escriu-me
My Photo

dijous, 26 de novembre del 2009

Dijous, 26 de novembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Avui a tots els diaris editats a Catalunya un crit unànime, una editorial conjunta ; un escrit molt fort i clar davant de la transcendència de la imminent, segons sembla, sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.

Us en poso un retall a modo de tast; si la voleu llegir complerta la trobareu en qualsevulla d'aquests diaris que d'alguns us en poso el link directe a l'editorial:
La Vanguardia, El Periódico, Avui El Punt, Diari de Girona, Segre, Regió 7, Diari de Tarragona, La Mañana, Diari de Sabadell, Diari de Terrassa i El 9 Nou:

La dignitat de Catalunya

"Hi ha preocupació a Catalunya i cal que tot Espanya ho sàpiga. Hi ha alguna cosa més que preocupació. Hi ha un creixent atipament per haver de suportar la mirada irada dels que continuen percebent la identitat catalana (institucions, estructura econòmica, idioma i tradició cultural) com el defecte de fabricació que impedeix a Espanya assolir una somiada i impossible uniformitat. Els catalans paguen els seus impostos (sense privilegi foral); contribueixen amb el seu esforç a la transferència de rendes a l'Espanya més pobra; afronten la internacionalització econòmica sense els quantiosos beneficis de la capitalitat de l'Estat; parlen una llengua amb més marge demogràfic que el de diversos idiomes oficials a la Unió Europea , una llengua que en lloc de ser estimada, resulta sotmesa tantes vegades a un obsessiu escrutini per part de l'espanyolisme oficial, i acaten les lleis, per descomptat, sense renunciar a la seva pacífica i provada capacitat d'aguant cívic. Aquests dies, els catalans pensen, sobretot, en la seva dignitat; convé que se sàpiga."

=====================
=====================
=====================



avui dijous:


La Costa Publicacions es complau convidar-vos a l’acte de lliurament del 1er Premi de Literatura de Turisme

La Costa – Rodamón

Hi seran presents els membres del jurat: Josep Sala, llibreter, Enric Dotras, empresari d’hostaleria i president del Gremi i els periodistes i escriptors Antoni Puigverd, Nuria Ribó i Ramon Vilaró, aquest últim coeditor de la Costa, que actuarà com secretari del premi.
L’acte tindrà lloc el dijous 26 de novembre de 2009 a les 8 del vespre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar.



=====================
=====================
=====================


demà divendres:
QUANTUS TEATRE estrena a l’Espai XXS de Lloret de Mar

“Quan l’infern sigui atiat” d’Antoni Cisteró


més info AQUÍ

La companyia lloretenca de teatre amateur Quantus Teatre estrena el divendres 27 i el dissabte 28 de novembre a les 21.00h, dintre de la programació de l’Espai XXS, el seu segon espectacle amb el text guanyador l’any 2005 del Premi de Teatre La Carrova, “Quan l’infern sigui atiat” de l’autor barceloní Antoni Cisteró.
L’espectacle està dirigit per Joan Romà Ortíz, (component de Teatre de la Selva) i Sílvia Soliguer i interpretada per Anna Maynau, Albert Torras, Idoia Saracíbar, Stella González i Lali Barti.



=====================
=====================
=====================


dissabte:
Aquest dissabte 28 de novembre, a les 11 del matí i la plaça de l’Església

Acte públic de la signatura del
“Manifest de Novembre"




Amb aquest manifest les entitats que el subscriuen refusen enèrgicament un traçat que connecti l’autopista C-32 amb Lloret i que passi per Sant Pere del Bosc, l’Àngel i Les Alegries i reclamen un estudi per justificar la necessitat d’aquesta infraestructura tot i exigint alternatives a l’actual traçat.

A més de la signatura del manifest per part d'entitats i particulars, hi haurà plafons informatius, una xocolatada popular i un recital de poesia a càrrec de: Enric Casasses, Neus Dalmau, Josep Pedrals, Perejaume i Joan Pau Romaní.



Per cert que han obert un espai al /> FACEBOOK per si us hi voleu subscriure i dir-hi la vostra:
"Diverses associacions de Lloret han creat aquest grup per aturar una nova carretera que la Generalitat vol construir sobre els nostres boscos de Sant Pere, l’Àngel i les Alegries. Volem una ALTERNATIVA al traçat! Unint-te al nostre grup ajudaràs a preservar uns boscos de tothom amenaçats per un projecte d’uns pocs."

NO HI PODEU FALTAR!!!



