El titular parla de "70 desocupats" però tot seguit diu: "Un total de 69 desocupats han trobat feina"
No sabem si no han posat "69" en el titular per no ser escatològics o és que efectivament eren 70 els que van trobar feina: 69 més el quefa...Milloren la desocupació del sector industrial
Amb l'objectiu del projecte, es vol identificar i definir llocs de treball nous del sector industrial i dissenyar recursos que ajudin les persones i les empreses en les seves necessitats professionals. D'aquesta manera, s'avançarà cap a un model productiu nou que qualifica les persones i inverteix en sectors que generin valor afegit.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/363839.html
"El projecte també es farà a Blanes"Els gironins es gasten una mitjana de 385 euros per viatge, segons un estudi
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/364015-els-gironins-es-gasten-una-mitjana-de-385-euros-per-viatge-segons-un-estudi.html
En el estudi hi ha una afirmació que no sé si el que el va fer es va fins i tot herniar: "El treball fet per la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà diu que la meitat dels catalans que viatgen a la Catalunya del Nord ho fan amb cotxe particular"
Què es pensaven, que per anar a comprar formatges a l'Auchan hi anem amb avioneta ???SAFAREIG
Ferran Adrià va fer un toc d'atenció a les autoritats turístiques de la Costa Brava per la falta d'imatges aèries de qualitat.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/363209-safareig.html
"Adrià no es va estar de suggerir que es fitxés un director de primera línia, com ara Steven Spielberg, per filmar les imatges que permetin ensenyar la Costa Brava des del cel amb tota la seva esplendor."


sa Somera (Canyelles)

=====================

Ordre del dia del ple de gener de l'Ajuntament de Blanes d'avui
http://www.blanesaldia.com/blanes/1438-ordre-del-dia-del-ple-de-gener-de-lajuntament-de-blanes

====================

El PSC de Blanes reclama un pla que dinamitzi econòmicament la Ciutat Esportiva
http://www.blanesconfidencial.cat/137/el-psc-de-blanes-reclama-un-pla-que-dinamitzi-economicament-la-ciutat-esportiva.html

=====================
EXCITE es

La Costa Brava: reina de las excursiones de Cataluña
Esta peculiar zona costera española es una de las regiones más bonitas del litoral, no sólo de Cataluña, sino de toda España. Toda la región ofrece un sinfín de posibles excursiones durante cualquier época del año
http://rutas.excite.es/excursiones-cataluna-la-costa-brava-y-sus-N17977.html
"Entre las excursiones que se pueden realizar en la Costa Brava de Cataluña destacan pintorescos pueblos marineros como Tossa de Mar; o grandes localidades turísticas como Blanes o Lloret de Mar"

=====================


910 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Obra Pública Edicte d'aprovació inicial d'un projecte
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/20/2011200910.pdf
"“Remodelació de la plaça Pere Torrent i els
c. Hipòlit Lázaro i C. Torrentó”, de Lloret de Mar d’iniciativa municipal
i redactat per l’Arquitecte Daniel Mòdol Deltell"845 - SERVEI PROVINCIAL DE COSTES A GIRONA Edicte de notificació de resolució d'expedient sancionador
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/20/2011200845.pdf
"a CAMPING
VORAMAR S.A. cuyo último domicilio conocido es en Avda.
Villa Madrid, 37 en Blanes
OBRAS DE COLOCACION DE VALLA METALICA
Y ESCOLLERA EN ZONA DE DOMINIO PUBLICO MARITIMO-
TERRESTRE DE LA PLAYA S’ABANELL T.M. BLANES"888 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació d'incoació i proposta de denúncia de civisme

884 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació de denúncies i requeriments en matèria de trànsit

889 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació de resolució d'expedient sancionador

887 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació de resolució per expedient sancionador en matèria d'horaris comercials

886 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte de notificació de sanció de trànsit

858 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre caducitat d'inscripcions padronals

857 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre caducitat d'inscripcions padronals


=====================

ANUNCI de convocatòria d'un concurs per a iniciar el procediment d'atorgament d'una concessió administrativa
https://www.gencat.cat/diari/5807/11025039.htm
Explotació d'una superfície destinada a marquesina i terrassa en la zona de servei del port de Blanes.
400 m2 (125m2 de marquesina i 275m2 de terrassa)ACORD GOV/9/2011, de 25 de gener, d'aplicació dels criteris complementaris per resoldre situacions d'empat en el procés de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres educatius per al curs 2011-2012.
https://www.gencat.cat/diari/5807/11024131.htm

=====================Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...