".-El representant socialista, Gregori Elorza, considera que el govern "ara ha vist que estar sense carrilet no els surt a compte" i apunta que es tracta d'un servei molt demanat tant per la població com pel sector turístic
.-El portaveu del Grill, Joaquim Teixidor, recorda que aquest servei és un actiu turístic important que permet ensenyar els atractius de la població alhora que genera uns substanciosos beneficis a les arques municipals.
.-El portaveu del grup d'ICV-EUiA, Antoni Garcia, indica que la manca de trenet no ha impedit que "Transports Pujol funcioni amb un nou bus descapotable per Lloret"
.-El regidor d'ERC Eduard Coloma assegura que si el govern ha aturat la concessió "és per voluntat política". Coloma se sent molest després que ningú hagi contestat les al·legacions presentades per la seva agrupació el mes de març de 2008"



"Donarà suport a la moció d'EUiA per impedir que una empresa vinculada al president del Real Madrid, Florentino Pérez, mantingui el sou congelat a les educadores de les llars d'infants de Ca la Guidó, la Plantera i Can Borell."




No n'especifica pas els diferents actes feta a cada poble...

"abordaran temàtiques relacionades com, per exemple, el programa de prevenció comunitària de la delinqüència juvenil, la mediació i els joves en l'àmbit de la justícia, el rol de la policia davant els conflictes comunitaris, la incorporació i l'aplicació de la mediació en les ordenances municipals i la mediació i la integració ciutadana."

"Així es revela en l'estudi "Parc endins" de la Fundació del Món Rural (FMR), que ha recollit la percepció social al voltant del paper que tenen les activitats primàries que es realitzen dins del marc d'un espai natural protegit, en aquest cas, els parcs naturals."
"permetre el turisme sempre que sigui "moderat" i tendeixi a "models sostenibles""


"El Boc'n Roll és un teixit de forma rectangular amb una cara tèxtil de cotó i polièster i l'altra cara en plàstic ecològic, reciclable, rentable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, amb la qual cosa s'adapta a la mida necessària. És molt útil per portar entrepans, galetes, peces de fruita, etc."



El problema el tenen en que la nova norma que entrarà en vigor el 2012 marca uns màxims d'animals per m2 i com que molts POUMS recentment aprovats acoten les ampliacions de les granges doncs aquí està el nus...
Que se les empesquin com vulguin els pagesos o els polítics, que les granges redueixin el nombre de bèsties o que el ajuntaments els permetin ampliar l¡espai però el que no és de rebut és que aquests plats els hagin de pagar els animals continuant sent explotats en espais minúsculs dignes de les tortures més recaragolades...
I ja que parlem de tortures m'agradaria creure que en aquest proper Ple del nostre Ajuntament s'hi portarà la moció de prohibir definitivament l'entrada en el nostre poble de circs on es facin servir animals com a espectacle i si ja que hi són hi inclouen un article que ho amplii a que no sigui possible espectacles com els dels pobres xais o els rapinyaires a la Fira Medieval millor que millor doncs no són llocs per tenir uns animals en el cas dels xais a l'abast de l'in-civisme de petits i grans i tampoc tant pels xais com els rapinyaires en un lloc tant concorregut...




El sr. Puig, ja gran, com diu ell, no li tem a la mort: "els demano que es mullin i em diguin en quin dels 4 anys que durarà la propera legislatura aprovaran la llei. M´agradaria veure-ho o m´obligaran a no morir-me fins al 2014?"





"Poblacions gironines, com ara Palamós, Sils, Lloret, Breda i la Bisbal, també van commemorar la jornada."


"donar suport amb fons pressupostaris a les activitats commemoratives del 150è aniversari del naixement de l'escriptor
Joaquim Ruyra i Oms va néixer a Girona el 1858, va morir a Barcelona el 1939 i és enterrat a Blanes, d'on era part de la seva família."


"Es va queixar ahir de la «sobreregulació» le les pimes turístiques catalanes i demana a la Generalitat que a l'hora de posar normes distingeixi entre petita i mitjana empresa i gran"

En el interessant article hi podeu trobar reflexions com aquesta: "És més fàcil prioritzar polítiques que fixar límits"

"Tots coincidim en el desig de seguretat, la diferència és que uns accepten la primitiva equació que iguala la seguretat a la força i els altres no"

"Gràcies a la reducció de la importació de combustibles fòssils i de les emissions de CO2."



"l'excusa del malalt, la que fan servir actualment els polítics per disculpar-se de les errades que cometen un dia sí i un altre també. En què consisteix? Molt fàcil. A cada ficada de pota diuen: «Oh, això també ho feren tal o qual partit abans, o ho estan fent ara»"
A mi el ventilador d'escampar fang de què es queixa na Àngela també em posa dels nervis...
Mapa del firmament català; podeu ampliar-lo



Això que us adjunto no és pas una foto és una pintura del saltenc sr. Mateu:
jo que de dibuix sempre treia un 5...


" tots els socis del FC Barcelona i el Reial Madrid que comprin una entrada per anar a teatre de Blanes aquest diumenge, en rebran una altra de regal"





"Alva Park Resort ha realizado una apuesta arriesgada para el entorno de Lloret de Mar: convertir la última planta de su complejo en una suite de 380 metros cuadrados donde cualquier detalle alcanza la categoría de esencial"

La suite del hotel Alva Park







Projecte
d’Instal·lació de la xarxa de transport d’aigua
potable a la Urbanització Lloret Residencial
des del dipòsit de Pinars, redactat per l’Enginyer
Industrial, Joan Ruiz Castro, d’Aqualia
SA,


PROJECTE
DE LA XARXA DE CLAVEGUERAM
I RECOLLIDA D’AIGÜES PLUVIALS
DE L’AV. SRA. DE ROSELL, ENTRE L’AV.
LES ALEGRIES I EL RIERAL, redactat per
l’Enginyer Industrial Sr. Francesc Heras
Perellón

En el mailing hi he posat aquest comentari, però tot i que l'esperit del mateix és vàlid, just avui no són dos projectes nous, sinó que són els mateixos de dimarts passat, aquell dia en el DOGC i avui en el BOP

Tal com ja us feia notar dilluns avui també els dos projectes que es publiquen referents a Lloret tornen a estar firmats pels mateixos de l'altre dia, un pel mateix sr. Heras i l'altre pel sr. Ruiz de Castro que tal com també us deia l'altra dia, si no vaig errat, pertany a la plantilla del despatx del sr. Heras.
També tal com us deia l'altre dia em sembla molt be que al sr. Heras se li adjudiquin tantes feines des de Lloret, senyal que és un bon professional, al que conec personalment, que em sembla una bona persona i amb qui inclús a lo millor vam compartir pupitre en les aules de l'Escola d'Enginyers, doncs som de la mateixa quinta; però si en faig esment és per la meva estranyesa de que quasi sempre els projectes que no fan els nostres serveis tècnics els signi el mateix industrial i com que ja hi va haver polèmica amb la cosa d'en Bartomeu...


Nom establiment: PUB 502
Denúncia número: 09-OVP-8843
Titular: MARISOL GIMENEZ GABARRI
Data infracció: 29/07/2009
Hora infracció: 01:15
Adreça infracció: C SANT MARTI N.0015
Infracció: Infracció de l'art. 54 de l'OPVP. En
la data abans indicada, els Serveis de la Policia
Local van comprovar que s'estava repartint
publicitat d'aquest local sense disposar de la
corresponent autorització municipal



“En relació amb la sol·licitud d’inscripció al
Padró municipal d’habitants de Pilar Grabulosa
Domingo, formulada per M. Glòria Rusiñol
Grabulosa, us comunico que, cal presentar el DNI per
acreditar la identitat de la persona que es dóna
d’alta."


instància presentada
pel Sr. Gurmail Singh en nom i representació
de la societat TOLO-2 SL, per a l’obertura i
funcionament d’una activitat comercial dedicada
a l’elaboració i venda de menjars per
emportar, al local del Carrer Costa Brava
núm.148 baixos

Projecte de millora del
paviment dels carrers de la urbanització
Aiguaviva Parc, redactat per l’enginyer de
camins, canals i ports Sr. Bartomeu Soley i
Espuña.


ha resolt contractar la Sra. Nidia Piedad Avila
Barrios, psicòloga, per la coordinació, la
cooperació i la col·laboració entre el Departament
d’Acció Social i Ciutadania i el Consell
Comarcal de la Selva, en matèria de Serveis
Socials i altres programes relatius al benestar
social.


ha resolt contractar la Sra. Esmeralda Guirado
Fernández, tècnic mitjà, per
la coordinació, la cooperació i la col·laboració
entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania
i el Consell Comarcal de la Selva, en
matèria de Serveis Socials i altres programes
relatius al benestar social.




El gos identificat amb el número de xip
identificatiu: 724098100561241, titularitat de
la Sra. Àgueda Garcia Palacios d’Amer








Sol·licitant: La Vola 1981, SA.
Seu: av. Roma, 254, 08560 Manlleu.
Categoria: edificis d'ús d'oficines.

És l'empresa que ha ajudat en la redacció del PALS a Lloret